Voiko

Tietämätön

sosiaalitoimi pakottaa ensikotiin ilman kunnon syytä?

11

1140

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Täti Sininen

   En todella jaksa uskoa, että nykypäivän jokapaikan resurssipulassa ketään pakotettaisiin ilman syytä ensikotiin. Jos sosiaalityöntekijä on katsonut tarpeelliseksi suositella ensikotia ja on valmis kirjoittamaan maksusitoumuksen, ottaisin neuvosta ilman muuta vaarin.
   Tämä vielä suuremmalla syyllä, jos kyseessä on äidin päihdeongelma. Maassamme ei kuitenkaan ole pakkohoitolakia, joten pakottaa ei ketään voi. Lapset voidaan kyllä huostaanottaa ilman vanhempien "suostumusta", jos kasvuympäristö vakavasti vaarantaa lapsen kehityksen.
   Joskus sitä on niin sokea omalle tilanteelleen, ettei voi nähdä syytä.

   • Tietämätön

    olen joskus kärsinyt masennuksen ja sen katsovat syyksi ensikotiin menolle.
    Sossu on jo erottanut meidät lapsen isästä - joka on kunnollinen poika.
    Mulle on annettu tasan kaksi vaihtoehtoa. Ensikoti tai adoptio. Adoptio repii sydämen rinnasta, mutta kun kaikki painostaa.


   • Täti Sininen
    Tietämätön kirjoitti:

    olen joskus kärsinyt masennuksen ja sen katsovat syyksi ensikotiin menolle.
    Sossu on jo erottanut meidät lapsen isästä - joka on kunnollinen poika.
    Mulle on annettu tasan kaksi vaihtoehtoa. Ensikoti tai adoptio. Adoptio repii sydämen rinnasta, mutta kun kaikki painostaa.

    Ei tuollaisia ehtoja voi masennuksen takia asetella kukaan sosiaalitoimessa. jopa 80 prosenttia äideistä on hieman masentuneita synnytyksen jälkeen. Vakava masennus haittaa tietysti lapsenhoitoa, ja jos sosiaalityöntekijällä on ollut syytä epäillä tätä kohdallasi, hän on päätynyt suosittamaan ensikotia.
    Jos olet vakavasti masentunut, voi ensikoti olla pienen lapsen kanssa loistava vaihtoehto. Sitä ei kannata pelätä. Se ei leimaa loppuelämääsi. Voit ottaa sen pienenä lomana, jolla saat samalla välineitä lapsesi kanssa pärjäämiseen. Katso vaikka http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/2toiminta/1ensi.html ja http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/2toiminta/3blues.html.
    He tarjoavat palveluja sinulle, ja jos kerran sosiaalitoimi maksaa, mikset hyödyntäisi tilaisuutta.


  • ronja

   sinua ei voida pakottaa mihinkään, mutta tarvitset apua jos sosiaalitoimi on sitä mieltä. he eivät huvikseen ehdota ensikotiin menoa. ensikoti on ihan mukava paikka. siellä voit rauhassa asua lapsesi kanssa ja saat apua ja ohjausta kun tarvitset lapsen hoidossa ja kotitöissä. lapsi voidaan huostaan ottaa, muttei adoptoida ilman lupaasi. adptio tarkoittaa sitä, että jostain muusta henkilöstä tulee lapsen virallinen huoltaja ja sinulla ei olisi mitään oikeuksia lapseesi. huostaan otto taas on vain lapsen sijoittaminen laitokseen tai sijais- tai perhekotiin.jos lapsen fyysinen tai psyykkinen terveys vaarantuu niin harkitaan huostaanottoa. hae apua ja ota sitä vastaan niin voitte kumpikin hyvin. lapsesi ja sinä. sosiaali tantat eivät ole vihollisia vaan haluavat auttaa sinua ja lastasi.

   • Tietämätön

    meitä olisi kaksi lasta hoitamassa omassa asunnossa, mutta sosiaalitoimi haluaa pitää meidät erossa lapsen isästä, isän äidin toimesta.
    Poikaystäväni äiti on sosiaalitoimessa töissä ja "juttelee" sossujen kanssa selkämme takana.

    Kannattaisiko tukeutua lakimiehen apuun?


  • taika-83

   ei voi pakottaa mutta ehtoja voivat asettaa. mikset miettisi menoa sinne? onhan se hienoa että saisi avun ja turvan alussa, jolloin kaikki on suurta ja ihmeellistä. minusta kannattaa miettiä sinne menoa. itse en ole koskaan käynyt edes ovella mutta ystäväni oli ja on siitä todella kiitollinen.

   • Tietämätön

    viettää elämämme lapsen isän kanssa, mutta sosiaalitoimi kieltää, mitä en ymmärrä. Poika käy vastuullisesti koulua ja menee töihin koko kesäksi.
    Voiko sosiaalitoimi erottaa meidät?
    Kuulemma yksin pääsen muuttamaan, mutta lapsen isän kanssa en.


  • kv1

   käsittääkseni nuorta äitiä ja nuorta isää pyritään tukemaan vanhemmuuteen. ja nimenomaan niin, että lapsella olisi sekä isä että äiti kuvioissa.

   sinä väität nyt toista, mutta ethän sentään yritä kaunistella totuutta? onko poikakaverisi asiat aivan noin hyvällä tolalla kuin kerrot? ei koulupinnausta? ei rötöksiä? väkivaltaisuutta ?
   tiedän tapauksen jossa nuoret vanhemmat erotettiin sosiaalitoimen taholta pojan väkivaltaisen käytöksen johdosta vaikka väkivalta ei tyttökaveriin kohdistunutkaan.

   jos kaikki on todella OK ja erottaminen viranomaisten taholta tosiaan johtuu vain ja ainoastaan pojan äidin väitteistä, niin ota yhteyttä johtavaan sosiaalityöntekijään ja valita.

   asiakkaan etuja ajava sosiaaliasiamies voisi myös olla helposti tavoitettava maksuton taho, joka voisi kanssasi selvittää miksi tähän tilanteeseen on jouduttu.

   • Tietämätön

    jälkeen kun poikaystävän äiti kävi juttelemassa mun sosiaalityöntekijäni kanssa meidän SELKÄMME TAKANA, meitä ei ole haluttu päästää muuttamaan yhteen.

    Siis minä voin oikeesti valittaa?
    Kiitos tiedosta.


  • omppu

   Hei tietämätön, oletkos kuullut siitä ettää ensikodissa saa asua myös iskäkin! ja Hän saa/on suotavaa olla lapsensa kanssa heti alussa. Voin varmuudella sanoa että ensikoti on mitä parhain vaihtoehto nuorelle äidille. Olen itse siellä asunut, tosin olin silloin se vauva, jonka takia siellä oltiin ja pikkusiskoni asui oman lapsensa kanssa siellä 4 kk ja muutti sitten omilleen lapsen ja sen isän kanssa. Lämmöllä suosittelen sinulle ensikotia, saat sieltä erittäin asiantuntevan opastuksen ja paljon uusia tuttuja joilla jokaisella on oma käärö tai jopa kaksi.

  • Anonyymi

   Täällä kohtalo toverin äiti

   Tyttäreni pakotettiin menemään ensikotiin ja ei edes perusteltu ei kerrottu syytä vaikka sitä kysyttiin.
   Tyttö olisi pärjännyt kotona hyvän tukiverkon kanssa mutta ei

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   189
   8506
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   49
   2569
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   32
   1956
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   75
   1767
  5. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   111
   1699
  6. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   53
   1299
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   67
   1199
  8. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   60
   1191
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   100
   1113
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   113
   932
  Aihe