Kahvila ravintola

hassua

Kertokaas ihmiset mitä kuluja tulee pienen lounasravintolan pitämisestä.
(Toiminimi kyseessä)
Jos pelkkä ruuanmyynti on keskimäärin 6000e/kk.
Eli paljon jää käteen kaikkien tellien ja lellien yms. jälkeen tuosta summasta?

31

8064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se auttaa

      Ei tohon osaa kukaan vastata. Pelkästään vuokraan voi mennä 6000 e/kk.

      • hassua

        joo, no nyt ei olla missään Helsingissä vaan hieman pienemmässä pitäjässä.
        Vuokrat sikseen kyse on kuluista, veroista yms...


      • jotain...
        hassua kirjoitti:

        joo, no nyt ei olla missään Helsingissä vaan hieman pienemmässä pitäjässä.
        Vuokrat sikseen kyse on kuluista, veroista yms...

        yel, alv, auto, vakuutukset, vuokrat, sähköt, tarvikkeet, kalusteet, mainokset...


      • srrthrt
        jotain... kirjoitti:

        yel, alv, auto, vakuutukset, vuokrat, sähköt, tarvikkeet, kalusteet, mainokset...

        materiaalihankinnat. Kate riippuu siitä mitä asiakkaille syöttää ja kuinka hyvin osaa minimoida hävikin.

        Jos syöttää hyvää ja laadukasta, kate laskee ja jos syöttää vähemmän laadukasta asiakkaat menee muualle.


      • hassua
        srrthrt kirjoitti:

        materiaalihankinnat. Kate riippuu siitä mitä asiakkaille syöttää ja kuinka hyvin osaa minimoida hävikin.

        Jos syöttää hyvää ja laadukasta, kate laskee ja jos syöttää vähemmän laadukasta asiakkaat menee muualle.

        syötän Ihan normaali kotiruokaa niinkuin tähänkin asti.
        Valmis asiakaskunta on ja mainontaa ei juuri tarvita...autoa ei juuri tarvita ja kalusteetkin omasta takaa.
        sanotaan että ihan normaali meininki tulis oleen.


      • yrittaja...
        hassua kirjoitti:

        syötän Ihan normaali kotiruokaa niinkuin tähänkin asti.
        Valmis asiakaskunta on ja mainontaa ei juuri tarvita...autoa ei juuri tarvita ja kalusteetkin omasta takaa.
        sanotaan että ihan normaali meininki tulis oleen.

        Kauppalehden protestilistalta, vaikka paikkakunta on kuinka pieni ja olisit se ainoa luonaspaikka suuren työmaan naapurissa tarvitset jonkun kilpailuedun minkä vuoksi asiakkaat tulevat juuri sinun luokse syömään?

        Suomalaiset syö eninten ulkona varmaan tilastoissa moldovalaisten tai ukrainalaisten jälkeen joten kovin ruusuista markkinatilannetta ei liene odotettavissa, vielä jos olet kasvukeskusten ulkopuolella niin sitä vähemmän on rahaa syödä ulkona. Varmaan siihen on joku syy jo muita kilpailijoita ei ole? Jos markkinat kasvavat niin saat pian naapuriin Rosson, Amican tai ABC:n ja sitten homma on siinä.

        Bisnes lienee samaa luokkaa kun suuren kaupungin Rossossa jos et tarvitse autoa vaan saat kaikki tuotteet tuoreena toimitettuna takaovelle. Lähiruoka on kiva juttu mutta asiakkaat eivät siitä ole valmiita maksamaan enempää.

        Liiketila jossa on mahdollisuus harjoittaa ravintolatoimintaa ja sitä varten ilmanvaihdot kunnossa sekä keittiötilat valmiina kustantaa kuukaudessa vähintään tonnista pariin tonniin. Mikäli joudut itse investoimaan keittiötiloihin tai tekemään remonttia niin investoinnin kuoletus vuokra on vielä enemmän. Päiväliikevaihtosi arkipäivinä olisi 300 € jolla et saa edes laskuja maksettua.


      • hassua
        yrittaja... kirjoitti:

        Kauppalehden protestilistalta, vaikka paikkakunta on kuinka pieni ja olisit se ainoa luonaspaikka suuren työmaan naapurissa tarvitset jonkun kilpailuedun minkä vuoksi asiakkaat tulevat juuri sinun luokse syömään?

        Suomalaiset syö eninten ulkona varmaan tilastoissa moldovalaisten tai ukrainalaisten jälkeen joten kovin ruusuista markkinatilannetta ei liene odotettavissa, vielä jos olet kasvukeskusten ulkopuolella niin sitä vähemmän on rahaa syödä ulkona. Varmaan siihen on joku syy jo muita kilpailijoita ei ole? Jos markkinat kasvavat niin saat pian naapuriin Rosson, Amican tai ABC:n ja sitten homma on siinä.

        Bisnes lienee samaa luokkaa kun suuren kaupungin Rossossa jos et tarvitse autoa vaan saat kaikki tuotteet tuoreena toimitettuna takaovelle. Lähiruoka on kiva juttu mutta asiakkaat eivät siitä ole valmiita maksamaan enempää.

        Liiketila jossa on mahdollisuus harjoittaa ravintolatoimintaa ja sitä varten ilmanvaihdot kunnossa sekä keittiötilat valmiina kustantaa kuukaudessa vähintään tonnista pariin tonniin. Mikäli joudut itse investoimaan keittiötiloihin tai tekemään remonttia niin investoinnin kuoletus vuokra on vielä enemmän. Päiväliikevaihtosi arkipäivinä olisi 300 € jolla et saa edes laskuja maksettua.

        Hyviä vinkkäjä, tattis. Todellakin on ainut ruokapaikka tässä kylässä. suurempiin kaupunkeihin matkaa 20-30km. Joten ei huolia näiden suurista ruokaketjuista. Tässä pitäjässä on pari suurta
        tehdasaluetta, josta käy työntekijöitä syömässä. Elikkä tuo 6000e on se minimitulo mikä kuukaudessa tulee. Tilassa on kaikki tarvittavat keittiö välineet koneista lähtien. Pieni pintaremontti tiedossa. se ei suuria vaadi.
        Jos itsellä on tällähetkellä palkkatulot n.1000e kuukaudessa niin mitä siinä nyt sitten voisi menettää???


      • yrittaja...
        hassua kirjoitti:

        Hyviä vinkkäjä, tattis. Todellakin on ainut ruokapaikka tässä kylässä. suurempiin kaupunkeihin matkaa 20-30km. Joten ei huolia näiden suurista ruokaketjuista. Tässä pitäjässä on pari suurta
        tehdasaluetta, josta käy työntekijöitä syömässä. Elikkä tuo 6000e on se minimitulo mikä kuukaudessa tulee. Tilassa on kaikki tarvittavat keittiö välineet koneista lähtien. Pieni pintaremontti tiedossa. se ei suuria vaadi.
        Jos itsellä on tällähetkellä palkkatulot n.1000e kuukaudessa niin mitä siinä nyt sitten voisi menettää???

        Yrittäjänä toiminimellä voit menettää henkilökohtaiset luottotietosi ja joutua vastuuseen esim. veroista tai maksamattomista muista firman laskuista. Osakeyhtiössä menetät vain sen minkä olet henkilökohtaisesti taannut.

        Jos tulosi nyt on tonnin kuukaudessa niin miten maksat vuokravakuuden (2-3 kk vuokra) ensimmäisen kuukauden vuokran ennakkoon ostat tuotteet ensimmäisiksi päiviksi tukusta teet sen pintaremontin hankit astiat ja muut välineet hankit maksupäätteen (ei kukaan enää maksa vain käteisellä). Kaikki nuo maksat käteisellä alussa, tuskin tukkukaan antaa aloittavalle yrittäjälle heti luottoa.

        Jos homma ei menekään putkeen ja selviät irti ilman suurempia velkoja niin olet työkkärin silmissä yrittäjä etkä saa penniäkään rahaa useampaan kuukauteen.

        Se tonni kuussa on vielä houkutteleva vaihtoehto kun alat yrittäjäksi noilla lähtökohdilla.


      • hassua
        yrittaja... kirjoitti:

        Yrittäjänä toiminimellä voit menettää henkilökohtaiset luottotietosi ja joutua vastuuseen esim. veroista tai maksamattomista muista firman laskuista. Osakeyhtiössä menetät vain sen minkä olet henkilökohtaisesti taannut.

        Jos tulosi nyt on tonnin kuukaudessa niin miten maksat vuokravakuuden (2-3 kk vuokra) ensimmäisen kuukauden vuokran ennakkoon ostat tuotteet ensimmäisiksi päiviksi tukusta teet sen pintaremontin hankit astiat ja muut välineet hankit maksupäätteen (ei kukaan enää maksa vain käteisellä). Kaikki nuo maksat käteisellä alussa, tuskin tukkukaan antaa aloittavalle yrittäjälle heti luottoa.

        Jos homma ei menekään putkeen ja selviät irti ilman suurempia velkoja niin olet työkkärin silmissä yrittäjä etkä saa penniäkään rahaa useampaan kuukauteen.

        Se tonni kuussa on vielä houkutteleva vaihtoehto kun alat yrittäjäksi noilla lähtökohdilla.

        Hyvä pointti. Lainahan tämän yrityksen perustamiseen on otettava. Kiinteistö tulisi olemaan oma. kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin, kaikki keittiö välineet astioista koneisiin on jo, eli kuuluvat kauppaan. Toisin sanoen rahat yrityksen aloittamiseen on jo varattu noin kolmelle ensimmäiselle kuukaudelle. Tarkoitin tuolla tonnilla sitä että, mitä menetän nykytilanteeseen verrattuna, eli saanko tonnin kuussa käteen palkkatyössä vai yritysmaailmassa.

        Eli miten tämä lasketaan:
        Pelkkä ruoka tuotto kuussa 6000e
        Vastile 250e/kk
        n.100e/kk
        vesi 40e/kk
        Ruoka ostot 1200e/kk
        Lainanlyhennys 1400e/kk(huom haluan maksaa nopeasti pois)
        mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?


      • tyjntj
        hassua kirjoitti:

        Hyvä pointti. Lainahan tämän yrityksen perustamiseen on otettava. Kiinteistö tulisi olemaan oma. kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin, kaikki keittiö välineet astioista koneisiin on jo, eli kuuluvat kauppaan. Toisin sanoen rahat yrityksen aloittamiseen on jo varattu noin kolmelle ensimmäiselle kuukaudelle. Tarkoitin tuolla tonnilla sitä että, mitä menetän nykytilanteeseen verrattuna, eli saanko tonnin kuussa käteen palkkatyössä vai yritysmaailmassa.

        Eli miten tämä lasketaan:
        Pelkkä ruoka tuotto kuussa 6000e
        Vastile 250e/kk
        n.100e/kk
        vesi 40e/kk
        Ruoka ostot 1200e/kk
        Lainanlyhennys 1400e/kk(huom haluan maksaa nopeasti pois)
        mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?

        optimistinen asenne että saisit 6000 ruokamyyntiä kuukaudessa uutena yrittäjänä.
        Kova lainanlyhennystavoite heti alkuun. Onko sinulla mitään pientäkään aavistusta yrittäjyydestä ennen tätä?
        Mutta jos kaikki menee putkeen niin 1500 miinus verot eli rikastumaan et pääse. Ja jos sulla on työntekijä et saa sitten tuotakaan. Silloin ei kannata vaihtaa palkkatyöstä tuohon.
        Pyydä terveystarkastaja paikalle ennen remonttia. Ettei tule yllätyksiä.


      • hassua
        tyjntj kirjoitti:

        optimistinen asenne että saisit 6000 ruokamyyntiä kuukaudessa uutena yrittäjänä.
        Kova lainanlyhennystavoite heti alkuun. Onko sinulla mitään pientäkään aavistusta yrittäjyydestä ennen tätä?
        Mutta jos kaikki menee putkeen niin 1500 miinus verot eli rikastumaan et pääse. Ja jos sulla on työntekijä et saa sitten tuotakaan. Silloin ei kannata vaihtaa palkkatyöstä tuohon.
        Pyydä terveystarkastaja paikalle ennen remonttia. Ettei tule yllätyksiä.

        Juu ei ole mitään havaintoa yrittäjyydestä. Sitähän täällä lähdin kyselemään.
        Tuo 6000 e on tosiaan minimi myynti kuukaudessa. Eikös ne neuvo laskemaan kaikki asiat alakanttiin? Huom. tuo on varma tuotto. Koska olisin ainut kahvila/ravintola yrittäjä tässä kylässä. Ja edelleenkin sillä on vakio asiakaskunta. Tähän laskelmaan ei ole otettu huomioon
        kylän asukkaita vaan pelkät työmiehet.
        Tätä tulevaa paikkaa olen pitänyt silmällä jo useammanvuoden ja nyt siihen olisi mahdillisuus.


      • .......
        hassua kirjoitti:

        Juu ei ole mitään havaintoa yrittäjyydestä. Sitähän täällä lähdin kyselemään.
        Tuo 6000 e on tosiaan minimi myynti kuukaudessa. Eikös ne neuvo laskemaan kaikki asiat alakanttiin? Huom. tuo on varma tuotto. Koska olisin ainut kahvila/ravintola yrittäjä tässä kylässä. Ja edelleenkin sillä on vakio asiakaskunta. Tähän laskelmaan ei ole otettu huomioon
        kylän asukkaita vaan pelkät työmiehet.
        Tätä tulevaa paikkaa olen pitänyt silmällä jo useammanvuoden ja nyt siihen olisi mahdillisuus.

        Jos myyt annoksen 8 eurolla niin sähkö/kaasu valmistusaineet tiskaus ja hävikki on jo 4-5 euroa eli varaudu tienaamaan enintään 3 euroa lautaselta.

        ts. 6 tonnin myynnistä sulla on "tuottoa" pari tonnia, josta ruvetaan vähentämään muita kuin valmistuskuluja


      • hilipatijoo
        ....... kirjoitti:

        Jos myyt annoksen 8 eurolla niin sähkö/kaasu valmistusaineet tiskaus ja hävikki on jo 4-5 euroa eli varaudu tienaamaan enintään 3 euroa lautaselta.

        ts. 6 tonnin myynnistä sulla on "tuottoa" pari tonnia, josta ruvetaan vähentämään muita kuin valmistuskuluja

        kovat on kulut sulla...
        no, toisaalta sähköhän on kallista.
        kyllä tossa saa tiskailla ja kokkailla kädet verille.
        Näyttäis tuolla ylempänä jo lukevan mitkä on kustannukset kuukaudessa.


      • yrittaja...
        hassua kirjoitti:

        Hyvä pointti. Lainahan tämän yrityksen perustamiseen on otettava. Kiinteistö tulisi olemaan oma. kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin, kaikki keittiö välineet astioista koneisiin on jo, eli kuuluvat kauppaan. Toisin sanoen rahat yrityksen aloittamiseen on jo varattu noin kolmelle ensimmäiselle kuukaudelle. Tarkoitin tuolla tonnilla sitä että, mitä menetän nykytilanteeseen verrattuna, eli saanko tonnin kuussa käteen palkkatyössä vai yritysmaailmassa.

        Eli miten tämä lasketaan:
        Pelkkä ruoka tuotto kuussa 6000e
        Vastile 250e/kk
        n.100e/kk
        vesi 40e/kk
        Ruoka ostot 1200e/kk
        Lainanlyhennys 1400e/kk(huom haluan maksaa nopeasti pois)
        mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?

        uusyrityskeskukseen tekemään laskelmaa parille ekalle vuodelle jotta näet miten rahat riittää ja minkälaisella liikevaihdolla pystyt elämään.

        Ennen mitään sitovaa sopimusta on tärkeää että saat kaikki paperilla liittyen liiketilaan (luvat, tarkastusraportit, kiinteistön taloustiedot) sekä toimintaan (tilinpäätökset, sähkölaskut, vesilaskut) joista voit sitten varmistaa laskelmien perusteet.

        Jos lainaa saat niin ehkä ensimmäisen toimintavuoden aikana ei kannata ottaa kaikkein tiukinta lyhennysohjelmaa, lainaa voit aina maksaa enemmän halutessasi mutta vähemmän harvoin onnistuu.

        Kun lasket ruokakustannuksia kannattaa mennä lähimpään tukkuun katselemaan mitä mikäkin maksaa ja mitä siellä on kaupan. Jos matka on pitkä ja paikkakunnalta löytyy joku yrittäjävetoinen ruokakauppa niin juttele mitä voisit sieltä käydä hakemassa.


      • sergbs
        yrittaja... kirjoitti:

        uusyrityskeskukseen tekemään laskelmaa parille ekalle vuodelle jotta näet miten rahat riittää ja minkälaisella liikevaihdolla pystyt elämään.

        Ennen mitään sitovaa sopimusta on tärkeää että saat kaikki paperilla liittyen liiketilaan (luvat, tarkastusraportit, kiinteistön taloustiedot) sekä toimintaan (tilinpäätökset, sähkölaskut, vesilaskut) joista voit sitten varmistaa laskelmien perusteet.

        Jos lainaa saat niin ehkä ensimmäisen toimintavuoden aikana ei kannata ottaa kaikkein tiukinta lyhennysohjelmaa, lainaa voit aina maksaa enemmän halutessasi mutta vähemmän harvoin onnistuu.

        Kun lasket ruokakustannuksia kannattaa mennä lähimpään tukkuun katselemaan mitä mikäkin maksaa ja mitä siellä on kaupan. Jos matka on pitkä ja paikkakunnalta löytyy joku yrittäjävetoinen ruokakauppa niin juttele mitä voisit sieltä käydä hakemassa.

        ihan hyvää hyvyyttään näitä ohjeita sulle täällä jaetaan.
        Mistä sulla on tämä tiukka tieto 6000 myynnistä? Jos yrittäjältä itseltään, pitää saada kaikki paperit nähtäväksi ja niiden kanssa hyvän kirjanpitäjän luo joka osaa kertoa onko yritys kannattava. Ja miksi vanha yrittäjä luopuu siitä jos se muka on kultamunia muniva hanhi??


      • zemiii i i i i
        hassua kirjoitti:

        Hyvä pointti. Lainahan tämän yrityksen perustamiseen on otettava. Kiinteistö tulisi olemaan oma. kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin, kaikki keittiö välineet astioista koneisiin on jo, eli kuuluvat kauppaan. Toisin sanoen rahat yrityksen aloittamiseen on jo varattu noin kolmelle ensimmäiselle kuukaudelle. Tarkoitin tuolla tonnilla sitä että, mitä menetän nykytilanteeseen verrattuna, eli saanko tonnin kuussa käteen palkkatyössä vai yritysmaailmassa.

        Eli miten tämä lasketaan:
        Pelkkä ruoka tuotto kuussa 6000e
        Vastile 250e/kk
        n.100e/kk
        vesi 40e/kk
        Ruoka ostot 1200e/kk
        Lainanlyhennys 1400e/kk(huom haluan maksaa nopeasti pois)
        mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?

        "mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?"

        se riippuu mikä yritysmuoto tulee sulle tmi vai oy ...vai mikä ?

        tmi:ssä
        tulot - menot = voitto ja se on sun palkkaa josta maksat normi verot oman veroprosentin mukaisesti (riippuu millaiset voitot ja tulot sulla on, siis koko vuonna)
        sen päälle maksat yel:n (eläkkeen) joka on aloittavalla yrittäjällä noin 1500euroa/vuosi.

        - lakisääteiset vakuutukset (toiminanvastuu, oikeusturva....) ehkä 500e/vuosi
        - alv= kun lasket 6000euron tulot, niiin muista laskea aina onko se 6000e/avl 0% vai 6000e/alv23%, koska kaikki alvithan maksat verottajalle kuukaussittain ja sulle jäävä osuus on aina alv0% summa. yrittäjäjnä ei kannata miettiä muita summia kuin alv23% taino en edes tiedä mitä alv-osuutta edes allalllasi käytetään?
        - tilitoimistomaksut (vai hoidatko ite sen) melkein kannattaa antaa sen osaavan ammattilaisen käsiin, ja jos tulee yksikin palkalllinen niin helpompaa kun joku on hoitamassa palkanlaskennat yms...esim: jos hakisit siihen jotain tukea ysm...paperijuttuja tulis aikalailla paljon. Kun tilitoimisto velottaa alle 100e/kk niin se summa tienataan aika nopeesti takasin.


        Sun tekstien perusteella olet tosi potenttiaalinen yrittäjä, kun hyvä oma paikka, laitteet on ja vuokraan ei mene rahaa, eikä muita kilpailijoita.... ei muutakun yrittämään, jos asiaa jahkailet pitkään niin eihän sitä sitten ole yrittäjäksi ollenkaan =)
        Hirveesti täällä on näitä ei-yrittäjiä pelottelemassa ...heh !


      • oho...
        zemiii i i i i kirjoitti:

        "mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?"

        se riippuu mikä yritysmuoto tulee sulle tmi vai oy ...vai mikä ?

        tmi:ssä
        tulot - menot = voitto ja se on sun palkkaa josta maksat normi verot oman veroprosentin mukaisesti (riippuu millaiset voitot ja tulot sulla on, siis koko vuonna)
        sen päälle maksat yel:n (eläkkeen) joka on aloittavalla yrittäjällä noin 1500euroa/vuosi.

        - lakisääteiset vakuutukset (toiminanvastuu, oikeusturva....) ehkä 500e/vuosi
        - alv= kun lasket 6000euron tulot, niiin muista laskea aina onko se 6000e/avl 0% vai 6000e/alv23%, koska kaikki alvithan maksat verottajalle kuukaussittain ja sulle jäävä osuus on aina alv0% summa. yrittäjäjnä ei kannata miettiä muita summia kuin alv23% taino en edes tiedä mitä alv-osuutta edes allalllasi käytetään?
        - tilitoimistomaksut (vai hoidatko ite sen) melkein kannattaa antaa sen osaavan ammattilaisen käsiin, ja jos tulee yksikin palkalllinen niin helpompaa kun joku on hoitamassa palkanlaskennat yms...esim: jos hakisit siihen jotain tukea ysm...paperijuttuja tulis aikalailla paljon. Kun tilitoimisto velottaa alle 100e/kk niin se summa tienataan aika nopeesti takasin.


        Sun tekstien perusteella olet tosi potenttiaalinen yrittäjä, kun hyvä oma paikka, laitteet on ja vuokraan ei mene rahaa, eikä muita kilpailijoita.... ei muutakun yrittämään, jos asiaa jahkailet pitkään niin eihän sitä sitten ole yrittäjäksi ollenkaan =)
        Hirveesti täällä on näitä ei-yrittäjiä pelottelemassa ...heh !

        " yrittäjäjnä ei kannata miettiä muita summia kuin alv23%"

        siis tietysti alv 0% summia


      • Kulut tarkistettu?
        hassua kirjoitti:

        Hyvä pointti. Lainahan tämän yrityksen perustamiseen on otettava. Kiinteistö tulisi olemaan oma. kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin, kaikki keittiö välineet astioista koneisiin on jo, eli kuuluvat kauppaan. Toisin sanoen rahat yrityksen aloittamiseen on jo varattu noin kolmelle ensimmäiselle kuukaudelle. Tarkoitin tuolla tonnilla sitä että, mitä menetän nykytilanteeseen verrattuna, eli saanko tonnin kuussa käteen palkkatyössä vai yritysmaailmassa.

        Eli miten tämä lasketaan:
        Pelkkä ruoka tuotto kuussa 6000e
        Vastile 250e/kk
        n.100e/kk
        vesi 40e/kk
        Ruoka ostot 1200e/kk
        Lainanlyhennys 1400e/kk(huom haluan maksaa nopeasti pois)
        mitä jää käteen kaikkien tellien ja lellien jälkeen?

        Tässä kyllä pisti silmään se että jos ruuan myynnin tuotto on 6000€ kuussa niin miten ruokaostosi olisivat vain 1200€ kuussa kun yleensä jo pelkissä halvoissa kebab tai pizzapaikoissa menee raaka-ainekustannuksiin n. kolmannes myynnistä eli sinun tapauksessasi 2000€ kuussa.

        Yel maksua ja veroja ei tarvitse perätä koska yrittäjältäkin toiminimeltä siis peritään progressiivisesti veroa eli jos voitto ei ole kummoinen niin ei sinua rankalla kädellä verotetakaan. Yel maksun voit itse asettaa minimiin joka on vähän päälle satanen kuussa.
        Muista tietenkin että alvin maksat myynnistä mutta toisaalta maksettavasta alvista voit vähentää alvit jotka olet maksanut ostoksistasi eli eipä ne alv maksut sinua välttämättä rasita sen kummemmin.
        Tärkeintä on kate eli paljon sinulla jää myynnistä raaka-aineiden oston jälkeen. Kiinteistä kuluista tietenkin vuokra on melkein suurin kuluerä mutta sinulla tuo näyttää olevan naurettavan pieni kuluerä.


    • 123321123321

      Muista että et pärjää yksin

      se joka käsitelee ruoka-aineita ei saa käsitellä rahaa tai tiskata

      • hassua

        Hyvää hyvyyttänne olette jaelleet tietojanne kysyjälle joka ei tiedä mistään mitään....se on jees..
        Aikapaljon tulee negatiivisia juttuja, mutta minkäs niille kateellisille mahtaa...suomi niitä pullollaan.
        Joopa, no kyseinen ihminen joka kultakaivoksestaan luopui on menehtynyt...ja ei siitä sitten enempää.
        Ja missä sanotaan että ruuanlaittaja ei saa käsitellä rahaa? Ymmärtääkseni astioita ei saisi enää käsin tiskata vaan ihan nätisti tiskikoneessa...


      • fgnfsgns
        hassua kirjoitti:

        Hyvää hyvyyttänne olette jaelleet tietojanne kysyjälle joka ei tiedä mistään mitään....se on jees..
        Aikapaljon tulee negatiivisia juttuja, mutta minkäs niille kateellisille mahtaa...suomi niitä pullollaan.
        Joopa, no kyseinen ihminen joka kultakaivoksestaan luopui on menehtynyt...ja ei siitä sitten enempää.
        Ja missä sanotaan että ruuanlaittaja ei saa käsitellä rahaa? Ymmärtääkseni astioita ei saisi enää käsin tiskata vaan ihan nätisti tiskikoneessa...

        tässä ketjussa ollut yhtään kateellisia. Vaan realistisia. Ja jospa ihan olisi itsellään vastaajilla kokemusta pienyrittäjyydestä ja siksi neuvoivat. Laita vaan ruokala pystyyn, kerro sitten myöhemmin miten kävi ja paljonko nettosit kuussa. Mutta oletin että haluaisit kumminkin parempaa palkkaa kuin nykyään saat...
        Ja tuo on nyt järjetön kommentti ettei saa käsitellä ruoka-aineita ja rahastaa.


      • hassua
        fgnfsgns kirjoitti:

        tässä ketjussa ollut yhtään kateellisia. Vaan realistisia. Ja jospa ihan olisi itsellään vastaajilla kokemusta pienyrittäjyydestä ja siksi neuvoivat. Laita vaan ruokala pystyyn, kerro sitten myöhemmin miten kävi ja paljonko nettosit kuussa. Mutta oletin että haluaisit kumminkin parempaa palkkaa kuin nykyään saat...
        Ja tuo on nyt järjetön kommentti ettei saa käsitellä ruoka-aineita ja rahastaa.

        Kiitos kommenteistanne.
        Minullakin meni hieman yli omat kommentit...hyvää tarkoititte.
        Tää juttu on vaan niin lähellä sydäntä. Sitten kun oikeinpaljon perehdyt , lasket ja puntaroit koko hommaa yhteen niin tulee niitä negatiivisia kokemuksia, kommenntteja. Sitten tuntuu että" helvetti kannattaako tässä maailmassa yrittää enää yhtään mitään". Myönnä että menot tulee olemaan suuria, mutta omasta näkökulmasta teen mielummin itseitselleni töitä, kun jatkan pätkähommia työnantajien heittopussina... olen ollut liian kiltti työntekijä ja nyt sellanen fiilis että "nyt saa riittää".
        Nää on vaan niin hassuja heittoja että ruuanlaittaja ei käsittele rahaa tai tiskaa. Olen ollut isommissa keittiöissä ja kyllä siellä käsitellään kaikkea, huom..tosin hanskat kädes.


      • jkuhhgh
        hassua kirjoitti:

        Kiitos kommenteistanne.
        Minullakin meni hieman yli omat kommentit...hyvää tarkoititte.
        Tää juttu on vaan niin lähellä sydäntä. Sitten kun oikeinpaljon perehdyt , lasket ja puntaroit koko hommaa yhteen niin tulee niitä negatiivisia kokemuksia, kommenntteja. Sitten tuntuu että" helvetti kannattaako tässä maailmassa yrittää enää yhtään mitään". Myönnä että menot tulee olemaan suuria, mutta omasta näkökulmasta teen mielummin itseitselleni töitä, kun jatkan pätkähommia työnantajien heittopussina... olen ollut liian kiltti työntekijä ja nyt sellanen fiilis että "nyt saa riittää".
        Nää on vaan niin hassuja heittoja että ruuanlaittaja ei käsittele rahaa tai tiskaa. Olen ollut isommissa keittiöissä ja kyllä siellä käsitellään kaikkea, huom..tosin hanskat kädes.

        elä meistä lannistu. Ja noista olis helpompi keskustella jonkun kanssa nokakkain ja jonkun sellaisen joka on myös pienyrittäjä. Ja silloin on helpompi neuvoa kun on kaikki faktat tiedossa.
        Ja olispa vaikee olla ruoanlaittaja joka ei saa tiskata:)


      • gfbsfgnb
        jkuhhgh kirjoitti:

        elä meistä lannistu. Ja noista olis helpompi keskustella jonkun kanssa nokakkain ja jonkun sellaisen joka on myös pienyrittäjä. Ja silloin on helpompi neuvoa kun on kaikki faktat tiedossa.
        Ja olispa vaikee olla ruoanlaittaja joka ei saa tiskata:)

        olen itsekin yrittäjä yli kymmenen vuoden kokemuksella eli ei täällä ei-yrittäjät pelottele.


      • ruokalan täti
        hassua kirjoitti:

        Kiitos kommenteistanne.
        Minullakin meni hieman yli omat kommentit...hyvää tarkoititte.
        Tää juttu on vaan niin lähellä sydäntä. Sitten kun oikeinpaljon perehdyt , lasket ja puntaroit koko hommaa yhteen niin tulee niitä negatiivisia kokemuksia, kommenntteja. Sitten tuntuu että" helvetti kannattaako tässä maailmassa yrittää enää yhtään mitään". Myönnä että menot tulee olemaan suuria, mutta omasta näkökulmasta teen mielummin itseitselleni töitä, kun jatkan pätkähommia työnantajien heittopussina... olen ollut liian kiltti työntekijä ja nyt sellanen fiilis että "nyt saa riittää".
        Nää on vaan niin hassuja heittoja että ruuanlaittaja ei käsittele rahaa tai tiskaa. Olen ollut isommissa keittiöissä ja kyllä siellä käsitellään kaikkea, huom..tosin hanskat kädes.

        Itse olen ravintoloitsija saman tyyppisessä paikassa..kylläkin henkilöstöravintolassa.
        Laske eka ns.esimerkki ruoka-annoksen veroton raaka-aine hinta ja siihen laitetaan päälle 13% alv ja n.35% kate eli muiden menojen osuus(sähkö,vesi,pesu-aineet,pakkausmateriaali,palkka,yel ja oma eläke,vakuutus itselles,-kiinteistölle,-asiakkaille ns.vastuuvakuutus,kuljetuskust.markkinointi,somistus,maksupääte,luottokunnan maksut,puhelin,pankkipalvelut,..yms)

        Ja jos jotain jää varaa loma-ajoille rahaa(koska kiinteät kustannukset juoksee vaikka yritys ei tuota),Kiire ajan apulaiselle palkka varattava palkka,yms..
        Mitä jos sairastut??

        Suosittelen menemistä yrittäjäkoulutukseen sieltä saa hyviä vinkkejä ja neuvoja...


      • häh

        Joopa joo. Ainakin kauppahallissa kepab-myyjistä kalakauppiaihin asti sama tyyppi käsittelee sekä rahaa että ruokaa.


      • Anonyymi

        Ainakin kebab-paikoissa ne kilon kulmakarvanaamat tulee keittiöstä, lääppii karvahandut essuun, ottaa rahat, iskee ne kassaan ja menee takas keittiöön..


    • Yksinyrittävä

      En kylläkään jaksanut lukea koko masentavaa ketjua loppuun asti, mutta jos sulla on myynti se 6t/kk ja kiinteisiin menee siitä se puolet, niin kyllä vielä palkkatuloja ton mukaan tullee se 1500-2000/kk jos yksin hommaa pyörität ja tossa noin kolmessa tonnissa on kaikki muut kulut paitsi yrittäjän omat maksut.

    • Kokki333

      Yksi yrittäjyyttä tuumiva miettii että mitenkähän alkuperäisellä kirjoittajalla menee?
      Minulla olisi mahdollisuus alkaa vastaavaan.. olen nyt emäntänä paikassa jota minulle kaupataan. Sinänsä hyvä tilanne, tiedän minkä verran asiakkaita käy ja paljonko menee ruoan tuottamiseen.
      Verot, vuokrat, vakuutukset... muiden palkat.... se onkin sitten hepreaa ja kuinka hyvin itse saisin palkkaa...?
      Minulla asiakkaita käy keskimäärin 80-100 päivässä eli keskimäärin 14000,- ruoan myynnillä tuloa, lisäksi muutamia kakku- yms tilauksia viikossa joista keskimäärin lisätuloa 500-1000 € per / kk.
      Uskaltaisko :) voi että... kyllä on niin kovasti peloteltu ettei kannata yrittäjäksi alkaa, että vaikka lähestulkoon varma nakki, siltikin hirvittää!!

    • monen vuoden yrittaj

      Jos toiminta on jo kaynnissa ja asiakaskunta on melko vakaata kannattaa ehdottomasti lahtea rohkeasti liikkeelle. Jos myynti on noin 6000 se on siis myyntituloa. Siita pois menot.

      Menot on jaettava kiinteisiin menoihin ja muuttuviin menoihin. Muuttuvat menot riippuvat kaytannossa siita miten paljon myyt eli raaka-aineet ja tietenkin arvonlisavero 13 tai 14 % ravintolassa. ALV:iin menee siis lahes 1000 euroa. Raaka-aineisiin en tieda paljonko menee, sanotaan vaikka 25% myyntihinnasta eli 1500 euroa. Siihen voi menna enemmankin, lisaksi yleensa tulee kaikenlaisia yllattavia kuluja. Lasketaan siis vahintaan 2500 euroa muuttuviin kuluihin.

      Kiinteisiin kuluihin kuuluu tarkeimpana vuokrat ja palkat. Vuokrat ei saisi olla paljon yli 15% liikevaihdosta eli noin 1000 euroa sahkon ja veden kanssa. Sitten jaa viela noin 2500 euroa josta pitaisi maksaa palkat seka yrittajalle itselleen etta tyontekijoille, joihin joutuu lisaamaan noin 30% kuluja. Eli maksimissaan voit palkata yhden osa-aikaisen tyontekijan jotta rahaa jaisi viela omaankin palkkaan.

    • Anonyymi

      Hei
      Kannattaa käydä omassa Uusyrityskeskuksessa. Sieltä saa maksutonta ja puolueetonta apua. Mm. juuri tuohon kannattavuuteen ja kaikkeen yrityksen perustamiseen liittyen. Oman keskuksen löydät www.uusyrityskeskus.fi
      Sieltä voi ladata maksutta myös Perustamisoppaan, jossa kattavasti perustietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies kateissa Lapualla

      Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla
      Lapua
      116
      6010
    2. Poliisi tutkii murhaa Paltamossa

      Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta
      Paltamo
      32
      4107
    3. Olenko joka hetki

      Ajatuksissasi?
      Ikävä
      82
      3362
    4. Jos me voitais puhua

      Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä
      Ihastuminen
      18
      2996
    5. Jenna meni seksilakkoon

      "Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t
      Maailman menoa
      252
      2064
    6. Joo nyt mä sen tajuan

      Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?
      Ikävä
      88
      2004
    7. Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."

      Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui
      Maailman menoa
      43
      1817
    8. Mikä sinua ja

      kaivattuasi yhdistää ?
      Ikävä
      143
      1795
    9. Olipa ihana rakas

      ❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau
      Ikävä
      8
      1696
    10. Vain yksi elämä

      Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu
      Ikävä
      88
      1569
    Aihe