Herkkuja kehässä?

mäpämä

Lähi aikoina olisi minulle ensimmäisiin oikeisiin näyttelyihin meno, junnu luokkaan. Oon tässä vaan miettiny, että miten tuomarit yleensä suhtautuu herkkujen antamiseen kehässä ja suhtautuvatko pahasti jos palkkaa koiraa samalla kun tuomari sitä tutkii? kun itsestäni tuntuu, että tuotta koiraa pitäisi siellä palkata aika usein varsinkin seisottaessa, ettei ala hirveästi säheltää muuta.
Kun usein kuulee, että koiralle ei mielellään saisi antaa herkkuja kehässä.

21

7019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieluummin ei

      herkkuja, niin kyllä se menee silloin edelle.

      Pidä huoli, ettei herkkusi haise ja houkuta muita koiria, eikä missään nimessä tipu sinne kehään maahan!

    • kokenut tietää

      vastenmielistä tuomarien yrittää esim. tutkia koiran hampaita kun koira mäyssyttää jotain suussaan.

      Koiran kuin koiran voi opettaa pikku hiljaa siihen että se palkka tulee arvostelun jälkeen, se vaatii omistajalta viitseliäisyyttä mutta kannattaa. Ei koiran tarvitse olla suolapatsas mutta ei kehässä aterioidakaan.

      • näin paras

        ja jotain tuoksuvaa.Eimole kielletty kehässä,mutta jos oma koira tottelee voi muut seota jolloin ne tippuu kiosasta:=)Minulla aina namuja mukana(tuoretta grillikanaa)usein kunnolla itsensä hajustamalla herkulla saa koiran totteleen paremmin.Älä välitä mitä muut sanoo,sillä se on niiden murhe jos eivät pysty pitään koiraa ruodussa.


      • Opit kyllä

        Päivänselvä asia.Ruoka-aika kehässä ,ei se niin mene ! Syödään vasta sitten kun päästään kotiin. Oletko koskaan katsellut kehässä koiraa joka ei näe mitään muuta kuin sen namin esittäjän kädessä ,järkkyjä tapauksia


      • silloin nauratti
        Opit kyllä kirjoitti:

        Päivänselvä asia.Ruoka-aika kehässä ,ei se niin mene ! Syödään vasta sitten kun päästään kotiin. Oletko koskaan katsellut kehässä koiraa joka ei näe mitään muuta kuin sen namin esittäjän kädessä ,järkkyjä tapauksia

        myös nähnyt tuomarin antavan kyytiä koiran ruokkimisesta kehässä :D


      • jokainen tavallaan
        Opit kyllä kirjoitti:

        Päivänselvä asia.Ruoka-aika kehässä ,ei se niin mene ! Syödään vasta sitten kun päästään kotiin. Oletko koskaan katsellut kehässä koiraa joka ei näe mitään muuta kuin sen namin esittäjän kädessä ,järkkyjä tapauksia

        Itse olen päässyt BIS-kehään syöttämällä koiralle nannaa. Ei sitä nannaa suuhun koko ajan tungeta, vaan palkitaan hyvästä suorituksesta nopeasti, namien pitää olla tarpeeksi pieniä, ettei koiran tarvitse niitä mässyttää pitkään. Ei ole yhdessäkään arvostelussa nameista sanottu. Miksi todella monilla on sitten nannoja mukana kehässä taskussa tai jopa namipussissa? Ei se siitä palkkaamisesta ole kiinni, vaan siitä, osaako handlaaja palkata oikein. Ainiin, olen saanut yhden juniorin, jota ensimmäistä kertaa esitin BIS-kehään suöttämällä arkajalalle nannaa. Koko ravaamisen ajan koira meni namin perässä, jota pidin sen nenän tasolla. Pöydällä palkkasin myös. Kyseinen junnu voitti oman koirani, joka ei tarvitse nannoja kehässä. Pöydällä odotetaan, että tuomari katsoo hampaat, vasta sen jälkeen palkataan, eikö se ole ihan ilmiselvää? Ei ne koirat koneita ole, ainakaan junnuikäsinä, eikä niiden tarvitsekaan missään vaiheessa olla.
        Ja kyse ei ole ruokkimisesta, vaan palkkaamisesta.


    • kehä****kettu

      Ei kehään syömään mennä. Koiran palkitsemisen aika on arvostelun jälkeen. Ei kehässä syödä yhtään mitään.
      Ota sitten vaikka sormiisi hyvät hajut jostain namista, mutta koiran ruokinta on kehän ulkopuolella. Tuomari kyllä näkee mikä koira on namien kanssa kehässä ja arvostelu usein sen mukainen kuten tossa jo joku kirjoittikin.

    • mäpämä

      Ookei. Kiitti kaikille vastanneille. Taidampa sitten tehdä niin, että nakinpalan otan käteen, mutta en koiralle mitään kehässä anna.

      • namutäti**

        Ei syöttämistä vaan palkkausta

        Meidän rotukehässä kyllä näkee joka kerta nameilla palkattavia koiria, eikä se menestykseen ole vaikuttanut. Palkkausajoitus siinä ratkaisee. Koiria jopa seisotetaan nami nenän edessä ... eikä tuomari siitä näytä sakottavan. En tosin mene väittämään että näin olisi kaikilla tuomareilla. Ja ihan varmasti ei koiran hampaita saa katsottua jos se syö, mutta sen jälkeen voi antaa palkan.

        ... kyllä sen tuomarin linjan näkee tässä asiassa ensimmäisistä koirista


    • davuchny

      No itse en ymmärrä, että miksi muka ei saisi antaa nameja? Itse olen käsittänyt, että näyttelyissä tuomari valitsee koiran käytöksen ja ulkonäön mukaan parhaimmat, eikä sen, kuka antaa vähiten nameja. Jos joku koira seisoo namien avulla paremmin kuin muuten (esim. roikottaa vain häntäänsä tai pitää päätään alhaalla siinä mielessä, että tekisi mieli haistella maata), niin miksi ei voisi sen verran avustaa koiraa palkkioilla? ETENKIN pentu- ja junioriluokissa, aikuisten kehässä luulisi nyt koiran seisovan ilman palkkioita hyvin, mikäli on nuorempana ja aiemminkin näyttelyissä käyneet.

      Mutta missään näyttelyohjeessa ei ole ikinä kielletty namien käyttöä, joten mikäs siinä, ota vain namit käyttöön mikäli koira seisoo paremmin niillä.

    • Dogi_

      Itse olen menossa ekoihin näyttelyihin reilun viikon päästä ja kyllä aijon ottaa herkut mukaan. Jotkut tuomarit voivat huomauttaa asiasta jos koiraa palkkaa. Mitä nyt olen kuullut niin ei useimmat tuomarit välitä, vaikka namia antais. Tuo on osaa sanan "seiso" niin kun se vähän aikaa seisoo palkkaan jottei kiinnostus lopaha. Mutta se menee yli jos koko ajan tunkee herkkua suuhun.

    • kysymysmerkillä

      Koirani kiinnostuu joskus muista koirista kehässä (jotka tulevat takana tai ovat katsomossa) niin ajattelin vingauttaa lelua vähän taskussani, jotta sen huomio kiinnittyy minuun takaisin. Saako näin tehdä näyttelyissä?

      • Ei kannata

        Tietääkseni ei saa käyttää minkäänlaisia leluja kehässä, koska tuolloin voi toistenkin koirien huomio herpaantua.


      • !!?
        Ei kannata kirjoitti:

        Tietääkseni ei saa käyttää minkäänlaisia leluja kehässä, koska tuolloin voi toistenkin koirien huomio herpaantua.

        Kyllä kai jotain lelua saa kehässä apuna käyttää, vai??


    • kriittinenkakara

      Itse ainakin palkitsen koiraani, ei ole mitään syytä miksi yhtäkkiä vaikeuttaisin asiaa koiralle niin paljon, jos muutenkin käytän nameja.. Ollaan kerran oltu lagottonäyttelyissä ja palkitsin siellä pentuani nameilla juoksemisen aikana, pöydällä seistessä ei tarvinnut..

      Mielestäni on ihan mahtava juttu käyttää palkitsemiseen nameja, varsinkin kun kyseessä on nuori koira, joka ei ole vielä tehnyt kovin montaa toistoa tilanteessa, jossa ympärillä on yhtä paljon häiriötekijöitä kuin näyttelyistä (koiria, ihmisiä, liikettä, hajuja, ääniä..). Sekin on loistava oppimistilanne koiralle, paskat muiden mielipiteille :) Saatiin sitä paitsi nameista huolimatta hyvä arvostelu ja tuomari oli sitä mieltä, että tosi hyvin esiintyy ja liikkuu.. Parempi ainakin nameja käyttää kuin yrittää jollain näyttelyhihnalla (jossa on sellanen hirttosilmukka) nykiä ja kiskoa pomppivaa koiraa.. Oli tuomari sitten mitä mieltä tahansa, tätä mieltä olen minä!

      • kriittinenkakara

        Lisäyksenä vielä, että hauskaahan siellä näyttelyissä kuuluu pitää eikä mittailla vatupassin ja viivottimen kanssa turkin trimmauksen onnistumista... Ainakaan mun mielestä :D Mut jos tittelit on tärkeämpiä niin sit..


    • kääpiösnautserigirl

      Itse anna koiralleni kehässä herkkuja eikä tuomari sitä pahaksi katso. Toki esim koiran kävelyttämisessä ei kannata herkkuja antaa tai muuten voit pilata koiran liikkeet.

    • ...?

      Ei se kyllä ihan niinkään mene että herkkujen antaminen ratkaisisi menestyksen.
      Kyllä minulla ainakin on nakinpaloja taskussa ja palkkaan koiraa kun se seuraa ja kun se seisoo paikoillaan.

      Ja silti oma koirani on voittanut niitä koiria joita ei palkata kehässä.

      Junnuna mulla oli sillä vieläpä pallo kehässä mukana. ja välillä palkkasin sillä, ei tuntunut ketään tuomaria häiritsevät ja välillä tuomari pyysi jopa saada sen pallon ja katsoi edestä koiran reaktiota kun hän heilutteli palloa.

      ja SERTIÄ tuli yhtenä pötkönä ;)
      Et jos se koira keskittyy sinuun paremmin kun sulla on makupaloja taskussa niin anna mennä vaan, junnua ei voi liikaa palkita kehässä, siitähän pitää tehdä sille hyvä kokemus.

    • LGMT1

      Näyttelyssä tulisi arvostella koiran rakennetta, ei sitä kuinka hyvällä ruokahalulla se vetää nannaa poskeensa.

      Liika on toki aina liikaa ja voi mennä häiritseväksi, plus loppusijoilla jotain merkitä (kaksi muuten tuomarin mielestä samantasoista koiraa, mutta toisella nameja ei ollenkaan tai joskus, toisella koko ajan nyrkki edessä ruokaa sisältäen tms, niin eiköhän se vähempipalkkainen mene ihan paremman esiintymisen takia edelle), mutta "normaalipalkkauksesta" satunnaisesti ei tuomarin tulisi välittää. Varsinkin nuorella koiralla tulisi mielestäni sallia paremmin hiukan tiuhempikin syöttö. Kaikki koirat eivät vietä elämäänsä kymmenissä tai sadoissa näyttelyissä, osa saattaa käydä vain sen kerran tai muutaman, ja tilanne voi olla vaikeakin. Hyvästä käytöksestä on kiva koirankin saada palkka.

      Itse palkkaan koiria kehässä aina muutaman kerran. Ei koiralle ole luonnollista seistä jököttää ylipäätään, eikä varsinkaan antaa vieraan kopeloida ja väännellä ihan miten sattuu. Koen koiran ansaitsevan pienen herkun aina silloin tällöin. Ylempänä oli hyvin kommentoitu, että tosiaan sellaisia sopivan kokoisia, pienehköjä herkkuja. Ei mitään isoa mitä koira jää mussuttelemaan, vaan nopea nautinto.

      Eipä se palkkaus ole meiltä sertejä, roppeja tai muutakaan tulemasta. ;) On tullut kehuja hyvin esiintyvistä koirista sekä hyvästä esittämisestä (vapaa seisotus, tosin).

    • Koiran parhaaksi

      Tottakai koiraa voi palkata kehässä ja usein se on jopa suotavaa! Miksi ihmeessä pitäisi mennä veren maku suussa koira ketjun päässä roikkuen kun tilanteesta voi tehdä kivan koiralle ja sitä kautta myös itselleen?

      Ensimmäinen kerta junnukehässä voi olla koiralle jännittävä, jopa pelottava kokemus, joten jos koiran hyvinvoinnista yhtään välittää, unohtaa niuhottamisen ja tekee kehässä olosta koiralle mahdollisimman mukavan asian vaikka sitten niillä herkuilla.

      Kannattaa antaa kiukkuisten, elämänsä vähän turhan vakavasti ottavien nipottajien kommenttien kaikua kuuroille korville. Kuitenkin koiranomistajan etusijalla tulisi nimenomaan olla koiran hyvinvointi eikä oma napa. Joten palkatkaa koiraa hyvistä suorituksista ja tehkää asiat ilon kautta!

    • Amatööritytteli

      Mulla on yks terrieri, joka on melko arka välillä toisia koiria kohtaan (koska nuoren kun olisi pitänyt sosiaalistaa, asui kasvattajalla, koska tuo ajatteli jättää pennun itselleen maalle elämään. Mutta sitten päättikin myydä meille) Mutta asiaan. Eli siis hiukan arkana katselee taakse jos joku tulee perästä ja silloin otan huomion namiin,jotta koira liikkuu paremmin. Nameja en anna paljoa kehässä. Pari vain. Enemmän kiinnitän koiran huomion niihin ja palkkaan isosti kehän jälkeen. Arkuuden lisäksi on toinen syy, nimittäin terrierin luonne. Koska miellyttämishalu puuttuu, niin tarvitsee terrieri yleensä jonkin "maksun". Ja meillä se aktivointi keino "palkka" on nami ja toimii hyvin.

      Menkää koiran ehdoilla. Sä tunnet sun koiran, eikä kukaan muu. Tee niinkuin näet hyväksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2042
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      153
      1521
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1338
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      129
      1019
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      993
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      828
    Aihe