Millainen Kouvola turistin kannalta?

Pendolinomatkaaja

Olen junalla mennyt toista sataa kertaa Kouvolan ohi ja siellä on junasta riippuen pyshtynyt jopa lähes puoli tuntia. Paikkakuntana se on alkanut herättämään uteliaisuutta kun aina on siellä pakollinen pysähtyminen. Eli onko Kouvola pelkkä läpikulkuopaikka?

- millaisia nähtävyyksiä on? esim. millainen on Tykkimäki, onko Putkiradiomuseo käymisen arvoinen? mitä muita nähtävyyksiä on?
- onko merkittäviä rakennuksia, vieläkö Kyemenhovi on pystyssä?
- onko kohtuullisia ravintoloita?
- mitä hyviä puolia Kouvolassa on paitsi asukaslukuun nähden edulliset asuntojen hinnat?

16

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pepsi Max

      Oikeasti olen pysähtynyt Kouvolassa kymmeniä kertoja. Vain kerran on vierustoveri ollut kouvolalainen. Kertokaa nyt ihmeessä ulkopaikkakuntalaiselle kaupungistanne; kannattaako pysähtyä, millainen on Putkiradiomuseo jne.

      • Matkaopas.

        Putkiradiomuseo taas on nimestään huolimatta tai juuri sentakia museo jossa on putkiradioita, Tykkimäellä taas on tietenkin tykkejä tai sitten ei.
        Merkittäviä rakennuksia ovat vanha virastotalo jossa sijaitsee työkkäri, kaupungintalo jossa on sossu, poliisitalo jossa voi päihtynyt yöpyä ilmaiseksi, sitä vastapäätä oleva juoppojen keräyskeskus ja tietysti Kelan talo näissä luultavasti kaikissa olet useinkin vieraillut tietenkin ihan vaan turistina.Alkoja on useita mutta niissä hinnat ovat aika kovia joten omat kiljut on syytä edelleen pitää mukana.
        Ravintoloita on useita, joihin useimpiin sinulla on kai porttikielto, asuntojen hinnoilla taas sinulle ei ole mitään merkitystä , koska sossu maksaa kyllä vuokrasi.


      • Sosiaalilautakunta
        Matkaopas. kirjoitti:

        Putkiradiomuseo taas on nimestään huolimatta tai juuri sentakia museo jossa on putkiradioita, Tykkimäellä taas on tietenkin tykkejä tai sitten ei.
        Merkittäviä rakennuksia ovat vanha virastotalo jossa sijaitsee työkkäri, kaupungintalo jossa on sossu, poliisitalo jossa voi päihtynyt yöpyä ilmaiseksi, sitä vastapäätä oleva juoppojen keräyskeskus ja tietysti Kelan talo näissä luultavasti kaikissa olet useinkin vieraillut tietenkin ihan vaan turistina.Alkoja on useita mutta niissä hinnat ovat aika kovia joten omat kiljut on syytä edelleen pitää mukana.
        Ravintoloita on useita, joihin useimpiin sinulla on kai porttikielto, asuntojen hinnoilla taas sinulle ei ole mitään merkitystä , koska sossu maksaa kyllä vuokrasi.

        Kommentteja näsäviisasteluun:

        1. Putkiradiomuseo taas on nimestään huolimatta tai juuri sentakia museo jossa on putkiradioita, Tykkimäellä taas on tietenkin tykkejä tai sitten ei = Sisältö tyhjää.

        2. Merkittäviä rakennuksia ovat vanha virastotalo jossa sijaitsee työkkäri, kaupungintalo jossa on sossu, poliisitalo jossa voi päihtynyt yöpyä ilmaiseksi, sitä vastapäätä oleva juoppojen keräyskeskus ja tietysti Kelan talo näissä luultavasti kaikissa olet useinkin vieraillut tietenkin ihan vaan turistina = En ole vieraillut näissä yhdessäkään. Virastotaloja on joka kaupungissa samoin poliisitaloja ja kaupungintaloja, joista osa on arkkitehtonisesti merkittäviä kuten Kuopiossa ja Lahdessa. Juoppojen keräyskeskuksesta voisit kertoa lisää!

        3. Alkoja on useita mutta niissä hinnat ovat aika kovia joten omat kiljut on syytä edelleen pitää mukana.
        Ravintoloita on useita, joihin useimpiin sinulla on kai porttikielto, asuntojen hinnoilla taas sinulle ei ole mitään merkitystä , koska sossu maksaa kyllä vuokrasi = Tämä kappaleesi sisältää ristiriitaisuuden; miksi kävisin ravintoloissa, jos ei ole varaa Alkon tuotteisiin? Ainoat merkittävät Alkon ovat Helsingissä (Stockmann, Erottajanmäki, Salomonkatu) eivätkä nekään merkittäviä ole. Yhteenkään ravintolaan minulla ei ole eikä koskaan ole ollutkaan porttikieltoa. Ravintoloissa tosin en yli kymmeneen vuoteen ole juurikaan käynyt. Omistan asunnon pk-seudulla ja rahaa on säästössä sen verran, että jos Kouvolaan haluaisin muuttaa saisin omakotitalon käteisellä. Mutta kun en halua sinne muuttaa. En saa enkä ole koskaan saanut tukea sosiaalitoimistosta. Tukea yhtiövastikkeen maksuun (siis omistusosake) olen saanut Kelasta.


    • Kouvola jees!

      - Nähtävyyksiä on esimerkiksi museokorttelit kaunisnurmella. Tykkimäessä on huvipuisto, soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Jos autolla aikoo liikkua (esim. vuokrata) varsinkin kesällä on Valkealan hiekkasärkät mainio, vaelluspaikkana Repovesi. Utissa on Utin vallit, kuten myös hyvä mahdollisuus kokeilla esim tandem hyppyä laskuvarjolla.
      - Vanha sotilasalue: Kasarminmäki on näkemisen arvoinen, kuin myös Korian vanhat rakennukset.
      - Ketjuravintoloiden ulkopuolisista on mielestäni hyviä ainakin Neville ja Hansakeskuksen kiinalainen ravintola.
      - Huviä puolia on automatkojen sujuvuus, luonnon läheisyys. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Hyvät junayhteydet.

      • kymenhuvilat ry.

        Verlan tehdasmuseoon, mars, mars!


    • Nyt kaukana

      Mieltymyksen mukaan monenlaista tarjontaa.

      Kuten parista kirjoituksesta näkee. Kouvolalainen mentaliteetti on vähän oma laatuinen: Ei täällä ole mittään ja porukkakin on p-päistä.

      Totuus on että vanha alkuperäisväestö on mukaavaa sekä vanhassa Kouvolassa että ympäristössä. Valkealalaiset ovat mielestäni suorastaan vinkeitä. Aiemmin mainitut kohteet ovat mielestäni todella mielenkiintoisia. Lisäksi korostaisin erilaisia luontomatkailu mahdollisuuksia. Kalastamiseen Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet. Jaalan kirkonkylän läheisest kosket, Valkealan kirkonkylän lähistön suuret (ja vähän pienemmätkin järvet) yms ovat loistavia kohteita. Ja koko perhe viihtyy monipuolisuuden vuoksi. Metsästäjälle paljon vaihtoehtoja. Kesän kulttuuri- ja tapahtumatarjonta on erittäin monipuolista. Kouvola on virkeä erityisesti kesällä.

      Kauppojen palvelut ovat erinomaiset. Useampi sukulaisemme (pääkaupungista) tulee hoitamaan shoppailun mielummin täällä kun kaikki on niin mukavasti pienellä alueella. Pysäköintipaikkoja on paljon. Ravintolat ovat erinomaisia ja tarjonta monipuolista. Aiemmin mainittujen lisäksi nostaisin Salpausselänkadulla olevan Thaimaalaisravintolan. Lisäksi paikkakunnan pizzapaikat ovat kokemukseni pohjalta erittäin hyviä. Niistä suosittelen esimerkiksi Pizza Bravoa (omistaja aito italialainen).

      Suosittelen tuollaista omaan uteliaisuuteen perustuvaa matkailua. Suomessa on todella paljon nähtävää ja yllätyksiä tulee kaikkialla. Itse olen työn pohjalta kulkenut Suomea paljon aivan etelästä pohjoisimpaan Suomeen. Ja en kyllä kyllästy tämän maan monipuolisuuteen.

      Muuten niin jyhkeitä Salpausselän maisemia kuin Vuohijärven ympäristö pystyy tarjoamaan ei löydy mistään muualta Suomesta. Vuohijärvi itsessään on myös kokemisen arvoinen vesistö.

      Musiikkitarjonta on runsasta ja monipuolista. Klassisesta nuorisomusiikin eri tyyleihin.

    • Elisanasiakaspalvelu

      Kannattaa mennä Kelan toimistoa katsomaan Anttilan viereen.

      Siellä on töissä ihan yhteiskunnan ja veronmaksajien kustannuksella laskutaidottomia idiootteja sekä omaan taskuunsa rahoja vetäviä vedättäjiä. Suosittelen ihmeessä, jo pelkät naamataulut vituttavat ja kun kuuntelet heidän tyhjää byrokraattista höpinää ja ontuvia selityksiä parikin minuuttia niin vakuutut sen jälkeen siitä, että Etelänapamantereellakin on elämää ja voisit jopa muuttaa sinne.

      • kela kuin kela

        Puhu sinä vaan Kelasta, jos sitä tarvit.

        Niin ostaa vavan ja kelan, lähtee kalaan.. sekin on nastaa..


      • Huijareille kuolema

        Joo, noi Kelat kusipäävirkailijoineen pitäis kaikki pistää seinää vasten ja rynkyllä läpi.


    • et kouvolaa tiedä

      sano konnarille helvetissä paljon ennen kouvolan asemaa että ilmoittaa kuskille että pökköä pesään, että ei pysähdy vahingossakaan asemalle.
      Täällä mitään nähtävää ole.
      No tietysti jos kurjuutta ei ole enen nähnyt sen voi käydä katsomassa täällä.Mutta totuuden nimissä en suosittele.

      • Anonyymi

        Ja hitot. Kouvola on suunniteltu paremmin kun LPR. Juna-asemalta ei tarvi kävellä kilsa kaupalla keskustaan, vaan kaikki heti edessä.


    • tervetuloa.

      Kouvola on erittäin hieno ja kultturelli suurkaupunki jossa kannattaa aina pysähtyä ellei ole mitään parempaa tekemistä.

      • Anonyymi

        Kyllä. Parempi kun Helsinki.


    • kierrätyslaitos

      Juu Anjalan puolella varsinkin on paljon nähtävää..

    • Anonyymi

      VIELÄKÖ SIEL ON SE POHJOLA TALO TOI ON JO KLASSINEN TULEE MIELEEN JOKU ITÄ-SAKSAN JA NEUVOSTOLIITON MIKSEI TSEKKOSLOVAKIAN HALLINTOPALATSI

      • Anonyymi

        En siitä tiedä, mutta ainakin toisinaan tätä kaupunkia kutsutaan Kouvostoliitoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe