Olen lukion toisella ja tosiaan vuoden päästä haen taikkiin sisustusarkkitehti linjalle. Se on ollu haave jo monia vuosia ja muut ammatit ei oo oikein edes käynnyt mielessä. Nyt on alkanut heräämään kysymys että onko sillä hirveästi väliä mikä on lukion päättötodistuksen keskiarvo ja miten kirjoitukset menee?
Kun kuulee vähän risiriitaisia kommentteja, osa sanoo että ei yliopistoon mitkään alle 8,5 keskiarvon omaavat pääse ja osat taas sanoo päinvastaista. Joten oikeasti enemmän tietävät voisivat vähän valaista?
Keskiarvoni on tosiaan vain jotain 7,5 luokkaa, mutta tietenkin kovasti koitan sitä nyt nostaa kun ensimmäinen vuosi meni vähän lukematta läpi.. Matematiikka on kyllä 10 ja kuvis myös, joten niillä nyt tuntuisi enemmän olevan merkitystä. Sekä kirjotuksethan kuulemma enemmän vaikuttaa? Mutta mitä jos niistäkin tulee keskinkertaista tulosta? Onkohan edes mitään mahdollisuutta päästä pääsykokeisiin, kun siellähän ne taidot vasta näkee.
Eli faktatietoa oisi kiva kuulla!
Lukioajan koulumenestys kriteerinä taikkiin pääsyyn?
3
792
Vastaukset
- 12324214134
Keskiarvo ei vaikuta yliopistoon pääsyyn. Vain pääsykokeet ja ylioppilaskirjoitukset vaikuttavat.
- Taikissa opiskeleva
Yleisesti Taikin pääsykokeissa ei katsota todistusta eikä kirjoituksia, vaan pääsykoemenestystä. Harjoittele piirtämistä PALJON (myös maalausta), tee vanhoja pääsykoetehtäviä (ne löytyy Taikin nettisivuilta). Ota selvää muotoilun historiasta ja nykypäivästä (ja taiteesta kanssa). Kaikki tarkat ja varmat tiedot löytyy sit Taikin hakuoppaasta, joka julkaistaan keväällä netissä. Eli siis aiempaa koulumenestystä tärkeämpää on se, että osaat piirtää ja värkätä käsillä, sulla on näkemyksiä ja motivaatiota. Tee ennakkotehtävät hyvin ja sit vaan pääsykokeissa teet rennosti parhaasi niin mahdollisuuksia on :) Jos ekalla kerralla ei tärppää niin sit viettää fiksun välivuoden harjoitellen ja yrittää uudestaan.
Ja mitä tulee tohon yliopistojuttuun, niin Taik ei ole samankaltainen kuin muut "perusyliopistot". Se merkkaa et on vaan taitoa alalle.
Tsemppiä! - epätaikki
Panosta myös ennakkotehtäviin! Voi olla kirjoituskeväänä hankalaa, mutta monet hakijat viettävät välivuotta esim. taideopistoissa, joissa käytetään koko kevät (heti kun tiedot tulevat) ennakkotehtävien tekoon ja esimerkkikokeiden harjoitteluun (esim. piirrä/maalaa aiheesta X, aikaa 1h). Koska tietty prosentti karsitaan pois jo ns. ennen pääsykokeita, on tärkeää päästä edes näyttämään taitonsa ensin! Hutaisemalla tehty hiilityö sitä tilaisuutta tuskin tuo.
Koska lukiossa olet, niin kannattaa pyytää esim. kuviksen maikan mielipidettä ennakkotöistä; olisiko niissä jotain parannettavaa jne. Ja älä panikoi kokeissa! Monille tulee kauhea stressi (ymmärrettävistä syistä) kun porukkaa tippuu pois monipäiväisissä kokeissa. Ajatukset yleensä ovat luokkaa apua jos nyt putoan, kun olen päässyt näin pitkälle jne. Silloin pitää vain yrittää pitää pää mahdollisimman kylmänä, ja ajatella vaikka että olet nuori (iso osa hakijoista lähentelee 30v) ja ensi vuonnakin pääsee uudestaan, paremmin eväin jopa, kun ei tarvitse lukea yo-kokeisiin jne., tai että pakkohan minun on olla hyvä kun jo näin ja näin monta prosenttia on tippunut ja minä olen vielä mukana tai ihan mikä itseä sitten rauhottaakin :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1079133
- 936910
Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon666665Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme345691Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo665463- 553591
- 503415
- 513213
Mikko "Peltsi" Peltola teki tv-sarjan Osmo-poikansa kanssa - Downin syndrooma tuo lisäväriä
Mikko "Peltsi" Peltola ja hänen 12-vuotias poikansa Osmo karistavat kaupungin pölyt jaloistaan ja suunnistavat tv:ssä ko573142- 562972