Uusi Suomi ennätti kypsään ikään

Tapio O. Neva

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kiittää blogisteja (blogit lakkautettiin jo aikoja sitten ja korvattiin puheenvuorolla) palautteesta ja voimaansaattaa Uuteen Suomeen uudistuksen, jossa kommentointi edellyttää pakollista rekisteröitymistä.

Osa kirjoittajsita epäilee, että kommenttimäärä vähenee ja samalla Uuden Suomen lukijakiinnostavuus.
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60083-kiitos-bloggaajat-palautteesta-puheenvuoron-saantoja-viilattu

31

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapio O. Neva
      • Jäti velka "

      • Niinpä niin...

        "Klovni" myös, Kai Keskumäkikin taidettiin heittää ulos joitain aikoja sitten, vai lähtikö itse? Hänellä oli hyvä blogi ja mainiot kirjoitukset.


    • Ton on hyvä

      Parempaa kirjoittajaa saa Usarin sivuilta hakea..

      • kyllä!

        Mielipiteeseen voi yhtyä. Mitenköhän siellä nyt menee, ei ole tullut käytyä muutamaan päivään ja käyntivälit varmaan harvenee.


      • sekä Ollin pakinat
        kyllä! kirjoitti:

        Mielipiteeseen voi yhtyä. Mitenköhän siellä nyt menee, ei ole tullut käytyä muutamaan päivään ja käyntivälit varmaan harvenee.

        takaisin. Voisiko niitä julkaista uusintoina ?


    • nimetön anonyymi

      johan sinne ehtikin tuottaa sisältöä anonyyminä muutaman vuoden, no se siitä, sen pituinen se, pitäköön tunkkinsa.

    • No nyt...

      Nyt siellä kävi isompi sensuuri kerralla, Jotu Karjalaisen blogi katosi, mikko niskasaaren blogi poistettiin jne. monia lähtee omasta tahdostaan.

      "Se on loppu nyt
      29.7.2011 09:57 Teemu Lahtinen Kotimaa

      Oma vaatimaton panokseni uusisuomi.fi:n sivuliikenteen muodostamisessa on tältä erää ohi. Alkuaikojensa raikkaasta tuulahduksesta suomalaisessa mediakentässä tämä verkkolehti on taantunut tunkkaisimmaksi amatöörisurnalistien hiekkalaatikoksi"

      http://teemulahtinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79267-se-on-loppu-nyt

      "Kun yhteiskunnallinen mielentila on tällä hetkellä tämä, mikä nyt on, sanalla sanoen paranoidi, laitan itseni lomalle joksikin aikaa. Laitoin oman blogini arkistoon tänne, ja palautan nämä sitten jossain vaiheessa takaisin."

      http://ristoaallonharja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79250-omaehtoinen-loma-bloggailusta

      "Pelottavaa aikaa?
      28.7.2011 22:50 Sakari Behm

      Pelottavaa tuollainen sananvapauden kaventaminen, mitä täällä viimepäivinä on tapahtunut. Mikko Niskasaarella on mielestäni ollut kauttalinjan todella hyviä, asiapitoisia ja perusteltuja kirjoituksia 10 . Minne minä menisin"

      http://sakaribehm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79242-pelottavaa-aikaa

      "R.I.P., Oho hupsista
      28.7.2011 21:24 Helena Eronen 92 kommenttia

      Uuden Suomen uusi linjaus ei oikein saa minua innostumaan. Ystäväni Jotun blogi ja tunnukset poistettiin hänen huomauttaessa, että ehkäpä Israeliin fanaattisella rakkaudella suhtautuvat ihmiset olisi hyvä raivata kaduilta pois. Jari Leino ei kirjoittanut mitään piiiiiitkiin aikoihin, mutta hänen kirjautumistunnukset ja blogi poistettiin. Jokainen voi ihan vaikka piruillessaan arvailla, että miksi.

      Jotenkin kuitenkin tuon Mikko Niskasaaren blogin poisto menee minun hilserajani yli ja sen läpi paistaa, anteeksi nyt vaan, aika voimakkaasti jotain aika outoa ja minusta jopa pelottavaa."

      http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79234-rip-oho-hupsista

      Uusi Suomi on kuollut - Uusi Pravda on syntynyt.
      28.7.2011 21:19 Johannes Aaltonen 20 kommenttia

      Tämä oli siis liikaa Uudelle Suomelle/Pravdalle.

      Uuden Pravdan päätoimittaja Markku Huusko tai omistaja Niklas Herlin ovat siis saaneet jostain käskyn sensuroida Erkki Tuomiojaa kritisoiva blogi. Tai sitten he ovat poliittisesti itse sitoutuneita Puolueeseen.

      Ei siinä mitään - jokainen vetäköön siitä johtopäätöksensä."

      http://johannesaaltonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79233-uusi-suomi-on-kuollut-uusi-pravda-on-syntynyt

      "Sensuurin vastainen kirjoituslakko
      28.7.2011 16:48 Kalle Pahajoki 33 kommenttia

      Oikeustoimittaja Mikko Niskasaaren kirjoitukset sekä kirjoitus- ja kommentointioikeudet on poistettu Uuden Suomen Puheenvuorosta. Aihetta käsittelevä blogi löytyy täältä ja ilmeisesti sensuurin aiheuttanut kirjoitus täältä.

      Kunnioitan Uuden Suomen oikeutta valita oma moderointilinjansa, ja jopa muuttaa sitä lennosta. Tässä tapauksessa katson, että toimituslinja on täysin epäonnistunut ja asiallinen kirjoitus ja kirjoittaja on vaiennettu joko virhearvion tai kenties ulkopuolisen painostuksen johdosta.

      Ymmärrän, että minun yksittäisellä toimellani ei todennäköisesti ole Markku Huuskolle ja Uudelle Suomelle mitään merkitystä, mutta tuenosoituksena Mikko Niskasaarelle ja muille asiallisille keskustelijoille, aion pidättäytyä kirjoittamasta Puheenvuoroon uusia kirjoituksia tai kommentoimasta vanhoja, kunnes Niskasaaren kirjoitukset ja kirjoitusoikeus palautetaan, tai US:n toimitus esittää poistamiselle kelvolliset perustelut, mieluiten tässä ketjussa jossa asiasta jo keskustellaan.

      Kiitän jo etukäteen kanssakeskustelijoita, mikäli emme enää kirjoitusten merkeissä kohtaa. Puheenvuoro on ollut pääosin erinomaisen asiallinen ja laadukas keskustelufoorumi. On surullista, jos sitä ollaan ajamassa alas. Kaikkien surullisinta on, jos tätä tehdään jonkun ulkopuolisen sananvapautta rajoittavan tahon toimesta."

      http://kallepahajoki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79210-sensuurin-vastainen-kirjoituslakko

      jne.

      • Joopa joo...

        Tuolla aika hyvä keskustelu asiasta

        "Uusi Suomi sananvapauden rajoittajana
        28.7.2011 15:17 Jarmo Nieminen 181 kommenttia

        Miksi oikeustoimittaja Mikko Niskasaaren blogikirjoitus poistettiin Uuden Suomen sivustolta. Samalla Niskasaaren vanhemmat poliiseja ja syyttäjiä käsittelevät kirjoitukset poistettiin ja Niskasaaren kommentointimahdollisuus kiellettiin."

        http://jarmonieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79200-uusi-suomi-sanvapaden-rajoittajan


    • Näyttäisi myös

      että Tapio Kuosman globalisaatiokriittinen blogi on kadonnut.

      jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

      Jotain jäi välimuistiin hetkeksi...

      "The Global Economic Crisis and the Globalization of Poverty

      by Michel Chossudovsky

      Global Research, May 12, 2011
      - 2011-05-10

      The Globalization of Poverty and the New World Order
      by Michel Chossudovsky

      In this new and expanded edition of Chossudovsky’s international best-seller, the author outlines the contours of a New World Order which feeds on human poverty and the destruction of the environment, generates social apartheid, encourages racism and ethnic strife and undermines the rights of women. The result as his detailed examples from all parts of the world show so convincingly, is a globalization of poverty."

      http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:UKTFwJgrYZQJ:jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72603-portugali-paketti-osa-valtaeliitin-koyhyyden-globalisointi-projektia köyhyyden globalisointi&cd=8&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&source=www.google.fi

    • Näkyy..

      tulleen yksi kuulustelupyyntökin blogistille.

      "Olen epäiltynä rikoksesta

      Sain tänään poliisista tiedoksi saapua kuulusteluun epäiltynä rikosnimikkeestä kunnianloukkaus. Kuulemiseni tapahtuu nopealla aikataululla jo ensi viikon maanantaina, kolmen päivän päästä siis."

      http://anupalosaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82522-olen-epailtyna-rikoksesta

    • Yksi..

      näköjän vielä joutui pois ainakin toistaiseksi.

      >Kurt Westergaardin vainoaminen ja Uusi Suomi
      14.9.2011 14:41 Risto Jääskeläinen Kurt Westergaard, sananvapaus, vaino, Kulttuuri 84 kommenttia

      Vastikään Puheenvuorossa oli pilapiirtäjä Kurt Westergaardin uusimmasta vainosta kertova kirjoitus. Se on nyt hävinnyt. Iskikikö terroristit kirjoitukseen vai sensuuri? Samalla näyttää hävinneen koko kirjoituksen sisältänyt blogi (mmakinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi).>

      http://ristoi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83028-kurt-westergaardin-vainoaminen-ja-uusi-suomi

    • Tätä tämä nyt on
    • Ja lisää...
      • Hemmo....

        Hän pääsi jo YLE:n uutisiinkin tuosta bloginsa poistosta, Hemmo taisi provosoitua, kun provosoitiin ;-) Provosoijan blogkikin poistettiin...

        "Uusi Suomi -verkkolehti on poistanut Rovaniemen kaupunginvaltuutetun Hemmo Koskiniemen (ps.) blogin lehden Puheenvuoro-palvelusta.

        Hemmo Koskiniemi arvelee, että blogi poistettiin koska hän kirjoitti itsenäisyyspäivänä sinne liian kärkevän kirjoituksen. Kirjoituksessa Koskiniemi uhkasi ampua erään toisen blogikirjoittajan..."

        http://www.yle.fi/alueet/lappi/2011/12/uhkasi_ampumisella_-_blogi_poistettiin_3085160.html

        Sinänsä harmi, että koko blogi poistettiin, siellä oli hyvää asiaa ja hyviä komentteja vuosien varrelta monesta asiasta, riittänyt olisi, jos se viimeinen blogikirjoitus olisi poistettu, nyt vuosien kirjoitukset ja vaivallakin väännetyt ja työtäkin vaatinet kommentit menivät hukkan monilta blogikommentoijiltakin, ei hyvä malli Usarilta.


      • Molemmat..
        Hemmo.... kirjoitti:

        Hän pääsi jo YLE:n uutisiinkin tuosta bloginsa poistosta, Hemmo taisi provosoitua, kun provosoitiin ;-) Provosoijan blogkikin poistettiin...

        "Uusi Suomi -verkkolehti on poistanut Rovaniemen kaupunginvaltuutetun Hemmo Koskiniemen (ps.) blogin lehden Puheenvuoro-palvelusta.

        Hemmo Koskiniemi arvelee, että blogi poistettiin koska hän kirjoitti itsenäisyyspäivänä sinne liian kärkevän kirjoituksen. Kirjoituksessa Koskiniemi uhkasi ampua erään toisen blogikirjoittajan..."

        http://www.yle.fi/alueet/lappi/2011/12/uhkasi_ampumisella_-_blogi_poistettiin_3085160.html

        Sinänsä harmi, että koko blogi poistettiin, siellä oli hyvää asiaa ja hyviä komentteja vuosien varrelta monesta asiasta, riittänyt olisi, jos se viimeinen blogikirjoitus olisi poistettu, nyt vuosien kirjoitukset ja vaivallakin väännetyt ja työtäkin vaatinet kommentit menivät hukkan monilta blogikommentoijiltakin, ei hyvä malli Usarilta.

        ovat jo takaisin, Hemmo sai todella pitkän bannin.


      • Poismennyt

        "Tyrykin hermostui?"

        R.I.P.


    • Monet noista

      tulleet jo takaisin, osa tosin jäänyt tulematta, eli banni onkin pitempi.

    • Nyt sieltä lähti
      • Pahus LOL

        Plupsisteen

        Siis Pluspisteen...


    • Aaaaamen

      US-verkkolehti on kuollut.

      • Bye Bye Usari

      • Se.siitä
        Bye Bye Usari kirjoitti:

        Nyt menee blokien kommentoinnin lisäksi anonyymi uutiskommentointikin Usarista, eli jatkossa "vain nimellä..."

        "Jatkossa keskustelu käydään ihmisten omilla nimillä ja yksinkertaisesti todennettavalla netti-identiteetillä."

        http://joonaskiminki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100478-auta-minua-palvelemaan-sinua

        "todennettavalla netti-identiteetillä."

        Eipä näy tuokaanaina riittävän, alka vat jo vaatia henkkareita :-)


    • Taas moni
    • Tämä oli
    • Harmillista

      Alma kun hommasi sen itselleen koko Uuden Suomen, kirjoittelusta sinne tuli huomattavan hankalaa. paljon aukkoja uutiskommentointien numeroinnissa, eli kommentteja ei ole jukaistu tai on siivottu pois.

      Aikanana se oli oikein hyvä ja jopa asiallinen keskustelupaikka, nyt sieltä on häipynyt iso osa asiallisimpia keskustelijoita.

      • jotain.on

        Esimerkki vaikkapa uutinen otsikolla:

        ”Olemme hyvin nopeasti tilanteessa, jossa eliitti määrittelee oikean ja väärän”

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255501-konsultti-vastaa-professorille-olemme-hyvin-nopeasti-tilanteessa-jossa-eliitti

        Yllättäen aihe oli sananvapaus :-)

        Siellä on vain 20 kommenttia vaikka komenttien numerointi ulottuu aina 34:n teen kommenttiin asti, eli 14 kommenttia puuttuuu...toki muutama hyvä kommenttikin sinne on jätetty, varmaan vahingossa....


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jep, siellä hieman reilu kymmenen vuoden kaikki tuhannet kommentit uutisista poisteltiin/sensuroitiin tänään. eli 9.9. 2019.
        Media kasautuu ehkä liikaa saman "katon" alle ja yksipuolistuu sekin. Se kyseisestä Usarista, taitaapai olla sillä alasajon paikka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe