Luulen olevani pulassa

kalllaan

meillä oli ennen 60-l akvaario, jossa miljonakaloja sekä platyjä. Sittemmin ostettiin 130-l akvaario jota kysyteltiin sellaiset pari viikkoa. Siirsimme esellisestä akvaariosta ainoastaan 2 vanhaa kasvia ja yhsen savisen "puunkannon". Sitten siirsimme kalat uuteen kotiinsa. Siirron yhteydessä löysimme kaksi miljoonakalan poikasta (toinen punainen ja toinen harmaa, ei varmaan platy se toinen , vaikka punainen?) vanhasta altaasta.. jätimme sinne elelemään. Sittenmmin hankimme viisi mustatetraa ja kaksi pientyä monnista pohjaan.. tetroista 3 kuoli viikon sisään ja toinen monnista paisui mahasta niin että ei voinut enää imeä suullaan kosta maha oli edessä. kuoli myös.
Vanhassa akvaariossa myllersi aijjemin, noin kuukausi ennen kun siirsimme kalat uuteen akvaarioon, pilkkutauti, joka lähti lääkkeellä. Monnin kuoleman jälkeen on taas eletty rauhaisaa aikaa, kunnes 4 päivää sitten havaitsimme yhdellä milliksellä JÄLLEEN pilkkumaista hapsua SEKÄ "kuplan" toisessa silmässä. Siirsin toiseen astiaan johon lisäsin hieman pilkkulääkettä.. Lisäsin lääkettä myös akvaarioon.
Sairaan kalan asiaan vaihdoin vettä 3 päivän ajan aina puolet kerrallaan. Kala näytti paranevan yhdessä yössä, mutta annoin kuitenkin olla rauhoittumassa vielä pari päivää. nyt kala on taas muiden kanssa ja on kuin ei mitään olisi ollutkaan..
SITTEN! yksi millis on taas sen näkoinen että kohta poksahtaa.. nyt en tiedä siirtääkö millis synnyttämään toisaalle vaiko onko sillä vaan koku paisumis tauti niinkuin monnilla. huhhuh!! Vesiarvoja mitattu ainoastaan sellaisella missä usea testi samassa ja väri vaihtuu sen mukaan mitkä arvot on .. eli ei siis mitään tarkkoja lukuja ole. tänä aamuna sitten kun kävin tsekkailemasssa milliksen vointia niin akvaarion seinässä oli VALKOINEN MATO. ihan pieni ja liikkui lasissa kiemurrellen. voiko niitä matoja olla kalojen sisällä..?

1

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuolonkuu

      Kuparimonnisella ja millikselläsi epäilisin vesipöhöä/Malawipöhöä. Siihen ei ole parantamiskeinoa, vesiolojone prantaminen saattaa avittaa joskus. Oireita ovat pullistunut ruumis etenkin vatsan kohdalta ruumiinonteloon kertyneen nesteen vuoksi. Syy on usein ympäristössä tai elimellinen.
      On myös mahdollista, että monnisen ja milliksen sisällä voi olla nauhamato. Ne ovat sisäloisia, ja niihin kannattaa hakea matolääkettä.

      Tuohon matoon sanon, että kaloillasi taitaa olla kalajuotikkaita. Katso tarkkaan fisujesi suomupintaa, onko siinä pieniä juotikkaita näkyvissä. Aikuiset juotikkaat imevät verta isännästään, mutta irroittautuvat sitten kiinnittääkseen munakotelot kiviin, somisteisiin tai kasveihin. Nuoret juotikkaat etsivät uuden isännän pysyäkseen hengissä. Eivät ole hengenvaarallisia, mutta kiusallisia enemmänkin. Jos huomaat kaloissa juotikkaita, irroita ne varovasti kalasta ja heivaa menemään. Puhdista myös somisteet yms, joissa voi olla munia. Että nyt vain tarkkaan katsomaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3549
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      216
      2989
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2564
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2082
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2075
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1867
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1686
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      276
      1379
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1326
    Aihe