yöllinen kohtaus...APUA?

MARIELLA

heissan!
viime yönä heräsin"salamana"sikeästä unesta,kun rintakehää puristi ja sydän hakkasi hulluja rytmejä;ja kovaa hakkasikin!kohtaus meni muutamassa sekunnissa ohi ja syke palautu normaaliksi,MUTTA...
herättyäni on tämä päivä ollut yhtä sydämen tykytystä,vaihtelevia rytmejä ja hiukan tukalaa ja epävarmaa oloa.kipuja ei enää ole eikä muljahtelua ,mutta pelottaa tietystikin,mikä osaltaan varmasti pahentaa tuntemuksia.
aiemmin on kyllä vaivannut korkea verenpaine ja satunnaiset ahdistuskohtaukset,joihin söin beetasalpaajia jonkin aikaa. lääkärintarkastuksessa verenpaine todettiin palautuneen normaaliksi ja ahdistuskohtauksien kanssa pärjäilen jo hyvin ilman lääkitystä...paitsi jos nämä kyseiset oireet voisivat olla psyykkisiä???
varsinkin aamuisin on leposyke aina ollut koholla ja alkoholia/tupakkaa en pysty enää nauttimaan enkä juuri kahviakaan.oireet ovat pysyneet suht hyvin hallinnassa säännöllisillä elämäntavoilla,mutta nyt taas oireilua,vaikka ei pitäisi olla mitään syytä.
voisiko joku kertoa kuinka paljon henkinen paha olo voi vaikuttaa sydämen olotilaan ja kannattaisikohan asia tutkia,esim.sydänfilmi ja sydämen rakenne???

8

5354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RaahenTiikeri

      Henkisellä olotilalla on varmasti iso merkitys.Mutta olen myös kuullut,että lääkärit nyrkkisääntönä sanovat rytmihäiriöistä kärsiville potilaille,että aina,kun rytmihäiriöön liittyy kipua,olisi syytä kääntyä lääkärin puoleen.

    • kassu

      ja sydänfilmi kannattaa kyllä ottaa. pieni vaiva ja voi kertoa paljonkin.

    • Parantunut

      Todellakin henkinen paha olo/stressi/ahdistus yms. voi aiheutta mitä moninaisempia sydänoireita. Sydän on tosi hyvin hermotettu elin ja näin ollen herkkä reagoimaan.

      Mulla oli itsellä viime vuonna noita yöllisiä kohtauksia, niin että heräsin yleensä aamuöyllä tajuttomaan takykardia kohtaukseen. Kerran se ei mennyt ohi vaan jatkoi vaan jumpsuttamista, silloin yli 130 krt/min joskus jopa nopeammin ja silloin jouduin soittamaan ambulanssin. Kohtausten jälkeen oli aina todella kuvottava olo sekä seuraavana päivänä heikko ja hutera olo sekä rintakipua (rintakipu kuuluu ahdistukseen). On se kuitenkin elimistölle aikamoinen "shokki" herätä leposykkeestä tajuttomaan jumpsutukseen.

      Mulla alkoi olla sitten myös jatkuvaa takykardiaa ja lisälyöntejä joten sain kuukauden kestävän jatkuvan lääkityksen jotta tilanne saatiin rauhoittumaan.

      Mulla oli taustalla pitkään jatkunut stessi sekä siitä johtuva fyysinen sairastuminen. Nyt tilanne on ONNEKSI palautunut normaaliksi ja voin todella hyvin! Toki joskus harvoin tykyttelee ja silloin kyllä huomaan heti että mielikin on levoton!

      Uskallan epäillä että sulla ei ole mistään sydänperäisistä oireista kyse, etenkin kun sitä ahdistuta on taustalla ollut. Aina sitä syytä ei itse välttämättä tiedosta, esim. yöllä kun ne pomppaa sieltä alitajunnasta esiin. Mutta oman mielenrauhasi vuoksi, jos epäilet toisin olevan, käy ihmeessä lääkärin juttusilla!

      Kun sympaattinen hermosto käy yli on tärkeää koittaa rauhoittaa itseään, mikä sitten kenellekkin on se oma juttu! Mulle se on keskiraskas liikunta ja body and mind lajit, sekä se ettei kasaannuta sitä stressiä itseensä, elämää tää vaan on! Ja itsesä tarkkailu pois!

      Aurinkoista ja rentouttavaa tulevaa kesää! : )

      • RaahenTiikeri

        Tulipa mieleen että suomalaiset stressaavat saatanasti.Se on helvetin typerää oikeastaan,kun alkaa kattoon sitä naapurikateuden kiusaamaa kansaa,jossa stressin taustalla harvoin on varsinainen pelko elinolosuhteiden häviämisen vaarasta tai vastaavasta "oikeasti" tärkeästä asiasta.Se on se saatanan miellyttämisen ja näyttämisen tarve.Kunnia kysymyksiä,joissa kunnian luullaan säilyvän/lisääntyvän sanomalla kyllä,vaikka tosiasiassa se säilyisi/lisääntyisi sanomalla ei.....


      • Maru
        RaahenTiikeri kirjoitti:

        Tulipa mieleen että suomalaiset stressaavat saatanasti.Se on helvetin typerää oikeastaan,kun alkaa kattoon sitä naapurikateuden kiusaamaa kansaa,jossa stressin taustalla harvoin on varsinainen pelko elinolosuhteiden häviämisen vaarasta tai vastaavasta "oikeasti" tärkeästä asiasta.Se on se saatanan miellyttämisen ja näyttämisen tarve.Kunnia kysymyksiä,joissa kunnian luullaan säilyvän/lisääntyvän sanomalla kyllä,vaikka tosiasiassa se säilyisi/lisääntyisi sanomalla ei.....

        Hyvä Raahen Tikru, kanssasi täsmälleen samaa mieltä.


    • Kaffikissa

      Töiden ja vapaa-ajan tasapainoilu ollu meikätytölle jatkuvan kiireen takia jo pitkään vaikeaa.
      Pari päivää sitten makasin minäkin yöllä hampaita kirskutellen avomieheni kuorsausta kuunnellen. Sain siinä sitten piiskattua itteni sen verran kiihtyneeseen tilaan että pumppu alko tosissaan jumpsuttaa -ja kovaa...kohtaus meni ohitse muutamassa minuutissa, seuraavana päivänä EKG lab. oli normaalit mutta pulssi edelleen 100 pinnassa. Sain betasalpaajan ja tässä hitaasti yrittäny lepäillä, väsyttää vain vieläkin...kahvia olen koettanut vältellä kun sitä tulee litkittyä aika lailla työ- ja vapaa-aikanakin. Kaipa tämä tästä...

    • Ap.,

      Voisipa olla myös paniikkihäiriö...

    • Jokuu

      Paniikkihäiriöön ei heräää yöllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe