Alaselkäkipu maastaveto

Apua!

Alaselkä tuli n. kuukausi sitten kipeäksi maastavedosta. Tein 120kg painoilla ja alkoi sattua alaselkään heti noston jälkeen ja tekniikka oli kunnossa. Jatkoin kuitenkin salilla käymistä ja kolmen viikon kuluttua nostin maastavetoa 50 kilolla ja selkään alkoi sattua entistä enemmän ja vieläkin tämän jälkeen kävin salilla ja vältin mavee sekä selkään kohdistuneita liikkeitä. muutama päivä sitten nostin jalkaprässiin 50kg painon lattialta niin sitten vasta alkoi SATTUMAAN.

Mikä selässäni vaivaa?
Kipu ilmenee kumartuessa ja muissakin asennoissa. Ei meinaa saada sukkia tai housuja aamulla jalkaan kun alaselkään sattuu. Kipu ilmenee keskellä selkää selkärangan kohdalla. kylmägeeli ei auta, lääkkeitä en ota, tiedän että ne auttavat vähäksi aikaa mutta ei paranna!

Kertokaa te jotka tiedätte mikä vikana..

8

16314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • azsxdcdc

      Piriformislihas (piriformisoire) tai välilevynpullistuma ehkä ? Jos menee kipusäteilyä takareiteen/jalkaan/jalkaterään siis. Jos vain selässä kipua niin joku lievempi..

      • Kiitos!

        Ei säteilevää kipua tunnu missään, kai se levolla paranee, kävellä pitää ja kuntosalille ei ollenkaan ainakaan moneen viikkoon, vuodelepo ja istuminen ei ole kuulemma hyväksi.


    • Anonyymi

      Mites tässä kävi, itsellä samanlainen vaiva maastavedon jälkeen.

    • Anonyymi

      Jos tekniikkasi on kunnossa niin vaikuttaa siltä ettei kroppasi tässä vaiheessa kestä tuollaisia painoja. Ei pidä mennä asioiden edelle.

      Raudan nostamisessa pitää edetä varovaisesti askel askeleelta raskaampiin painoihin. Mieluummin liian pienin askelin kuin liian isoin.

      Haluatko sotkea yksityiselämäsi ja pilata terveytesi sen takia että haluat edetä painon-nostossa mahdollisimman nopeasti?

      Mikä on treenaamisen tarkoitus loppupeleissä? Eikö treenauksen perimmäinen tarkoitus ole kohentaa omaa terveyttään ja kuntoaan?
      Tietty jokaisella on omat tavoitteensa.

      Jos treenaus alkaa tulla muun elämän tielle niin eikö tällöin kannata pysähtyä miettimään omaa tekemistä, treenaamisen tavoitteita ja miettiä tarkasti missä on menty vikaan?

      Kehoja on käytössä vain yksi ja jos sen rikkoo, joutuu kärsimään omien virheidensä kanssa loppuelämän ellei lääketiede kehitä parempia innovaatioita hajonneen selän parantamiseksi. Jos välilevyt pullahtavat pihalle se on vakava paikka eikä selkä enää kuntoudu täysin entiselleen vaikka sitä leikeltäisiinkin.

      Muutenkaan kaikkia ei ole tehty nostamaan hirveitä määriä rautaa, ihmisten lihasoluissa ja kudoksissa on geneettisiä eroja. Jokainen kehittyy treenatessa yksilöllisesti genetiikan antamien fyysisten ominaisuuksien puitteissa.

      Kannattaa pitää salista niin paljon taukoa että saat kivut pois sillä voi olla että pahimmassa tapauksessa rikot selkäsi loppuelämän ajaksi mikäli jatkat itsepäisesti painojen nostelua kivusta huolimatta.

      Selkä kannattaa kyllä kuvata tuossa vaiheessa ellei se lähde paranemaan levolla muutamassa viikossa

    • Anonyymi

      Kyllä kannattaa lopettaa nostelut, pitää täysin parantua ensin. Omasta kokemuksesta tiedän, että siitä tulee loppuelämän vaiva, t. 62v.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista, mutta olisi mukava kuulla miten tuollaisen vammautumisen jälkeen on parannuttu (tarvittiinko leikkausta vai paraniko ilman ja missä ajassa)?

      • Anonyymi

        . Pelkästään venähtänyt lihas alaselässä, voi oireilla pitkään. Itse olen muutaman kerran venäyttänyt lihaksen selästä melko pahasti (en kuitenkaan maastavedossa) ja palautumisessa on kestänyt pahimmillaan n. kuukausi


    • Anonyymi

      Itsellä täsmälleen sama vaiva. Enkä tiedä syytä. Muutama vuosi sitten alaselkä otti itseensä ku heittelin keihästä puolitosissaan ja tukijalka töksähti jotenkin huonosti maahan ja alaselässä vihlaisi. Sen jälkeen tuli kuukausien kipuilu niin, että selkä ei oikeastaan kestänyt mitään. Maastavedossa selkä oli hirmu voimaton ja älyttömän kipeä. No vaiva parani itsestään. Selkä kipuilee aina milloin mistäkin syystä ja on jäykkä.

      Nyt kävin pitkästä aikaa tekee maastavetoja ja tietenkin viikon lumitöiden jälkeen. No lämmittelyssä jo vihlaisi tutusta paikasta eli ihan ristiluun keskikohdalta. Jomotuksella tää luultavasti taas ohi menee. Mitään lääkkeitä en itsekään syö.

      Ajattelin kokeilla josko viikon päästä kokeilis tehdä hallittuja maastavetoja hyvin pienillä painoilla. Olen kuullut, että monesti vähemmän harmittomat vaivat paranee samalla liikkeellä kuin kipu on tullut. Mutta painot on oltava hyvin pienet.

      Terveydenhuoltoketjua en ole sen vertaa rasittanut, että olisin vaatinut selän kuvaamista. Kipeimillään selkä aiheuttaa työkyvyttömyyden, joten sikäli olisi aihetta tutkimuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe