D-Vitamiini tipat

D-tipat

Yritimme aloittaa 2 viikoisena d-tipat ja kax päivää vauva huusi koko ajan, neuvolassa puhuin ja sanoi että odotellaan viikko ja koitetaan sitten. Aloitin samana päivänä Cupalaton tipat että ehtii viikon vaikuttaa ennen kun koitetaan taas d-tippoja, mutta ei, huutoo tuli taas. Eilen ostin niitä Disneyn d-tippoja ja kaikki maidot tulee nyt sit ulos ja huutoa... ei kiva!! Onko jollain mitään kikka kolmosta hihassa?? Tai samoja kokemuksia??

57

16863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin meil

      meillä kokeiltiin paria merkkiä ja vasta kolmas sopii vauvan masulle. nyt käytössä devitol. kannattaa ehkä kokeilla vielä eri merkkiä ja antaa tipat silleen sopivasti ennen syöttöä niin imeytyy parhaiten.

    • mievuan

      Deetippoja (käsittääkseni vesipohjainen eikä siksi samallalailla aiheuta vatsavaivoja kuin öljypohjaiset)...ei ole aiheuttanut mitään. Saako teidän vauva Rela tai Gefilus maitohappobakteerivalmistetta? Tossa Gefiluksessa eikös ois D-vitamiini samassa putelissa.

      • hlkjy

        Ootko kokeillut antaa tippoja erikseen, tippa aamulla, tippa päivällä.. Alkuun antaa vaan tipan ja lisää annosta pikkuhiljaa. Ei se vauva onneksi vaurioitu vaikka pienemmällä annoksella menee jonkin aikaa. Niin ja meillä neuvolassa sanottiin, että Jekovit olisi vatsaystävällisempi merkki.


      • jekovit

        jekovit on ainoa vesipohjainen ja siksi vatsaystävällisempi.


      • dekst
        jekovit kirjoitti:

        jekovit on ainoa vesipohjainen ja siksi vatsaystävällisempi.

        jekovit ainoa d-vitamiini, mikä on sopinut. Vauva on erittäin herkkävatsainen ja parhaiten vatsa tottui
        vitamiineihin siten, että annoimme 1 tipan viikon ajan, sen jälkeen aina lisättiin yksi tippa viikossa.
        Ja lääkärin ohjeistuksella ei missään nimessä tyhjään vatsaan (eikä aamulla) vaan iltapäivällä imetyksen
        puolessa välissä. Gefilus 3D tippoja kokeilimme ja ne aiheuttivat kovat huudot ja vatsanväänteet.


      • D325OH
        jekovit kirjoitti:

        jekovit on ainoa vesipohjainen ja siksi vatsaystävällisempi.

        Jekovitissa ja Devitolissa on pirtua! Älkää hyvät mammat antako vauvoille alkohoolia! Bioteekin TehoD-Tipat ovat täysin lisäaineettomia. Lukekaa mitä tipat sisältävät, älkääkä sokeasti luottako neuvolaan!


    • ....

      Meillä parin vkon armottoman huudon jälkeen jätin tipat kylmästi kokonaan pois ja huuto loppui kuin seinään. Aloitimme uudestaan vasta kun oli soseisiin tottunut, eli siinä 5 kk iässä. Lapsi oli korvikkeella ja siitä sai osan vitamiineista.
      Toisen lapsen kanssa aloitimme tipat kokonaan vasta 5 kk iässä. Esikoinen on jo 3v ja terve ollut koko ajan.

      Neuvolalääkärin kanssa puhuin aikoinaan, ja sanoi, ettei ekojen kuukausien d-vitamiinin tarve ole niin suuri, ettei korvike riittäisi takaamaan d-vitamiinin saantia. Hänen mielestään riitti, että soseiden syönnin alettua jatkaa tippojen antamista.
      En kyennyt kiduttamaan lastani paria viikkoa enempää, sen verran kehittymätön suolisto ja ruoansulatuselimistö vielä pikkuvauvalla on, että helpolla saa vatsan todella kipeäksi d-vitamiineilla. Huolimatta siitä, onko vesi- vai öljyliukoisia.

    • Muistathan..

      aloittaa d-vitamiinin antamisen tippa kerrallaan ja lisätä annostusta pikkuhiljaa, eli

      Viikko 1: 1 tippa
      viikko 2: 2 tippaa
      viikko 3: 3 tippaa
      jne..

      • fdgsdfgsdf

        Näin meilläkin mentiin ja Jekovitia annettiin. Ei tullut masuvaivoja. Myös Rela-maitohappobakteerit ovat käytössä.


      • äippä86.
        fdgsdfgsdf kirjoitti:

        Näin meilläkin mentiin ja Jekovitia annettiin. Ei tullut masuvaivoja. Myös Rela-maitohappobakteerit ovat käytössä.

        Itse olen 3 kuukauden ikäiselle vauvalleni antanut Gefilus 3D -tippoja. On siis maitohappobakteerivalmiste sekä d-vitamiini samassa, joten ei tarvitse monia hankkia. Meillä ollaan oikein tyytyväisiä oltu, suositellaan!


    • deedeedee

      Meillä toimi Deetipat (D3). Ja nyt on käytössä yhdistelmä Gefilus D3-vitamiini -tipat. D2- ja D3-vitamiinien eroista ollaan kai montaa mieltä, mutta itse uskon tutkimuksien valossa jossakin määrin siihen, että tuo D3-vitamiini on "parempaa". Tutkihan asiaa, vitamiinin imeytymiselläkin kun on merkitystä. Jekovitissä on ainakin muistaakseni vain tuota D2:ta.

    • mintti2011

      Voiko gefilusta ja jekovit:tia antaa samaan aikaan?

    • rasvaliukoinen.

      ei varmaankaan kannata antaa jos molemmissa D-vitamiinia ettei tule yliannostusta, sekin voi olla vaaraksi.

    • ksfd

      pelkkää gefilusta ja jekovitia voit antaa

    • kaiheita aikoja

      Joo, tuo on kujraa kun vauvalle pitää antaa noita tippoja. Siitä se huuto sitten alkaa ja kestää sen 3 vuotta.

      Miksei voi kehittää semmosia tippoja jotka ei auheuta kipua???

      Mulla neljä lasta ja kaikki huutannu sen kolme vuotta,

      Onneksi ne ajat on takana. Mut voi sitä huutoa, ensin huusi eka lapsi 3 v, sitte syntyi toinen ja taas meni kolme vuotta, sitten kolmas ja taas kolme vuotta ja neljäs ja taas meni kolme vuotta, eli yhteensä 12 v meni huutamisessa ja yöt meni pilalle aina. Mahtava oli konsertti välillä kun kaikki rääky 3-5 yössä.
      Nuo ajat onkin avioeroissa varamaan suurimpia syitä, mies ei jaksa ja lähtee, ja vaimo jää hoitamaan.

      Kun tiedetään että vatsavaivat johtuu tipoista, mikset lapsille keksitä muita??

      Kaksi viikkoa syntymästä menee yöt kuin siivillä, mutta sitten ne alkaa yöhuudot, meillä meni 12 v yhtä soittooo!

    • meille sopi disney

      Ottakaa mahdollsimman vähän ylimääräisiä aineita sisältävä tippa. Ja sen pitää olla d3, ei d2! Ja tosiaan; voi ja kannattaa antaa alkuun vähän pienempää annosta ja useammassa erässä, että vauva tottuu..

    • anearosa

      Kysyisin että voiko lapselle 8kk antaa relatippoja (joissa d3 vitamiini) ja Jekovit tippoja samaan aikaan?

      • hfdfhfh

        Ei kahta D-vitamiinivalmistetta samaan aikaan. Mieluummin D3-vitamiinia, imeytyy paremmin kuin D2-vitamiini. Eli Rela on parempi kuin Jekovit.


    • ei jekovittia

      Meillä meni Jekovitista maha vesiripulille joka jatkui koko kolme viikkoa jonka niitä annoin. Loppui sillä viikolla ripuli kun vaihdoin gefilus d-tippaan. Ihmettelen kanssa miten muka jekovitit olisivat vatsaystävällisiä kun ne sisältää pirtua ja maistuu karmaisevalta itsestänikin. Jekovitit maistuu tahmaiselta, tunkkaiselta pirtulta joka liimautuu kitalakeen ja maku ei häviä varttiin vaikka joisi maitoa lasin päälle.

    • D325OH

      Bioteekin TehoD-tipat ovat täysin lisäaineettomia! 1-3 tippaariittää, vauvalle, painosta riippuen!

    • Gefilus+D

      Meiilä vaihdettiin muutaman päivän kiljumisen jälkeen Gefilus-D-tippoihin ja ne on meillä sopinut. Jo ennen d-tippojakin vaivannut pulauttelukin loppui kuin seinään, en tiedä oliko sattumaa.

    • O9

      Meillä ei ole tullut minkäänlaisia oireita eikä huutoja tippojen antamisen kanssa. Että joskus näinkin onnekkaasti.

    • !!!

      Aino mistä meillä on tullu huutoa, niin on ollu toi Bioteekin Probiootti... Niin muka vatsaystävällistä ja kun tiedustelin, et voiko johtua vatsavaivat Probiootista, ni ei muka missään nimessä voi LIFE-liikkeen myyjän mukaan! NO EI TIETENKÄÄN VOI! Mut kummasti vaan vatsavaivat loppui, samoin kitinä ja levottomuus, kun lopetin ton ja siirryin takas Relaan... Ja siis viis päivää kokeilin, et siin ajas olis jo pitäny tottua! Ja neljäsosa teelusikallisella lähdin liikenteeseen...

    • Parempi näin

      Jekovit ja Devitol D2 tippoja... käyttäkää D3 tippoja!

    • JJ

      EI OLE, KOKEMUSTA

    • lokaäiti.

      Itse olen käyttänyt vauvalla syntymästä saakka (nyt 9 kk) Gefilus D3 vitamiini tippoja (5 tippaa/pv). Ei ole missään vaiheessa vatsavaivoja ollut. Varmaan maitohappobakteerit auttavat.

    • iltahuuto

      Jekovit sai jumalattomat vatsan väänteet ja huudot. Rela 3D aloitettiin tuttelin rinnalla 1,5kk iässä. Cuplatonit käytössä ennen sitä.

      Neuvoloista poistuu jekovitit tms 2D valmisteet, hekin siirtyvät 3D valmisteisiin.

    • D3
    • 30µg

      Tutkimussuunnitelma:
      2-viikon ikäisestä 2-vuotiaaksi asti annetaan joko 10µg tai 30µg D3-vitamiinia päivässä ja seurataan mm. autoimmuunitautien syntymistä.

      Through several pathways, vitamin D deficiency has been associated with adverse effects on growth and calcium metabolism, but also on a variety of biological processes, such as immunity, allergy, development of autoimmune diseases and defence against infections. Since serum concentrations of vitamin D in Finnish infants are below optimal regardless of recommended vitamin D substitution the substitution recommendation may be inadequate. This randomized, controlled, double blinded study aims to evaluate the effect of recommended (400 IU, 500 infants) and 1 200 IU (500 infants) daily vitamin D substitution, given from 2 weeks to 2 years of age, on growth, neurologic and cognitive development, frequence of infectious diseases, allergic symptoms, and development of immunoregulation assessed at 2 years of age. The study will be funded from special government subsidy.
      http://www.hus.fi/default.asp?Path=1;28;2530;9899;9900;23600;44137

    • ..............

      Vauvoillahan lisääntyy normaalistikin itkuisuus siinä kahden viikon iässä, ilman d-tippojakin. Moni yhdistää tämän sitten d-vitamiinin aloittamiseen.

      • dee333

        Normaali itkuisuuden lisääntyminen on eri asia kuin kovista mahaväänteistä johtuva itku, minkä itsekin siis voi vauvassa todeta, väänteet huomaa, ja ne sekä itkuisuus vaihtelee, jos tosiaan testaa vaikka välilä niin että jättää d-tipat antamatta pari päivää niin heti helpottaa. Että turha yrittää väittää etteikö d-vitamiini vaikuttaisi asiaan.


    • teho d

      Bioteekin teho d-tippoja riittää 2 aluksi.

      • ..............

        Bioteekin teho d-tippoja annetaan vain yksi tippa. Se sisältää saman määrän d-vitamiinia kuin muiden valmisteiden 5 tippaa.


    • 10µg EI riitä

      Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2012;128(19):2030

      J Clin Endocrinol Metab

      in press

      High-dose vitamin D intervention in infants - Effects on vitamin D status, calcium homeostasis, and bone strength

      1Elisa Holmlund-Suila, 1Heli Viljakainen, 2Timo Hytinantti, 3Christel Lamberg-Allardt, 1Sture Andersson, 1,4Outi Mäkitie

      J Clin Endocrinol Metab, julkaistu verkossa 29.8.

      Nykysuosituksia suuremmalla D-vitamiinilisällä voidaan turvata entistä paremmin vastasyntyneiden riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n D-vitamiiniannokset ovat vastasyntyneille turvallisia.

      Suomessa on aiemmin suositeltu vastasyntyneille jopa 100 µg:n D-vitamiiniannoksia. Suositeltua annosta on sittemmin pienennetty, minkä perusteena on osittain ollut pelko suuriin annoksiin mahdollisesti liittyvistä haittavaikutuksista. Nykyään D-vitamiinia suositellaan annettavaksi kaikille imeväisille 10 µg vuorokaudessa. Useat asiantuntijat pitävät riittävänä seerumin kalsidiolipitoisuutena arvon 80 nmol/l ylittävää pitoisuutta. Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia.

      Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon.
      Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia.

      D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää.

      Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg ja joiden hoitomyöntyvyys oli hyvä (yli 80 %). D-vitamiinipitoisuudella tai D-vitamiiniannoksella ei havaittu yhteyttä plasman kalsiumpitoisuuteen, seerumin parathormonipitoisuuteen tai virtsan kalsium-kreatiniinisuhteeseen. Seerumin kalsiumpitoisuus oli kaikilla lapsilla normaali.
      Kolmen kuukauden iässä lasten sääriluun ominaisuuksia tutkittiin perifeerisellä kvantitatiivisella tietokonetomografialla (pQCT). Suurten D-vitamiiniannosten havaittiin vaikuttavan suotuisasti luun kasvuun ja lujuuteen.

      Tutkituilla, nykysuositusta suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saavutetaan suurempi seerumin kalsidiolipitoisuus ja taataan elimistön riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n vuorokausiannos osoittautui turvalliseksi. Suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia luuston kehitykseen. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin selvittämään suurempien D-vitamiiniannosten pitkäaikaisvaikutuksia.

      1HYKS Lastenklinikka, Helsinki; 2Kätilöopiston sairaala, Helsinki; 3Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos (ravitsemustiede), kalsiumtutkimusryhmä; 4Folkhälsanin tutkimuskeskus, Helsinki

      Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2012;128(19):2030

    • 6+6

      50µg/vrk D-vitamiiniannokset lapsilla vähensivät ykköstyypin diabeteksen riskiä 88 % suomalaisen syntymäkohorttitutkimuksen mukaan 2001.
      http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2801%2906580-1/abstract

      Tämän jälkeen asia on unohdettu ja mitään ei olla edes tekemässä asian suhteen.

      Suomessa on n. 40 000 I-tyypin diabeetikkoa. I-tyypin diabetes lisääntyy 4% vuosivauhtia eli keskimäärin 2 lasta päivässä sairastuu I-tyypin diabetekseen.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

      Nykysuosituksia suuremmalla D-vitamiinilisällä voidaan turvata entistä paremmin vastasyntyneiden riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n D-vitamiiniannokset ovat vastasyntyneille turvallisia.

      Suomessa on aiemmin suositeltu vastasyntyneille jopa 100 µg:n D-vitamiiniannoksia. Suositeltua annosta on sittemmin pienennetty, minkä perusteena on osittain ollut pelko suuriin annoksiin mahdollisesti liittyvistä haittavaikutuksista. Nykyään D-vitamiinia suositellaan annettavaksi kaikille imeväisille 10 µg vuorokaudessa. Useat asiantuntijat pitävät riittävänä seerumin kalsidiolipitoisuutena arvon 80 nmol/l ylittävää pitoisuutta. Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia.

      Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon.
      Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia.

      D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää.

      Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg ja joiden hoitomyöntyvyys oli hyvä (yli 80 %). D-vitamiinipitoisuudella tai D-vitamiiniannoksella ei havaittu yhteyttä plasman kalsiumpitoisuuteen, seerumin parathormonipitoisuuteen tai virtsan kalsium-kreatiniinisuhteeseen. Seerumin kalsiumpitoisuus oli kaikilla lapsilla normaali.
      Kolmen kuukauden iässä lasten sääriluun ominaisuuksia tutkittiin perifeerisellä kvantitatiivisella tietokonetomografialla (pQCT). Suurten D-vitamiiniannosten havaittiin vaikuttavan suotuisasti luun kasvuun ja lujuuteen.

      Tutkituilla, nykysuositusta suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saavutetaan suurempi seerumin kalsidiolipitoisuus ja taataan elimistön riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n vuorokausiannos osoittautui turvalliseksi. Suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia luuston kehitykseen. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin selvittämään suurempien D-vitamiiniannosten pitkäaikaisvaikutuksia.

      Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2012;128(19):2030

      ""Puolet uusista tyypin 1 diabetestapauksista voitaisiin ehkäistä nostamalla seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) vähintään 125 nanomooliin litrassa (nmol/l), arvioi uuden tutkimuksen tehnyt Kalifornian yliopiston professori Cedrik F. Garland (joulukuun Diabetologia). Suomalaiset "asiantuntijat" väittävät 50 nmolin/l riittävän kaikille. Suomessa on noin 40 000 tyypin 1 diabeetikkoa ja lisää tulee päivittäin, koska odottavat äidit eivät ota riittävästi D-vitamiinia eivätkä anna sitä tarpeeksi lapsilleen.""
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2427

      Vitamin D deficiency linked to type 1 diabetes risk. By comparing serum concentrations, the scientists were able to determine the optimal serum level needed to decrease one’s risk of developing type 1 diabetes. Based on the present research findings, Dr Garland estimates that a vitamin D serum level of 50 ng/ml ( 125 nmol/l) is needed to decrease ones risk.
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-deficiency-linked-to-type-1-diabetes-risk/

    • tuutikki1231

      Jos joku tätä vielä seuraa, ja käyttää lapsella esim. Cuplaton ilmanpilkkojaa, niin nuo ilmanpilkkojat ohjeen mukasesti annettuna tekee hetken päästä vauvalle tukalan olon kun sitä ilmaa vaan pitää päästää ja päästää. Meillä muistaakseni pienennettiin puolella, vai peräti neljäsosaan annostus (tais olla tippa aamulla ja/tai illalla enää, eikä joka syönnillä tai 4tippaa kuten ohje sano, huh) niin ilma kulki ja vaivat katos ja vitamiiniakin kesti sen jälkee paremmin. Muillakin kuulemma samalla tavalla käynyt, ilmanpilkkojien annoskoot/kerrat on vaan ollu liian isoja pidemmällä käytöllä. Näitä ei heti ensikertalainenkaan hoksaa, seuraavan muksun kanssa osaa olla jo fiksumpi.

    • teho D
    • monta tippaa

      D-vitamiinin annos ja pitoisuudet

      Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä.

      Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.

      Tutkimuksessa ei otettu suoraan kantaa siihen, mikä olisi oikea 25-OH-D3-vitamiinin tavoitearvo.


      (Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)

    • uutta dataa
    • liikkumaan ulos

      Lastenlääkäri Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

      D-vitamiini on erittäin halpaa (maksaa pari euroa kuukaudessa).

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin.

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

      Suuri osa lapsista ja nuorista saa liian vähän D-vitamiinia, ja moni liikkuu kasvuiässä liian vähän. Nykyiset viralliset D-vitamiinin saantisuositukset ovat liian alhaisia.

      Tutkimuksissa on huomattu, että lasten ja nuorten luunmurtumat ovat lisääntyneet huomattavasti.

      Luuston haurastuminen on asiantuntijoiden arvion mukaan syynä noin 40 000 murtumaan vuodessa. Ongelman laajuus ei ole tiedossa, koska sitä ei ole viime aikoina tutkittu. Kymmenen vuotta sitten vain 14% :lla murtumapotilaista oli normaali luuntiheys.

      LÄHDE: Osteoporoosiliitto 2013

    • 383

      Mutta Mäkitie(KÄÄN) ei uskalla puhua mitään suuremmista tasoista, eikä annoksista joilla niihin päästään!

    • liikkumaan ulos
    • ruoka helpottaa

      No ei siihen oikein oo konstia, mutta kun alkaa ne kiinteet ruuat, niin sitten helpottaa. Itse aloitin antamisen 3 kk iässä vaikka suositellaan 5 kk nykyisin.
      Turha huudattaa vauvaa.
      Nyt on iso mies kohta 18 v .

    • deetä

      Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia. Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon. Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia. D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää. Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg.
      http://jcem.endojournals.org/content/97/11/4139.abstract


      D-vitamiinin annos ja pitoisuudet
      Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä. Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.
      (Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      D-vitamiinin puutos ja lasten infektiot
      Kolumbialaistutkimuksessa D-vitamiinin puutos liittyi kouluikäisten lasten suolisto- ja korvatulehduksiin.

      Plasman 25-OH-D-vitamiinin pitoisuudet mitattiin 475 lapselta. Vuoden seurannan aikana vanhemmat kirjasivat muistiin erilaisten infektioiden oireita. D-vitamiinin puutokseksi luokiteltiin arvon 50 nmol/l alittava pitoisuus, joka todettiin 10 %:lla lapsista. Noin puolella pitoisuus oli 50–75 nmol/l, jota myös pidettiin pienenä arvona.

      D-vitamiinin puutokseen liittyi noin kaksinkertainen oksennus- ja ripulitaudin ja korvatulehduksen riski. Sen sijaan kuumeiset yskätaudit eivät liittyneet tilastollisesti D-vitamiinin puutokseen. (Thornton KA ym. Pediatr Infect Dis J 2013;32:585)

    • Late811

      ei mitään muutakuin pelkkää haittaa. kaikki mahdolliset tipat ja vatsalääkkeet kokeiltu. aiheuttaa pelkkiä vatsavaivoja. äidille d vitamiinilisää ja rintamaidon kautta lapsi saa sen. koko homma on lääkefirmojen kusetusta. pääosin leiraksen.
      tossa on kyse vaan lääkebisneksestä, eikä mistään muusta. d vitamiinitipat on kalliita ja vatsalääkkeet vasta maksaakin. sit kun käyt ostamassa montaa eri d vitamiinivalmistetta ja kaikki mahdolliset vatsalääkkeet, ja kas kummaa. leiras on kaikkien valmistaja, niin kyseessä on vain törkeä lääkefirmojen bisnes.

      t: todella vihainen isä

      • 383

        On muitakin vaihtoehtoja kuin Leiras. Bioteekin TehoD- tippoja saa kympillä, yksi tippa riittää vastasyntyneelle, määrää voi lisätä kasvaessa. Ei sisällä lisäaineita. Paras MHB on Symbioflor1, saa tilattuna apteekista.


      • lue ja ymmärrä

      • koklaa.

        Suomessa rintamaidossa EI ole D-vitamiinia, koska äidit kärsii D-vitamiinin puutoksesta.

        Ostaa vahvaa D-vitamiinia, niin 1-2 tippaa riittää ja todellakaan ei aiheuta mitään vatsanväänteitä.

        Yleensä se on maito, joka aiheuttaa häikkää eli nämä korvikkeet, jotka on kaukan äidinmaidosta.

        Koklaa vaan eri valmisteita.


    • tippoii

      Ravitsemussuositukset ja D-vitamiini

      Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ollaan parhaillaan päivittämässä pohjoismaisia ravitsemussuosituksia. Mm. D-vitamiinin saantisuosituksia ollaan nostamassa tänä syksynä aikuisilla 7,5µg -> 10µg.

      Luoja ei kuitenkaan laskenut D-vitamiinin päiväannosta puolen mikrogramman tarkkuudella vaan mahdollisti aurinkohormonin jopa 250 µg:n kertatuotannon ihossa, mikä etelässä tuottaa seerumin kalsidiolipitoisuuden 100–200 nmol/l (Vieth 2009).


      Keskieurooppalainen työryhmä (paneeli) on laatinut luonnoksen uusiksi D-vitamiinin saantisuosituksiksi Keski-Euroopan maissa. Paneelia, jossa on mukana yli 30 kansainvälisesti tunnettua D-vitamiinitutkijaa, valtaosa itäeurooppalaisia, johtaa puolalainen tohtori Pawe? P?udowski (Children’s Memorial Health Institute, Warsaw). Paneeli ehdottaa, että sen suositukset tulisivat voimaan Keski-Euroopan maissa kansanterveystyössä ja sairaanhoidossa. Uutta tässä on myös se, että nyt riskiryhmille annetaan suuremmat suositukset kuin terveille ja että suositukseen on lisätty ohje seerumin D-vitamiinin pitoisuuden alarajasta (75 nmol/l) ja ihanteellisesta pitoisuudesta (125 nmol/l).


      Luonnos uusiksi ohjeiksi:

      Yleiset saantisuositukset päivää kohti
      • Vauvat 0-6 kuukautta: 400 IU eli 10 µg
      • Vauvat 6-12 kk: 400-600 IU eli 10–15 µg
      • Lapset ja nuoret: 600-1.000 IU eli 15–25 µg
      • Aikuiset: 800-2.000 IU eli 20–50 µg
      • Raskaana olevat naiset: 1.500-2.000 IU eli 37,5–50 µg

      Riskiryhmille
      • Keskoset: 400-800 IU eli 10–20 µg
      • Lihavat lapset: 1.200-2.000 IU eli 30–50 µg
      • Lihavat aikuiset: 1.600-4.000 IU eli 40–100 µg
      • Yötyöläiset: 1.000-2.000 IU eli 25–50 µg

      Seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25)
      Ensimmäistä kertaa saantisuosituksiin liitetään nyt myös suositus seerumin D-vitamiinin pitoisuudesta, jonka tulee olla yli 30 ng/ml eli yli 75 nmol/l. Optimaalisena pitoisuutena pidetään 125 nmol/l. [Siihen pääseminen edellyttää Suomessa yleensä yli 100 mikrogramman päivittäistä saantia.]

      “Lasten, nuorten, aikuisten ja ikääntyvien D-vitamiinitilannetta on parannettava kiireesti”, toteavat kirjoittajat. ”Tämä paperi tarjoaa huolellisesti harkitun konsensuksen (yhteisymmärryksen) D-vitamiinilisien käytöstä Keski-Euroopassa. D-vitamiinin puutteen ehkäisyn tulee kuulua lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden sekä poliittisten päättäjien prioriteetteihin”, lausuu paneli.

      D-vitamiinin saantisuositukset ovat kaikkialla liian pienet nykyisen tutkimustiedon mukaan. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ollaan nostamassa lokakuussa suosituksia, mutta vain kosmeettisesti 7,5 mikrogrammasta 10:een päivää kohti. Luulisin, että tämäkin paperi luo painetta pohjoismaisiin suosituksiin. Onhan D-vitamiinin saanti auringosta Pohjoismaissa vielä vähäisempää kuin Keski-Euroopassa. Dokumentti osoittaa, että keskieurooppalaiset D-vitamiinitutkijat ovat eri linjoilla Suomen "virallisten asiantuntijoiden" kanssa. Koko suositusluonnos on luettavissa maksutta alla olevasta linkistä.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2550

    • tippoi..

      D3-vitamiinia on Suomessa 7,5µg, 10µg, 20µg, 25µg, 30µg, 38µg, 50µg, 100µg ja 125µg vahvuuksina kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita, joten lienevät parhaimpia valmisteita. Öljykapseleiden imeytyvyys on todettu monissa tutkimuksissa tabletteja paremmaksi joten osta niitä.

      Myös Suomalaisista verkkokaupoista saa edullisemmin kuin kaupasta:
      http://www.ebn.fi/vitamiinit-mineraalit-c-36.html?page=2

      http://www.manninen.info/shop/index.php?route=product/category&path=99_71

      Tässä luotettava kauppa ulkomailla:
      http://www.iherb.com/Vitamin-D

      Softgel = öljykapseli eli parasta, mitä rahalla saa. Öljyjä on erilaisia eli jos on allergiaa esim. kalalle tai soijalle, niin valitse esim. auringonkukkaöljyssä oleva valmiste.

      1000IU = 25µg

      2000IU = 50µg

      4000IU = 100µg

      5000IU = 125µg

      iHerbin tilausohjeet (visa tarvitaan):
      http://quublog.blogspot.fi/2013/02/iherb-info-perusinfoa-ohjeita-vinkkeja.html

    • ihmetyssssssssssssss

      Voiko tippoja antaa esim joka päivä 7 ettei tulis myrkytystä

      • 383

        Riippuu vauvan painosta ja tippojen vahvuudesta. Vastasyntyneellekin on tutkimuksessa annettu 30µg.


      • joka päivä

        Nykysuosituksia suurempi D-vitamiinilisä turvallinen ja tehokas tapa saavuttaa hyvä D-vitamiinipitoisuus

        Nykysuosituksia suuremmalla D-vitamiinilisällä voidaan turvata entistä paremmin vastasyntyneiden riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n D-vitamiiniannokset ovat vastasyntyneille turvallisia.

        Suomessa on aiemmin suositeltu vastasyntyneille jopa 100 µg:n D-vitamiiniannoksia. Suositeltua annosta on sittemmin pienennetty, minkä perusteena on osittain ollut pelko suuriin annoksiin mahdollisesti liittyvistä haittavaikutuksista. Nykyään D-vitamiinia suositellaan annettavaksi kaikille imeväisille 10 µg vuorokaudessa. Useat asiantuntijat pitävät riittävänä seerumin kalsidiolipitoisuutena arvon 80 nmol/l ylittävää pitoisuutta. Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia.

        Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon.

        Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia.

        D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää.

        Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg ja joiden hoitomyöntyvyys oli hyvä (yli 80 %). D-vitamiinipitoisuudella tai D-vitamiiniannoksella ei havaittu yhteyttä plasman kalsiumpitoisuuteen, seerumin parathormonipitoisuuteen tai virtsan kalsium-kreatiniinisuhteeseen. Seerumin kalsiumpitoisuus oli kaikilla lapsilla normaali.

        Kolmen kuukauden iässä lasten sääriluun ominaisuuksia tutkittiin perifeerisellä kvantitatiivisella tietokonetomografialla (pQCT). Suurten D-vitamiiniannosten havaittiin vaikuttavan suotuisasti luun kasvuun ja lujuuteen.

        Tutkituilla, nykysuositusta suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saavutetaan suurempi seerumin kalsidiolipitoisuus ja taataan elimistön riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n vuorokausiannos osoittautui turvalliseksi. Suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia luuston kehitykseen. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin selvittämään suurempien D-vitamiiniannosten pitkäaikaisvaikutuksia.

        High-Dose Vitamin D Intervention in Infants—Effects on Vitamin D Status, Calcium Homeostasis, and Bone Strength



        Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä. Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.
        (Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)

        Suomalainen tutkimus, jossa alle 2-vuotiaalle annetaan D3-vitamiinia 30µg/vrk ja selvitetään, voidaanko lisäämällä D-vitamiinin saantia parantaa kasvua ja luuston kehitystä, vähentää tulehduksia sekä jarruttaa astmaa ja allergioita.

        http://www.hs.fi/kaupunki/D-vitamiinin vaikutus lapsiin tutkitaan/a1360300407183


    • 6375683573634

      No siis jos antaa ihan normi tippoja jekovittia multi tabseja ja 9 kg

    • Miesvm86-

      Orionin d3 jekovit tipoilla ollaan menty ongelmitta. Taitaa olla myös halvimpia perustippoja joita on.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe