Kantelesärkkä vs. Satulantalli

Tallitytsä

Kumpi on teistä parempi talli: Kantelesärkkä vai Satulantalli? Vaikka ette olisikaan käyneet kuin näistä toisessa, niin kertokaa millaista oli. Oliko hevoset kivoja? Millaista opetus oli ja millainen opettaja oli? Oliko tallitytöt avuliaita ja ystävällisiä? Saiko myös hoidella hevosia vaikkei ratsastaisi?

Olen kiitollinen jos vastaatte! :)

91

4171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HEPPATYTTÖ02

      satulantalli,hevoset on kilttejä,opettajat on kivoja=)

    • Poneilija

      Satulantalli! Erikokoisia poneja pieniä ja keskikokoisia hevosia. Kiltit ja koulutetut ratsut ja ystävällinen henkilökunta. Kiva maalaistalli ihan meidän mökin lähellä ;).

    • heppatytte

      Satulantalli on tosi kiva oon ratsastanu siellä jo monta vuotta :) Siellä on erikokoisia poneja isompia ja pienempiä.Hevoset on kilttejä ja mukavia ratsastaa ja henkilökunta on ystävällistä.
      Opetus on mielestäni hyvää ja tunneilla oppii sopivasti uutta ;)
      Mukava talli kaikinpuolin :))

      • hihhiiiiii

        satulantalli ehdottomasti! Siellä opettajat osaavat opettaa, ja ei ne todella mitään tehtävää anna, ja se oli sit siinä. Tai en tiiä mil tunnil käytte, mut meidän tunnilla ei ainaskaa (: ja ei ne huuda. Kai sitä pitää puhua kovempaa, että joku kuule jotain :D esim jos opettaja on selin, vaikka otta tai laittaa esteitä, niin eihän diinä mitään kuulle :) eikä hepat oo läskejä, toihan on loukkausta! ja ei hepat oo vaikeita, eiks see oo just hyvä, et on kaikenlaisia heppoja? Isoja, pieniä, vaikeenpia, helpompia, mahdollisimman monipuolisia! Ja suunnillee jku Aapo ja Kirppu menee alkutestailujen jälkeen oikein hienosti (: ja ai ettei sais hoitaa? tai hakee tarhasta? niin..tota....kantsisko kysyy? aikas moni asia selviää kysymällä. Ja jos ei saa, niin miks mää oon saanu tehä molempia? ja saan vielläki? Ja henkilökunta! vai tiukkaa? kai sitä karsinoihin esim kuvia ottamaan tai heppoja rapsuttelemaan ei saa mennä? sen ny tyhmäkin tajuaa! En oo ennen kantsussa käyny mut jos siellä niin saa tehä, niinkuin joku sanoi, niin aikas iso turvallisuus riski:) attele nyt, oot hevonen, ja joku tulee jatkuvasti räpsimään selfieitä ja häiritsemään, oisko kivaa? Jos kantsussa näin on, niin aikas ärhäkät heposet varmaan....Ja turvakamerat...niin, eiköhän ne ois ihan turvallisuuden vuoksi...Ja kyllä hepat on vähän varmempia maneesissa, kun kentällä, mutta ei ne mihinkään kiitolaukkaan lähe jos näkee puun :) ja leirit on ihania! Hammaslahdessa on mahtavat maastot ja poneilla on ihanaa! vai, jos satulantallilla on läskit ja hyper huonokuntoset ponit, et saa hoitaa, et saa hyvää opetusta, opet huutaa, pounit on vaikeita ja säikkyjä, et saa kun seistä ja katsoa katsomosta tuntia ja henkilökunta on kamalaa, miks siellä käy sit sata tuhatta asiakasta? no joo mut satulantalli voittaa kantsun:)


      • aapon-omistaja

        okei tää on vanha keskustelu mutta.
        Satulantalli vaikutti tosi kivalta paikalta, ostettiin poni sieltä - itseasiassa juuri ruo Aapo josta mainitsit!
        Omistaja ja tallitytöt oli mukavia ja autto kyllä esimerkiks selkään nousussa jne ja kaikessa missä tarvitsit apua.
        Kerto rehellisesti ponista kaiken hyvän ja huonon, ja he selvästi välittää Aaposta kun kyseli kuulumisia ja kaikkea, eikä ollut sellaisia ketkä juoksee vaan parhaan hinnan perässä, vaan halusi tietää millaiseen kotiin poni menee.
        Tosi kivat tilat, henkilökunta ja laadukas poni ostettiin :)


    • hevosytty

      Kantelesärkkä ! Kantsussa on ihanaa ja maalaista. Henkilökunta super kiltti! Satulantallista en tykkää koska siellä on valvontakamerat ja hevosten karsinoihin ei saa mennä ees ilman lupaa. Kantsussa on vapaata. Siellä vietän viiikonloput aamusta iltaan. Kannattaa kokeilla !

      • heppatyttölovesatula

        siellä on siksi ne valvonta kamerat ettei kukaan varasta mitään, tai jos tallissa tapahtuu onnettomuus nii se joka on toimistossa voi niitten kautta kahtoo,et mitä siellä tapahtuu,jos ei kuule sitä. talli on heppojen koti,aattele näin: jos sie olisit hevonen ja sinuu ärsyttäs joku,tai oisit väsynyt,nii joku tulis sinne sinun karsinaan ja taputtelis sinuu ja kaikkee. jos tollee tekee nii se hevonen voi purasta/potkaista. ja sit sie meet itkee äitille ja sit siu äiti valittaa sille tallin omistajalle yms. Sitä paitsi siinä on ihan VITUN iso turvallisuus riski,että jos saa mennä sinne heppojen karsinaan ilman lupaa!!!!!!


      • Anonyymi

        ethän sä nyt millään tallilla mene kenenkään hevosen karsinaan ilman lupaa. Sama asia ku menisit jonku ihmisen asuntoon ilman lupaa.


    • kröhöm...

      ^ Mikä huono puoli se on jos hevosten karsinoihin ei saa mennä kysymättä? Sehän ehkäisee jo monta vaaratilannetta. Ei yleensä muissakaan paikoissa saa mennä hevosten karsinoihin/laitumelle ilman lupaa. :o

    • miev

      Satulantallilla on mielestäni ihan laadukas opetus, hevosetkin tuntuu tosi mukavilta, en tiedä kun ainoastaan yhdellä siellä muutaman kerran ratsastanut. Mutta ne hoitajat/tallitytöt... Sain joka kerta siellä samanlaisen töykeän kohtelun heiltä. Aloittelija en ole, mutta uusi talli jossa erilaiset käytännöt kuin omassa tallissani, joten siis kysyin reippaasti apua heiltä, en saanut. Useampaan kertaan sain kuulla kuinka joku oli puhunu pahaa selän takana minusta yms. haukkunut. Serkkuani siellä oli kiusattu myös. Mutta niin sanottakoon että tosissaan hyvä opetus on :)

      Kantelesärkässä oon sitte useamman vuoden käynyt, aina sillon tällön. Opetus on hyvää, työntekijät ja hoitajat kohteliaita ja mukavia, hevosetkin osaavia ja eritasoisia. Miinuksena vaan se sijainti, turhan kaukana itelle joensuusta ilman autoa lähteä

    • sannni

      Tää on nyt vähän niin kun off topic, mutta en löytäny mitään muutakaan keskusteluu tästä enkä kehtaa näin pienestä asiasta tehä omaa topicia :) Pääseekö Satulantallin leireillä uittamaan hevosia? Entä onko mahdollisuutta harjoitella valjastamista ja ajamista?

      • Tallityttö

        Satulantallilla ei pääse leirillä uittamaan, eikä valjastamaan, eikä ajamaan.


      • Kirppu
        Tallityttö kirjoitti:

        Satulantallilla ei pääse leirillä uittamaan, eikä valjastamaan, eikä ajamaan.

        Ranta on niin kaukana.


      • Satulantalli

        Kyllä uitetaan leireillä jos sää sallii, mut ei ajeta kärryjä eikä mtn.


    • Tallityttö

      Mielestäni Kantelesärkkä on parempi. Tallitytöt ovat mukavia ja opettajat kivoja. Siellä saa hoitaa ja hakea laitumelta hevosia. Satulantallilla ei saa yleensä hoitaa muuten kun hoitotunteina. Siellä jotkut ratsastuksen opet huutavat ratsastajille. ;(

    • Huolestunut

      Kantelesärkän talli ehdottomasti! Satulantalli on huono, koska siellä henkilökunta on ilkeä ja tiuskivat oppilaille ja kiroilevat joskus. ;( Opettajat huutavat tunnilla oppilaille ja se ei ole kivaa. Puolet hevosista on ihan kamalan lihavia ja laiskoja. Suoraan sanottuna pilattuja. Kantelesärkässä on osaavia hevosia ja kiltti henkilökunta. Lisäksi myös laadukkaat tunnit. Ainoa miinus on, että Kantsu on kovin kaukana..

      • heppatyttölovesatula

        ne tiuskivat siksi koska oppilas ei kuuntele jos sille on toistanut 100 kertaa sen saman asian. no mitä ite sanosit jos hevonen purasis perseestä?? ei ne oo ilkeitä!! kai ne huutaa jos on 100 kertaa sen toitanu mitä on sanonu, ei ne heti ekalla kerralla räjähä!! mitä sille voi jos hevonen tykkää ruosta ja on luonnostaan laiska???? kaikki hevoset on eri luonteisia. et mieti mitä sanot...


      • heppatyttölovesatula
        heppatyttölovesatula kirjoitti:

        ne tiuskivat siksi koska oppilas ei kuuntele jos sille on toistanut 100 kertaa sen saman asian. no mitä ite sanosit jos hevonen purasis perseestä?? ei ne oo ilkeitä!! kai ne huutaa jos on 100 kertaa sen toitanu mitä on sanonu, ei ne heti ekalla kerralla räjähä!! mitä sille voi jos hevonen tykkää ruosta ja on luonnostaan laiska???? kaikki hevoset on eri luonteisia. et mieti mitä sanot...

        siis jos hevonen purasis takalistosta...


      • heppatyttölovesatula

        Onhan kaikilla ihmisillä huonoja päiviä ja silloin saattaa tiuskia toisille ihmisille. On itselläsikin ollut varmasti huonoja päiviä jolloin sitten tiuskit toisille ihan viattomille ihmisille. Ei sille mitään voi,kyllä niillä tallin henkilökunnalla on myös paljoooooonnnnnnnn niitä huippu hyviä päiviä. Joskus niitä huonoja.


      • yks vaa

        mistä oot keksiny ton? kiehun vieläki raivosta ku luin sun viestin! Vaa ehk Leo ja kassu on pulskia. ei muut! ne ei kiroile! Joskus ope saattaa sanoo kovemmalla äänellä. mut ope on tosi kiva ja hauska. ei se pahaa tarkota.


      • Satulantalliislovely

        Voi ei!paula huusi alkeistuntilaisille kun sato kovaa ja maneesiin kuulu ääntä,ett ne kuulis.
        Aak! Henkilökunta kiroilee!!!!!!!!!
        Kantsun tallitytöt ne vasta kiroileekin!!
        Koko ajan: voi ***** !!!


    • HEPPATYTTÖ02♥

      En oo ikinä kuullu opettajien huutavaan oppillaille
      henkilökuntakin on ihan kiva
      on totta, että jotkut on lihavia mutta niitäkään ei oo paljoa
      Kassu,Sakir,Oskari,Kiljan on niitä
      Leokin on sellane mutta eipä ne vuonohevoset oo muutenkaan mitää ruipeloita
      Mutta hei hei lähdenkin nyt satulantallille♥

    • Leo♥is♥best

      Satulantalli on paras!Leo on mun lemppari mutta muutkin on kivoja
      ja siellä on kyllä mukavat opettajat ja monipuoliset tunnit
      Kantelesärkästä en tykkää koska se on niin kaukana ja siellä on vaan 4 ponia ja
      ja loput on suurimmaks osaks jotain vähintää 165 senttisii hevosia:(

      • Se ylhäällä oleva

        Ja sit kantsussa on surkee opetus


      • Se ylhäällä oleva

        Hepat automaattei kantsus.
        Ja tallitytöt nauro ja osotteli mua kokoajan kun mä ratsastin.
        Ja opet tiuski kokoajan.
        Ja Belle on sairaan lihava


      • ADS
        Se ylhäällä oleva kirjoitti:

        Ja sit kantsussa on surkee opetus

        Voi herrajumala , oon ratsastanut satulantallilla vuoden enkä oppinut _MITÄÄÄÄÄN_ , sitten siirryin kantsuun ja oon ratsastanut vuoden siellä ja ooon oppinut ihan saaaaaaaaaaaairaaaaaasti.


      • kantelesärkkäläinen
        Se ylhäällä oleva kirjoitti:

        Hepat automaattei kantsus.
        Ja tallitytöt nauro ja osotteli mua kokoajan kun mä ratsastin.
        Ja opet tiuski kokoajan.
        Ja Belle on sairaan lihava

        Hahahhahaha, vai hepat automaatteja ? Menehän joskus kaikilla hevosilla ratsastamaan nii huomaat ketkä on automaatteja. Ootko kenties sekoittanut kantsun johonki muuhun talliin ? Kantsussa ei oo todellakaa automaatteja. Ja Belle ei ole lihava. Se on sopivan kokoinen Gotlannin Russ poniksi. Belle on ainakin nytten laihtunut 2011 kesästä. Ja opet eivät tiuski. Kantsussa on aivan super killti ja ihana henkilökunta! Aina hymy huulilla.


    • heppatyttölovesatula

      SATULANTALLI!!!!
      Siellä on ihania hevosia ja poneja. Pari isompaa ja pari ponia.
      Tunnit ovat hyvä laatuisia ja opetuskin hyvä.

      Hammaslahdesta plussaa siitä että siellä on aivan huiput laitumet,maastot,leirimökki yms. miinusta siitä että se on kaukana silloin kun menee leirille ja joutuu odottamaan kärsivällisesti kunnes ollaan perillä,mutta ei se haittaa :D

      Joensuusta plussaa siitä että se on lähellä minua ja että siellä on sopivan kokoinen maneesi. miinusta siitä että kentällä hevoset säikkyvät enemmän kun Hammaslahdessa,koska siitä tieltä menee aina mopoja,rekkoja,busseja yms.

      Kantelesärkä saa plussaa siitä että siellä voi vuokrata hevosen itselleen tunniksi tai pariksi ja ratsastella sillä. miinusta siitä että se on kaukana ja että talli on outo??

      • Moikka!

        Satulantalli,koska opet on kivoja ja hevoset ovat ihania. Plussaa se että se on lähellä mua.


    • Yks vaa

      Satulantalli! siel on kivoja hepoja. karsinaan ei saa mennä taputtelee siks ettei satu mitää. On hyvä jos saa välil vähä huutia opelta koska sit oppii. Mut ei saa jäädä kammo. ensin en ittekkään tykänny opesta mut nyt oon alkanu tykätä. ja ei siel kaikki opet huuda. mistähän toiki on tullu?

      • HEPPATYTTÖ02

        Oon samaa mieltä
        En mäkään aluks tykänny paulasta
        Mut oikeesti se on tosi hauska
        Niinku muutkin opet
        Mut oikeesti pate on paras!!


      • heppatyttölovesatuöa
        HEPPATYTTÖ02 kirjoitti:

        Oon samaa mieltä
        En mäkään aluks tykänny paulasta
        Mut oikeesti se on tosi hauska
        Niinku muutkin opet
        Mut oikeesti pate on paras!!

        Alussa mäkin olin silleen,että Paula on ärsyttävä yms. Mut nyt se on PARAS!!!!


    • Rideing

      Käyn Satulantallilla ja ei mielestäni opetus ole niin huonoa ja hevoset lihavia! Jotkut kylläkin on pyöreähköjä, mutta ihania. Kantsussakin olen käynyt ja sielläkin on hyvä opetus ja kiva kun on kouluratsastusta, mutta silti Satsa on paras lähitalli♥

    • KANTSU

      Kantsu toki parempi ku satulantalli. Luultavasti suurin osa, ketkä ovat sanoneet satulantallia paremmaksi, eivät ole käyneet kantsussa.
      Kantsussa on huippu opetus, pääsee edistymään paljon. Henkilökunta todella mukavaa, ja turvallinen paikka, vaikka ei Lennu tai muu työntekijä olisikaan kokoajan vahtimassa ettei kukaan mene karsinaan, toisinkuin Satulantallilla. Itse kävin ennen siellä, en oppinut sinä aikana MITÄÄN kun mari opetti. Kun vaihdoin toiselle tallille, opin paaljooon ja nyt olen kehittynyt hirmuisesti. (:

      • satubest

        Ole sinä vittu hiljaa!! Mun tuttu kävi kantsussa kengittämässä niitä hevosia ja se sano ylle että niillä hevosilla oli jalat ihan paskana!!! Muutenkin ne oli huono vointisisa. Et mieti mitä sanot!!


      • ASDsdsaf
        satubest kirjoitti:

        Ole sinä vittu hiljaa!! Mun tuttu kävi kantsussa kengittämässä niitä hevosia ja se sano ylle että niillä hevosilla oli jalat ihan paskana!!! Muutenkin ne oli huono vointisisa. Et mieti mitä sanot!!

        Hitto tuu ite kattomaan kantsuun että miten "huono vointisia hevoset ovat" !! En ymmärrä miksi kantsusta puhutaan vaan koko ajan paskaaa ! Siellä on todella hyvin vointisia hevosia ! ja jalat hyvässä kunnossa !


      • TALLALA
        satubest kirjoitti:

        Ole sinä vittu hiljaa!! Mun tuttu kävi kantsussa kengittämässä niitä hevosia ja se sano ylle että niillä hevosilla oli jalat ihan paskana!!! Muutenkin ne oli huono vointisisa. Et mieti mitä sanot!!

        Nyt oot kuullut vääriä asioita sun tutultas. Kantsun hevosten jalat ovat hyvässä kunnossa !


      • Anonyymi
        satubest kirjoitti:

        Ole sinä vittu hiljaa!! Mun tuttu kävi kantsussa kengittämässä niitä hevosia ja se sano ylle että niillä hevosilla oli jalat ihan paskana!!! Muutenkin ne oli huono vointisisa. Et mieti mitä sanot!!

        Sinuna olisin hiljaa ku ilmas vaan mielipiteensä😂😂


    • kokemusta on

      kantsi HUOM!! kun olin satulantallin alkeis leirillä esitteessä sanottiin kaikille oma hoitoponi tunti teoriaa joka päivä majoitus ruuat yms.oikeasti.milloinkaan ei ollut teoriaa katsottiin noin 10 min video esteratsastuksesta ja koko viikon teoriat oli siinä.ruoka aamulla jugurtti päivällä soppaa ja illalla....mulle ja yhelle hyypälle annettiin yhteinen hoitoponi ja päivässä oli 1 h ratsastusta vaik esitteessä oli 2 h!en jaksa enää selvittää tota satulantallii.ja yhesti oltii kamun kaa siel tunnil ni kamun satula alko heiluu ja ku se oli iha tippumis pistees se ope vaa kahto ku kamu tippu seinää.et sillee.kantu on parempi

      • Ratsuponi

        Kuule noi sun jutut on silkkaa roskaaa!!!!!!!!!!!
        Ja mitä välii jollain ruualla on?!!!
        Ja jokaiselle annetaan oma hoitsu paitsi jos vaikka jotkut haluu yhteisen hoitsun.
        Ja voihan sitä sanoa että satulavyötä pitäis kiristää!!!!


      • Ratsuponi

        Leirillä syödään TOIVERUOKIA,joten ehkä kaIkki toivoivat soppaa paitsi sinä,jos oot edes käyny oikeesti satulantallilla


      • lxöfsd
        Ratsuponi kirjoitti:

        Kuule noi sun jutut on silkkaa roskaaa!!!!!!!!!!!
        Ja mitä välii jollain ruualla on?!!!
        Ja jokaiselle annetaan oma hoitsu paitsi jos vaikka jotkut haluu yhteisen hoitsun.
        Ja voihan sitä sanoa että satulavyötä pitäis kiristää!!!!

        ku se vaa yhtä äkkii alko vauhil tippuu se satula ja ope vaa kahto et jaha ja ku kamu sano tunnun jälkee en muistaku oisin osunu seinää ja ku makasin maassa se oli pyörtyny!joo on tosi kivaa iha mahtavaa


      • vittu ootte noloja
        Ratsuponi kirjoitti:

        Kuule noi sun jutut on silkkaa roskaaa!!!!!!!!!!!
        Ja mitä välii jollain ruualla on?!!!
        Ja jokaiselle annetaan oma hoitsu paitsi jos vaikka jotkut haluu yhteisen hoitsun.
        Ja voihan sitä sanoa että satulavyötä pitäis kiristää!!!!

        hhahah XDXDXD onha sillä ruualla vähä välii jos joudut viikon sillä safkal pärjää XD hölömö.


    • nh

      Kantsu paljon parempi ja laadukkaampi. Satulan tallilla opettaja vain antaa tehtäviä mutta ei juurikaan opeta vaan antaa tehtävät ja jotain epämääräistä huutaa opetettaville. Ratsut on ihan ok satulalla mutta esim. satulan kenttä yyber pieni että ei mahdu paljoo mitään tekemään tunnilla on niin monta yhtä aikaa.

      Sekä opettaja on huono eikä hänellä kestä pinna.
      Kantsussa osaavat opettajan ja laadukkaat tilat ja hevoset. Sekä tilava maneesi ja kenttä jossa pystyy tehdä paremmin.Sekä kantsussa OPETETAAN kunnolla.

      Sekä ilmapiiri aivan loistava, mutta satulalla ei siitä tietookaan.

      • Ratsuponi

        Kenenköhän opetuksessa oot ollu????
        Joo myönnän että einin opetus ei olekkaan ihan parasta mutta paulan ja johannan opetus On parasta!!



        Mut kantsusta...
        Opetus ihan ok...mutta tunnit on tylsiä....
        Hevoset ovat hyviä mutta karsinaan saa mennä ilman lupaa...ei hevonen tykkää jos karsinassa on kokoajan joku!!!


    • kantsuthebest!

      Kantsu ehdottomasti!!!!!!! Satulantallissa on himo tiukkaa kaikki, Kantsus on paljon rennompaa ja ystävällisempi henkilökunta. Siellä voi olla oma ittesä, eikä tarvii esittää.

    • kantsuthebest!

      Ja pyhpah kaikki tietty kuuntelee jotain huhuja ja uskoo ne huhut:o kantsu on mahtava paikka ihan oikeesti:-) siel on sellanen aito ja ystävälline ilmapiiri, kaikki on ystävällisii. Ja plussaa vielä kaiken lisäks, et kantsus oppii paremmin kuin satulantallilla, ainakin HOIDON suhteen, nimittäin satulantallilla ei saa varustaa hevosia ennen tuntia, kantsussa taas saa! ja kantsussa voi vuokratakkin hevosia.

      • Ratsuponi

        Srl:n hyväksymillkään talleilla ei saa vuokrata ilman valvontaa!
        Kumpikaan talleista ei ole srl:n hyväksymiä mutta jos jonpi kumpi hyväksyttäisiin ,se olisi satulantalli


      • vittu ootte noloja
        Ratsuponi kirjoitti:

        Srl:n hyväksymillkään talleilla ei saa vuokrata ilman valvontaa!
        Kumpikaan talleista ei ole srl:n hyväksymiä mutta jos jonpi kumpi hyväksyttäisiin ,se olisi satulantalli

        millä perusteella ? :)


    • öäöö ^

      Kivaa tappelua täällä keskustelussa :DD Mutta siis, tässä vähän OMIA mielipiteitäni;

      Satulantallilla oon käyny noin 10-15 kertaa ehkää...
      Kantsussa pari kertaa mutta siitä aika pitkä aika....

      Satulantalli;

      Lähempänä kuin kantsu
      kivoja hevosia ja poneja
      tunneilla kehittyy sopivaa tahtia

      - ei neuvota tarpeeksi (esim. ratsastaessa jaetaan vaan tehtäviä, mutta ei hirveästi opeteta)
      - tiukat säännöt
      - liian pieni kenttä ja maneesi
      - ilmapiiri
      - "isommat" (2-4v vanhemmat tallitytöt) stalkkaa vaa siellä sillee >:(, aika kivaa...

      SATULALAISET!! ; kuka tää Paula muute on? en oo käyny satulalla puolee vuotee joten oon hieman pihalla näistä :DD tai sukunimi siis :---) ?!

      Kantsu;

      mahtavat tilat
      enemmä hevosia
      "ystävällisempi opetus"
      halvempaa kuin satulantallissa >:D

      - kantsu on kaukana

      Mun ja mun kamun piti mennä viimevuonna joskus syksyllä kantsuu estetunnille, siis missä ois hypitty iha pieniä esteitä, mut sitte kukaa ei vieny ni jouduin peruu -.-


      Mutta jos pitäisi valita niin sanoisin ehkä kantsu.

      • Ratsuponi

        Paula Matikainen on uusin ope alotti kai joskus viime syksynä... Ja tosi hyvä ope
        Paras ope ja hauska vaikka aluksi tuntuu vähän ärsyttävältä


      • öäöö ^
        Ratsuponi kirjoitti:

        Paula Matikainen on uusin ope alotti kai joskus viime syksynä... Ja tosi hyvä ope
        Paras ope ja hauska vaikka aluksi tuntuu vähän ärsyttävältä

        Juu, no tunnenkin tuon Paulan :)
        tosiaan, ÄRSYTTÄVÄ ihminen muttakun tottuu niin kyllä se menee (ennyt pahaa rupee puhuu muttei mun suosikki!):DD
        oonki ollu hänen omalla tallillansa pari kertaa tunneilla. Ihan kiva (:


      • satulantalli <3

        kysyit sitä että kuka paula on. eli Paula Matikainen


    • kukkaruukku

      Jos satulantallilla ei ois niin tiukka kuri yms. niin vois olla et se ois jonkin verran lähempänä kantsun ihanuuutta;))))))))))))999

    • Ratsuponi

      Moi mun mielestä satulantalli on Parempi.
      hyvät hepat ja ponit
      hyvä opetus
      mukava henkilökunta ja tallitytöt
      riittävästin ratsuja
      on kilteistä itsepäisiin hevosia
      maneesi ja kenttä sopivan kokoisia
      täydellinen estevarasto kaikkitötdät ja tynnyrit
      jos on jotain ratsastusleikkejä nii ne on tOsi hauskoja
      hyvät laitsat ja tarhat
      hinta ei olr kallis
      hyvä siainti
      varysteet löytyy aina
      hevoset ovat terveitä ja sopivan ikäisiä
      hevoset ovat tarpeeksi osaavia etenkin kirppu,Jim,hornet,arttu ja lyyli
      jos tarvii apua niin sitä saa aina
      hevosilla hyvät varusteet ja niistä huolehditaan hyvin
      alkeistunteja riittävästi
      erityinen plussa tulee estetunneista ja hoitotunneista
      mutta myös koulua tarpeeksi
      ilman satulaa mennään tarpeeksi usein(siis jos haluaa)
      ratsua saa toivoa välillä(ja yleensä se saa mitä toivoo)
      maastot huippuja
      leiriläisen talo on huippu
      ja leiritkin kuulemma On huippuja

      • lolllii8i

        no oikeesti kävin satulantallin leiril katotiin joku heppa leffa ja siinä se en oppinu mitää hevosenne nous pystyy ekan kerran ku ratsastin kaikki nauro mulle kun en saanu jonkun hevosen kavioo ylös(ei suostunu nostaa)ja niin kivaa??kysynpähä vaa-.-


      • jatkuuu
        lolllii8i kirjoitti:

        no oikeesti kävin satulantallin leiril katotiin joku heppa leffa ja siinä se en oppinu mitää hevosenne nous pystyy ekan kerran ku ratsastin kaikki nauro mulle kun en saanu jonkun hevosen kavioo ylös(ei suostunu nostaa)ja niin kivaa??kysynpähä vaa-.-

        ja sitte et kaikki nukku patjoilla ja tillaa kävellä yläkerras ei yhtää maastot ylä ja ala mäkiä joo iha tosi kiva-.-en ikinä saanut mennä ilman satulaa vaikka olin jo hypännyt ilman satulaa esteitä toisella tallilla.ja sitte hevoset oottaa maneesissa/kentällä et nouset suoraa selkää ja kävelet ja ravaat ympyrää ja koska ne ponit on automaatteja ei sun tarvii tehä siel ku keventää seläs.vaihoin yhteen yksäri talliin ja alotin ex ravuril joka ei tajunnu mitää ja oli puoliks villi nyt osaan muutaki ku istuu siel seläs-.-


      • Oma mielipiteeni(:
        jatkuuu kirjoitti:

        ja sitte et kaikki nukku patjoilla ja tillaa kävellä yläkerras ei yhtää maastot ylä ja ala mäkiä joo iha tosi kiva-.-en ikinä saanut mennä ilman satulaa vaikka olin jo hypännyt ilman satulaa esteitä toisella tallilla.ja sitte hevoset oottaa maneesissa/kentällä et nouset suoraa selkää ja kävelet ja ravaat ympyrää ja koska ne ponit on automaatteja ei sun tarvii tehä siel ku keventää seläs.vaihoin yhteen yksäri talliin ja alotin ex ravuril joka ei tajunnu mitää ja oli puoliks villi nyt osaan muutaki ku istuu siel seläs-.-

        Tuo siu viestis ei kyllä kuullostanu yhtään satulantallilta. Jos ees oot käyny siellä. Ite pari kertaa leirillä käyneenä tiiän kyllä millasta siellä leirillä on. Majotus/ruoka on ollu tosi hyvä, ei mitään moitteita. Maasto ei ollu pelkkää yläala mäkeä, vaan siellä oli myös pitkiä pätkiä suoraa, jossa pystyi tosi hyvin ravaamaan ja laukkaamaan. Ja tietysti myös maastoesterataakin täytyy erikseen kehaista :) Ite en leiriä ennen ollu ees hypänny, mutta silti sain mennä ilman satulaa ja hypätäkkin ilman. Sillä leirillä missä ite olin, katottiin kyllä opetus leffoja :) En tiiä millä leirillä olit, mut luulisin et ohjelmaki määräytyy ihan leirin mukaan.


      • Ja lisäystä vielää
        Oma mielipiteeni(: kirjoitti:

        Tuo siu viestis ei kyllä kuullostanu yhtään satulantallilta. Jos ees oot käyny siellä. Ite pari kertaa leirillä käyneenä tiiän kyllä millasta siellä leirillä on. Majotus/ruoka on ollu tosi hyvä, ei mitään moitteita. Maasto ei ollu pelkkää yläala mäkeä, vaan siellä oli myös pitkiä pätkiä suoraa, jossa pystyi tosi hyvin ravaamaan ja laukkaamaan. Ja tietysti myös maastoesterataakin täytyy erikseen kehaista :) Ite en leiriä ennen ollu ees hypänny, mutta silti sain mennä ilman satulaa ja hypätäkkin ilman. Sillä leirillä missä ite olin, katottiin kyllä opetus leffoja :) En tiiä millä leirillä olit, mut luulisin et ohjelmaki määräytyy ihan leirin mukaan.

        Satulantallilla ei ainakaan mulle oo kukaan nauranu. Ei opettajat, tallitytöt, eikä ketkään muutkaan käviät.


    • satulantalli

      Olen käynnyt Satulan tallilla. Voin sanoa että se on paras! Olen oppinut siellä eniten! Olen vaihdellut tallia aika useaan kesällä ,mutta satulantallia ei voittannut mikään! Tosi hyvät opet. Paula on paras! Alotin satulalla ja en oo katunut yhtään tuntia!

      • valtin valo

        ihan oikeesti sä et oo tosissas


    • tallityttö91

      Ratsastin Kantelesärkässä 2 vuotta. Mielestäni siellä on hyvät tilat, tilava maneesi ja mukavaa että saa itse laittaa hepan valmiiksi. Lennu on tosi mukava ja hyvä opettaja, osaa itsekin ratsastaa todella hyvin (kävin katsomassa esim. Marko Björsin valmennusta jossa Lennu ratsasti). Suurin osa hepoista oli kilttejä ja sai toivoa myös millä haluaisi mennä.

      • valtinvalo

        toi on asiaa


    • Ginaa<3

      Hei te jotka käytte KanteleSärkäs, Näittekö ikinä Ginaa/"Kinkkua"? :)

      • pony2

        joo Ginasta puheenollen ratsastin sillä vuosi sitten =) olii aiika reipas sanon... Nyt se o taidettu myydä.


    • pikkuinen pipsa

      Missä o satulantallin lihava Mari? taidot aika alhaiset.. jumalauta mikä tyyppi. Oli Kantsussa ensin opettamassa ja meni satulaan sen jälkeen. Tietääkö kukaa?

      • Ratsuponi

        En tiiä ei kyllä kiinnosta.Onneks Paula tuli.


      • satulantalli <3<3<3
        Ratsuponi kirjoitti:

        En tiiä ei kyllä kiinnosta.Onneks Paula tuli.

        paula on paras, osaa opettaa !! :)


    • .....

      Kaikilla on omat mielipiteensä, toiset tykkäävät Kantelesärkästä ja toiset Satulantallista. Muista että se on sinun mielipiteesi ja muilla taas eri. Molemmissa hyvä opetus ja hevoset, se on omasta mausta kiinni kummasta tykkää enemmän. Harkitse ennen kuin kirjoitat mitään!

    • grthy

      KANTSU
      aloitin itse ratsastuksen satulan tallilla ja en kehittynyt ollenkaan! vaihdoin kantsuun ja lennu sanoi että parin vuoden sisällä muutos oli suuri! kisaan nykyisinkin kantsussa (: huippu mesta!

    • nsatulalle

      Oon menossa leirille satulantallille. Te jotka olette siellä käyneet voisitteko kertoa mielipiteitänne :)

      on kyllä aika kuollu keskustelu...

    • heppafani2001

      Oon menossa tänään ratsastamaan Satulantallille , ja toivon , että saisin Eetun tai Hornetin

    • Satulantalli!

      Satulantalli parempi.! Olin 4 leirillä siellä ja se oli ihan.... MAHTAVAaa!!!

      • Kantsuu

        Ei voi sanoa et Kantsussa ois huonot leirit oikeesti Kantsu on paljon parempi! Ja Satulantallilla on VALVONTAKAMERAT! Oikeesti ja siellä ei saa ees mennä taputtelee hevosii


      • valtin valo
        Kantsuu kirjoitti:

        Ei voi sanoa et Kantsussa ois huonot leirit oikeesti Kantsu on paljon parempi! Ja Satulantallilla on VALVONTAKAMERAT! Oikeesti ja siellä ei saa ees mennä taputtelee hevosii

        toi on asiaa


    • valtin valo

      kantsu on PARAAAAAS KOSKA VALO ON NIIIIN ihana

    • eppu3

      Satulantalli. Ponit ovat sopivia minulle, on myös pari isoa hevosta. Ystävällinen henkilökunta. (: Mutta itse olen käynyt kantelesärkällä myös. Kiltit hepat ja ystävällinen henkilökunta. Käykää kokeilee kumpaakin tallia! :)

    • Hihhiiiiii

      No niin, tässä on ny aika moni vastannut satulantalli ja paras paikkahan tuo on (:

    • 11vtyttö

      Miusta satsa on paras ja en oikeesti ymmärrrä niitä jotka kommentoi et siel ei opimittään ja leirit oli huonoi yms. Koska olin ite kesällä alkeis leirillä ja opin ihan sikana ja ei sitä teoriaa ollu mut ei se haitannu rastastusta 2h päivässä ja varusteet kyllä myös puhistettiin. Ruoka oli toosi hyvää ja maastot oi että! Mä vähän veikkaan et ne jotkut satsan leirin kommentoijat ei oo ollu siel leirillä! Ja joensuussa on ihanaa ku talli on lähellä ja hepat kilttei paitsi Nekku jonka uuet tallitytöt on pilannu....hoka on lempsu ja voi HELVETTI ne valvontakamerat on siellä sen takii et jos vaik talli sytytettäis se syyllinen saatas kiinni!!! Joten jotkut vois vähän miettii ennenkuin kommentoi KIITOS!

    • muualla.ratsastaja

      Ei kyllä viikonloppuna satulantalli antanut hyvää kuvaa itsestään asiakaspalvelun kannalta. Onneksi ei pikkutytöt ollut näkemässä/kuulemassa miten hevosen hoitaja/omistaja hoiti hommansa...Ei kovin ammattilaisen käytöstä. Olisi voinut tulla traumoja ja pelkotiloja tallia kohtaan tytöillä. Valitkaa ennemmin ratsastusliiton hyväksymä talli. :)

    • 12wTytteli

      Satula talli💗
      Tiiän tää on aika kuollu keskustelu mutta ite oon harrastanu siellä 2vuotta ja oon oppinu PALJON.omat lemppari hepat on Horner ja Jim💗💗oon myös 4pv päästä menossa leirille niinkuin viimevuonnakin, oon siitä ihan superinnoissani!:3

      Ite en oo ikinä käyny kantsussa joten en voi sanoo siitä mitään, mutta uskon että on ihan hyvä paikka:)

      Ja vielä niistä tallitytöistä myönnän että katellaan ja saatetaan naureskella mutta ei naureta tuntilaisille tai muille kävijöille vaan meidän ""hyville läpille""

      Kirjotin miniraamatun :3

    • käntellesärkkä

      moi! en tiiä että lukeeko kukaan tätä sivua.;) mutta mikks mä en omaa mieli pidettän kertosxD.
      eli oon käynyt vaan kantelsärkässä:)
      kerron kantsun plssat ja miinukset
      siellä on mailman mukavimmat talli tytöt
      opetus on mukavaa mä en koskaan kullu että siellä ois huudettu oppilaille
      hepat on kilttejä ja ihania(erityiseti Valo)
      siellä saa päättää meneekö kuinka kokeneiden tunneille
      siellä pääse hoitaa jos tunin jälkeen ei oo tunteja
      ja siellä on tosi laadukasta

      -se on aika kaukana :/
      -siellä ei pääse oikrin maastoon

      kävin kattoo kavarin tunin niin siellä oli tosi ahtaan näkönen kenttä ja ei siellä ravattu ees paljoo...

      • Kensk

        Nyt on tullu uusia tunteja ja maastotunteja nykyään löytyy ja vuokraamaan saa mennä maastoon!!!!


    • Kantsufani

      Kantelesärkkä! Siellä tallitytöt joka päivä auttamassa mua. Sit aina tuun myöhässä tunnille nii mullekkin on hevonen laitettu valmiiks kun ne huolehtii asiat tosi hyvin! Tunnilla tehdään tosi opettavaisia tehtäviä ja ne hevoset osaa kyllä hoitaa hommanta ihan puhtaasti!!! Leilan tunneilla ei oo ikinä odottelua vaa saat olla lähes kokoajan työn touhussa ja onkohan tunnin hinta 26€. Tunnin jälkeen kesällä sä saat pestä hevosen ite ja muutenkin puuhailla kaiken näköstä. Talvella taas ei kuitenkaa pestä, mut kaikkee muuta saa tehdä! Vuokraaminen on helppoa ja kivaa❤️ Ja aina ku tarviit vaan apua nii talitytöt auttaa aina! Ja nyt alkavat syys-, talvi- ja kevät tunnit on varattavista ja lista on tänävuonna tosi laidasta laitaan valittavissa, että jokaiselle kyllä löytyy jotain. Kantsussa saa myös yöpyä! Menkää tutustumaa ja naurtimaan

    • langetas

      erityisesti kantsu koska esim. hevoset on mukavia
      ja se on niin lähellä ja yks et rakastan korkeita paikkoja ni tallin korkein hevonen on rommi sen säkä korkeus on 180cm
      mut oikeesti ihmiset menkää kantsuun se on aivan paras talli ikinä eikä opet ei oo ikinä oo huutanu oppilaille eikä ääh. se on paras talli kun joku satulan talli oikeesti ihmiset

    • Kassuuuu

      Minne myytiin Kassu Satulantallilta? Tietääkö kukaan mitä mahtaa Kassulle kuulua?

    • Heppamuidu

      Tiiän että tää keskustelu on kuollu mutta
      Oon ratsastanu molemmilla talleilla ja mun mielestä ehkä satulantalli on parempi. Olin siellä kesällä leirillä ja oli tosi mukava leiri paitsi huono juttu oli se ku välillä ne hevoset on aina valmiina sielä kentällä niii ei saa ite laittaa joka on ärsyttävää. Mutta ehdoton lemppari on kyllä HORNET!😍😇
      Kantelesärkässä huonoo ku enää 2017 sielä ei oo paljoo hevosia enään varmaa yks poni vaa ja muut tosi isoja hevosia.
      Ja opettaja välillä tunnilla turhan tiukka. Mutta kantsussa on kiva kun saa aina hoitaa ite ja laittaa tunnille yms. Mutta kantsulta lemppari Valo tai Örkki💗🐴

    • Saaraloveshorses

      Ne jotka tulee tänne maukuu että satulantalli on paras. Niin ootte väärässä! Satulantallin tunnilla tipuin kaksi kertaa samalla tunnilla! Aapo oli huono heppa se kiihdytti laukassa ja laitto pään alas koko ajan. Sitä paitsi ku tipuin ekan kerran sillä tunnilla niin sen jälkeen on aika pelottavaa mennä takaisin selkään. Niin se ope vaa laitto mut menemään ravia ja ei välittäny sen enempää asiasta. Sitten sen takia että laitto mut kihyttämään ravia Aapo alkoi laukat ja tipuin. Se sattu kyllä aika paljon me äidin kanssa ostettiin iha turhaan viiden kerran kortti ne tunnit meni siihen et totuttelin istumaan ja ravaamaan. Sitten kerran ratsastin Patella ihan hirvee kokemus. Pate oli villi ja mä melkein tipuin selästä. Ärsyttää meinasin mennä leirille mutta peruin koska entä jos olisin saanut Aapo hoitsuks. Menisin mieluummin kantsuun >:(

    • paulaonutrantallilla

      Aika kuollut keskustelu mutta ne jotka on ratsastanu Satulantallilla ja niiden mielestä Paula on paras nii Paula on tällä hetkellä Utran tallilla :)
      Siellä Paulan tallilla ei saa laittaa hevosta ite kuntoon ja melkeen samat tehtävät toistuu joka tunti :(

      • Kantsuforever

        Kuulkaa kaikki tiiän että tää on vanha keskustelu yms mut tulin tänne kertomaan rehellisesti siitä millaiset kuumatkin paikat on/oli. Kantsussa on paljon hyviä puolia: paljon monipuolisia hevosia, isot ratsastustilat, vapaata, ystävällinen ilmapiiri ja todella hyvät ja taitavat opettajat. Satula tallilla kävin joskus, en oikein tykännyt opetuksesta, opetus oli ennemminkin sitä että annettiin tehtävä eikä sen enempää opetettu. Ja välillä sitten vaihdettiin tehtävää. Kantsussa oon käynyt aina, siis mun koko elämäni ajan ja se ei oo muuttumassa, sieltä saa laadukasta opetusta, ja paljon kavereita. Siellä voi nykyään käydä tunneilla oman hevosen kanssa valmentautumassa, Lennulle kannattaa soittaa ja kysyä tunneista, ite kävin viime torstaina, sitä ennen mulla oli ollu vuodenvaihteesta asti taukoa ratsastuksesta, sain kivasti palauteltua mieleen Lanen kanssa takaosakäännökset. satulantallista vielä että siellä oli hirmu pienet ratsastustilat, Kantsussa on myös helpompi ratsastaa kun on enemmän tilaa. Itselle oli hankalaa vaihtaa Kantsussa jälkeen hetkeksi Liperiin koska siellä maneesi ja kenttä ovat todella pienet Kantsuun verrattuna. En halua täs haukkua ketään, jokaisella on oma mielipide, mutta aika turhaa haukkua esim Kantsua jos ei siellä ole käynyt. Käykää siellä ja kertokaa sen jälkeen mielipiteenne.


    • Anonyymi

      Ootte kaikki täälöä keskustelussa tosi rasittavia

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe