Kia Ceed SportyWagon - millainen on?

Kiitänetukäteen....

Onko jakaa tässä kokemuksia ko. autosta. Auto kiinnostaisi ulkonäkönsä vuoksi. Harkitsen koeajoa, ja pyytäisin auton omistajia kommentoimaan (rehellisesti) minkälainen auto on käytössä, plussat ja miinukset?

31

14263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kia Motors
      • se siitä..

        merkki, sopii suomen talveen,lämmin,aika hiljainen, toimiva, ei vikoja ollut.Kokemus tämäkin!


      • tarkkuutta
        se siitä.. kirjoitti:

        merkki, sopii suomen talveen,lämmin,aika hiljainen, toimiva, ei vikoja ollut.Kokemus tämäkin!

        Tehdaskutsuja ko.mallissa on ollut eli ei mikään ihan viaton auto kuitenkaan ole.


    • koeaja nut

      Käy joka tapauksessa ajamassa, oli mielipiteet mitä hyvänsä. Minut yllätti positiivisesti, kestää vertailun mihin tahansa suunnilleen saman luokan kilpailijaan, ja takakontin tilavuus on hyvä. Vaikka auto ei olisi halvempi kuin useammat kilpailijat, niin aika vaikea on nähdä järkeä siinä, että hankkisi näitä 2 vuoden takuulla olevia autoja, joissa ei maine ole erityisen mainia. On venyneitä nokkaketjuja, turbovikoja yms. Moisista ei tuossa tarvitsisi pitkän takuun takia huolehtia, ja antaa ihan yhtä hiljaista/meluista kyytiä.

      • KIA:a kokeillut

        Ei hassumpi käyttöauto. Halusin kuitenkin automaatin ja KIA:ssa oli se vanhahtava 4-vaihteinen momentinmuunninautomaatti. Tämä siis 5 vuotta sitten. Kaupat oli aika lähellä, mutta päädyin silloin sitten Octaviaan, 1.8 TSI DSG. Hyvin on tuokin pelannut, ei siis viiteen vuoteen yhtäkään vikaa. Toinen rekkarilampuista on vaihdettu ja yhdessä takaisinkutsussa käyty, kun kerran kutsu kävi.

        Mutta enpä osaa tuosta KIA:stakaan pahaa sanoa. Olisi se autosta hyvinkin käynyt ja on varmaan taas ensi kierroksella testattavana ja harkittavana. Varsinkin jos tuo automaatti modernisoituisi... Mulla kun oli vastaava automaattilaatikko jo 1992-mallisessa japsissa. Toimi kyllä luotettavasti, mutta kyllä nämä nykyautomaatit ovat nopeampia ja taloudellisempia.


    • kasni

      Hyvä ajaa ja lämmin(bensa) Tilaa riittää ja huollot keskihintaisia.Käy ihmeessä kunnon koe-ajo ajoin itsekkin muutaman merkin mm. I30 ja Focuksen, vertailin ja päädyun Ceediin.

      • lx

        Mitä kovempi pakkanen... mistä moinen ?? Korkeaa laatuako..


    • 514

      vuoden toukokuussa hankin uuden SportWagonin.Vasta reilun puolen vuoden kokemuksellahan
      ei voi vielä paljon sanoa,mutta esim.hinta-laatu suhde kohdallaan. Jo tähän asti koetuilla pakkasilla erittäin lämmin.ei nitise eikä natise,tilava sisältä,tavaratilaa riittää ja kulutuskin ok.
      Ainakaan vielä en antaisi mitään miinusta.

      • 451

        uusi 1.4 Ceed farmari.Hyvä auto ja lämmin ja hinta ja laatu kohdillaan,palataan talven jälkeen tarkemmin asiaan.


      • 514
        451 kirjoitti:

        uusi 1.4 Ceed farmari.Hyvä auto ja lämmin ja hinta ja laatu kohdillaan,palataan talven jälkeen tarkemmin asiaan.

        Näin teemme.


    • crdisti

      Useamman vuoden kokemuksesta voin tuon todeta.

    • sipostaja

      Hyvä kaikessa muussa, ainut miinus ehkä vähän kovat istuimet.

    • Roff

      Pelkän ulkonäön perusteella ei moista kannata ostaa. Ei tämä merkki (KIA) ainakaan laatutestissä pärjännyt oliko sija 13 joten mistään kovin laatupelistä ei liene kysymys..

      • ikoiuyt

        luokkansa parhaat.


      • siinä missä muutkin

        Ceed on ehdottomasti luotettava kulkine ja ominaisuuksiltaan vertailukelpoinen vaikka hieman kalliimpiinkin saman kokoluokan peleihin. Monet komponentit ovat samoilta valmistajilta kuin muissakin merkeissä. Kokeilemalla selviää, sopiiko tuo omiin tarpeisiin. Eihän ceediä ole toki pakko ostaa, jos ei tunnu käteen käyvältä.


    • ----...-----

      Ostaisin heti mutta mutta kun ei saa välttämätöntä suksiboksia ei sitten niin mitenkään sen katolle. Vai onko joku saanut 2 metrisen niin että peräluukkukin aukeaa vielä edes lähes normaalisti???

    • kk sitten pihaan

      Vm. 2008 CRDI farkku ollut pari vuotta. Kun tuli ajankohtaiseksi päivittää perheen toinen auto niin
      kk sitten tuli vm crdi farkku, eli nyt on sitten kaksi muuten samanlaista Ceediä, pl. faceliftaus ja väri.

      Päällimmäiset syyt hankkia toinen Ceed olivat:
      -- Sopivan kokoinen omiin tarpeisiin (raakkasi esim. kakkosvaihtoehtona olleen i30:n, kontti...). Vanha auto
      oli (periaatteessa) luokkaa suurempi, mutta Ceedissa on käytännössä samat tilat.
      -- Erittäin hyvä hinta/laatusuhde sekä kokemus yleisestä toimivuudesta
      -- Ajo-ominaisuudet OK, varsinkin moottorin vääntö tekee ajamisen miellyttäväksi. Ohjaus tosin keskikohdalla
      tahmea, faceliftissä parempi.
      -- Huollot ja pienet takuukorjaukset (taustapeilin räminä, radio) hoituneet OK.
      -- Lähipiirissä(kin) olleet ongelmat esim. VAG-konsernin merkkien sekä Fordien kanssa (esim. moottori-,
      vaihdelaatikko- sekä sähköviat) saivat tällaisen omalla rahalla ostajan karttamaan näitä kuin ruttoa.

    • autoilija1

      Ollut Ceed sporty wagon 2008 ollut, aj. 78 tkm. Ei mitään vikaa ollut, paitsi taustapeili vaihdettu -> meni takuuseen. Autossa vielä takuuta jäljellä yli vuosi.

      Ennen oli c-mersu yhtä kauan, valitettavasti siinä oli ihan kauheasti jotain vikaa koko ajan :( Pellit ruostui, tuli kalliiksi niiden laittaminen ja puhallin levisi, pyyhinmoottori vaihdettiin pariin kertaan kun levisi sateiselle tielle, joku pelkääjän paikan sensori hajosi ja se piti vaihtaa (kallista). Oli vaikka mitä.

      Tässä mun Ceed sporty wagonissa ei ole ollut mitään ja saman verran ajettu.
      Huollot ihan eri hinnoissa ja en nyt sanoisi, että olisi ajo-ominaisuuksiltaankaan ihan kauhean erilainen. Mersussa sai talvella miettiä takatuupparina kovasti lumisia teitä, Ceed vetää kivasti. Vaikka mersua niin kehutaan, mutta se auto tuli vikoineen todella kalliiksi mulle, varsinkin ne jatkuvasti ruostuvat pellit.

    • 1532145

      Taidat olla kännissä taii muuten sekaisin.

      • autoiluja2

        Kuinka niin? Voi hyvin olla tottakin. Mersun pellit mullakin ruostui hyvin äkkiä ja etulasin pyyhkimen moottori levisi.


    • ex sport wagonin om.

      ns. "koiranluut" ovat sport wagonin ongelma, rupeavat kolisemaan. Takuuseen menivät.

    • tyytymätön

      Kova rengasmelu, kova jousitus, liian äkäisesti ottava kytkin, korin kulmia vaikea arvioida kun peruutuskamera puuttuu. Vaihto tulee ennenpitkää kun ei vaan miellytä. Nämä ongelmat vm. -08 Wagonissa Saakohan pahinta ongelmaa eli kovaa rengasmelua mitenkään korjattua edes renkaiden vaihtolla?

      • karvalätsä

        "korin kulmia vaikea arvioida kun peruutuskamera puuttuu"

        No eikä puutu. Mitäs ostit karvalakki alkaen mallin. Ei niitä varusteita yleensä halvimmassa ole.
        Itsellä sähkösäätöinen kuljettajan istuin, peruutuskamera, parkkitutkat edessä ja takana, taskuparkki assistant, panoraamakatto ja paljon muuta mitä ei ole yleensä kalliimmissakaan.


      • unsatisfied
        karvalätsä kirjoitti:

        "korin kulmia vaikea arvioida kun peruutuskamera puuttuu"

        No eikä puutu. Mitäs ostit karvalakki alkaen mallin. Ei niitä varusteita yleensä halvimmassa ole.
        Itsellä sähkösäätöinen kuljettajan istuin, peruutuskamera, parkkitutkat edessä ja takana, taskuparkki assistant, panoraamakatto ja paljon muuta mitä ei ole yleensä kalliimmissakaan.

        No eniten myyty varustelutaso oli vm. -08 EX (1.6 l) joka ei ole karvalakkimalli ei silloin ollut varustelistalla mitään peruutuskameroita kun ei ollut edes sitä näyttöruutua kojelaudassakaan. Parkkitutkista en ole varma saiko niitäkään silloin tuohon eniten myytyyn varustetasoon. Ostin nimittäin auton käytettynä.


      • satisfied
        unsatisfied kirjoitti:

        No eniten myyty varustelutaso oli vm. -08 EX (1.6 l) joka ei ole karvalakkimalli ei silloin ollut varustelistalla mitään peruutuskameroita kun ei ollut edes sitä näyttöruutua kojelaudassakaan. Parkkitutkista en ole varma saiko niitäkään silloin tuohon eniten myytyyn varustetasoon. Ostin nimittäin auton käytettynä.

        Käsittääkseni aloittaja oli hankkimassa uutta autoa nyt. Nykyisissä on varustetasoja mistä valita.


      • Anonyymi

        Ainakin Riossa renkaiden vaihto auttoi aikas paljon asiaan. Toinen hyvä konsti on, että yrittää ajaa tiessä olevien urien vieressä, kun lähes kaikki ajavat karkeaksi kuluneissa urissa...


    • kiasuhari

      taksissa käytin työkaluna ceed farkkua 1.6l diesel automaatti.100.000 km ei vikoja.kolisi noi kivet pyöräkoteloissa samanlaisesti kuin sonatassa.luotettava auto.huolsin sen hyundai huollossa aina,delta ei vakuuttanut niin hyvältä,ja taksiin on takuu 2v,ei 7

    • Joensuun ukkeli

      Alla 2008 Kia Ceed disel farkku. Käytin katsastuksessa eilen, kaikki Ok.

      Ajettu nyt 251 000 km. Meinaan ajaa vielä pari vuotta. Auto on hyvä ja moottori diselinä on kyllä kestävä. Ongelmia ei ole ollut.

    • Tojo62

      Vaihdoin Toyota Avensiksen 1.6 -11 Kia ceed sw 1.6 -14 diisselii,olen ollut todella tyytyväinen vaikka arvelutti vaihtaa usean toyotan jälkeen.ajo ominaisuudet paremmat sisä melu pienempi ja kulutus on pysynyt alle 5 litran ja ennen kaikkea hyvä varustus ja kaikki on toiminut hyvin ainakin toistaiseksi.Eniten olen tykästynyt diesel moottorin luonteeseen mukavempi ajella kuin entisellä.Voin kyllä suositella muillekkin.

    • Ceedi__

      Omistin Ceed farkun vm- 09, joka tuntui hyvin korealaiselta ja nyt omistan vm -17 ceed farkun bensakoneella EX premium varusteilla. Uudempi Ceed tuntuu täysin erilaiselta autolta ajaa ja laatu on parantunut merkittävästi. Onhan nämä nykyiset jo Saksalaisten suunnittelemia ja euroopassa kasattuja, joka myös valitettavasti on alkanut näkymään hinnassa. Päädyin Kiian taas, koska ovat hämmästyttävän huolettomia omistaa, mutta ei aiheuta kenessäkään juuri mitään erityisiä "wau" fiiliksiä.

    • MtfVag

      - Osaakos ketään kertoa, kommentoida, että onks 'kulutus'kestävyydessä 'merkittäviä' eroja 2008 Crdi Cee'd 1.6 versus 2.0!?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe