Entinen brittiministeri: Huumeet tulisi laillistaa

kokonaiskura

2

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pajatso palaa

      Oli hyvä linkki, hain jutun tähän. Tästähän ollaan paljon juteltu. Yhä useampi herää näkemään moralismin taakse. Vaikka ne tyydyttävät kiihko-moralistien tarpeita, kieltolait vahingoittavat koko yhteiskuntaa. Enää ei olla valmiita maksamaan tuota hintaa vain, jotta moralistit saisivat tuntea itsensä fiksummiksi. Elämän ongelmat tulee selvittää itsensä kanssa, niitä ei voi paeta arvostelemalla muita.

      Tässä:

      Kaikki laittomat päihdeaineet, heroiini ja kokaiini mukaanlukien, tulisi laillistaa. Tätä mieltä on entinen huumeministeri, brittien korkea-arvoisin päihdepolitiikan täydellistä muutosta kannattava poliitikko.

      Bob Ainsworthin mukaan on parempi turvata riippuvaisille annokset reseptilääkkeinä kuin jättää heidät huumekaupalla miljardeja tienaavien kansainvälisten rikollisjärjestöjen varaan.

      Hän peräänkuuluttaa huumeongelmaan sovellettavien toimintamallien perinpohjaista uudelleenajattelua. Hänen tukenaan on parlamentin jäseniä kaikista puolueista. Heidän mukaansa nykyinen kova huumepolitiikka toimii tarkoitustaan vastaan.

      Ainsworth The Independent-lehden haastattelussa: "On ryhdyttävä tehokkaisiin toimiin markkinoiden riistämiseksi huumekauppiailta. Ainoa keino tähän on tehdä addiktion kohteista reseptilääkkeitä. Meillä ei ole varaa perääntyä. On huomattavasti parempi ratkaisu, että riippuvaiset saavat huumeensa lääkäreiltä tai apteekeista, kuin että he joutuvat rahoittamaan laittomien päihteiden käyttöä prostituution tai varastelun keinoin."

      Ainsworthin mukaan hänellä on vasta nyt, virkansa jätettyään, vapaus ilmaista näkemyksensä, jonka mukaan "huumeiden vastainen sota on jokseenkin täydellinen katastrofi".

      Hänen parlamentille antamassaan lausunnossa todetaan: "Kieltolaki on epäonnistunut. Huumemarkkinoiden jättäminen rikollisten käsiin aiheuttaa valtavia, tarpeettomia haittoja niin yksilöille, yhteisöille kuin kokonaisille kansakunnillekin. Suurinta vahinkoa nuo haitat aiheuttavat kaikista heikko-osaisimmille."

      "Sijoitamme sotaan miljardeja onnistumatta kuitenkaan rajoittamaan huumeiden tarjontaa. Mikäli haluamme luoda maailmastamme turvallisemman, terveellisemmän paikan - erityisesti lapsillemme - on aika siirtyä epäonnistuneesta huumesodasta tarkan säännöstelyn politiikkaan. Huumekauppa on riistettävä järjestäytyneeltä rikollisuudelta ja luovutettava lääkärien ja apteekkarien käsiin."

      "Poliitikkojen ja median on ryhdyttävä vilpittömään, kypsään keskusteluun kieltolain vaihtoehdoista."

      Ainsworthin mukaan heroiinikauppa on osittain rahoittanut Afganistanin kansannousua: "Asekauppaa rahoitetaan kansainvälisellä huumekaupalla." Hänen mukaansa ulkomaalaisten joukkojen valtava määrä Helmandissa ei onnistunut kitkemään heroiinikauppaa, joten on tullut aika harkita vaihtoehtoa, markkinoiden riistämistä. Ainsworthin kannanotto tuoreiden päihdepoliittisten näkökulmien puolesta on saanut tukea useiden puolueiden piiristä.

      Konservatiivipuolueen entinen johtaja Peter Lilley sanoo kannattavansa kannabiksen laillistamista ja kovien huumeiden täyskiellon jatkamista. Hän kuitenkin lisää: "Kannatan Bob Ainsworthin peräänkuuluttamaa asianmukaista, todisteisiin pohjautuvaa arviointia, jossa nykyisen kieltolain hyötyjä ja haittoja tutkitaan ja vertaillaan vaihtoehtoihin, niin dekriminalisaatioon kuin lailliseen säännöstelyynkin."

      Työväenpuolueen Paul Flynn: "Saatamme olla Brittien epäonnistuneen huumesodan käännekohdassa."

      Ainsworthin kannanotto saa osakseen jyrkkää vastustusta hänen oman puolueensa John Mannilta: "Hän ei ymmärtänyt mistä puhui toteuttamani heroiinin käyttöä kartoittaneen tutkimuksen aikaan, eikä ymmärrä vieläkään."

      Myös työväenpuolueen johto pyrki sanoutumaan irti Ainsworthin ajatuksista: "Nämä näkemykset eivät heijasta Ed Milibandin näkemyksiä, puolueen näkemyksiä eivätkä myöskään suuren yleisön mielipiteitä", puoluejohtaja Milibandin edustaja sanoo.

      Puolueen piirissä laillistamisehdotusta kuvailtiin myös "äärimmäisen vastuuttomana". "On vaikea käsittää, mitä hänen päässään liikkuu".


      Lisää aiheesta:
      http://transform-drugs.blogspot.com/2010/12/legalise-and-regulate-drugs-says-uks.html
      http://www.guardian.co.uk/politics/2010/dec/16/legalise-drugs-former-defence-minister

      • gaddafi

        maamme laulu raikaen suomen ylväs kansa seisoo rajoillaan puolustamassa rakasta kotimaatansa näiltä pahoilta aineilta! on epäkristillistä edes ehdottaa, että huumeet voitaisiin laillistaa! EI, on suomen johtajat, kansan jakamaton tuki takanaan, huutanut! huumeiden laillistamista ehdottaneet ihmiskunnan petturit tulisi pistää edesvastuuseen tällasista ajatuksistakin. tämä on tehtävä ei vain vapauden ja ihmisrakkauden tähden, vaan kaiken sen kristillisen moraalisuuden tähden, jonka takia me olemme tehneet niin paljon työtä. ajatelkaa lapsianne! ajatelkaa isänmaatanne! voiko suomen lippu olla enää puhtaan sinivalkoinen, jos kannabis riippuvaiset täyttävät uljaiden katujemme kadut? voiko lapset kouluissa enää laulaa ylpeinä maammelaulua, jos kannabis vie heidän moraaliset arvonsa? voiko työtään rakastava kansalainen enää uskoa työnsä hedelmän maukkauteen, jos tuon hedelmän varastaa työtä vieroksuva kannabisterroristi?
        EI! Nämä aineet on hävitettävä. niiden käyttäjät pakko-laitostettava. pahimmille tapauksille voidaan tarjota kristillistä vaihtoehtoa eutanasiasta, koska se on ainoa humaani teko, jonka ihmiselämää rakastava kansakunta voi näille epäonnistuneille ihmisrappioille tarjota. vaatikaa ehdottomuutta johtajiltanne, vapautta rakastavat kansalaiset! vapautta huumeiden maailmasta. vapautta rikoksista joita nämä ihmisrauniot tekevät. vapautta lapsillenne päästä kouluun turvallisesti.
        tämä vapaus vaatii veronsa, jonka totuuden huumeiden kauhuista tietävä kernaasti maksaa. pakkokotietsinnät jokaiseen kotiin, jotta jokainen kannabiskasvi voidaan tuhota! huumetesti iskuryhmiä kaduille, kauppoihin, kouluihin ja työpaikoille. miehet rajoille varmistamaan, että terveys, moraalinen puhtaus, kristilliset arvot ja vapaus säilyvät tässä maassa viattomina, kuin meidän lapsemme, joiden takia me astumme ylpeinä yhtenä rintamana suomea puolustamaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2341
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      856
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe