Suomi retket ja Nordia retket Tenerifa

Onko pakkomyynti

onko joku óllut, ei ainakaan pahan hintaisia verrattuna matkatoimiston hintoihin?

104

8636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija10

      ei kannata kyllä todellakaan mennä retkille ainakaan suomiretkillä joudut istua 3 tuntia jossain villaesityksessä ja muutenkin niissä ei ees oo mitään hauskaa mutta en tiiä tosta nordia retkistä kyllä mitään

      • sastamala 10

        kyllä kanataa mennä retkille,olaan oltu kaksi kertaa ,saatu ilmaset ruuat ja juamat,ei tarvi mitään 3 tuntia kuunella esittelyä pari tuntia voi kaikiaan mennä ruokailun kanssa,matkatoimiston retki maksaa 60 e ja suomi retkiltä saa saman retken 8 e,suosittelen ja mekin menään uudestaan


    • juan66

      Se toiminta teneriffalla on laajaa koska niitä 10-12 euroa maksavia retkiä tarjotaan myös saksan ja englannin kielisille ja ehkä muillekin,ja aina saa seurata sitä mainostamista vähintään 2 tuntia.Halvallahan siinä pääsee retkelle mutta se retkeen kuuluva "lounas viineineen" on selvästi niukempi kuin voisi kuvitella

    • blues_brother1

      Olin tuollaisella halvalla retkellä viime vuoden helmikuussa. Saimme viinilasilliset ja kolmioleivän. Niitä mutustellessamme kuuntelimme varsin hauskan villaisten vuodevaatteiden esittelyn. Mitään pakkomyyntiin vivahtavaa ei esiintynyt... ei edes tyrkyttämistä.

      Parin tunnin jälkeen jatkoimme matkaa.

      Itse retki oli asiantuntevasti opastettu ja ihan ok sisällöltään

      Oleellista on haluaako rahaa säästääkseen "tuhlata" pari tuntia lomastaan tuote-esittelyyn?

      blues_brother

      • glopalbuses

        vieläkö nämä retket on voimissaan ja mistä näkis ennakkoon niitten retkiohjelman, kohta lähen kahdeksi viikkoksi, niin mielestäni tämä on edullinen tapa tutustua saareen.


      • Jalmarikin

        Ehdottomasti kyllä.


      • tjätjä

        onko gran canarialla nordia/suomi retket,
        vielä 2016
        -marraskuussa "käynnissä"
        KIITOS,tiedoista


      • Arja54
        Jalmarikin kirjoitti:

        Ehdottomasti kyllä.

        Kyllä, kyllä! Aivan mahtavat retket.


      • teemu61

        olaan kans oltu suomi retkillä,tosi hyvä juttu,hinta sopiva joku 8 e muistaakseni,matkatoimiston kautta vastaava retki 60-70 e,eikä mitään pakkomyyntiä ole,hyvät ruuat saatiin, ja tunnin retki merellä pikkulaivalla,ja vuoristoa ajetiin,hienoja maisemia,teidellä käytiin,tenerifalla,uudestaan menään varmasti,ja suosittelen muilekkin, ja rahaa säästyy paljon


    • Ei tullut kokeiltua

      Palasin juuri Playa de las Americasista. Useimpien turistien käyttämien kävelyreittien varrelle oli aseteltu kivenmurikoiden alle retkiesitteitä useilla kielillä. Hinta näkyi olevan 12 euroa ja lounas sisältyi hintaan. Ennakkoilmoittautumista ei tarvittu, mutta esitteessä oli puhelinnumero, josta saattoi suomeksi kysellä lisätietoja.

      Retkiohjelmat ja bussien lähtöajat eri paikoista olivat esitteessä minuutin tarkkuudella.

    • Suomiretket

      Olimme Suomi-retkien järjestämällä retkellä viime vuonna, meillä oli viikon loma Bahia Felizzissä. En itse löytänyt viime vuonna netistä mitään tietoa, tieto kulki vain mainoksien kautta. Mainoksia löytyi kadun varsilta, bussipysäkeiltä, rannalta. Huonolla onnella noita mainoksia ei löydä... Meille oli luvattu lounas juomineen ja mielenkiintoinen villa-vuodevaate-esittely. Istuimme 8-vuotiaan lapsemme kanssa kaksi tuntia kuuntelemassa järkyttävän tylsää luentoa siitä, miten sängystä oikein nouseminen on tärkeää, ja tietysti kaupattiin niitä tonnin villapeittoja. En kokenut myyntiä sellaiseksi, että olisi painostettu. Tämän kaksituntisen aikana lapsella tuli jo kova nälkä, onneksi hotellin vieressä oli pikkuinen kioski, josta löytyi suolapähkinöitä ja limua lapselle. Kun luento vihoin oli loppu, jokaiseen pöytään kannettiin pullo etikan makuista punaviiniä. Lapsi sai 1,5 dl appelsiinimehua, joka ei mennyt alas kirpeytensä vuoksi. "Lounas" oli kolmioleipä, jonka sisällä oli "tortillaa", eli peruna-munakasta. Munakas oli tehty pakasteperunasta, suolaa ei oltu käytetty. Mieheni syö yleensä ihan mitä vaan, mutta hänkään ei saanut leivän täytettä alas. Pelkällä paahtoleivän palalla oli vaikea tehdä retki loppuun asti :( Bussiretki oli Gran Canarian saarikierros, opas sinänsä asiansa osaava, tietoa löytyi. Pysähdyimme retken lopuksi pienelle pysähdyspaikalle, jossa oppaan "hyvä ystävä" , n 60 v espanjalainen mies myi turistirihkamaa ja pähkinöitä sekä mausteita. Opas neuvoi, että tuotteista voi tinkiä. Koska koko perheellä oli kiljuva nälkä, ostimme pikkupussin pähkinöitä 3,50 eurolla. Puolen litran lämmin vesi oli yli 2 euroa. Tinkimisestä ei olut puhettakaan! Myyjä käyttäytyi todella härskisti. Jos olit ostamassa yhtä 3,50 euron maustepussia ja maksoit kympillä, myyjä iski kolme pussia mausteita käteen eikä antanut kympistä mitään takaisin. Jos yritit valittaa, mies nakkeli niskojaan ja alkoi myymään seuraavalle asiakkaalle. Koska aikaa pysähdykseen oli vain 15 minuuttia, suurin osa ihmisistä vain siirtyi bussiin takaisin, että päästään jatkamaan matkaa. Kun eräs pariskunta valitti myyjän käytöksestä oppaalle, tämä vaan tuumasi että "on se sellainen vekkuli!" Loppumatkasta tuli jo itku, kun emme pysähtyneet missään ruokapaikassa retken aikana. Tämä oli hirvittävin kokemus miltään ulkomaan matkalta, koko päivä tuhraantui tähän ja lapsi vaan itki. Opas kehtasi vielä kuuluttaa bussissa, että bussinkuljettajalle on tapana antaa tippejä, kun on niin pieni palkka! No eihän se kuskin vika ollut, että Suomiretket mokasivat koko matkan. Jätettiin pari euroa, oli kai kuitenkin odottanut vitosen seteliä, kun kiitosta ei tullut.

      Tämä oli siis kokemus Suomi-retkiltä. Rodoksella viime kesänä kävimme Nordic (?) retkien ruotsinkielisellä retkillä, ne olivat aivan täydellisiä! Huumorintajuinen esittelijä piti tunnin esittelyn, pöytiin tuotiin heti alkuun juomia. Lounas oli erittäin runsas buffet hotellin ravintolassa. Opas vei meidät mm museoon (maksoi kaikkien pääsyliput), perhoslaaksoon (taas maksettiin liput) ja piti aivan ihanan esittelyn matkan varrella olevista kohteista. Teimme saman firman toisen retken seuraavana päivänä, eri kohde, taas ihana lounas ja täydellinen retki. Toisen päivän esittelyn jälkeen esittelijä kysyi minulta, haluaisinko tilata jotain, mutta ei painostanut, kun sanoin ei. Hauskinta retkessä oli se, että retkelle sai osallistua ainoastaan, jos osasi ruotsia (että saadaan myytyä tuotteita). Oltiin todellisella äkkilähtö-budjettimatkalla, ja matkabudjetti oli tosi pieni. Pokkana vaan kouluruotsilla sanoin, että juu, ihan hyvin osataan ystäväni kanssa ruotsia :D Minä puhun kyllä, mutta ymmärrän huonosti riikinruotsia. Ystäväni taas oli lukenut 2 vuotta ruotsia, ja siitä oli aikaa 40 vuotta :DD Päästiin sitten, persaukiset työttömät nauttimaan retkistä, jotka olisivat maksaneet yhteensä 260 euroa meiltä kahdelta, matkatoimiston kautta ostettuna.

      Toivottavasti joku, jolla on tuoreempaa tietoa retkistä, osaa kertoa, millaisia retkiä Kanarialla tehdään tänä vuonna. Samat firmat toimivat ainakin Gran Canarialla ja Teneriffalla.

      Hyvää matkaa, ja onnea markkinointiretkelle, jos sinne päädyt!

      • Jallukin

        Kverulantin puheen sorinaa olen ollut kolmesti nämä kolme retkeä eikä ole mitään vinkumista olet ehkä hurri millä kaikki on hädin sitä.


    • pja

      Tekeekö tuo Nordic? Gran Canarialla retkiä mihinkään tai toimiiko se siellä ollenkaan ja jos niin mistä käsin ja millasia retki kokemuksia? ja mistä pääsee mukaan alueilta siis?

    • evästä mukaan!

      Jos joku nyt kuitenkin lähtee kanarialla noille retkille, ottakaa ihmeessä tarpeeksi evästä mukaan!

      • matkanainen

        Olimme maaliskuussa 2017 Gran Canarialla Suomi retkellä. 10 € matkan luvattiin sisältävän lounaan ja viinin. Matkaan sisältyi pitkä villavuoteiden ja vuodevaatteiden esittely. Esittelijä lupasi tuotteidensa parantavan lähes kaikki vaivat. Mies kävi aikamoisilla kierroksilla saadakseen tuotteitaan kaupattua.
        Tuotteet ovat ylihinnoiteltuja, mutta kyllä niitä kaupaksikin meni.
        Ja se luvattu lounas. Kaksi vastakkain asetettua vaaleaa leipää ja välissä pehmentyneitä juustoviipaleita ja tummuneita salaatinlehtiä kitkerän punaviinin kera. Voiko tuota lounaaksi sanoa?
        Oppaanamme oli kauan saarella asununut naishenkilö joka tiesi kertoa saaren elämästä. Se olikin tällä retkellä parasta.
        Saimme kuulla, että matkan edullinen hinta perustuu siihen että villatuotefirma sponsoroi matkoja Mieluummin maksan retkestä enemmän kuin lähden istumaan tuntikausiksi johonkin tuote-esittelyyn. Taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kyseisillä retkillä.


    • Perdone.

      Mille retkille tahansa voi osallistua, jha säästyy ongelmilta (enemmiltä) jos osaa kyseisen kieliryhmän vetäjän kanssa saman aapisen!
      Olemme myös olleet, eikä muuta joutavaa havaittu, kuin ylihintainen lounas saaren korkeimmilla alueilla.
      Emme tietenkään ottaneet, vaan tempaistiin lumumbat sen sijaan.
      Ihan mukava reissu tuon vetäjän käytöksestä huolimatta; osasimme ottaa sen huumorilla.
      Asiaakin ihan selosti, mutta koska olemme kierrelleet lähes joka paikan saarilla, tunsimme mestat ennestään Gran Canarialla. Pakkasi muutamassa paikassa tulemaan opastuksen pohjalta niin hauskaa, että kikatimme kyyneleet silmissä!
      Ei pidä olla liian tiukkapipoinen!
      Kuskille piti antaa myös "tippiä" matkan lopuksi, koska oppaamme sanoi ettei kuskilla ole muuta palkkaa??? No en kehdannut kysyä itseltään siinä kaikkien läsnäollessa.
      Hauskaahan sinne pääasiassa mennään pitämään sen auringon ja meren hyödyntämisen lisäksi, vai mitä varten sinne menette?

    • glopalpuses

      vieläkös siellä on niitä arpajaisia linja-autossa, korillinen kamaa ja arpa vitosen.
      korissa oli karkkii,villa juttuja, marmelaatia hunajarommia ym, tuotto menee lyhentämättömänä johonkin tyttöjen tukemiseen, arvontaa osallistujat on vai se linja-autolastillinen, eli joku kuitenkin voittaa sen korin. minusta se on hyvä juttu. vaikka viimes se voittaja istu minun edessä.

      Joo eväät reilusti mukaan, ei se suomimatkojen leipä pitkälle vie eikä se punkku.
      Pieni vinkki siihen esittelyyn, siitä voi pikkasen joustaa kun kyselee etukäteen mitä on tarjonta ruuan suhteen, Mie ruokavammasena pongasin Litlin siinä esittelypaikan läheisyydessä joten marssin sinne ja enkä pitännä kiiretta takaisin tullessa.
      Reissuthan ei sopi tiukkapipoisille.
      Keväällä käydessäni kävin mantelikkukka kierroksella, sellainen muutaman viikon ajan oleva erikoisuus. tästä reissusta jäi hyvä mieli, pois lukien alku sähläys, kun meinasivat perua koko matkan , matkustajien vähäisyyden takia.
      Kukaan ei halunnu lähteä takas hotelliin, niin sitten tehtiin se reissu.

      • jupsjaps

        Siis Missä oli tuo mantelinkukka kierros, Gran Canarialla vai
        ja mihin vuoden aikaa se oli, siis tammi-helmi??
        Mistä sai esitteitä siihe kierrokseen...
        Eikö täällä voisi kertoa tarkemmin aina asiat ym mistä tietoa saa ettei tarvi aina erikseen kysellä sitten... kiitos kuitenkin :)

        ja missä ne Nordic retket toimii, siis saaret==? tieto kaipaa moni


    • xl66

      Entäs nää matkatoimistojen reissut, possujuhlat, delfiinin katselu merellä ja mitä niitä lienee ? Ei jaksa ihan maata viikkoa, joten jonku keissin vois käydä. Kommentteja?

    • glopalbuses

      mantelikkukka retkistä oli lisälehtinen suomiretkien lappusen välissä, niitä reissuja oli kaksi perättäisinä päivinä eli helmikuun eka ja toka päivä 2014
      Gran Canarialla mie kävin, jos alku zumbasta ois selevitty ajoissa, niin jossain vuoristossa olevassa kylässä oli mantelikukka festivaali, eli paikallinen pitäjä juhla, paikallista laulua, katukeittiöruokaa ja käsitöitä oli tarjolla ja paikallisia ihmisiä jokunen tuhat.
      Matkahan ei sovi heikko hermoisille, jos pelkää korkeita paikkoja, linja-auton ikkunasta kun katsoi alaspäin niinparhaissa paikoissa oli pudotusta satoja metrejä.

    • kiitos-kiitos

      onko .ko. matkoja ,,suomi retket nordia retket ..gran canarialla ...
      vielä 2015 joulukuussa vastaa pian ..kiitos

    • komero

      olemme mieheni kanssa olleet näillä suomiretkillä ainakin kymmenen kertaa .olemme siis olleet gran canarian ja teneriffan joka retkellä .esitteitä löytyy kyllä kivien päältä ja pysäkeiltä .sen parin tunnin villaesittelyn kyllä kestää .lapsille retki on kyllä tylsä ,kun eivät niin katsele maisemia .teneriffalla oli esim. retki paikkaan nimeltä taganana joka kulki läpi harvinaisen mersedes metsän .olen joka retkellä nauttinut oppaan asiantuntemuksesta ja maisemista .ilman villafirman sponsorointia retki maksaisi noin 50 e.

    • open-minded

      Olemme mieheni kanssa osallistuneet muutaman kerran sekä Gran Canarialla että Teneriffalla näille esittelymatkoille, järjestäjinä saksalaisen ja norjalainen yritys. Pettymyksiä ei ole ollut, mitään ostopakkoa ei esiintynyt ja matkan puolivälissä käytiin syömässä hyvää paikallista ruokaa ravintolassa.

      Matkalle ei kannata lähteä pienten lasten kanssa, parin tunnin rupattelutuokia esittelyineen kyllästyttää näitä perheen nuorempia. Evästä ja juomaa kannattaa varata ehdottomasti mukaan. Mikäli olet aidosti lomamielellä, polttanut kenties nahkasi auringossa tai sattuu sadepäivä, pidä päivän breikki ja nauti kauniista maisemista.
      Ensimmäiselle retkelle osallistuimme Teneriffalla, kauniita maisemia, hyvää ruokaa ja seuraa. Pari kertaa on käyty Gran Canarialla, erityisesti viimeisin Nordia-yrityksen järjestämä retki 2014 oli mahtava kierros saaren lounaispuolella. Olemme lähdössä 2016 helmikuussa Gran Canarrialle kahdeksi viikoksi ja kaivelemme esille tienvarsiesitteet. Kielitaitoisena kannattaa testata myös muiden maiden tarjontaa.

      Kannattaa kysellä Suomessa mitä lampaanvillaiset tuotteet maksavat. Mikään ei ole
      ilmaista, retkiä järjestetään liiketoimintapohjalta. Oman matkanjärjestäjän
      retket maksavat kymmeniä euroja, yhtään enempää emme ole saaneet näiltäkään rekiltä. Samalla tavalla matkailijoita kuljetetaan sopimusyritysten kautta, provisio tulee järjestäjälle.

    • raivostunut

      ultiin just viikon mittaiselta lomalta, Teneriffalla. Ja valitettavasti myöskin altistuimme Suomi Retkien huijaukseen. Ensin kaikki oli mainiota, meitä otettiin kyytiin hotellin ovelta ajoissa ja henkilökuntakin oli mukava. Kunnes bussi päätyi valtatielle ja maksoimmme 12€ el Teide retkestä, jonka jälkeen meille ilmoitettiin, että hinta on niin edullinen pelkästään koska heillä on mainio sponsori ja meidät viedään kuuntelemaan 40 min kestävää mainosta heidän tuotteistaan. Jonka jälkeen meidät vietiin toimistoalueelle josta omin päin olisi vaikeaa päästä pois. Mainospuhe villapatjoista jne. kesti 2h ja meille annettiin halpa kolmio leipä ja viinipullon per pöytä. Ihmettelin ihmisiä jotka lumoutuneina kuuntelivat pölypunkkien ulosteen myrkyllisyydestä. 1.5h paskan jauhomisen jälkeen menin kysymään oppaalta, että miks hemmetis me vielä ollaan täällä kun kerran on sanottu että se kestäisi vain 40min johon se sanoi, että sorry bussi on lähtenyt ja me odotamme sitä. Kun päästiin vihdoin ja viimein pois sieltä meitä vietiin kahvilan kautta pisintä reittiä kohti tulivuorta. Päästyään el Teiden juurelle meille annettiin ainoastaan 30min aikaa vuoren huipulla. Teki mieli kiroilla ja lähettää se opas jonnekin muualle. Maksettiin nostosta 27€per nenä ja meille annetaan vain 30min. Sen jälkeen pysähdyimme vielä peukalon nimisellä kalliolla jossa meille annettiin pelkästään 10min aikaa vaikka se alue missä oli upean näköinen kallio oli aika iso. Ehdittiin vain sen juurelle, ottaa muutaman kuvan ja takaisin bussiin. Takaisin matkalla meille yritettiin myydä 10€ maksavia arpoja. Joten mieluummin maksaisi 30€ finnmatkojen retkestä ja pääsisi suorinta reittiä tuli vuorelle kuin tuhlaisin 2h lomaa patja mainokseen josta etukäteen kukaan ei tiennyt. Jos jossain näette suomi tai Skandinavia Retkien mainoksia älkö menkö niille rekeille!!!

      • Filttejä

        Eikö muka esitteessä kerrottu näistä Filttiesittelyistä, ainakin mitä minä olen nähnyt näitä esitteitä niin niissä on mainittu matkan ohjelma ja myös tämä filtti juttu


      • näin.se.vaan.on
        Filttejä kirjoitti:

        Eikö muka esitteessä kerrottu näistä Filttiesittelyistä, ainakin mitä minä olen nähnyt näitä esitteitä niin niissä on mainittu matkan ohjelma ja myös tämä filtti juttu

        Lue tämä kohta hänen tekstistä:
        "Joten mieluummin maksaisi 30€ finnmatkojen retkestä ja pääsisi suorinta reittiä tuli vuorelle kuin tuhlaisin....."

        Avainsana on Finnmatkat. Kaverini tuttava on matkaopas ja olivat kironneet että koska ei riitä Finnmatkojen retkille asiakkaita, niitä vähennetään, mikä taas tarkoittaa tulojen pienentymistä näiltä oppailta.
        Näkeehän tuon tuosta kirjoituksesta jo heti että on tarkoitus haukkua muita ja saada Finnmatkojen retkille lisää asiakkaita.


    • ihanhyväoli

      Oltiin suomi retkellä, gran kanarialla. Kahdella retkellä.Se villaosuus oli ekalla kerralla hauska ja asiapitoinen samaan aikaan.Mies piti sen.Tokala kerralla oli nainen ja se oli tylsä,kuin luento.Lounas on tosi vaatimaton!Siitä miinuksia.Tosin ei kympin retkeltä voi paljoa vaatia mutta siihen voisivat vähän panostaa.Bussit ja retket oli ihan hyviä.Saarikierros ja rommitehdas.Opas kertoili ja maisemat vaihtui.Mielummin maksan kympin kuin finnmatkojen hinnan vaikka olikin sponsorin esittely välissä.ja hyviä tuotteita ne esittelevät.

    • moije67

      Ei kannata mennä Suomiretkille. Ensinnäkään ne ei ole Suomiretkiä vaan jollain parkkipaikalla bussin kyytiin tulee ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia. Tai päinvastoin voi olla että suomalaiset joutuvat siirtymään toiseen bussiin. Bussit täytetään äärimmilleen. Koko aamupäivä menee villaisten vuodevaatteiden esittelyyn. Siellä istut nälkäisenä kolme tuntia ja kuuntelet superkalliiden tuotteiden esittelyä. Luvattu ilmainen lounas ei ole lounas vaan todella kuiva ja pahanmakuinen kolmioleipä, lasi halpaa appelsiinimehua ja vettä. Viiniä saa puoli lasillista. Sitten on pakko mennä kahville ja virvokkeille paikkaan josta tietenkin järjestäjä saa provision. Samalla taas kaupataan jotain. Tällä kertaa aloevera tuotteita ylihintaan. Oppaat itse myyvät niitä. Tämän jälkeen vasta varsinainen retki alkaa. Kello on jo iltapäivän puolella. Maisemat ovat upeat vuoristossa ja opas hauska. Paikkaan jossa syödään saa etukäteen ostaa ruoan ja juoman oppaalta bussissa. Ruokana on lautasellinen vihanneskeittoa ja kuiva leivänpalanen, juomana jotain kaktusmehua jossa kuulemma on paljon vitamiineja. Tämä maksaa 10 euroa. Ei nälkä lähtenyt vaikka luuli että saa vihdoinkin syödä. Rahaa nyhdetään koko ajan, arpoja myydään hyväntekeväisyyteen. Kuskille pitää antaa lopuksi tippiä. Oppaat kertoo matkan aikana suuresta työttömyydestä ja saa ihmiset tuntemaan empatiaa. Samalla villafirma käärii valtavia voittoja satoja euroja maksavista villa ja patjatuotepaketeista. Niitä ihmiset ostelivat ja tilasivat kuitenkin. Muistakaa ilmaisia lounaita ei ole! Itse tykkäsin maisemista ja luonnosta joiden ihailuun ei jäänyt todellakaan paljoa aikaa. Ja huom. esitteessä luvattiin että bussi palaa takaisin noin kello 17.00 Todellisuudessa se oli takaisin vasta 18.30 Ensi kerralla maksan mielummin matkatoimiston retkestä enemmän ja saan vastinetta rahoilleni. En halua tuhlata kallista loma-aikaani mihinkään tuote-esittelyihin.

      • Pelkkääkaupustelua

        Samanlainen kokemus minullakin Teneriffalla. Lisäksi ärsytti firman mainokset joita on kadunvarret, aidat, muurit ym tungettu täyteen. Satoja mainoksia ympäristöä roskaamassa ja tuulessa lentämässä.


      • Kusetusta

        Ottakaa omat hyvät eväät mukaan ja nauttikaa niitä. Myyntipuhe kestää n. 2 tuntia ja on puuduttavan tylsää kuunneltavaa täyspäisille ihmisille.Itse marssin ulos myynti-ja markkinointi tilaisuudesta, josta ei ollut annettu minkäänlaista ennakkotietoa. Itse kiertoajelu vuoristossa huimine näkymineen on upea kokemus.


    • Kanarialla

      Olemme olleet noilla 10 -12 € bussiretkillä pari kertaa, tammikuussa 2012 ja 2013, olimme kivan ruotsalaistyttö-oppaan matkoilla, tämä oli siis Ruotsi-retki koska opas puhui vain ruotsinkieltä. Hän kertoi samalla elämästään Kanarialla ja kuinka sinne joutui. Tämä matka oli tammikuussa 2012 ja saarikierros Gran Canarian ympäri, siinä näki kivasti koko saaren. Matka alkaa Puerto Ricosta ja saavuimme muistaakseni Agüimesin kaupunkiin missä kuunneltiin esittelyä lampaanvilla sänkyvaatteista, mutta kyllä sen jaksaa kuunnella n. pari tuntia ja sitten syödä voileipiä mehun tai punaviinin kera. Seuraavaksi bussi ajoi sisämaahan päin missä oli jo vuoristoakin ja pysähtyi kahvilaan josta saattoi ostaa tyypillisiä ruotsalaisia voileipiä lihapullilla ja punajuurisalaatilla höystettynä ym. ja kahvia. Me söimme omia eväitä koska emme tienneet näistä ostosmahdollisuuksista. Sieltä matka jatkui Las Palmasin kaupungin ohi, kohti Agaete kaupunkia jossa oli pysähdys ravintolaan jossa opas suositteli maistamaan paikallista likööriä joka rentouttaisi loppumatkan. Se olikin tarpeen koska matka jatkui vuorenrinnettä pitkin missä toisella puolen tietä oli rotko mereen ja toisella puolen tietä nousi vuorenrinne. Joka mutkan kohdalla kuljettaja painoi pilliä varoitukseksi kulman takaa vastaantuleville. Tätä jatkui siihen asti kunnes bussi suuntautui vuoristoon päin kohti San Nicolás de Tolentinoa, mutta kyllä siitä selviää hengissä onhan onneksi kaide rotkon puolella.
      Koko matka ei ollut tuollaista 'jännittävää' tietä vaan kulki myös turvallisesti vuoristossa jossa oli vielä pysähdys hienossa näköalapaikassa. Sitten oli vielä yksi pysähdys ennen Mogánia paikallisessa pienessä kaupassa jonka takana näkyi banaani-, appelsiini- ym puita ja missä saattoi ostaa tuoretta juuri puristettua tuoremehua sekä paikallisia hedelmiä.

      Seuraavana vuonna tammikuussa 2013 lähdimme taas 12 € ruotsimatkalle, samat kuviot alussa ja tällä kertaa matka suuntaui luola-asumuksiin vuoristoon päin Agüimesin kahdalta. Tuo aika oli Kanariansaarten kevättä ja ihanat mantelipuut kukkivat joka puolella bussin edetessä matkaa korkeammalle vuoristoon. Saavuimme kylään joka oli täynnä näitä 'luola-asuntoja'. Pääsimme vierailemaan ihan sisälle asti ja ne olivat ihan moderneja asuntoja joissa hienot numeroidut ulko-ovet ja postilaatikko oven vieressä. Tavallaan kuin rivitaloja vaan että asumukset olivat vuoren sisään rakennettuja. Ihastuin noihin asuntoihin ja kauniisiin vuoristomaisemiin. Olisi kiva vaikka kerran kokeilla asua yhdessä tuollaisessa jonkin aikaa. Matkalla takaisin bussi pysähtyi paikallisen ravintolan eteen jossa saattoi syödä kanarialaisia uusia perunoita mojos kastikkeen kera ym.
      Lähdemme varmasti tällaiselle bussimatkalle tulevaisuudessa johonkin uuteen kohteeseen missä pääsee tutustumaan Kanarialaiseen kulttuuriin.

    • Woolbed-matkat
    • jes.jes

      mukavat retket

    • Graninpalstatämä

      Tämä on Gran Canarian palsta. Muiden saarten jutut kuuluvat tuonne yleistä Espanjasta palstalle.

    • halpahyvää

      Omakohtaista kokemusta on näistä retkistä Teneriffalla mutta miten on Gran canaria ja esim.Puerto Rico,onko siellä myös tarjolla näitä retkiä ja mihin kohteisiin?

    • Retkillevaan

      Halpoja ovat retket teneriffalla.bussissa saa jo esitteitä.joku esittely kuuluu siihen.mutta ei mitään pakkokauppaa

    • JoSie1234

      Osallistuttiin Puerto Ricosta Suomi retkien reissuun "Arinagan helmi ja luolakansan laakso". Kympin reissu, hyvä hinta-laatusuhde. Sisälsi 2h merinovillatuote-esittelyn. Esittelijä Miikka oli hauska, jota kuunteli mielellään. Opas Eetu oli myös huumoriveikko. Leppoisasti meni koko reissu, mitään ei ostettu eikä mitään pakkomyyty. Nähtiin kauniita maisemia, opittiin historiaa ja paikallisia tapoja.

      • kesäääää

        san agustinista ko. retkellä ...hauskaa oli ..


    • Mooderaattori

      Tämä on Gran Canarian palsta. Teneriffan asiat kuuluvat tuonne Yleistä Espanjasta palstalle.

      • Apinoidentutkija

        tämä on Kanariansaaret, ei apinoiden planeetta.

        Apinoista keskustellaan eläinsaiteilla


      • VainGrania
        Apinoidentutkija kirjoitti:

        tämä on Kanariansaaret, ei apinoiden planeetta.

        Apinoista keskustellaan eläinsaiteilla

        No mee sinne sitten keskustelemaan. Tällä palstalla keskustellaan vain Gran Canarian asioista.


    • typeräreissu

      Me olimme maaliskuussa 2017 Teneriffan "saarikierroksella". Kuljetus KLO 9.00 hotellilta esittelypaikkaan yli 1h. Ensin esittely, pari tuntia sis. pullo viiniä 4:lle ja kolmioleivät, nuorisolle appelsiinimehua. Ostimme tarjouspaketin 950e (sis. peitto tyyny petari, kaupan päälle kesäpeitto, tyyny 2 töppöset). Paksumpi peitto ei pysy pussilakanan sisällä, muuten ok.

      Sitten se varsinainen retkiosuus, saimme kuulla, että saarikierrokselle ei olisi menossa muita suomenkielisiä..Meille tarjottiin jotain markkinareissua, mutta koska halusimme välttämättä ja pitkän odottelun jälkeen päästä käymään nimenomaan Puerto de la cruzsissa ja Santa cruzissa, päätimme lähteä saarikierrokselle.
      Ensimmäinen pysäys joku pikku kippola, ei hintatietoja etukäteen, toinen saman tyyppinen, joten päätimme syödä vasta PLC jossa piti olla 1h aikaa!!!.. ja sitten Puerto de la cruz..pyörimme linja-auton kanssa aikamme, mutta ei löytynyt parkkipaikkaa..jatkoimme Santa cruzia kohti, mutta aikataulu oli niin pahasti myöhässä, että opas alkoi ehdotella jotain pientä rantakaupunkia, jonne kyllääntynyt porukka ohjattiin. Olimme jo todella nälkäisiä tuossa vaiheessa. Aikaa oli 30min..ehdimme syödä noin puolet lähimmän kippolan hampurilaisannoksista kun lähdimme takaisin Play de las amEricasiin...koko päivä linja-autossa istumista 2h villaesittely. Olimme hotellilla takaisin klo 18.20...EI KOSKAAN ENÄÄ!!!!

    • 6xmukanaollut

      Suomi-retket Teneriffalla ja Gran Canarialla kannattaa hyödyntää. "Lounas" liian komea sana kolmioleivälle ja viinille.
      Muuten ihan asiallinen retki ja hyvä opastus.
      Miksi maksaa matkatoimistoille moninkertaisen summan.
      Villatuote esittely ei ollut mitään pakkomyyntiä.

    • carlos44

      Monilla käynneillä Playa Fanabessa olen epäluuloisena lueskellut Suomi retkien mainoksia ja lopulta päätimme osallistua.Oikein mukava retki,kun on omat eväät mukana.Kolmioleivästä en sano mitään,koska ruokavalioni on GF.Viiniä ei kaikkea ryhmä saanut kulumaan.Villatuote-esittely oli suomalaisen Lisan ansiosta kiinnostava.Bussikierros oli hyvä maisemarundi eikä yhtään haitannut,vaikka suurin osa matkalaisia oli ruotsalaisia.
      Missään vaiheessa ei ollut mitään pakkopullan makua.

    • Teidetär

      Tuttavamme oli osallistunut Cran Canarialla Suomi retkelle ja piti sitä aivan asiallisena, joten ajattelimme itsekin kokeilla retkeä Pyramideille Teneriffalla joulukuussa 2017. Soitimme asiakaspalveluun, jossa retkestä kerrottiin ystävällisesti ja tuotiin esille myös tuo villatuotteiden esittely. Puhelimessa ollut henkilö oli kuitenkin epävarman tuntuinen retken suhteen ja hän sitten kertoikin, että heillä on samana päivänä retki myös Teidelle ja voi olla, että jos molempiin ei ole riittävästi osallistujia, niin vain toinen toteutuu, mutta jokatapauksessa pääsemme joko pyramideilla tai Teidelle, mikä oli meille ihan ok. Bussi tuli hakemaan ajallaan ja kyytiin nousi myös toinen suomalaispariskunta. Parin pysäkin päästä opas tuli kertomaan, että näyttääkin siltä, että suomalaisia ei ole tarpeeksi lähdössä, joten meidät viedäänkin takaisin ellemme halua lähteä Teidelle samassa bussissa olleiden ruotsalaisten kanssa. Sanoimme, että totta kai lähdemme, kun kerran olemme kyytiin tulleet ja olisimme joka tapauksessa menneet käymään Teidellä. Opas meni vaikean näköiseksi ja alkoi selittää, että ei sitä tiedä onko siellä hissit auki ja vaikka olisikin, niin ne voidaan yhtäkkiä sulkea ja vaikka ei suljettaisikaan, niin ainakin hisseille on monen tunnin jonot ja muiden matkatoimistojen asiakkaat menevät ennakkovarausten vuoksi ohitse. Tuli siis tunne, että ei ole tarkoitustaan, että pääsisimme muuta kuin pyörähtämään siellä juurella. Seuraavaksi tuli ruotsalaisopas kyselemään kielitaitoamme ja sanoin, että ymmärrän kyllä ruotsia, mutta puhun paremmin englantia. Toisen suomalaispariskunnan mies myös puhui ruotsia sujuvasti ja sanoi voivansa tulkata tarvittaessa. Ruotsalaisopas poistui ja kohta tuli suomalaisopas sanomaan, että villafirman edustaja vaatii, että kaikki myös puhuvat ruotsia ja meidät viedään takaisin hotellille. Paluubussissa ihmettelin oppaalle heidän toimintaansa ja kerroin, että meille oli luvattu, että jompaankumpaan paikkaan päästään ja oli aivan ihmeellistä, että meitä ei otettu edes ruotsalaisen ryhmän mukaan. Opas vastasi närkästyneenä, että ei hän ole vastuussa siitä, mitä meille on puhelimessa saman firman edustaja sanonut. Samalla hän alkoi täysin asiattomasti moittia muita matkatoimistoja ja luetella minkälaisia peruuntumista hänellä oli tiedossa heidän retkistään. Lopulta siis jäimme ilman retkeä, mikä todennäköisesti oli meille vain hyvä juttu. Vietimme mukavan päivän rannalla ja menimme omalla kyydillä seuraavana päivänä Teidelle ja saimme ihailla paikkaa kaikessa rauhassa. Meillä ei ollut Suomi retken suhteen suuria odotuksia, mutta tuolla lyhyellä kokemuksella nimenomaan heidän bussissa ollut oppaansa onnistui käytöksellään alittamaan ne täysin. Totesimme lopuksi, että saimmepa samalla kertaa kaksi matkaa, ensimmäisen ja viimeisen.

    • Höynäytetyt

      Sanonpahan vaan, että en ostaisi woolbediltä enää yhtikäs mitään. Tulimme taannoin ostaneeksi peitot ja tyynyt. Ei sopinut ollenkaan. Lähetyslistassa luki, että materiaali merinovilla/mohair, vaikka esittelyssä puhuttiin koko ajan merino/kasmirvillasta. Satun olemaan allerginen juuri mohairille. Pettymys oli suuri. Onneksi saimme pitkän ja uuvuttavan taistelun jälkeen palautettua koko p...a läjän. Se vaati kuitenkin EU: kuluttaja-asiamiehen apua. Asia ratkesikin sitten nopeasti meidän eduksi. Päätimme silloin, että näiltä firmoilta emme osta ikinä yhtään mitään, emmekä heidän matkoilleen osallistu.

      • Huonotretket

        Erittäin ammattitaidottomat työntekijät. Tarjoilevat homeista leipää asiakkailleen ja naureslee vain päälle, että hups. Viini on halvinta mitä saa. Woolbedin viljatuotteet pölyttää aivan valtavasti, niin ettei niitä ole voitu enää käyttää. Asiakaspalvelu vain kertoo että olen hoitanut villan väärin, eli minun vika että uusi tuote suoraan tehtaan paketista avattuna alkaa hajoamaan ja pölyttämään. Aloe Vera tuotteet jopa tuplasti kalliimpia kuin täysin samat rasvat turisti kaupoissa. Älkää osallistuko Suomi retkille Teneriffalla vaikka edullinen hinta houkuttelisikin. Ei ole edes edullisen hintansa väärti. Aivan järkyttävää!


    • komero

      jokaisella meistä on erilaiset odotukset kun kanarialle menemme .minä olen tosiaan nauttinut näistä retkistä .katselen maisemia , kuuntelen oppaan tarinoita , ja joskus oikein harmittaa kun kanssamatkustajat pulisevat niin , ettei meinaa oppaan puhe kuulua .ruokaa ja villaesitystä en edes ajattele , kun mukaan lähden .tosin meillä on ne patjat , ja olemme kyllä tyytyväisiä .patjat tuotiin kotiin asti ja laskutus toimi niin kun sovittiin .siis lähden mukaan vain kulttuurin ja maisemien takia , en syömään tai juomaan viiniä .

      • Kakkaretket

        Maisemia teneriffalla näkee ilman suomiretkiäkin ja paikallisilta voi kysyä faktatietoa paikoista ja nähtävyyksistä. Suomiretkien oppaat kertovat lähinnä jännittäviä satuja ja myyttejä, joilla ei ole mitään pohjaa. Retkien toteutuminen ilmoitetaan vasta viimeisellä keräyspisteellä. Oppaat monesti jopa toivovat retken peruuntumista, jotta itse saisivat palkallisen vapaapäivän. Aluksi edullinen retki tuntuu houkuttelevalta, mutta jo ensimmäisellä "näköala" ravintolassa tilkka keittoa ilman leipää maksaa 6e ja euron lisämaksua vastaan saat pienen patongin kannan. Aikaa syödä tämä laiha spaghetti soppa on vaivaiset 20 minuuttia, jonka jälkeen aletaan tuputtamaan ylihintaisia aloe Vera geelejä, jotka ovat juurikin niitä saaren "laadukkaimpia". Jos minuutin myöhästyt sovitusta bussille paluusta, saat oppailta tympeän vastauksen ja seuraavalla pysädyksellä nimitetään ajasta 10 minuuttia pois, koska aikataulu venähti. Menkää ihmiset omatoimi retkille


    • noCANdo4You

      Älkääs nyt! Onhan se oppinut, edes, kopioimaan

    • Holahei.missä-Eläkepappa

      Moikka!

      Yritän tässä esiintyä eläkepappana, kun ole sille pirun kateellinen. Se kun osaa kirjoittaa, asiaakin.

      • Holahei.missä-Eläkepappa

        Moikka!

        Yritän tässä esiintyä eläkepappana, kun olen sille pirun kateellinen. Se kun osaa kirjoittaa, asiaakin.


      • Perse-Pappa.Eläkepappa

        Moikka!

        Yritän tässä esiintyä eläkepappana, kun olen sille pirun kateellinen. Se kun osaa kirjoittaa, asiaakin.


      • kirotusvire

        Et vaan ymmärtänyt, mihin tuossakin tuli virhe ;D


      • noCANdo4You

        Opettele kirjoittamaan oma nicci, ihan itse, kerrankin...


      • hämmästyttääKummastuttaa

        Opettele kirjoittamaan oma nicci, ihan itse, kerrankin... ihan itse


      • ihmeBantu

        Opettele kirjoittamaan oma nicci, ihan itse, kerrankin... joku kokonainen lausekin, kopioimatta, edes kerran


      • ihmeBantu

        Tuskin se on pelkästään näkökyky, joka sulta puutuu... ;D


      • noCANdo4You

        Sun tasollesi vastaillessa ei tarvi paljon panostaa...


      • Uolevi44

        Kiljupäissäni vastailen jo itselleni. No, niinhän aina teen...


      • Uolevi44
        Uolevi44 kirjoitti:

        Kiljupäissäni vastailen jo itselleni. No, niinhän aina teen...

        Voisinpa joskus matkailla.


      • turhaatrollausta

        Sontasäkki sammuu näköjään sunnuntaisin jo iltakymmeneltä. Yöllä sitten jatkuu tuuba...


      • Heihei

        Suomiretket jättää maksamatta työntekijöiden palkat


    • Barbarosmb

      Katamariini risteily barbaroksella 70$sis.ruuan ja juomat per pertsikka.Edullista oli.6h.kesti.

    • Domi

      Dommareis makso vain 60€ katamaraaniristeily .Päivä merel all inculsive

    • linnustosta

      Lintujen levittäytymisestä Kanariansaarille ei ole varmaa tietoa, mutta tiedetään kuitenkin että ne ovat olleet pitkän matkan levittäytyjiä mm. Välimeren alueelta ja Pohjois-Afrikasta. Kanariansaaria asuttavien lajien geneettinen tutkimus tukee yleistä käsitystä siitä, että saaripopulaatioilla on alhaisempi geneettinen monimuotoisuus kuin mannerpopulaatioilla. Näiden tutkimusten avulla on voitu myös päätellä joidenkin lajien kohdalla mistä Kanariansaaret on kolonisoitu ja milloin.
      Kanariansaarten endeemisistä lajeista 2/3 on kuollut sukupuuttoon, ja erittäin voimakkaana tekijänä on ollut ihmisen vaikutus. Fossiiliaineistojen avulla on selvitetty lisäksi ukupuuttoon kuolleiden lajien vuorovaikutussuhteita sekä vanhoja elinympäristöitä

    • linnustosta

      Afrikan sinitiainen (Cyanistes teneriffae) on Kanariansaarten linnuista laajimmalle levinnyt laji. Se esiintyy kaikilla Kanariansaarten seitsemästä pääsaaresta, ja siihen kuuluu viisi eri alalajia (Illera ym. 2012). La Palman on asuttanut Cyanistes teneriffae palmensis, El Hierron C. t. Ombriosus , La Gomeran ja Teneriffan C. t. teneriffae, Gran Canarian C. t. Hedwigae sekä Fuerteventuran ja Lanzaroten C. t. degener.
      Kanariansaarten lisäksi Afrikan sinitiaisen alalajeja esiintyy Marokossa, Algeriassa, Tunisiassa ja pienellä Italian saarella, Pantellerialla sekä Libyan koillisosissa. Muilla Makaronesian saarilla sinitiaispopulaatioita ei esiinny lainkaan. Afrikan sinitiaisen lisäksi on kaksi muuta sinitiaislajia, jotka ovat Euroopan sinitiainen Cyanistes caeruleus ja valkopäätiainen C. cyanus, joiden molempien alalajeja esiintyy Aasian ja Euroopan alueella .
      Sinitiaisten alkuperä on ollut arvoitus ja siksi aiheena myös hyvin kiistelty (Stervander ym. 2015)

    • lomalla

      Todella huono tämä suomi retket

    • pettynyt

      pari kuukautta sitten käydessämme suomi retkillä teneriffalla petyimme todella. Retki oli järjestetty kaksikielisenä. Suomalainen opas ei juurikaan mitään kertonut ja ruotsalainen opas oli selvästi humalassa ja nukahti pariinkin otteeseen bussimatkan aikana. Pysähdyspaikalla kuski herätteli oppaan. Retken loputtua retkibussimme kuski ja tämä krapulainen opas tappelivat todella äänekkäästi kaikkien asiakkaiden silmien edessä. EN SUOSITTELE KENELLEKÄÄN SUOMI RETKIÄ!

    • Holaa.Eläkepappa.tässä

      Tälle minun ja Antiguen palstalle sitten vaan Gran Canarian juttuja.
      Muiden saarten jutut te apinat tulette kirjoittamaan Annan sivuille, nyt HETI!
      Heti!!!

      • Holaa.Antigue.tässä

        Näin on. Vain Gran Canarian juttuja tälle minun ja eläkepapan Granin palstalle.
        Kaikki porukalla rekisteröitymään Annan palstalle!
        Kysykää meiltä lupa jos haluatte kirjoittaa jotain.


      • noCANdo4You

        Aina te Antigue ja Eläkepappa trollit jaksatte tuota samaa.
        Tälle palstalle saa kirjoittaa kaikkien Kanariansaarien asioista!

        Onko muuten moderointi poistellut teiltä trollauksia? :D
        Ei kannata trollata !


    • VainGraniatänne

      Vain Cran Ganarian juttuja tälle palstalla. Ei muiden saarten juttuja!

      • Holaa.Eläkepappa.tässä

        Totta.
        Tälle minun ja Antiguen palstalle vaan Gran Canarian juttuja.
        Muiden saarten jutut te apinat tulette kirjoittamaan Annan sivuille, nyt HETI!
        Heti!!!


    • näinseonn

      Ei todellakaan kannata haaskata kokonaista lomapäivää moiseen bussissaistumiseen ja villavaate-esittelyyn. Ostin villapeitteet, mutta niistä irtoaa niin paljon nöyhtää ja niin kankeita, että on nykyään petarin päällisenä!! Lounas on vitsi!! Usein ohjelma muuttuu matkan aikana..ei saakaan sitä mitä on luvattu. Mutta bussissa saa istua tuntitolkulla. Minulle riittä bussissa istuminen lentokenttäkuljetuksen muodossa!! Välttäkää noita retkiä!!

    • NäinOnSiis

      Niitä Suomiretken/skandiretken esitteitä on täällä Inglesissäkin joka paikka täynnä: Niitä aseteltu lähes jokaisen kadun varrelle kaiteiden päälle ja aitojen rakosiin, ja niitä tungetaan hotellihuoneen oven alta sisälle. Älkää, jumalauta, kiinnostuko niistä. Lukekaa sen sijaan kyseisiin lappuihin erehtyneiden kirjoituksia. Se lounas on marketista saatava 1.15 euron kolmioleipä ja se viinilasillinen on euron maksavasta litran pahvitölkistä lörötettyä tynnyrin huuhdevettä, joka saattaa maistua hieman viiniltä.

      • Heju

        Olimme äskettäin Gran Canarialla Suomiretkellä. Esite löytyi aidan raosta. Reissu meni esitteessä ilmoitetun mukaisesti. Villa esittely oli sinänsä okei, vaikka mitään ei ostettuaan. Etukäteen olin lukenut tätä palstaa ja saanut käsityksen, ettei syötävää ole (leipälounasta) enempää mahdollista päästä ostamaan ja otimme eväät mukaan. Kahvitauko oli pian villaesittelyn jälkeen. Matka kulki kauniiden maisemien ohitse ja oli ensikertalaiselle ihan mielenkiintoinen. Ruokailu oli lähempänä loppumatkaa ja sitä varten opas keräsi valmiiksi rahat etukäteen autossa. Hinta oli 10 e keitto ja taisi siihen kuulua leipä. jos halusi jälkiruuat niistä oli lisämaksu. Mietin vähän keiton hintaa, kun yleisesti ottaen keitot näytti maksavan ravintoloissa 5- 51/2e. Porukan ollessa syömässä katselin ruokalistaa jossa keiton hinta oli 4,95e. Kymmenellä eurolla olisi jo syönyt pihvi annoksen. Ihan kuin joku olisi vetänyt välistä. No ehkäpä tämä kuuluu kulttuuriin. Me söimme omat eväät loppuun , joten ei ollut tarvista ruokailla. Arpoja myytiin bussissa 5e hintaan. Voittona 1tuotepussi. Suomi matkat oli oppaan mukaan antanut viimevuonna 10,000 e hyväntekeväisyyteen näistä arpajaisvoitoista. Retkillä käy valtava määrä ihmisiä vuoden mittaan. Vaikka hinta on halpa 10 e hinta nousee äkkiä, jos ottaa osaa kaikkeen tarjottuun. Mitään pakko myyntiä tai pakko tarjoamista ei ollut missään vaiheessa. Kaiken kaikkiaan reissu oli tekemisen arvoinen. On tullut matkusteltua niin monissa eri paikoissa, että herkästi reagoin eri tilanteissa ja en aina usko kaikkea mitä sanotaan.


      • näinseonn
        Heju kirjoitti:

        Olimme äskettäin Gran Canarialla Suomiretkellä. Esite löytyi aidan raosta. Reissu meni esitteessä ilmoitetun mukaisesti. Villa esittely oli sinänsä okei, vaikka mitään ei ostettuaan. Etukäteen olin lukenut tätä palstaa ja saanut käsityksen, ettei syötävää ole (leipälounasta) enempää mahdollista päästä ostamaan ja otimme eväät mukaan. Kahvitauko oli pian villaesittelyn jälkeen. Matka kulki kauniiden maisemien ohitse ja oli ensikertalaiselle ihan mielenkiintoinen. Ruokailu oli lähempänä loppumatkaa ja sitä varten opas keräsi valmiiksi rahat etukäteen autossa. Hinta oli 10 e keitto ja taisi siihen kuulua leipä. jos halusi jälkiruuat niistä oli lisämaksu. Mietin vähän keiton hintaa, kun yleisesti ottaen keitot näytti maksavan ravintoloissa 5- 51/2e. Porukan ollessa syömässä katselin ruokalistaa jossa keiton hinta oli 4,95e. Kymmenellä eurolla olisi jo syönyt pihvi annoksen. Ihan kuin joku olisi vetänyt välistä. No ehkäpä tämä kuuluu kulttuuriin. Me söimme omat eväät loppuun , joten ei ollut tarvista ruokailla. Arpoja myytiin bussissa 5e hintaan. Voittona 1tuotepussi. Suomi matkat oli oppaan mukaan antanut viimevuonna 10,000 e hyväntekeväisyyteen näistä arpajaisvoitoista. Retkillä käy valtava määrä ihmisiä vuoden mittaan. Vaikka hinta on halpa 10 e hinta nousee äkkiä, jos ottaa osaa kaikkeen tarjottuun. Mitään pakko myyntiä tai pakko tarjoamista ei ollut missään vaiheessa. Kaiken kaikkiaan reissu oli tekemisen arvoinen. On tullut matkusteltua niin monissa eri paikoissa, että herkästi reagoin eri tilanteissa ja en aina usko kaikkea mitä sanotaan.

        Reissu on varmasti ok. JOS kaikki menee suunnitellusti. Mutta aina ei sitten menekään.


    • Anonyymi

      Olimme Suomiretkellä 4.11.2019 La Gomeralla. Pakollinen villaesitys oli järkyttävä. Liian pitkä ja teatraalinen. Villatuotteita saa Suomestakin, ei tarvitse mennä Gomeralle tilamaan saksalaisia tuotteita. Opas, Katja, oli hyvä. Tiesi mistä puhuu. Samoin Silbo vihellyskieli esitys oli hyvä. Se olisi voinut olla pitempi. Ruokaa ei voinut kutsua lounaaksi, mauttomat kolmioleivät ja karsean makuinen viini. Villatuote esitysajan voisi hyödyntää johonkin muuhun saaren esittämiseen.

      • Anonyymi

        Sen takia retki on halpa, myydään kalliita villatuotteita tyhmille turisteille.


    • Anonyymi

      Kävimme maanantaina suomi retket järjestämällä retkellä Gomeralla. Hinta edullinen. Mutta kolme tuntia jouduimme viettämään luolassa kuuntelemassa jotain tekopirtsakkaa petivaatemyyjää. Siihen sisältyi n 15 minuutin lounas (hikinen kolmioleipä ja halpa viini) ja n. 5 minuutin silbo-vihellyskielen esitys. Sitten loppumatkan olikin kiire: 25 minuuttia luonnonpuistossa, 15 minuuttiaa La Lagunan alueella ja n tunti San Sebastianissa.. Missä kaikki kiinni.
      Gomera on kuitenkin upean kaunis, joten kannattaa käydä. Mutta ei Suomi retkien järjestämänä.

      • Anonyymi

        Olimme myös La Comeralla joulukuussa 2019. Villaesittely teatraalinen. "Lounas" kolmioleipä. Ei kolmioleivässä mitään vikaa, paitsi, ettei voi puhua lounastarjoilusta. Kaikki sujui ihan ok, mutta emme osallistu ko. retkille enää. En suosittele kenellekään! Teneriffalla paikallisbusseilla on hyvä liikkua. TITSA on paras!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olimme myös La Comeralla joulukuussa 2019. Villaesittely teatraalinen. "Lounas" kolmioleipä. Ei kolmioleivässä mitään vikaa, paitsi, ettei voi puhua lounastarjoilusta. Kaikki sujui ihan ok, mutta emme osallistu ko. retkille enää. En suosittele kenellekään! Teneriffalla paikallisbusseilla on hyvä liikkua. TITSA on paras!!

        Kaikkihan sen tietää millaisia nuo retket ovat mutta sitäkin huolimatta löytyy uunoja jotka lähtevät niille.
        Mulla olis muuten kehitys idea. Jakaisivat ilmaisia ämpäreitä jolloin väkeä tulis ihan simona retkille. Ja retken hinnankin voisi nostaa monin kertaiseksi koska ilmainen ämpäri.


    • Anonyymi

      En mene enää ikinä! Joulukuussa 2019 ajelimme ensin hotellikierroksella. Kaupungin ulkopuolella ilmoitettiin, ettei retkeä tule, suomalaisia on liian vähän. Sanoin, että meille kävisi kyllä osallistuminen ruotsalaisten retkeen, mutta ei mennyt läpi. Kuulemma, jos jotain sattuu.
      Puhun ruotsia jonkun verran, sain jopa yliopiston suullisessa kokeessa hyvät tiedot. Olen lomaillut Ahvenanmaalla ja asunut vähän aikaa Ruotsissa.
      Lomalaisten loma-ajan hyväksikäyttöä, pitäisi organisoida asiat etukäteen.

    Ketjusta on poistettu 48 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe