Frettini on liian laiha :/

Laiheliini

Minulla on n. 4 vuotias leikattu poikafretti. Hän on ollut kahdessa kodissa aiemmin ja nyt siis meillä ollut puolisen vuotta ja on toivottavasti loppuelämänsä. Ongelmana on, että fretti on tosi laiha. Ruokaa on koko ajan tarjolla, James Wellbeloved merkkistä fretin kuivamuonaa mitä aikaisemmassakin kodissa syönyt. Ei ole tottunut saamaan lihaa eikä kananmunaa ja olen ymmärtänyt että tuo kuivamuona sisältää kaiken mitä fretti tarvitsee. Nyt talvella pitäisi syödä enemmän ja turkin paksuuntua mutta ei ruoka maistu yhtään enempää kuin kesälläkään... Aikaisemmissa kodeissa on lihonut talvella kuulemma kaksinkertaiseksi ja taas kesällä hoikistunut. Fretti kyllä syö ja kakkaa normaalisti, joskus on kyllä outoa "limaista" ripulia mutta menee aina ohi itsestään. Syö myös kuivattuja kanankauloja herkkuna, jotka piilottaa ja syö vähän kerrallaan. Nukkuu paljon, niikuin fretit tekevät ja saa olla vapaana lähestulkoon koko ajan. Meillä ei muita lemmikkejä. Hän myös rapsuttelee itseään melko paljon, en usko että olisi korvakapia koska korvat kunnossa ja rapsuttelee lähinnä kylkiään... Mitään kirppuja ei ole ja iho on kauniin vaaleanpunainen eli ei tulehdusta. Olisiko iho liian kuiva? Miten fretin ruokavalioon voisi lisätä rasvaa, luulin että kuivamuonassa on tarpeeksi. Polkuanturat myös hiukan kuivan oloiset. Muuten kyllä pirteän oloinen kun on hereillä, tutkiskelee paikkoja ym. Jotain virikettä tosin olisi kiva järjestää mutta en tiedä mitä? Neuvoja kaivataan!!

8

681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+1

      "Frettini on liian laiha :/"

      No anna sille enemmän ruokaa!

      • Laiheliini

        Jos olisit vaivautunut lukemaan koko tekstin olisit huomannut että selkeällä suomen kielellä lukee: ruokaa tarjolla koko ajan! vaikeampaa siis antaa enempää kun tarjolla olevakaan ei kelpaa. vai pitäisikö letkulla väkisin ruokkia? voi tsiisus... ja sitten niitä oikeita ja hyödyllisiä neuvoja kiitos!!!


    • RiinaSaksa

      Ensimmäiseksi pitää sanoa että frettejä, kuten meitä ihmisiäkin, on eri rakenteisia. Fretit saattavat myös ikääntyessään jättää tuon talvipainon nostamisen pois. Ja samoin voi tuohon talvipainon nousemattomuuteen vaikuttaa myös erilaiset sairaudet, kastraatio, ruokavalio.
      Seuraavaksi on pakko kommentoida tuota ruokavaliota. James ei sisällä kaikkea mitä fretti ravinnoltaan tarvitsee. Mm. todella tärkeä tauriini puuttuu kokonaan. Suosittelen ruokavalion muuttamista vaikka mieluummin Totally Ferretin kuivaruokaan. Ruokavalion voi muuttaa pikkuhiljaa niin että lisää aina enemmän ja enemmän uutta ruokaa vanhan joukkoon ja lopulta jättää vanhan ruuan kokonaan pois. Tai ruuan voi vaihtaa kertaheitolla uuteen. Tällöin voi olla hyvä antaa vähän aikaa ennen ja jälkeen vaihdoksen maitohappobakteereita. Fretti voi aluksi karsastaa uutta ruokaa mutta oppii siihen kyllä.
      Poika kannattaa totuttaa syömään myös vaikka kananrasvaa, kanaöljyä, kalkkunan tai hanhenrasvaa. Näistä poju saa enemmän energiaa ja silloin sitä riittää myös painon nostamiseen.
      Onko fretin karva kauttaaltaan yhtä tiheää ja normaalin tuuheaa?
      Nuo rasvat tekevät hyvää myös iholle.

      • Laiheliini

        Kiitos vastauksesta! Taidan vaihtaa sitten tuohon toiseen ruokaan jos se on parempi vaihtoehto! voiko esim. kanaöljyä laittaa ihan naksujen sekaan? Karva on kyllä ihan tasaista joka puolella mutta ei ole kesästä tuuhentunut, miten kai pitäisi tapahtua... Voihan toki olla että kun ikää on jo 4-5vuotta (en ihan tarkkaan tiedä kun tosiaan ollut kahdessa kodissa aikaisemmin) ja on leikattu niin on jättänyt talvilihottamisen :) Mutta hyvä jos siitä ei tarvitse olla kovin huolissaan. Olen nähnyt kuvia hänestä kun on ollut tosi paksussa kunnossa ja aikaisemmin kuulemma on aina lihottanut talveksi. Mietin voisiko kodin vaihtaminen aiheuttaa stressiä ja sen takia ei ruoka maistu, mutta puoli vuotta jo meillä ollut ja hyvin näyttää muuten viihtyvän :)


    • merkityksetön

      Kannan korteni kekoon ja neuvon, mistä kannattaa Totally Ferrettiä tilata! Eläinkaupoissa se on yleensä tuhottoman kallista, jotain 25€ 1,7kg pussi. Zooplussalta sen sijaan saa tilattua 7,5kg säkin hintaan 44,90€ ja edelleen saa ilmeisesti ensimmäisestä tilauksesta 10% alennuksen. Mulla on itelläni kaksin kappalein näätiä ja tuolta olen itse tilannut tavaraa ja ruokaa. ^3^

      Tässä vielä linkki:
      http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/pienelainten_ravinto/fretin_ruoka/totally_ferret/142847

    • moongirl.89

      Sen voisi saada myös totutettua syömään lihaa, jos tarjoat sille pikku hiljaa sitä kuivamuonan kanssa. Eläinkaupoista saa pakasteita ja voit kokeilla ostaa ihan ruokakaupastakin kanasuikaleita (tietenkin maustamattomia).

      • Laiheliini

        Kiitos vastauksista!

        Frettimme laihuuteen löytyikin yllättäen syy, hän lopetti lopulta syömisen kokonaan jolloin kävimme eläinlääkärissä. Mahasta löytyi patti, jota fretti aristi ja se osoittautui leikkauksessa suolen pullistumaksi. Se leikattiin ja poika sai antibioottikuurin ja kyllä taas ruoka maistuu! Lihaakin olen antanut, naudan jauhelihaa ja kanaa paistettuna ja maustamattomana. Nyt odottelen innolla kun pikkuinen pyöristyy somasti :)


      • sen.
        Laiheliini kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!

        Frettimme laihuuteen löytyikin yllättäen syy, hän lopetti lopulta syömisen kokonaan jolloin kävimme eläinlääkärissä. Mahasta löytyi patti, jota fretti aristi ja se osoittautui leikkauksessa suolen pullistumaksi. Se leikattiin ja poika sai antibioottikuurin ja kyllä taas ruoka maistuu! Lihaakin olen antanut, naudan jauhelihaa ja kanaa paistettuna ja maustamattomana. Nyt odottelen innolla kun pikkuinen pyöristyy somasti :)

        verran että googleta ihan suosiolla raakaruokinta, paistettu liha ei ole fretillesi yhtä hyvää kuin raaka, ja nauta sopii huomattavasti hunommin kuin kana.
        Tietyistä liikkeistä saa asiantuntevaa neuvoa, ja heiltä löytyy myös hyviä tuotteita.

        Kivaa kuulla että fretilläsi on kaikki nyt hyvin=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe