Tuoremehu kilju!?

Eli nyt kun olen tuohon kiljuun innostunut niin eri ohjeet ovat alkaneet kiinnostaa.
Asiaan.
Tuoremehustahan saa tehtyä kiljua ilman hiivaa kun sen jääsyttää. Kauanko menee että möhnä alkaa käydä (2l mehua kilo sokeria ja loput vettä) vajaa 5l satsiin.
VAi onko annos liian pieni?
Jossakin 30l ohjeessa oli 6kg sokeria ja 10l mehua loput vettä,joten eikös tuo ole aika lähellä oikeaa suhdetta?
Ja minkälainen tila on hyvä?
Pannuhuoneen nurkessa se tällä hetkellä on,mutta pitäisikö olla lämpimämmässä?
Ilmianna
Jaa

41 Vastausta


"Tuoremehustahan saa tehtyä kiljua ilman hiivaa kun sen jääsyttää."

Käymisprosessi tarvitsee hiivaa. Siinä hiivasienet käyttävät ravinnokseen sokeria ja ulostavat alkoholia.

Mistä se hiiva tulee, jos ei sitä lisätä? Joko hiivasieniä on valmiiksi siinä nesteessä tai sitten se saa hiivasienten itiöitä ilmasta. Tuolla tavalla joka tapauksessa käymisen käynnistyminen kestää pitempään kuin hiivaa lisäämällä. Lisäksi voi tulla huonolajista hiivasientä, mutta tuskin se tuollaista p***aa pilaa kuin kilju - voiko mitään huonompaa kuin kilju ollakaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
22 VASTAUSTA:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juopottelija kirjoitti:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
Näytä yksikin urbaanilegenda, joka on totta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
niin tosin mutta kunnon viiniin hiivaa ei saa käyttää esim. viinirypäleet kyllä käyvät itsekkin jos ne murskataan ja pistetään sopivaan lämpötilaan jne... että et sinäkään ihan kaikkeqa kyseisestä asiasta tiedä. mutta siitä en mene sanomaan mmitään että tulisiko mehuun prosentteja kun se jäädytetään en itsekään usko että siihen prosentteja juurikaan tulee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
toimiiko tää appelsiinikiljun oikeasti?? haluan tehdä tätä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
niin toimiiko nämä kiljun teko ohjeet oikeasti???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
onko tämä totta tämä ohje????? mua kiinnostaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juopottelija kirjoitti:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
onko totta jos appalsiini mehu pitää pksstimessa tuleeko siihen prosentteja oikeasti vastaa mulle?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
mikä toiimii ilmaan hiiva??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
anna ne toimiiko nämt appelsiinikiljun ohjeet kirjoita tonne ne j.kirvesniemi@gmail.com
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
sano nyt toiimiko tää appelsiinikiljun ohje?? pitää saada vappu kiljut anna nyt ohjeita???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juhis p123 kirjoitti:
mikä toiimii ilmaan hiiva??
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
afhonis kirjoitti:
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
nahat, kun litran kiskasin tätä ihmejuomaa... Oikee suhde: 2 litraa tuoremehua, 2 litraa vettä ja kilo sokeria. Nyt kun on pakkaset päällänsä, niin mehut ulos ja homma toimimaan niinkuin on ollut puhe...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juhis p123 kirjoitti:
onko tämä totta tämä ohje????? mua kiinnostaa
toimii oon itte tehny ja kaveriki on tehny!

kato toi http://appelsiinikilju.toimii.net/ Toimii!

Linkist löytyy ohje ja kaikki tarpeellinen. Jos on kysyttävää kysykää aly_kaapio@hotmail.com
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juhis p123 kirjoitti:
mikä toiimii ilmaan hiiva??
saasko isso-isä tula juooomaaan appalsini kiljuu! saako tula juooomaaan! kerrooo! hyva kessää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juopottelija kirjoitti:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
kun 100% appelsiinimehu sulaa vapautuu jotai aineita jotka reagoi sokerin kanssa ja tulee alkoholia. ite pistin 1.15 litra pulloon 0.75 l vettä 0.75 appelsiinimehua jääpaloina ja 400gemii sokruu ja annoin olla 1.5 viikkoo ja sitte kaadoin toiseenpulloon ja heitin jämät pois ja känniin tuli ja seuraav aamu ripuli mut eikö se kiljuun kuulu mutta kyllä niitä prosentteja saa ilman hiivaa mutta täytyy olla100% ja jäädytetty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
pitäisi toimia myös mistä tahansa tuoremehusta,
omenalla ainakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
afhonis kirjoitti:
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
Joo, vittu varmaan 2 huikan jälkeen huomaa tuntuuko missään..... :D sama jos ottaa kaljasta pari huikkaa, eikä tule humalaan ja suinpäin syyttää ettei siinä alkoholia ole....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju

Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia

Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.

Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.

ihan piipin hyvää sovella niin että
kissan paskaa sanoo alina ja hersi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
afhonis kirjoitti:
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
voi vitu pelle varmaa 1vuotiaallakaan nyt pari huikkaa tunnu päässä tai jos tuntus ois aika vitu huono viinapää???-.-
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
No, apinatkin tulee känniin ylikypsistä appelsiineista ja hedelmistä. Eli käy hedelmät jonkinverran ilmavissa olosuhteissakin. Tai kuinka paljon appelsiinin kuoren alle mahtuu ilmaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Laitoin 0,5 l appelsiinimehua pakkaseen, ilmalukon teen pillistä, jonka taivuttelen N-asentoon. Pillin yritän saada pysymään muodossaan teippaamalla pillin käännöskohdat, ei kuitenkaan sillä tavalla että ne littaantuisivat. Sitten vettä tilkkanen pillin viimeiseen käännöskohtaan, katotaan toimiiko kyseinen vesilukko. Laitan tuon pillin sitten sinitarran ja sähköteipin avulla tiiviisti pullon suulle lisättyäni sekaan 0,5 l vettä ja 250 g sokrua.
Ilmianna
Jaa
Jos pakastaa ihan pelkkää 100% appelsiinituoremehua, niin tuleeko siihen alkoholia? Kokemuksia?...
Ilmianna
Jaa
Appelsiini tuoremehu 100%
Se kun jäätyy ja sitten sulatessaan siitä vapautuu entsyymejä jotka aloittavat käymisprosessin saavissa sokerin ja veden kans!
Ilmianna
Jaa
kertokaapa mihin on hyvä sekottaa kiljua sen jälkeen ku kilju on valmista? tuli tehtyä ihan normi ohjeitten mukkaan 25litraa kiljua (hiivaa sokeria ja vettä) niin mihin sitä on hyvä sekoittaa ja joku ohje että kuinka paljon sitä suunilleen kannattaa panna?
Ilmianna
Jaa
Hyvää on appelsiinikilju!

Villihiivat käyttävät kiljun eikä muita hiivoja tarvita!
Ilmianna
Jaa
Kyllä makeat nesteet alkaa käydä ihan ilman hiivan LISÄÄMISTÄ. Ilman hiivaa ne eivät kuitenkaan käy. Viiniin ja kiljuun hiivat tulevat villihiiva-itiöistä, joita on ilmassa, pinnoilla jne... Tuoreiden mehujen pakastus nopeuttaa villihiivojen invaasiota, kun pakastus tuhoaa mehussa olevia, hiivan kasvua rajoittavia aineita. Pakastuksessa ei sokeri muutu alkoholiksi, siihen vaaditaan hiivasolu käsittelemään sokeria. Pakkasessa ei käymistä tapahdu.

Eli hiivatonta käymistä ei olekaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uskokaa mitä haluutte mut vuonna -94 Juhannuksena tätä tehtiin 15l ja kolisi ku metrinen halko! Kyllä se toimii. Todistettavasti. Oikein hyvää ainetta vaikka maku oli arsesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei se vaan toimi... Mikä käynnistää tuoremehussa käymisreaktion? Ei mikään! Alkoholikäymiseen tarvitaan sokeria ja hiivaa. (myös jotkut bakteerit saavat aikaan käymisen) Ei kannata uskoa kaikkia "urbaanilegendoja". Jos haluaa känniin niin suosittelen ihan vaan tavallisia keinoja. Ja jos omien juomien duunaaminen kiinnostaa niin suosittelen kotiviinin tekemistä. Mutta jos rahat ei riitä perinteisiin menetelmiin eikä taidot minkään valmistamiseen, niin mene vaikka lenkille,
Ilmianna
Jaa
Villihiivoja on ilmassa enemmän tai vähemmän. Tuoremehu ei sisällä hiivoja eikä käy alkoholiksi ilman hiivoja. Pakastaminen rikkoo appelsiinin solurakenteen ja suojan villihiivoja vastaan. Muuten appelisiinit kävisivät viiniksi jo puissa.

Maku on kamalan ja hirveän makean väliltä - käy ainoastaan päihtymiseen ei mihinkään muuhun. Maha joutuu aika koville pään lisäksi.

En todellakaan suosittele, kotiviinejä voi tehdä kotimaisista marjoista ja hedelmistä pienellä vaivalla. Oma suosikki oli 80-luvulla mansikka-omena-raparperi viini, toisin silloin ei ollut varaa ALKOn valikoimiin, nyt on ja tekeminen on jäänyt kokonaan. Viimeksi tehty joskus 90-luvun alussa, juotavaa tuli mutta ei se mitään herkkua ollut.
Ilmianna
Jaa
appelsiini-kola kiljua tehtii enkä muista enää mitää ku jysähti päähän ja illanpäätteeksi levisin ku jokisen eväät
Ilmianna
Jaa
Oootte oikein suomalaisia. : Toiset kertoo juurtajaksain hyvät ohjeet ilmaisiksi.
Ja sitten te toiset mollaatte ne ohjeet.
Nauttikaa kokeilunhalusta, Riskillä vedetään.
Ilmianna
Jaa
Tämä koe suoritettu ja murrettu 2vko kävi noin 25 asteen lämmössä ja lopputulos oli non alkoholic eli näistä puheet voi jättää sikseen... hiivan vaatii käydäkseen.
Ilmianna
Jaa
Kaikki hiivat ja mikrobit eivät välttämättä tuota etyylialkoholia. Niiden tuotokset voivat aiheuttaa huonovointisuutta hiprakan asemesta.
Ilmianna
Jaa
Johan tuota on tehty jonnena miljoona kertaa eikä oo ku kerran epäonnistunu siinä määrin ettei tullu rosentteja. Entsyymit siinä appelsiinimehusa pilkkoo sokerin etyylialkoholiksi ja jääryttäminen tehejään sen tähen että käymistä estävät lisäaineet "deaktivoituu".

Ne jokka on kokeillu onnistumatta ni ne vain ei oo seurannu ohjeita niinku pitää.

Käymisprosessi ei käynnisty niin nopiasti ku hiivalla mutta käy sitte pitemmälle. Kuivahiivalla ei saa ku max 12% koska hiiva ei kestä sen suurempaa alkoholipitosuutta ja näin ollen kuolee pois, entsyymit sentäs käyttää 14-15% asti.

Ohje sitte yksinkertasuuvessaan:
2 osaa vettä
2 osaa appelsiinimehua (100% täysmehu)
1 osa sokeria

Elikkä esim 4 litraa vettä, 4 litraa appelsiinimehua ja 2 kiloa sokeria

Vesi kannattaa keittää ensin, sitte antaa sen jähtyä noin 40-asteiseks jonka jälkeen vasta muut ainekset. Ja astia tulee kans olla viimisen päälle puhas, samaten pitää käjetki pestä ennenku niitä mehukalikoita käsitellään. Se ei tarvi ku pikkasen jostaki jotain pöpöjä tai pahimmasa tapauksesa hometta ni ei enää käy.

Kirkastusohjeita en enää tähän laita, niitä löytyy muualtaki ja aiheenahan nimenomaan oli että toimiiko tuo hiivaton kilju (tai aurinkoviini) ja että mikä sen käymisen aiheuttaa.

Olen puhunut.

Kiitos.
Ilmianna
Jaa
Mahtava resepti, joka perustunee jonnen paskaisiin käsiin. Appelsiinimehukalikat on hankala purkaa pakkauksista eli ei onnistu steriilisti. Täten saadaan puhtaisiinkiin aineksiin hiivoja ja käyminen alkaa. Mitähän tuo ensimmäisen viestin kirjoittaja ajattelee nykyisin?
Ilmianna
Jaa
Mikä v*ttu teillä on ongelma uskoa tähän lapinmiehen kiljuun? TÄMÄ toimii ilman hiivaa kunhan appelsiinitäysmehun jäädyttää ensin. Ja prosentteja tulee 12-14.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näin on kyllä se toimii ja käy!!ei siinä tartte paljon kun homman osaa tehrä!!nää määkijät on jostain syystä lukeneet liikaa ja koitokset jäänyt vähiin!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Itsellä juuri käymässä, tein juuri ohjeiden mukaan ja kulunut jo 4 päivää eikä vesilukko hievahtanutkaan, joten milloin sennyleensä pitäisi alkaa pulputtamaan
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tuoremehu kilju!?

Eli nyt kun olen tuohon kiljuun innostunut niin eri ohjeet ovat alkaneet kiinnostaa.
Asiaan.
Tuoremehustahan saa tehtyä kiljua ilman hiivaa kun sen jääsyttää. Kauanko menee että möhnä alkaa käydä (2l mehua kilo sokeria ja loput vettä) vajaa 5l satsiin.
VAi onko annos liian pieni?
Jossakin 30l ohjeessa oli 6kg sokeria ja 10l mehua loput vettä,joten eikös tuo ole aika lähellä oikeaa suhdetta?
Ja minkälainen tila on hyvä?
Pannuhuoneen nurkessa se tällä hetkellä on,mutta pitäisikö olla lämpimämmässä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta