3kk allergiaa?

jabadapa

Olen ollut nyt 1,5 viikkoa maidottomalla ja munattomalla dieetillä, vauvan allergian poissulkemiseksi/toteamiseksi. Hetken jo ajattelin että koliikkiahan se vaan on, ei tää dieetti mitään auta. Kunnes eilen kylässä päätin syödä suklaakakkua (myös suklaa oli välttämislistalla) koska ajattelin ettei siinä mitään eroa ole kuitenkaan. No, tänään alkoi sitten kamala kiljuminen taas. Kysyin puolisoltakin, että hetkonen, eihän tämä ole sitä "koliikki-itkua" vaan selvästi sitä samaa huutokiljumista kun oli ennen imetysdieetin aloittamista. Kiljumisen lisäksi vauva tuntuu todella paljon väsyneemmältä ja myös näyttää kipeältä. Kasvoilla ei ole mitään rupia, mutta posket näyttää "punastuneilta" ja niissä on punaisia millin kokoisia pilkkuja.
Eli kysymys kuuluukin, voiko tämä olla merkki allergiasta vai onko jotain muuta? Meillä on taas allergialääkärille perjantaina aika, olen vaan malttamaton ja haluan pohdiskella asiaa jo etukäteen.
Kauan siinä kestää että allergisoiva aine menee äidin suusta rintamaitoon ja sitten maidon juonnin jälkeen alkaa aiheuttaa oireita vauvalle?

3

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14+12

      Mä en osaa muuhun vastata, mutta meillä maitoallergisella lapsella oli kasvot, kaula, korvantakuset ja reidet näppylöillä (millinkokoista pientä nyppyä), reidet myös punoittivat oikein kunnolla aina kun join maitoa, tms.

      Tehdäänkö teille altistus vai mitä siellä allergialääkärillä? Jos olette menossa altistukseen, täytyisi sinun pysyä tiukasti täysin maidottomalla 2 viikkoa, jotta altistuksen tulokset olisivat mahdollisimman yksiselitteisiä. Suklaassa itsessään ei ole maitoa, vain maitosuklaassa.

    • Allergia kokemusta

      Allergiaan ei (ainakaan aluksi) välttämättä liity ihottumaa, vaan vatsa voi kipeytyä ja vauva tietysti reagoi siihen itkemällä. Pojalle todettiin 3 kk:sena maito ja muita ruokaaine-allergioita. Jouduin lopetta imetyksen koska ei oikein tiedetty mille poika oli allerginen (enkä myöskään voinut tietää mitä mun olisi pitänyt välttää.Pojalle annettiin soijamaitoa. Poika nyt 18v. kaikki muut allergiat hävinnyt paitsi pähkinä ja jos maitoa-tuotteita syö runsaasti niin vatsa tulee oikein kipeäksi. Ruokaine-allergian kanssa on opittava elämään, ei ole mikään vaikea asia. Ravitsemus-terapeuteista saa paljon hyviä vinkkejä.
      Sen tiedän että kannatta välttää kaikkia lisäaineita esim. karkkia, mehuja valmisruokia.Myös hajusteet esim. isän partavesi voi olla paha. Kannattaa myös olla tarkkana ja kokeilla, koska pesupulverit ja erityisesti rasvat ja voiteet (myös resepti-voiteet) on hyvin erilaisia, muutamasta voiteesta tuli jopa enemmän ihottumaa vaikka lukee että sopii allergiselle tai on ilman hajusteita !
      Tämän päivän suositushan on ettei turhaan vältettäisi ns. allergisoivia ruokia, vaan ainoastaan niitä mistä ollaan varmoja että aiheutaa allergiaa.
      Sit täytyy myös muistaa että n. puolen vuoden tai vuoden välein voi kokeilla sitä allergiaa aiheuttavaa ruokaainetta koska allergia menee yleensä ohi. Meillä alkoi helpottua muistaakseni 5 vuoden ikäisenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      74
      1423
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      114
      1183
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1126
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      984
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      732
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe