Eli nyt kun olen tuohon kiljuun innostunut niin eri ohjeet ovat alkaneet kiinnostaa.
Asiaan.
Tuoremehustahan saa tehtyä kiljua ilman hiivaa kun sen jääsyttää. Kauanko menee että möhnä alkaa käydä (2l mehua kilo sokeria ja loput vettä) vajaa 5l satsiin.
VAi onko annos liian pieni?
Jossakin 30l ohjeessa oli 6kg sokeria ja 10l mehua loput vettä,joten eikös tuo ole aika lähellä oikeaa suhdetta?
Ja minkälainen tila on hyvä?
Pannuhuoneen nurkessa se tällä hetkellä on,mutta pitäisikö olla lämpimämmässä?
Tuoremehu kilju!?
63
42035
Vastaukset
- Oikea hiihtomies
"Tuoremehustahan saa tehtyä kiljua ilman hiivaa kun sen jääsyttää."
Käymisprosessi tarvitsee hiivaa. Siinä hiivasienet käyttävät ravinnokseen sokeria ja ulostavat alkoholia.
Mistä se hiiva tulee, jos ei sitä lisätä? Joko hiivasieniä on valmiiksi siinä nesteessä tai sitten se saa hiivasienten itiöitä ilmasta. Tuolla tavalla joka tapauksessa käymisen käynnistyminen kestää pitempään kuin hiivaa lisäämällä. Lisäksi voi tulla huonolajista hiivasientä, mutta tuskin se tuollaista p***aa pilaa kuin kilju - voiko mitään huonompaa kuin kilju ollakaan.- juopottelija
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
- hahahaa
juopottelija kirjoitti:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
Näytä yksikin urbaanilegenda, joka on totta!
- juustoviini
niin tosin mutta kunnon viiniin hiivaa ei saa käyttää esim. viinirypäleet kyllä käyvät itsekkin jos ne murskataan ja pistetään sopivaan lämpötilaan jne... että et sinäkään ihan kaikkeqa kyseisestä asiasta tiedä. mutta siitä en mene sanomaan mmitään että tulisiko mehuun prosentteja kun se jäädytetään en itsekään usko että siihen prosentteja juurikaan tulee.
- ON tehty ja JUOTU
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
- riiiiiiikkiiiii
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin että - juhis p123
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettätoimiiko tää appelsiinikiljun oikeasti?? haluan tehdä tätä
- juhis p123
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettäniin toimiiko nämä kiljun teko ohjeet oikeasti???
- juhis p123
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettäonko tämä totta tämä ohje????? mua kiinnostaa
- juhis 69
juopottelija kirjoitti:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
onko totta jos appalsiini mehu pitää pksstimessa tuleeko siihen prosentteja oikeasti vastaa mulle?
- juhis p123
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
mikä toiimii ilmaan hiiva??
- juhis p123
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettäanna ne toimiiko nämt appelsiinikiljun ohjeet kirjoita tonne ne [email protected]
- juhis kkks
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettäsano nyt toiimiko tää appelsiinikiljun ohje?? pitää saada vappu kiljut anna nyt ohjeita???
- afhonis
juhis p123 kirjoitti:
mikä toiimii ilmaan hiiva??
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
- piukke76
afhonis kirjoitti:
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
nahat, kun litran kiskasin tätä ihmejuomaa... Oikee suhde: 2 litraa tuoremehua, 2 litraa vettä ja kilo sokeria. Nyt kun on pakkaset päällänsä, niin mehut ulos ja homma toimimaan niinkuin on ollut puhe...
- mmaxx
juhis p123 kirjoitti:
onko tämä totta tämä ohje????? mua kiinnostaa
toimii oon itte tehny ja kaveriki on tehny!
kato toi http://appelsiinikilju.toimii.net/ Toimii!
Linkist löytyy ohje ja kaikki tarpeellinen. Jos on kysyttävää kysykää [email protected] - Isso-isä
juhis p123 kirjoitti:
mikä toiimii ilmaan hiiva??
saasko isso-isä tula juooomaaan appalsini kiljuu! saako tula juooomaaan! kerrooo! hyva kessää!
- kiljulapsi
juopottelija kirjoitti:
on sellainen urbaanilegenda että, kun appelsiinimehun pakastaa purkissaan, pitää sitä viikon pakkasessa, niin siihen tulee prosentteja;)
kun 100% appelsiinimehu sulaa vapautuu jotai aineita jotka reagoi sokerin kanssa ja tulee alkoholia. ite pistin 1.15 litra pulloon 0.75 l vettä 0.75 appelsiinimehua jääpaloina ja 400gemii sokruu ja annoin olla 1.5 viikkoo ja sitte kaadoin toiseenpulloon ja heitin jämät pois ja känniin tuli ja seuraav aamu ripuli mut eikö se kiljuun kuulu mutta kyllä niitä prosentteja saa ilman hiivaa mutta täytyy olla100% ja jäädytetty.
- etanolia kansalle
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettäpitäisi toimia myös mistä tahansa tuoremehusta,
omenalla ainakin. - -.-
afhonis kirjoitti:
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
Joo, vittu varmaan 2 huikan jälkeen huomaa tuntuuko missään..... :D sama jos ottaa kaljasta pari huikkaa, eikä tule humalaan ja suinpäin syyttää ettei siinä alkoholia ole....
- seppis69
riiiiiiikkiiiii kirjoitti:
tässä kilju ohje Hiivaton appelsiinimehu -kilju
Tarpeet:
1 litran tölkkiä appelsiini-tuoremehua. Nimenomaan täysmehua, ei vesilantrinkia.
1 kg hienoa sokeria
3 litraa vettä
ihan sama minkä kokonen kunhan mahtuu litran astia
Valmistus:
1. Tuoremehutölkki laitetaan pakkastimeen tai viedään ulos pakkaseen. Sisällön annetaan jäätyä "mehukalikaksi", tähän menee pari päivää.
2. Astiaan laitetaan 3 litraa vettä ja siihen sekoitetaan sokeri. HUOM. hiivaa ei tarvita!!
3. Jäätynyt mehupurkki otetaan pakkasesta
4. Tölkkin päällykset kuoritaan pois. (tai ainetaan mehun sulaa, tärkeintä että mehu on jossain vaiheessa jäätynyt)
5. Jäätynynyt mehukalikka (tai sulanut mehu) pudotetaan astiaan.
6. Sitten vaan ilmalukollinen kansi päälle ja muhimaan.
7. Aineen annetaan käydä huoneenlämmössä kaksi viikkoa ja taikajuoma on valmis.
Haju voi olla paha (miksi helvetissä näitä pitäis haistella!?!), mutta maku on omalla tavallaan "appelsiinimehu-vodkahtava." Ja prosentteja joku 15-16.
ihan piipin hyvää sovella niin ettäkissan paskaa sanoo alina ja hersi
- älä oo mulukku!
afhonis kirjoitti:
ei se toimi.. juotiin sitä joku kaks huikkaa eikä tuntunu missään.
voi vitu pelle varmaa 1vuotiaallakaan nyt pari huikkaa tunnu päässä tai jos tuntus ois aika vitu huono viinapää???-.-
- Rieslingvalkkari
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
No, apinatkin tulee känniin ylikypsistä appelsiineista ja hedelmistä. Eli käy hedelmät jonkinverran ilmavissa olosuhteissakin. Tai kuinka paljon appelsiinin kuoren alle mahtuu ilmaa?
- Anonyymi
Voiko tässä käyttää turvallisesti ilmaista alapään hiivaa?
- Anonyymi
juustoviini kirjoitti:
niin tosin mutta kunnon viiniin hiivaa ei saa käyttää esim. viinirypäleet kyllä käyvät itsekkin jos ne murskataan ja pistetään sopivaan lämpötilaan jne... että et sinäkään ihan kaikkeqa kyseisestä asiasta tiedä. mutta siitä en mene sanomaan mmitään että tulisiko mehuun prosentteja kun se jäädytetään en itsekään usko että siihen prosentteja juurikaan tulee.
Kyllä tulee? ;)
- Anonyymi
ON tehty ja JUOTU kirjoitti:
Kokeile jos et usko, että se toimii tosiaanki ilman hiivaa
Jääkaapissa oli pullon pohjalla itse mehustettua sokeroimatonta mustaherukka tiivistettä.
Oli käynyt alkoholiksi. - Anonyymi
juhis p123 kirjoitti:
toimiiko tää appelsiinikiljun oikeasti?? haluan tehdä tätä
Toden totta toimii👍
- Novisti
Laitoin 0,5 l appelsiinimehua pakkaseen, ilmalukon teen pillistä, jonka taivuttelen N-asentoon. Pillin yritän saada pysymään muodossaan teippaamalla pillin käännöskohdat, ei kuitenkaan sillä tavalla että ne littaantuisivat. Sitten vettä tilkkanen pillin viimeiseen käännöskohtaan, katotaan toimiiko kyseinen vesilukko. Laitan tuon pillin sitten sinitarran ja sähköteipin avulla tiiviisti pullon suulle lisättyäni sekaan 0,5 l vettä ja 250 g sokrua.
- Ernesti
Sitä vesilukkoa ei tarvii jos asunnossa (kerrostalo) ei ole lentäviä tai konttaavia sittiäisiä ja höntiäisiä jotka tykkää hiilidioksiidista. Autotallit ja saunaneteiset on asia erikseen.
Jos käyttää hiivaa ei satsin lämpötila saa ylittää 37*. Elikkä hiukan ihoa viileämpi.
Kun hillitsee riemuansa ja antaa käydä riittävän kauan, jotta sokeri "loppuu" , sakoaineet laskeutuu pohjalle ja juoma kirkastuu. Maltaista tulee semmonen samppanjan värinen (kusen) kullankeltainen juoma. Tuopillisesta paistaa aurinko läpi vaikka taivas ois pilvessä.
- halvatkännitpliis
Jos pakastaa ihan pelkkää 100% appelsiinituoremehua, niin tuleeko siihen alkoholia? Kokemuksia?...
- ammattilainen
Appelsiini tuoremehu 100%
Se kun jäätyy ja sitten sulatessaan siitä vapautuu entsyymejä jotka aloittavat käymisprosessin saavissa sokerin ja veden kans! - 5+5
kertokaapa mihin on hyvä sekottaa kiljua sen jälkeen ku kilju on valmista? tuli tehtyä ihan normi ohjeitten mukkaan 25litraa kiljua (hiivaa sokeria ja vettä) niin mihin sitä on hyvä sekoittaa ja joku ohje että kuinka paljon sitä suunilleen kannattaa panna?
- Good-Year
Sitruuna tai appelsiinimehu tiivisteenä. Mieluummin itsepuserrettuna tehosekottimessa. Välttää näin kaikenlaiset lisäaineet. Ja sitten vaan sekoittaa omanmaunmukkaa!
- kilju-ukko
Hyvää on appelsiinikilju!
Villihiivat käyttävät kiljun eikä muita hiivoja tarvita! - bioloogikko
Kyllä makeat nesteet alkaa käydä ihan ilman hiivan LISÄÄMISTÄ. Ilman hiivaa ne eivät kuitenkaan käy. Viiniin ja kiljuun hiivat tulevat villihiiva-itiöistä, joita on ilmassa, pinnoilla jne... Tuoreiden mehujen pakastus nopeuttaa villihiivojen invaasiota, kun pakastus tuhoaa mehussa olevia, hiivan kasvua rajoittavia aineita. Pakastuksessa ei sokeri muutu alkoholiksi, siihen vaaditaan hiivasolu käsittelemään sokeria. Pakkasessa ei käymistä tapahdu.
Eli hiivatonta käymistä ei olekaan.- Kiljukaula
Uskokaa mitä haluutte mut vuonna -94 Juhannuksena tätä tehtiin 15l ja kolisi ku metrinen halko! Kyllä se toimii. Todistettavasti. Oikein hyvää ainetta vaikka maku oli arsesta.
- Anonyymi
Kyllä hiivatontakin käymistä on. Eräät bakteerit tuottavat etanolia (esim. Pediococcus) ja esim. Lambic-olueiden valmistuksessa käyminen tapahtuu sekä hiivojen, että baktereiden toimesta.
- Yrittäkää nyt ymmärt
Ei se vaan toimi... Mikä käynnistää tuoremehussa käymisreaktion? Ei mikään! Alkoholikäymiseen tarvitaan sokeria ja hiivaa. (myös jotkut bakteerit saavat aikaan käymisen) Ei kannata uskoa kaikkia "urbaanilegendoja". Jos haluaa känniin niin suosittelen ihan vaan tavallisia keinoja. Ja jos omien juomien duunaaminen kiinnostaa niin suosittelen kotiviinin tekemistä. Mutta jos rahat ei riitä perinteisiin menetelmiin eikä taidot minkään valmistamiseen, niin mene vaikka lenkille,
- Ei onnaa
Villihiivoja on ilmassa enemmän tai vähemmän. Tuoremehu ei sisällä hiivoja eikä käy alkoholiksi ilman hiivoja. Pakastaminen rikkoo appelsiinin solurakenteen ja suojan villihiivoja vastaan. Muuten appelisiinit kävisivät viiniksi jo puissa.
Maku on kamalan ja hirveän makean väliltä - käy ainoastaan päihtymiseen ei mihinkään muuhun. Maha joutuu aika koville pään lisäksi.
En todellakaan suosittele, kotiviinejä voi tehdä kotimaisista marjoista ja hedelmistä pienellä vaivalla. Oma suosikki oli 80-luvulla mansikka-omena-raparperi viini, toisin silloin ei ollut varaa ALKOn valikoimiin, nyt on ja tekeminen on jäänyt kokonaan. Viimeksi tehty joskus 90-luvun alussa, juotavaa tuli mutta ei se mitään herkkua ollut. - taalasmaaseppo
appelsiini-kola kiljua tehtii enkä muista enää mitää ku jysähti päähän ja illanpäätteeksi levisin ku jokisen eväät
- Kuppikinkaatuu
Oootte oikein suomalaisia. : Toiset kertoo juurtajaksain hyvät ohjeet ilmaisiksi.
Ja sitten te toiset mollaatte ne ohjeet.
Nauttikaa kokeilunhalusta, Riskillä vedetään. - Makezxxx1256
Tämä koe suoritettu ja murrettu 2vko kävi noin 25 asteen lämmössä ja lopputulos oli non alkoholic eli näistä puheet voi jättää sikseen... hiivan vaatii käydäkseen.
- S.Brenner
Kaikki hiivat ja mikrobit eivät välttämättä tuota etyylialkoholia. Niiden tuotokset voivat aiheuttaa huonovointisuutta hiprakan asemesta.
- Toimiiniinkuennenki
Johan tuota on tehty jonnena miljoona kertaa eikä oo ku kerran epäonnistunu siinä määrin ettei tullu rosentteja. Entsyymit siinä appelsiinimehusa pilkkoo sokerin etyylialkoholiksi ja jääryttäminen tehejään sen tähen että käymistä estävät lisäaineet "deaktivoituu".
Ne jokka on kokeillu onnistumatta ni ne vain ei oo seurannu ohjeita niinku pitää.
Käymisprosessi ei käynnisty niin nopiasti ku hiivalla mutta käy sitte pitemmälle. Kuivahiivalla ei saa ku max 12% koska hiiva ei kestä sen suurempaa alkoholipitosuutta ja näin ollen kuolee pois, entsyymit sentäs käyttää 14-15% asti.
Ohje sitte yksinkertasuuvessaan:
2 osaa vettä
2 osaa appelsiinimehua (100% täysmehu)
1 osa sokeria
Elikkä esim 4 litraa vettä, 4 litraa appelsiinimehua ja 2 kiloa sokeria
Vesi kannattaa keittää ensin, sitte antaa sen jähtyä noin 40-asteiseks jonka jälkeen vasta muut ainekset. Ja astia tulee kans olla viimisen päälle puhas, samaten pitää käjetki pestä ennenku niitä mehukalikoita käsitellään. Se ei tarvi ku pikkasen jostaki jotain pöpöjä tai pahimmasa tapauksesa hometta ni ei enää käy.
Kirkastusohjeita en enää tähän laita, niitä löytyy muualtaki ja aiheenahan nimenomaan oli että toimiiko tuo hiivaton kilju (tai aurinkoviini) ja että mikä sen käymisen aiheuttaa.
Olen puhunut.
Kiitos. - eri2Jorma
Mahtava resepti, joka perustunee jonnen paskaisiin käsiin. Appelsiinimehukalikat on hankala purkaa pakkauksista eli ei onnistu steriilisti. Täten saadaan puhtaisiinkiin aineksiin hiivoja ja käyminen alkaa. Mitähän tuo ensimmäisen viestin kirjoittaja ajattelee nykyisin?
- Mestarinveli
Mikä v*ttu teillä on ongelma uskoa tähän lapinmiehen kiljuun? TÄMÄ toimii ilman hiivaa kunhan appelsiinitäysmehun jäädyttää ensin. Ja prosentteja tulee 12-14.
Näin on kyllä se toimii ja käy!!ei siinä tartte paljon kun homman osaa tehrä!!nää määkijät on jostain syystä lukeneet liikaa ja koitokset jäänyt vähiin!!
- Joopajoojajoo
Itsellä juuri käymässä, tein juuri ohjeiden mukaan ja kulunut jo 4 päivää eikä vesilukko hievahtanutkaan, joten milloin sennyleensä pitäisi alkaa pulputtamaan
- Jokke_88
Ei neljä päivää riitä mihinkään...
- tämmöstä2018
Kokeilin ja laitoin 100 % appelsiinituoremehua 3 päiväksi pakastimeen, annoin sulaa jääkaapissa reilun vuorokauden. Mittari näytti pikkasen reilu 5 %, että kyllä tää toimii :)
- Anonyymi
Kyllä muuten ihan varmasti kolahtaa päähän kuin metrinenhalko. Nimimerkillä kokemusta on. Se Appelsiini taikajuoma on petollista tavaraa, vaikka maku on kuinka viaton tahansa.
Ei se tarvi muutaku Täysmehutölkit
3 päiväksi pakastimeen ja sitten vain kiehautetaan vettä joka kaadetaan käymisastiaan ja siihen sekoitetaan joukoon sokeri ja annetaan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sitten vaan jäätyneet mehukalikat lisätään sinne veden joukkoon ja ei muuta ku kansi päälle ja astia noin 18-20c huoneenlämpöiseen tilaan käymään. 2 viikon päästä se on valmista juotavaksi.
Elikkä tarvikkeet:
Käymisastia vaikka 10 litran ämpärikin kanellisena, ihan käypä ps. Muista laittaa vesilukko.
3 Kpl Appelsiini Täysmehutölkkiä.
3 Litraa kädenlämpöistä vettä Huom! Kiehautettuna, jotta kaikki paskabakteerit kuolee pois.
1,5 Kg Sokeria
Ja hiivan entsyymit on valmiina siinä appelsiinimehussa, jotka pystyy käynnistämään prosessin. Joten hiivaa ei tarvise lisätä ollenkaan. - Anonyymi
appelsiinikilju.toimii.fi ohjeella teen n. 2 litraa. 1l vettä, 1l appelsiinitäysmehua ja 600g sokeria.
- Anonyymi
Miksi kaikki te haluatte tehdä juuri appelsiinimehusta sitä kiljua? Ihan sama kuinka hyvin sen tekee, pahaa siitä tulee. On niitä muitakin mehuja josta saa aikaan alkon halpis hedelmäviinien tasosta juomaa.
Ohje 5l, voi tehdä 5l vesikannuun mitä saa 1.5e kesäsin ihan ruokakaupoista.
2l Omenamehua, suosittelen Bonne merkkistä S marketista, n 1e/L)
2l Päärynämehua, Bonne tässäkin mainio
0.7kg sokeria
Vajaa puol pussia, ihan normaalia kuivahiivaa.
Voi käyttää myös ihan viinihiivaakin jos haluaa parempaa. Mutta ei se normi kuivahiivakaa paskempi ole. Tulee vähän hiivan sivumakua vaikka kuinka kirkastaa.
Laita n.1/2 dl 42-45c vettä lasiin, laita hiiva siihen ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Jos haluat olla varma että hiiva toimii, laita teelusikallinen sokeria sekaan ja odota n.15min ja veden pinnalle pitäisi alkaa tulla kuplia/vaahtoa.
Kun hiiva on aktivoitu. Kaada 5l säiliöön puolet mehuista, kaikki sokerit ja laita korkki kiinni. Ravista hyvin että sokeri liukenee nesteeseen. Sen jälkeen laita hiiva vesi ja loput mehuista. Täytä loput vedellä, mutta jätä varaa käymiselle, neste vaahtoaa käymisen alussa hiukan.
Sitten korkki kiinni löysästi, että pullo ei räjähdä. Voit myös käyttää pullon suulla ilmapalloa mihin on tökitty neulalla reikiä. Tai ostaa ilmalukon kaupasta ja laittaa se korkkiin kiinni.
Anna käydä pari viikkoa, sen jälkeen pullo jääkaappiin odottamaan toiset pari viikkoa. Jääkaapissa viini/kilju kirkastuu paljon. Voit myös antaa kirkastumisen tapahtua huoneenlämmössä mutta se tapahtuu silloin paljon hitaammin.
Lopuksi lappoominen pulloihin ja mieluiten pitää pulloja jääkaapissa. Jos seassa on vielä hiivaa, saattaa seos vielä alkaa käymään. Mutta jääkaappi lämpötiloissa hiiva ei pysty toimia. Mutta itsellä on hiiva joko polttanut kaikki sokerit pois tai noussut siihen 12% jolloin kuivahiiva ei enään jaksa käydä. Tai sitten kirkastunut niin hyvin että hiivaa ei enään ole.
Ohje 25l
Yhteensä 15l omena ja päärynämehua
10l Vettä
6kg sokeria
Pussillinen kuiva tai viinihiivaa.
Voi tehä vaikka kokonaan mehuun jos haluaa.
Aikalailla sama ohje mutta käytät tässä tapauksessa jo ihan käymisastiaa niin ei tarvi pelleillä ilmapallojen kanssa. Käymisen jälkeen voi viinit pullotella niihin 5l tonkkiin ja laittaa jääkaappiin, tai antaa kirkastua omassa säiliössään huoneen lämmössä. Tai viedä vaikka maa kellariin koko homma jos sellanen löytyy. :) - Anonyymi
Tein sulle kotiviinin maltahista vain.
Hiivalla ja sokerilla sen käyntihin nyt sain.
On viikon kuluttua juomakelpoista.
Sitten krapulakin on aika melkoista.
Jee,jee,mä juomaan meen. - Anonyymi
appelsiinikiljusta tulee oikein tehtynä tömäkkää!
sopivan viileänä maku on kuin vodka-tuoremehu! (ruuvimeisseli) - Anonyymi
Totta se on, että pakastetusta tuoremehusta saa hyvää alkoholijuomaa. Veljeni tarjosi sitä aikoinaan minulle kesämökillään. En van muista sitä, kauanko sen pitää olla pakkasessa.
Make - Anonyymi
Moni tekee sen perusvirheen että ostaa appelsiini mehun kaupasta, ei lue purkin kyljestä että on nimenomaan täystuoremehua, vaan purkissa lukeekin laimennettu täystuoremehu. Kymmeniä vuosia on ollut parhaassa maineessa juuri pakastettuna mehuna Valion 100% tuoretäysmehu, Myydään kauppojen kylmähyllyssä. Ei mitään rainbouta eikä x-tra halppis litkuja. Ne vaan 3 pvä pakkaseen ja hyvä tulee.
- Anonyymi
paljoko väliä lämpötilalla on ku vähä mietityttää ku niitten jää kalikoitten takia se on ny iha jää kylmää ja kaappiki iha kylmä nytte. pitääkö mun kaapille näyttää fööniä välillä että pysyy lämpötila huoneen lämpösenä vai miten se voi kilju toimia jos sielä on jäitä?
- Anonyymi
21-24 on paras lämpötila
- Anonyymi
Minä tekkiin joskus sillä pakastustekniikalla ja ei siitä saanu ku 6.5% prosenttia irti ja paha mieli. Käytä sitä hiivaa.
- Anonyymi
Aikoinaan tehtiin paljonkin, kutsuttiin keltinmäen keltaiseksi.
10 l appelsiinitäysmehua
10l vettä
6 kg sokeria
Mehut pakkaseen, jäädytä, kalikat lämpimään veteen jonne sokeri liuotettu, sitten kansi päälle ja lämpimään paikkaan vajaaksi kahdeksi viikoksi.
Nauti kylmänä.- Anonyymi
Omenatuoremehusta olen joskus tehnyt ja hyvää tuli. Suunnilleen puolet mehua ja puolet vettä + 5-7 kg sokeria. Käymisaineet olen hakenut Tokmannilta.
Jäädyttämiset menee pelleilyn puolelle...
Käymiseen ei todellakaan tarvitse hiivaa tuore mehulla jos pakastaa. Kyse on ns villi käymisestä.
10l tuoremehua 4vrk pakkaseen n-18-20
Pistät ne siis ankka jäähän.
Lopulta laitat HAALEAA vettä max käden lämpöistä kalikat sekaan ja kansi kiinni.
2-3vk ja valmista. Kyseessä petollinen aine. Menee päähän kun metrinen halko
Paras tulee kuitenkin kunnon hiivoilla ja sokereilla. Pääsee oikeesti alkoholin makuun ja silleen
Sokeria ja hiivaa jos käyttää niin rohkeasti se 7kg sekaan sokeria. Tulee vahvaa.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232678- 1702109
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1241370- 1001356
Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631316HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio301217En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771171Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351142Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451139Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841078