Miksi mäyräkoirat ovat ihan sairaita...

Räkyttäjiä......

...räköttäjiä??? Yksiä piruja, kuten monet terrieritkin. Itselläni on rauhallinen ja älykäs paimenkoira, jolta löytyy ruutia vain tarvittaessa.

17

811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konna2

      Ei mäykyt mitään räkyttäjiä ja piruja ole. Ihania ja sympaattisia tappijalkoja sitävastoin.

    • sdfsf

      Taas on modet mennyt poistelemaan täysin asiallisiakin postauksia.

    • KarkeaKarva

      Meidän mäykky ei hauku kuin pihalla jos menee toinen koira oman tontin(reviirin) ohitse ja silloinki osaa lopettaa jos käskee, muuten on harvinaista että haukkuu. Eli ei pidä yleistää!!!

    • räksyt

      Mun mäykyt räköttää kyl :DD

      • sdfsfsdfsdf34325

        Mun mäyräkoira haukkuu.
        Mutta ei turhasta ja lopettaa jos käskee.

        Haukkuminen on eri asia kuin räkötys.. Räkytös on sitä kun joku miniterrieri, chihu tai kääpiöpinseri räksyttää kimittävällä ärsyttävällä äänellä.

        Mäyräkoira kuulostaa koiralta ja vieläpä huomattavasti isommalta kuin sen koko on oikeasti.


    • sdfsdfsdfd

      Suurin osa paimenroduista ei kyllä älykästä ole nähnytkään.

      Tyhmiä isäntänsä pillin mukaan hyppiviä lampaita paremminkin.

    • Mäykkylauman pomo

      Onneks meillä ei räkytetä. Usein tulee lenkillä vastaan paimenkoira, joka vinkuu kun palosireeni nähdessään vastaantulevan koiran. Ei ne paimenetkaan silti tyhmiä ole, vähän niiden oikea työ jo vaatii nokkeluutta.

    • 2+1

      Se on se omistaja joka koiran antaa räksyttää/ei ole koskaan puuttunut siihen/ei aio koskaan puuttuakaan/ei muuten vaan välitä.

      Paimenkoirat haukkuu =)

      Terveisin hiljaisien 2mäyräkoiran ja 1 sakun omistaja.

    • omistajaksiko

      miedän maastonakki ei räksytä paitsi jos näkee ketun tai jäniksen

    • ei millään pahalla

      MInulla on tällä hetkellä 3 rauhalllista (kaikkiaan viisi mäykkyä ollut)pk mäyräkoiraa, jotka ovat luolassa rähinäpesiä, kuten kuuluukin, pysäyttävät tarvittaessa kauriin kurkussa kiinni roikkumalla, mutta muulloin ovat rauhallisia kuin viilipytyt.
      Olen taas nähnyt monta hermoheikkoa paimenkoiraa eri tilanteissa.
      Muistuupa mieleeni 1998 maailmannäyttelyn avajaiset Helsingissä, kun koiraparaati(1500 koiraa) kulki Manskua pitkin kohteenaan Senaatintori. Liikenteen seassa(toki poliisi ohjasivat liikennettä) kuljettiin. Pahiten PAINIKOIVAT ns. PELASTUSKOIRAT, joiden hermot pettivät ratikoiden kolistellessa ohi! Jääkööt näiden rodut mainitsematta. Edustava mäykkyosasto tepsuttii RAUHALLLISENA rivistönä viis veisaten liikenteestä.

      Jos älykkyyttä mitataan tottelevaisuudella, en ole siitä kovin vakuuttunut. Sokeasti totteleva koira (komento: Hyppää), joka hyppää esim. kuohuvaan koskeen isäntänsä/emäntänsä käskystä, EI osoita ÄLYKKYYTTÄ vaan pikemminkin TYPERYYTTÄ. Koira, joka ARVIOI tilanteen todeten käskyn älyttömäksi ja istahtaa kuin sanoen, että "hyppää ite", osoittaa suurempaa älykkyyttä.
      Yksi tykkää sokeasti tottelevasta robotista ja toinen taas omaehtoisesta koirasta.

    • harrastaja :)

      Meilläkin on nuori mäykky, joka pienenä pentuna eli suuuressa läykyttävässä mäykkylaumassa. Olen saanut turhaa haukkumista nyt hyvin karsittua, ja RIITTÄÄ-sanakin alkaa iskostua sen pieneen päähän :) Tapakasvatuksesta se on kiinni, ja valitettavan monella se jää pienten koirien kanssa tekemättä..

      ""Jos älykkyyttä mitataan tottelevaisuudella, en ole siitä kovin vakuuttunut. Sokeasti totteleva koira (komento: Hyppää), joka hyppää esim. kuohuvaan koskeen isäntänsä/emäntänsä käskystä, EI osoita ÄLYKKYYTTÄ vaan pikemminkin TYPERYYTTÄ.""

      Yllä olevaan tekstiin sen verran, etten nyt lähtisi mitään rotua sorsimaan, tai vertailemaan älykkyyttä. Toinen koirani on dogo ja molempien kaverusten kanssa harrastamme tokoa ja PK-puolta.
      Koirilla ei ole mitään miellyttämisen halua. Ne tekevät sitä mikä niille on KANNATTAVAA. Kaikki koirat rotuun katsomatta ovat siinä mielessä opportunisteja :) Koira joka "sokeasti" tottelee käskyjä, tottelee siksi, että se hyötyy siitä (saa namin, leikin, rapsutuksia, jotain jonka se kokee palkitsevana). Tämäkö tyhmyyttä? Kertoo myös hyvästä ohjaajasta, jos on osannut motivoida koiran tekemään haluamallaan tavalla ja haastaviakin juttuja.

    • koirankans

      Nehän on nämä tietyt rodut niinku esim. pystykorva jolla ei moneesakaan taloudessa oo mitään muuta virkaa ku räykkyä ja mölistä häkissä. Samoin terrierit ja muut pikkupiskit. Ihmiset luulee että niitten "täytyy" haukkua kokoajan ja niitä ei sitte mihinkään muuhun opeteta. Siinä vastaus, miksi ne koirat haukkuu. '

      Ja koirahan on eläin jonka kuuluu olla ihmisen hallinnassa kun se lemmikkinä on. Kun sanot koiralle "istu" niin sehän istuu eikä tee mitään muuta ylimääräistä. Ja jos se ei istu niin ei osoita koiran älykkyyttä tai omaa tahtoa vaan sitä ettei koiraa ole koulutettu eli toisinsanoen se ei ole hallinnassa. Ja tässä kohtaa ollaan metsässä!

    • Ruutunakki

      Meillä on myös hiljainen mäyräkoira. Silloinkin kun vastaan tulee rähisevä koira menee meidän mäykky tien toista laitaa ohitse ihan kuin ei olisi rähisijää koskaan nähnytkään. Haisee varmaan itsekehulta, mutta luulisin että kyse on kasvatuksesta, ei niinkään rodusta.

    • Mäykkynen

      Meidän mäykky on ihana mäykky. Kun se näkee jonkun toisen koiran, urahtaapi ja antaa olla. Pihassa pysyy, eipä juokse karkuun. Lenkkireitillä varmaan 10 koiraa, mitäpä sanoo mäykkyni; ei mitään. Vaikka onkin leikkaamaton uros, äänen päästää vain, jos sattuu joku metsäneläin läheltä menemään ja silloinkin se on varsin komea ja matala haukku.

      Siis se "räköttäminen" ja älykkyys johtuu luonteesta ja siitä kuinka hyvin on koulutettu, ei välttämättä rodusta, mutta kyllä se rotukin siihen vaikuttaa, mutta ei merkittävästi. Älykäs koira voi olla minkä rotuinen tahansa.

    • vuf vuf ja hau hau

      Ja meidän naapurissa kaksi mäyristä, joista narttu räksyttää ulkona ollessaan koko ajan. Omistajan mielestä ei hauku turhaan, hän kun inhimillistää täysin koiransa. Eli keksii koko ajan selityksiä miksi koira mitäkin haukkuu. Ja aikoo vielä teettää pennut noin heikkohermoisella koiralla. Urosmäyris onkin aivan ihana.

    • mäyräkoiralove

      Mäyräkoirat eivät ole sairaita... Ne ovat mukavia koiria, eivätkä tosiaankaan räksytä turhasta. Naapurissamme on mäyräkoira (joka on kuin omani), joka räksyttää ainoastaan vain silloin kun toinen koira menee ohitse.

    • sari ja sara

      Kuuleppas ...meidän mäykky ei edes hauku!! Erittäin rauhallinen, kiltti ja erittäin oppivainen luonne...metsästyskoira kun on!!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe