Kotikaljan pullotus

mamma-91

Tein Tuoppi kotikalja-uutteesta kotikaljaa ja nyt pitäis pullottaa se. Olen ensikertalainen ja en tiedä pitääkö hiiva joka on kaljan pinnalla sekottaa vai kaataa vain kattilasta pulloihin? :D Kiitos etukäteen :)

7 kommenttia

Vastaukset

  • eikö kukaan oikeesti tiedä?

    • tarvitse pullotella


  • Eli mallasliuos pussi ja sokerit ja vesi (haalea) on sekaisin , kaadat tuon puhtaisiin pulloihin varistat hiivapussin sisällön perään ( ei tarvii sekoittaa) korkki löysästi päälle , pullo lämpimään 24 tunniksi esim. keittiön pöytä lähellä lämpöpatteria , sitten kylmään ....

  • En ole sekoittanut sakkaa juomaan mukaan enkä ole koskaan kaatanut sitä pohjasakkaakaan pulloihin. Kyllä siitä on silti tullut ihan käypää juomaa, puoli päivää lämpimässä korkit kiinni niin alkaa käydä, sen jälkeen jääkaappiin. Sen verran se on käynyt että kun tarjoan sitä sekoitan joukkoon aina sokeria - maistuu sille vaarinkaljalle, jota sai ostaa mm. myymäläautosta 60/70 -lukujen taitteessa.

  • Joka tapauksessa elävää hiivaa on käyvässä kaljassa. Lienee merkityksetöntä tuleeko sakka mukaan vai ei. Kalja kannattaa ehdottomasti pullottaa, viedä viileään käymään (voi jättää lämpimäänkin, jos on kiire saada juoma valmiiksi) muutamaksi päiväksi. Korkit tulee laittaa kunnolla kiinni, jotta pulloon kehittyy hiilidioksia (käymisreaktio). Hiilihappo on tärkeä osanen kunnollista kaljaa. Voi sen avoimeen astiaankin jättää, mutta kunnollista siitä ei, mielestäni, tule

  • Sama ongelma kuin aloittajalla. Eikä vastausta ole kukaan ainakaan täällä tiennyt ja kaikki mahdollinen googlailtu. Ei auta kuin kokeilla, että jos vuorokauden jälkeen kuorii sen hiivamössön pois pinnalta ennekuin pullottaa.

  • Jos se hiiva on pinnalla niin se käy vielä. Se putoaa pohjaan kun käyminen loppuu.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.