Vista hukassa...

naali_eli napakettu

Oon vähän huono näiden tietsikoiden kanssa niin ajattelin kysyä täältä apua.. mulla on fujitsu siemens amilo 1703 (vm 2007) tietokone jonka onnistuin pari vuotta sitten täydelisesti tyhjentämään. (ei mitään muistikuvaa mitä sille oikeasti tein tai yritin tehdä kun se tyhjeni...) En siis saanut konetta enää kunnolla päälle muutaku johonkin koodi tilaan... Kaveri sit laitto tään jonkun poltetun windows xp:n ja kone on siitä asti toiminut jotenkin, mutta kaikki ohjelmat puuttuu jne... Luulin koko ajan että oon hukannut Vistan asennuslevyn, mutta lueskelin nyt tuolta netin syövereistä, että joissakin koneissa on vista laitettu kovalevylle ja sen voi sieltä asentaa uudelleen... Voisinko löytää se vielä jostain ja saada koneeni kuntoon? Jos en, niin saako koneen kuntoon jollain uudelleen asennuslevyllä kun mulla on koneen pohassa kyll'ä tuo lisenssitarra....? Auttakaa joku, alan olla ihan epätoivoinen tän rakkineen kanssa :P
Nyt muistin että se syy minkä takia kone meni tähän tilaan oli se kun poistin jonkun netistä lataamani kuvankäsittelyohjelman mun koneelta... sit se sano muistaakseni että oonko varma et haluun poistaa kun tärkeitä tiedostoja voi poistua.. si aattelin et no ei varmaan voi olla kauheen tärkeitä kun en ollu tehny sillä ohjelmalla yhtään mitään sillä aikaa kun se mulla oli koneella... Mitä tapahtu?
Onko jollekkin käyny samoin?
Jos tyhjennän koko koneen niin miä maksaa uus windows tai mikä tähän nyt kannattais sit ottaa...? Vai kannattaisko vaan ostaa uus kone? saanko myytyä tän tyhjänä jollekkin jos en muuta keksi..? Oli kuitenkin sillon aikoinaan sen verran kallis kone etten viitsisi poiskaan heittää.. Mitä voin tälle enää tehdä?

3

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Windows 7 Professional maksaa sellaiset 270€. Ilmainen käyttöjärjestelmä maksaa sitten 0€. Mitään Windows Vistaa ei enää kannata hankkia kuin Windows 7 on jo valmis. Windows 7:n leluversioita ei kannata hankkia kun joutuisit sitten ostamaan Windows 8:n jo noin 3v kuluttua kun päivitykset loppuvat Windows 7:n leluversioista kesken.

      Tietysti, jos ostat sen käyttöjärjestelmän erikseen joka koneelle, voit ostaa OEM-version joka on halvempi, mutta sen saa asentaa vain yhteen koneeseen. Windows on kyllä sen verran kallis, että suosittelen ennemmin retail versioita, niin ei sitten tarvisi konetta vaihtaessa maksaa samasta ohjelmasta uudestaan kun sen voi siirtää uuteen koneeseen.

      Koneen arvo on tyhjänä aika olematon mutta kun asentaa käyttöjärjestelmän ja se on siinä kunnossa, että menee nettiin yms. niin että näkee, että se on ehjä niin arvo nousee kummasti.

    • noubadi

      Etkö voi katsoa koneen ohjekirjasta onko siinä recovery-osio jolta voisit palauttaa mahdollisesti sen Vistan takaisin? Kannattais kysyä ehkä Fujitsun keskustelualueelta jos joku osais heti sanoa. Tai kirjoita koneen 'hakukenttään' recovery etc.

      • myyrämies

        Joo

        Mull on joku Acerin kannettava ja siinnä ei tullut mittää käyttislevyä mukaan vaan se buuttattiin just kovalevyltä ja sitten Vista asentui..Siinnä sun koneessa on vissiin sama jos on vielä tallella se just toi recovery et cetra..

        Mutta eihän siinnä koneessa mittään vikkaa vaan käyttis nyt on sekaisin ja sen voi saada jostaan Fujitsulta tai jostaan keskustelupalstalta infoo.. ja sullahan on siihen Vistaan lisenssi niin kait semmosen siihen sitten vois saada asennettua .. Joku Win7 Oem versio maksaa kait 170 oiroo mutta älä nyt heti mene semmosta ostaa vaan koita nyt saada se Vista siihen jotenkin.. koita vaikka lainaa joltaan muulta asennuslevyä tai jottaan ..ja kysy Fujitsulta ja keskusteluryhmistä..et varmaan ol ainoo tossa hommassa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      134
      8325
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1363
    3. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1145
    4. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1102
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      93
      1040
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      136
      944
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      765
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      758
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      741
    10. Tuli surullinen olo.

      Olit muuttunut niin paljon etten meinannut tunnistaa. Miksi rupsahdit? 😞 m-n
      Ikävä
      40
      654
    Aihe