Aihe

Ylikiiminki asuinpaikkana?

Muualta tuleva.

Minkähänlainen paikka tuo ylikiiminki on asuinpaikkana nykyään, Ouluun liittymisen jälkeen? Miten kaikki palvelut, vai onko siellä ylipäätään mitään? Mitä kauppoja, apteekkia, terveyskeskusta? Minkälaisia ihmisiä asuu, onko nuorta vai vanhaa väestöä?

Kannattaako tontin ostamista ylipäätään harkita? Olisi ilmeisesti halvemmat hinnat kuin Oulussa, eikä välimatkakaan ole hirveä. Ja luulisi olevan rauhallisempaakin, kuin ihan kaupungin tuntumassa?

-Muualta Ouluun muuttava perhe-

110

3757

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Suosittelen lämpimäs

   Itse asun Vesalassa ja olen viihtynyt, mutta onhan täällä ihmisillä omat pienet piirinsä, jotka kannattaa jättää väliin, niin pääsee helpommalla henkisesti.

   Ehdottomasti kannattaa ostaa talo täältä! Tontista en tiedä, koska parhaat tonttimaat ainakin vesalassa meni heti alkuunsa ja veteliä rakennusmaita on tarjolla kaukana joesta.
   Matka keskustaan kestää 30-35 minuuttia, menipä sitten bussilla tai omalla autolla rajoitusten mukan, ja linkut lähtevät tuosta 150m päästä.
   Palvelut: Tk ei toimi, koska siellä saa vain vastaukseksi ei oota ja panikointia -mutta ei haittaa, jos kulkee Ouluun töihin ja on työterveyspalveluiden piirissä, siellä homma pelaa; samaten kuin lasten vakuutuksilla pääsee yksityiselle. Apteekki toimiin erinomaisesti ja ei tarvitse jonottaa. Kauppoja on Arina, joka kohta laajenee, ja Mäkelä - itse käyn arinassa sen harvan kerran kun joudun täällä kauppaan jotain pientä hakemaan, mutta yleensä Oulusta tullessa Kaakkurin CM esimerkiksi on oiva paikka Ylikiimingistä töihin kulkevalle, koska on matkan varrella ja siinä on bensa-asemakin vieressä.

   Täällä aika kuluu ja tekemistä riittää joka makuun!

   • ....

    tarkoittaa tuolla Cittarilla Ruskon CM:ää..


   • ihmettelijäää
    .... kirjoitti:

    tarkoittaa tuolla Cittarilla Ruskon CM:ää..

    Miksei tueta oman alueen kauppoja ja palveluita? Jos omaltakin asuinalueelta kauppoja löytyy, miksi käydään Oulussa kaupassa? Onko valikoima niin huono? Vai onko paikalliset kateellisia, ettei vo tukea oman kylän yrittäjiä?


   • ei kade ainakaa
    ihmettelijäää kirjoitti:

    Miksei tueta oman alueen kauppoja ja palveluita? Jos omaltakin asuinalueelta kauppoja löytyy, miksi käydään Oulussa kaupassa? Onko valikoima niin huono? Vai onko paikalliset kateellisia, ettei vo tukea oman kylän yrittäjiä?

    Kaupoissa todella nihkeä palvelu ja kovat hinnat, sekä huono laatu ja valikoimat putteellisia.
    Rautakaupassa henkilökuntaa liikaa ja turhaa henkilökuntaa pidetään palkkalistoilla pitämällä kovis hintoja, . mutta toivottavasti uusi Arina on niin iso että työllistää oikeasti nämä ihmiset ja opettaisivat vielä asiakadspalvelua näille S-kapuan happamille akoille, joille työnteko tuntuu olevan ylitsepääsemätön haaste paskanjauhamisen ohessa.
    Parturit osaavat leikata tasan sen yhden tyylin joka kerta.

    - siis miksi ihmeessä antaisin näikke kepulaisille rahani, kun muualta tässä kaupungissa saan parempaa, helpommin ja halvemmalla?
    Ei todellakaan ole aikomus tukea tätä nepostismia ja auttaa ihmnisiä syrjätymään tukemalla kepulia!
    Tekisi hyvää monen mielenterveydelle käydäö vähän ihmisten ilmoilla vaikka kaupungissa.

    Ylikiiminkiläisissä tuskin on kateuden aihetta kenellekkään, mutta tämän kylän sisällä on varmaan kovaa kateutta.

    Asuinpaikkana suositenen YK:ta, muts tytöt knnattaa tehdä ja asiansa hoitaa muualloa kuin Ylikiimingissä, ettei mene piirit pieniksi, kuten näillä mutamilaalkuasukkailla näyttää käyneen.


   • Suosittelen lämpimäs
    .... kirjoitti:

    tarkoittaa tuolla Cittarilla Ruskon CM:ää..

    Kyllä näin, vaikka kuljen myöskin kaakkutrn CM;tinkin ohitse joka päivä ja asioin myöskin siellä.


   • epämiellyttäviä
    ihmettelijäää kirjoitti:

    Miksei tueta oman alueen kauppoja ja palveluita? Jos omaltakin asuinalueelta kauppoja löytyy, miksi käydään Oulussa kaupassa? Onko valikoima niin huono? Vai onko paikalliset kateellisia, ettei vo tukea oman kylän yrittäjiä?

    siksi koska yritetään minimoida leStaattisten kohtaaminen


   • asukas

    l€staattisuudesta riesaa eniten lapsille, joita nuo jengit kiusaavat.

    muutoin tykkään asua rauhallisella paikkakunnalla

    tontin hinnassa säästi talopaketin hinnan verran ja tontilla mahtuu harrastamaan
    luonto on ympärillä, hiihtoladulle voi lähteä omasta pihasta ja vesistöä on vieressä jos kalastus /uinti/melonta/sub lautailu kiinnostaa

    jos bussiyhteydet olisi edullisemmat ja paremmat niin sittenpä vois olla melkein täydellistä
    ai niin ... valokuitua ei helpolla saa onneksi 4g pelaa hyvin.


  • Ylikiiminkiläinen

   Arinan myyjät Ylikiimingissä ovat iloisia ja ystävällisiä, . Apteekki toimii hyvin. Tk niin ja näin ja hammaspuolelle vaikea saada aikaa. Mäkelän kauppa on kallis ja huonoa tavaraa mutta henkilökunta ystävällistä. Kampaajat surkeita. Koulut ja opettajat kirkolla toimii hyvin, samoin kirjasto. Ylikiiminkiläiset on ystävällisiä, kun vaan ite antaa heille mahdollisuuden, paljolti itestä kiinni. Olen asunut Ylikiimingissä 13v.j ja vaikka Oulussa kulen paljon niin ruuan ostan täältä ja muut palvelut Oulusta. Haittapuoli se että rautakauppa lopetetaan. Tapahtumia on kesällä ihan kiitettävästi. Kerhoja kirkolla on monenlaisia. Mut jos asuu kauempana sivukylällä niin eipä nämä palvelut ilahuta, ovat niin kaukana, kulkee vain ne kouluautot sivukylillä. Onneks on 2 krt viikossa myymäläauto, joka sekin kallis. Yhteenveto omalta puoleltani on et kyl tääl o hyvä asua. Vesalaan en suosittele, nimittäin kylän lestaadiolaiset ei ota piireihinsä jos et ole lestaadiolainen . Asuu monta tuttua siellä ja kaikki kertoo samaa.

  • tälläinen näkökulma

   Jos omaat kiusaavia lapsia muuta Ylikiiminkiin tai Kiiminkiin. Osta mammuttihirren homehtuva hirsilato, olet täysin integroitunu Kiiminkeihin tai Ouluun. Hiljattain homeesta puheenollen kaverin 5 vuotta vanhaan mammuttihirsitaloon tehtiin tuuletusikkunalle aukko vanhan ikkunan rinnalle motorisahalla aukasemalla. Kas kummaa kaikki hirrenpätkät olivat mustassa homeessa moniurien kohdalta jossa eriste, sen mustempaa mitä sisemmällä.
   Lisäksi näytti että lamellien liimaus alkaa rakoileen.
   kaveri on kusisukassa kun yrittää myydä taloaan. Katsokaapa kaikki mammuttihirsitalonne hirsien väliin mitä mustaa tököttiä siellä on,

  • vävypoika08

   Jos haluat kateellisten maalaisjunttien yhteisöön, jossa kaikki ovat jotakin kautta sukua toisilleen, tervemenoa!

   Entinen anoppila on siellä, Vepsän kylällä, joka on vielä YK:n keskustasta noin 15km kohti Puolankaa - siksi tuli siellä melkein 10v väkisin käytyä vaikka ei olisi itseä yhteen kiinnostanut. Keskustassa yksi baari, Osuuspankki kuten joka maalaiskylässä, pari peruskauppaa, peruspalvelut joten kuten mutta ei mitään ylimääräistä.

   Jos jotain hyvää pitää kaivaa.. luonto ja maisemat yleensäkin ovat hienoja, jokirantaa & halpoja tontteja.. mutta jos kaupungissa olet tottunut elämään, älä ikinä tuonne muuta:) Jos taas rauhaa ja maalaismaisemaa etsit, oikein mukava paikka. Pääosin vanhenevaa väkeä, mutta seassa myös joku nuori aikuinen, joka ei uskalla ihmisten ilmoille muuttaa.

   Up Yours!

  • annikn

   Mielestäni Ylikiiminki on ihan oiva mesta.

   Koulut siellä käyneenä voin sanoa, että lapselle erittäin ystävällinen ilmapiiri kasvaa! Lauantaiset Lavatanssit kesäisin tosin vetävät murrosikäisiä lapsosia alkoholin pariin (syvällä rintaäänellä voin tämän todeta...). Nuorille järjestetään paljon mielekkäitä tapahtumia ja talvisin koulun jälkeen pääsee erittäin laadukkaalle nuorisotilalle viettämään aikaa ikäistensä kanssa.

   S-Market on hyvä, M-Market aika kallis. Palvelu mielestäni hyvää, myyjät tuntevat lähes kaikki asiakkaansa nimeltä! Parturipalveluissa parantamisen varaa, terveyskeskuspalvelut jokseenkin tukossa. Politiikkapalaverit käydään säännöllisesti viikonloppuisin huoltoasema SEOlla - kylän kokoontumispaikka!

   Urheilu-, harrastus- ja reippailumahdollisuuksia on paljon: hiihtolatuja kilometreittäin, luontopolkuja, vesistöä, metsiä vaikka kaikille jakaa, yleisurheilurata, raveja kesäisin, kerhoja ja tapahtumia, palveleva kirjasto, moottoriurheilumahdollisuuksia...

   Ihmiset ovat aika lailla omiin piireihinsä sulkeutuneita mutta hanakasti tutustumalla pääsee kyllä piireihin mukaan, vaikkapa osallistumalla tanssitapahtumiin. Lestadiolaisia on paljon, minua se ei kuitenkaan ole koskaan haitannut.

   Jos tonttia mietitte niin harkitkaa Vesalaa, Ukkolanmäkeä, Ukkolankangasta, kekustaa, Säävälää ja Jokelaa! Kaikki itse kyläkeskuksen lähellä ja Ouluun pääsee todella nopeasti.

  • lestofobia

   Ei Ykissä lestoja niin paljoa ole kuin monessa muussa pitäjässä.

  • huono sijoituskohde

   Kohta saa halvalla taloa sieltä, ei työtä, pitkät matkat palveluksiin, jos työttömyys kohtaa niin möksähät sinne tai pikalähtö konkkaamalla talo alle lipan, ainakaan talojen hinnat ei nouse...

  • äläs nyt kuules

   Ei missään nimessä huono sijoituskohde toimiva ja nykyaikainen idyllinen asunto maalta, koska ihmiset haluavat rauhaa ja moni muuttaa maalle, alkaa elää ihan uudenlaista elämää erilaisella elämänfilosofialla, koska oravanpyörässä väsyy!
   Toki asunnonhintojen lasku on uhkana joka paikassa minne liikaa rakennetaan.

  • en voi suositella

   Ei kannata harkita. Paikallinen väestö on vainoharhaa sairastavaa, imisiä mullistelevaa, juoruavaa tuulipukukansaa.
   Sukurutsaaminen aiheuttaa ilmeisesti vainoharhaisuutta?

  • tjeh tjeh tjeh

   Heh. Hemmot kulkee 24/7 työvaatteissaan tai metsästyspuvuissaan leukku vyöllä:)
   -Kannattais hankkia vaatetta vaikka Dressmanilta: "ota kaksi, maksa kolme":)

   JUNTIT!

   • JKASLS

    Mitenkäs suu pannaan jos kaupat sulkisivat ovensa ja terveysasema menisi kiinni?? Luonto on mitä mainioin ja osittain keskellä kylää. Koulut todella lapsiystävällisiä, toimiva apteekki. Todella idyllinen maalaispitäjä, jossa osataan pitää tarvittassa huolta toisista, mutta annetaan myös elää!! Siinäpä esimerkkiä muille.

    Nim: Jäyhän kuoren alla sykkii lämmin sydän.


  • Kaliqa

   Omahyväisiä ja skitsofrenisiä tämä kylä on täynnä.
   Jokainen kitsas varastaa ja himoitsee toiselta, juoruaa pahaa, eli hankala siinä on mitään luottamusta, niinpä skitsous kukoistaa ja kyräilyä on.

  • kakki tulee kohta

   Piiriii pieniiii pyöriii, ykiläiset siinäää hyöööriiii, juorut kulkeee juujuuujuuuu ja askaa puuuheet kyyylläää juuuuuu!!

   Tuulipukukansan puvut kahisevat ja tuuli huulia liikuttelee:)

  • Hei.

   Lessuja löytyy kyllä vesalan lisäksi myös vepsältä! Siellä joka toinen lapsiperhe on lestadiolainen. Kiihkolestoja. Kirkonkylällä ja vähän kauempana - juopuli, jokikokko, nuoritta - sieltä ei lestoja montaa löydä. Ehkä homoja varsinkaan. Kaupassa et voi välttyä mummojen utelialta katseilta, niitä mummoja kyllä löytyy.

   • Ahistaa niin prklees

    Jaa ettei Ylikiimingissä muka homoja? On niitä kuule, vaan eihän ne siellä pienissä piireissä voi tulla kaapista ulos! Itse tiedän ainakin kolme homoa sieltä, mutta sehän on heidän asiansa mihin läpeen työntävät menemään -ei ole minulta pois!
    Homovihakin on vähän sellainen kaappihomojen tapa peitellä omia fantasioitaan;)
    Jos ihminen on sinut itsensä ja seksuaalisuutensa kanssa, niin ei sitä toisten homous jaksa kiinnostaa, kunhan homoilevat omissa asunnoissaan eikä julkisesti.


  • Ahistaa niin prklees

   Ylikiiminki on kivikautinen koko kylä. Edes kunnon ravintolaa ei ole koko kylällä ja kaupakin enää se Arinan kepulaisen kauppa, kun se Mäkelän ylihinnoiteltu pytinki sulki ovensa. Kuolemaan päin on tämä kylä, ihan kuten ovat kuolleet tämän kylän ihmisetkin henkisesti ja silminnähden fyysisesti. Poliisia ei näy ja meno sen mukaista; rattijuoppoja piisaa ja kaahareita, puhumattakaan rosvoista. Peruspalveluitakin karsitaan mm. liikuntapaikkojen osalta,
   Koulut on hyvät ja uudet, samaten päiväkodit, sikäli ei valittamista.

   Ravintola tänne pitäisi saada uusi, ja jonkun sellaisen pitämänä, joka osaa palvella asiakkaitaan, eikä machoile. - Toisaalta näille junteille ihan hyvä tuo kylän kaljakuppila ja pääseehän tästä Ouluun helpolla jos haluaa ihmisiä nähdä.
   Talvi ahdistaa YK:ssa kyllä niin helvetisti ainakin minua. Ou -YKI -tietä ei varmaan meinata edes aurata talvella, vaan säästetään ja laitetaan vain uudet liikennenopeudet, niin saa traktorilla ajaa talla pohjassa sitä 70 km/h Ruskon Cittariin hakeen joulukinkkua.
   Kesällä ja syksyllä tämä on mahtava paikka. Mökkiläisille siis onneksi olkoon loistavasta valinnasta mökkikyläksi!

  • e-ykiläinen

   Kannattasikos ed.nimimerkin "Ahistaa niin jne" muuttaa kiireen vilkkaan pois Ylikiimingistä? Itse olen entinen ylikiiminkiläinen ja minusta paikkakunta on aivan ihastuttava. Ihmiset ovat ystävällisiä, luonto kaunis ja ilma puhdas. Noista palveluista voikin kritisoida, mutta eipä ne taida muualla tänä päivänä olla paljoa häävimmät!?

   • Ahistaa niin prklees

    Kyllä, kannattaa muuttaa pois. Näin talven tullen täältä joutaisi vaikka ihan ulkomaille. Kesällä täältä ei malta pois.
    Sinäkin kehut Yk:ta, koska sinun juuret on täällä, eikö?
    Ja lun juuret täältä, niin olet jäävi kommentoimaan.
    Kuitenkin olet tällä kylällä suhteilla saadussa työpaikassa, eikö?


  • e-ykiläinen

   Hei, etkös osaa lukea? Olen ex-ykiläinen ja vaikka vielä asuisinkin siellä, miksi olisin jäävi kommentoimaan omaa asuinseutuani? Asun tätä nykyä aika lähellä Ylikiiminkiä ja usein kommentoin omaa, nykyistä asuinseutuani. Nyt en ymmärrä ajatustasi. Tarkentaisitko hieman, kiitos!

   • Ahistaa niin prkl

    Vaikka olet ex ykiläinen, voit silti kulkea töissä Yk:ssa, kuten moni tekee.

    Älä ota hei henkilökohtasesti;)


  • ex-ykiläinen

   Mikäs pinttymä sinulle tuli (vai oletko kenties aina eri kirjoittaja:)) tuosta minun töissä käynnistä:)? Asun kuitenkin sen verran kaukana ko. pitäjästä, että en kulje siellä asti töissä vaan ihan tässä oman kunnan aluella, kävelymatkan päässä:). Ja toisakseen, et itse vastannut kysymykseeni, että miksi olen jäävi entisenä ykiläisenä kuntaa ja kunnan asioita kommentoimaan:)?

   En ota henkilökohtaisesti, älä sinäkään.. ja löysää vähän pipoa!:)

   • Ahistaa niin prkl

    Jäävi siksi, koska sinussa kiertää Yk-veri. Eri asia tietty on, mikäli olet kokeillut asua muuallakin kuin synnyinkylässäsi ja siellä missä nyt asut:)
    On tässä kyläpahasessa puolensa, mutta talvet vois asua muualla ja olisi täällä perupalveluissa parannettavaa ja mm. bussiyhteyksissä, jotka huonot siksi, kun kukaan ei niitä käytä vaikkapa työmatkaliikenteeseen.


   • Linja-autonkuljettaj
    Ahistaa niin prkl kirjoitti:

    Jäävi siksi, koska sinussa kiertää Yk-veri. Eri asia tietty on, mikäli olet kokeillut asua muuallakin kuin synnyinkylässäsi ja siellä missä nyt asut:)
    On tässä kyläpahasessa puolensa, mutta talvet vois asua muualla ja olisi täällä perupalveluissa parannettavaa ja mm. bussiyhteyksissä, jotka huonot siksi, kun kukaan ei niitä käytä vaikkapa työmatkaliikenteeseen.

    Ei ne bussit aja turhaan, kun läskipeffat ajaa omilla autoilla ovelta ovelle. Kävelisitte pysäkille edes, niin perse ei olis niin leveä ja eläisitte ehkä viiskymppiseksi ennen sydäriä. Käyttäkää julkisia ja vaatikaa perempia yhteyksiä ni ei tartte märistä huonoja yhteyksiä.


  • ex-ykiläinen

   Juu, kiertää kiertää ja olen ylpeä siitä! Maalaistyttärenä olen saanut kunnon vanhanaikaisen kasvatuksen, jonka turvin on hyvä porskuttaa eteenpäin. Joten katselepa sinäkin siellä ympärille, mukavia tyttöjä siellä "pitäjässä" on:). (Siis sikäli mikäli olet vapaalla jalalla.. ja jostakin syystä oletan sinun olevan miespuoleinen hlö:)).

  • Ahistaa niin prkl

   Mieshenkilö olen kyllä.

   MIllainen se vanhanaikainen kasvatus oli? -Minun mielestäni vanhanaikaista konservatiivista kasvatusta ei voi soveltaa nykyaikana muuta kuin heikosti maalla. Siis maalaisuudessa naisissa on todellakin isot plus-puolensa ja varsinkin emännän on hyväkin olla maalta ennemmin kuin joku kaupunkilaisavuton, joka ei osaa keittää edes pottuja. Mikään verkkarihirmu ja haudassanouseen näköinen, NO THÄNX -vaikka jollekin isännälle olisi ihanne sellainen kotihiiri naisena, niin ei tarvitsisi pelätä että menee toisen luo;)
   Nykyisin kuitenkin eletään tasa-arvon aikaa, kohta vuotta 2012, niin ei sitä kauhean konservatiivisesti voi elää nainenkaan. Maalaisuus kyllä ehdottomasti on hyvä pohja naiselle, kunhan ei ole liian maalainen ja liian tynnyrissä kasvanut, eli on vähän sellaista laajemaa näkemystä kuitenkin eikä ihan omaan napaansa tuijjota. Ja tyttöpojat, niitä kans kasvaa maataloissa ja yleensä kuopuksista tulee jos millaista rekkalesboa ja pirttihirmua, eli niitä kannattaa vaimokanditaattina välttää niiden kenellä se on ajankohtaista. -Ne on monet "hyviä jätkiä" ja jokunen tuttu on sellaisen kanssa perheen perustanut ( en kyllä tiedä miksi perustaa "kaverin" kanssa perheen), mutta ei sellainen parisuhde joka rakentuu kaveruudelle ole verrattavissa miehen ja naisen väliseen kiihkeään suhteeseen;)
   Kyllä naisen tulee olla nainen isolla N:llä! Eli korkkarit jalkaan vaan sinullekin tytölle sekä mekko päällem, ja lontsarit nurkkaan, niitä pidetään marjametsässä:)

  • ex-ykiläinen

   No nyt alettiin poiketa aiheesta jo oikein kunnolla, mutta menkööt sitten:). Tarkoitan itse vanhanaikaisella kasvatuksella lähinnä sellaisia asioita kuin, että meillä kotona pidettiin kuria, meille lapsille opetettiin pienestä pitäen mikä on oikein ja mikä taas ei ole. Ohjattiin kunnioittamaan toisia ihmisiä, panostettiin rehellisyyteen ym. Sanon siksi kasvatustani vanhanaikaiseksi, kun nykyisin (minun mielestäni) lasten kasvatus on aivan liian lepsua hommaa, vanhemmat eivät aseta kunnolla rajoja lapsilleen. Ja ikävä kyllä näitä vapaan kasvatuksen hedelmiä saadaan niittää tänä päivänä:(.
   No ,mitä tuohon sinun kirjoituksesi loppuun tulee, en pidä itseäni mitenkään maalaistollerona vaikka maalla olen siis syntynyt ja nuoruuttakin jonkin aikaa siellä viettänyt. Olen ihan sivistynyt ihminen, osaan käyttäytyä jopa kaupunkilaisten joukossa:). Mielestäni olen naisellinen, ihan ok nainen:) Ja aika usein tulee pistettyä korkkarit jalkaan ja menoksi elikäs tanssimaan. Unohtamatta kuitenkaan sitäkään marjametsässä käyntiä:). Tulikohan tässä nyt tarpeeksi tätä puolustautumista..? :) :)

   • Ahistaa niin prkl

    Poikettiin aiheesta, koska sinä aloit näistä Ylikiimingin tyttöjen ihanuudesta mainosta tekemään:) Sen verran aiheesta vielä nyt kun puheeksi otimme, että onhan tällä nättejä ja kivoja tyttölöisiä, ihan niin kuin muuallakin:) Kyllä täällä kauniit naiset on keskimäärin lujassa jos vielä hakemaan pitäis alkaa. Joku todellinen timanttikin joukossa nähty. Enempikin Ylikiimingin naisissa on näitä telttaan pukeutuvia, jotka kulkevat jo nuorena naama mutrulla usealle eri isälle olevan lapsilaumansa kanssa, ja heidän mielestään varmaan koko maailma ja jopa Ylikiiminki haisee paskalle ilmeestä päätellen. Kaupasta ostetaan valmishampurilaisia ja pizzaa koko perheelle ja sätkätoppa ja olutta vanhemmille, eli ihan hidasta itsemurhaa tehdään koko perheen voimin. Ei varmaankaan tämä ole sitä mainitsemaasi maalaisarvojen omaksumista, kun Dukesi tekee monen perheen ruuat ja Saarioinen;)? -Toivottavasti jotkut ovat omaksuneet ne oikeat terveelliset maalaisarvot, enkä puhu mistään pettuleivän syönnistä mitä on myöskin joidenkin "elämä" maalla ihan muuallakin kuin Ylikiimingissä;)
    En yleistä enkä sano että kaikki ykiläiset samasta puusta veistetty (-vaikka onhan ne pelottavasti samasta puusta veistetty). En myöskään hauku maalaistolleroiksi, mutta on täällä omanlaisensa elämäntapa ja vuosien taakse jämineet perinteet sekä juurtuneet käsitykset maailmasta ihmisillä.
    -Mutta sepä on heidän asiansa ja täältä saa lähteä pois halutessaan, mikäli ei viihdy.
    Ihmiset eivät kuitenkaan ole se ongelma mikä minua ahdistaa tässä tuppukylässä, vaan tosiaan tämä vuodenaika, pimeys ja palveluiden laatu sekä peruspalveluiden puuttuminen tympäisee. Ei tänne mitään rautakauppoja sun muita tarvittaisi, eikä ne menestykkän, kun Oulusta saa edullisemmin,mutta ainakin paremmat julkiset yheydet ihmistenilmoille, ruokakauppoja, kuntosali ja totta kait vaikka joku ABC-huoltoasema, josta saa läpikulkevat ihmiset tilata ruokaa ja ostaa elintarvikkeita, bensaa jne. Niin ja ja totta kait ravintola ja siellä meinikiä (muutakin kuin nyrkkitappeluita) kannattaisi olla. Ravintola olisi ihan markkinoinnilla hoidettavissa kannattavaksi, mutta Nuijjamiesten lavan kanssahan sen pitäisi yhteistyötä tehdä ja palvelu saisi olla ehkä niin kuin sellaista millaista sen ravintolassa kuuluu olla, eikä mitään mitä se nyt on tuossa kyläbaarissa ollut joskus kun lavalta tullessa tai polkupyörällä muuten vaan kesällä ajellessa käyty muutamat pitkät ottamassa.
    Jotenkin tämä Ylikiimingin kylä on sellainen näöstys, että täällä halutaan muualta tuleville antaa sellainen kuva, että: MENKÄÄ POIS, TÄÄLLÄ EI OLE MITÄÄN NÄHTÄVÄÄ". Tulee mieleen sellainen jenkkilän aavikolla oleva pikkukylä, jossa ketään ei toivoteta tervetulleeksi, vaan kaikki ovat muka pahan puolella, kun omat käsitykset muista on niin vääristyneet.

    Eli kun puheeksi tuli, niin kerroin terapeuttisessa mielessä mitä aidosti ajattelen.


  • faktatietoo

   Tee talo sinne hinnalla 200000 ekee ja kohta niitä myydään vasaran voimalla hintaan roppakaupalla 140-160000 eur, joten päättele siitä- Lisätietona että taloteollisuus menee konkkaan siellä ellei jo hakemus vireillä. entiset omistajat luopuneet johtopaikoista ja luovutettu pelleille

   • Köllöttelijä

    Tein hirsitalon 5v sitten. Tontti jokivarresta, oli melkeein ilmanen, nyt maksaa 35000 jo tontti. Puunhinta nousi 30% ja muut rakennuskustannukset varmaan nousseet ainakin 10%.
    Onneksi on juurikin hirsitalo, joidenka hinta noussut keksityn päästöveron perusteella, ja talo sopivan iso, eli halpa asua ja aina tästä omansa pois saa, vaikka olisi mikä lama;)
    Kyllä hirsitalossa on laadukas sekä hyvä asua ja hinta nousee.
    Kun hirsitalossa asuu, tietää asuvansa laadukkaasti.
    Juu, ja jos joskus myyn taloa, niin turhille tinkaajille ja kutisijöille en edes myy, ei ole niin akuutti tarve kun oikeaan aikaan rakensin:) Hyvä talo ja olen ihan tyytyväinen Ylikiiminkiinkin.
    Nyt tämä sama rakennusprojekti maksaisi varmasti 300000, kun itse oikeaan aikaan sain halvalla. 200000€ ei riitä nykyisin kuin rivarikolmioon tai sekundalla rakennettuun 100 neliön omakotitaloon, joka on 10 vuodessa tehtävä uusiksi.

    Hirsitalo pn hyvä valinta ja ei Ylikiiminkilään pöllömpi.


  • Ex-ouluainen

   Mahtava paikka, jos on sopiva asenne. Muutimme muutama vuosi sitten Oulun keskustan liepeitä Ylikiiminkiin. Asumme nyt vanhalla maatilalla omalla rauhaisalla parin hehtaarin tontilla. Naapurit harvassa, mutta sitäkin mukavampia. Upea luonto alkaa heti kotiovelta eikä kaupungin hälystä ja valosaasteesta ole tietoa.

   Lapsia ei ole, joten en osaa sanoa miten koulut ja kaveripiirit pyörii. Kumpikaan ei olla Ylikiimingistä kotoisin, joten ennakkoasenteetkaan ei oo missään vaiheessa olleet huonot. Takaisin Ouluun ei enää muutettaisi mistään hinnasta. Tokihan me olemmekin nykyisin vähempään tyytyväisiä. Jos menoa ja ihmisvilinää kaipaa, niin ainahan täältä pääsee Oulussa käymään. Palvelut ei ole kovinkaan kattavat ja bussiliikenne on ikävä kyllä heikkoa etenkin työssäkäyville ihmisille. Katuvalot löytyy kirkonkylältä, mutta Ouluun kulkiessa saa ajella pitkän matkaa ilman. Totutteuluahan se vaatii, mutta ihan mukavasti sitten alkaa matka sujumaan ja työmatka Ouluun kestää vain 45 minuuttia.

   Ylikiiminki on pinta-alaltaan varsin suuri alue ja tänne mahtuu monenlaisia asutusalueita ja myös monenlaisia ihmisiä. Samalla kun Oulu liitettiin kuntaliitoksella Ylikiiminkiin meni terveyspalvelut vähän vaikeammaksi. Jotain muutakin pikkuharmia siitä seurasi.

   • Oululainen kans

    Työterveyspalveluiden piirissä oleville se pasca tk henkilökuntineen ei onneksi aiheuta mitään haittaa. Palvelutkin saa Oulusta, kun sinne kerran töihin kulkee.
    Julkiset kun toimisi, niin ei moitittavaa olisi, mutta sehän on kiinni ihan käyttäjämäärien määrästä miksi dösä ei tyhjänä kulje.


   • Yk-juorukas

    Noo, miisä teillä se tila täällä ylikiimingisä on?
    Onko hevosia tai elläimiä?


  • Yykooolainen

   Nuo muutamat suvut kun täältä sais hädettyä ahnehtimasta ja kusemasta koko kylää linssiin, niin hyvin menisi.
   Haluattako kuulla sukunimiä?

  • näin meillä tänään
  • hilipatihippan

   tänne vaan asustelemaan. =)
   meeppä kyselemmään millanen on assuinpaikkana esim. kiiminki, utajärvi, muhos ym. kylät, niin takkuuvarmasti samat jutut saat luettavakses, ku tähänki asti ylikiimingistä. =D
   millonpa se kellekkää mikkää passaiskaa.
   itehhän sitä loppujen lopuksi omalla käyttäytymisellään muokkaa kuvan itestään kanssaeläjänä piireissä, ku piireissä.
   pikkukylät vaan kasvuun, niin saahaan ehkä peruspalaveluihinki jottai muutosta parempaan.

  • muualta tullu

   Olipas se ahdasmielinen, köykänen keskustelu meistä ykiläisistä.... Eipä oikein katunut puolelle eikä vastaan.. Jotta tänne vaan itse kokemaan tää kaikki kiireettömyys ja ystävällisyys. Mitä kertoo ihmisestä joka arvioi toisen vaatetuksesta? Tuomitsee uskonnosta? Tuokaa ny hyvät ihmiset sitä uutta verta kyläämme jotta meidän ei tarvihe keskenämme naida....

   • hilipatihippan

    =D


   • Hahhahhaaaahaa

    Yykoossa vahinko jo tapahtunut ja sukurtsattu on iät ja ajat.
    Ihan ok kylä tämä on, kun elelee vain omaa elämäänsä ja haistattaa pitkät ja nauraa näille uteliaille. Täällä tuntuu ihmisiä toisten asiat kiinnistavan enempi kuin omansa.


  • Vesalasta hei!

   Yk on pahansuopaisten, uteliaiden paskanpuhujien kylä, missä ihmiseltä saa kysyä: "tiedätkö muuten muiden asioista huolehtimisen ohessa mitä sinulle itsellesi kuuluu?"

  • Cittarin asiakas

   Tämä on kepulaisten hallinnoima mafiaan verrattava kylä. Pahimmat kommaritkin kerää rahaa ja leikkii pyhimystä Osuuskaupan ovella. Ei ole vaihtoehtoja, pakko antaa rahansa kepulille ja lestalle, kun kylällä on vain yksi kauppa. Kilpailua kaivattaisiin ja pian!
   Tämän kylän palvelut kannattaa hankkia muualta kuin tältä kylältä!! Tilatkaa hyvät ihmiset työpalvelut Oulusta, saatte halvemmallakin.

  • Pahaa tekee kuulla

   Ikävää ja perätöntä juorua jotkut kateelliset vajakit puhuu toisista.
   Hyhhyh, ihan paha tekee...

   • Yleinen kanta

    Jos joku tekee omia ilkeitä tulkintojaan toisten elämästä ja ilkeyttään levittelee niitä muka toisten kertomina kuulopuheina, eli muka kuuleminaan juoruina, ja siinä toivossa, että toisilla menisi heikosti versus hänen itsensä elämään ja hän saisi tarinan paikkaansa pitäessä tyydytystä/ unohtaisi omat todelliset ongelmansa, niin sillä perusteella ei kannata koko kylää leimata pahansuoviksi, pahanpuhujiksi juoruilijoiksi. Vaikkakin kyllä Ylikiimingissä osataan sekin juoruaminen, kuten muissakin pikkukylissä silti uskon ja haluan uskoa kuitenkin, että maallakin ja jopa Ylikiimingissä ihmisillä on kyky ajatella omill aivoillaan ja kyseenalaistaa kuulemiaan paisuteltuja ilkeitä satuja näiden itseensä tyytymättömien pahantoivojien ja suvaitsemattomien suista. Jos oma elämä rajoittuu omaan sukuun ja esimerkiksi Ylikiiminkilisyyteen, on parempi hakea ammattiapua ja säästää vaikka rahaa uolkomaanmatkaa varten näkemyksensä avartamiseksi, koska ei näillä juoruilijoilla ole helppoa itsensä kanssa. Lisäksi juoruamisella ja mielipiteiden vaihtamisella asioista on vissi ero. Juoruilu on yleensä sitä, kun kuullaan jotakin, niin mennään heti paisuteltua omaa ilkikurista versiota kertomaan pahimmillaan isolle porukalle ja toivomaan kateellisena toisille pahaa - ja tämä on pipipäistä toimintaa jota pikkukylien pienissä piireissä kuulee. Hulluja eli persoonallisuushäiriöisiä on joka kylässä ja kaupungissa lähiöineen, mutta pienissä kylissä asia tulee ilmi helpommin.


  • yk

   asuin yk:ssa 20 vuotta. muuttaessani sinne en tuntenut ketään, pikkuhiljaa tutustuin paikallisiin ihmisiin ja ystävystyin monenkin kanssa. olen sitä mieltä että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. olen kyllä samaa mieltä muutaman henkilön kanssa että muutamat ovat vainoharhaisia, johtunee sukurutsasta ja penistä ympyröistä.

   • Sama vika

    Tuo on totta. On siellä ne muutamat suvu, jotka pitävät itseään parempina, mutta se on niiden heikkoa itsetuntoa vaan, kun ei voi hyväksyä esimerkiksi uusia asukkaita pieniin piireihin. Katsotaan pitkään, vaikka ei olisi vara kyllä niillä naamoilla. Nyt viimeaikoina ikävä ilmiö se, että niiden eräiden sukujen penikat alkavat olla siinä iässä, että muuttavat nyt takaisin Ylikiiminkin. Sukutilan maille tehdään isot talot ennakkoperinnöllä, ja tullaan vähän "takki auki meiningillä". Viedään toiselta vaikka leipä suusta ja kovaa ääntä pidetään itsestään. Ihme egoilua! En tiedä millaista Ylikiimingissä olisi elää ihan 24/7?


  • Ylikiimingistä tieto

   Voihan helvata! No me asutaan Ylikiimingissä -toistaiseksi, ja onhan tämä naapurusto niin piiip! Ei muuten; "hyvin" tullaan juttuun, mutta välillä tuntuu vähän että se jutustelu on pahasuopaa tiedustelemista ja perättömien juorujen hakemista. Toisten asiat kiinnostaa en enempi kuin omat, mutta omista ei puhuta. Saattaapa joku tuppisuu tulla seisomaan toisen pihamaalle niin kuin paraskin valvoja.
   Oma elämä monella niin diipisti rektaalista, mutta sitten omat ongelmat pyritään unohtamaan niitä pakenemalla ulos pirtistä pihamaalle, jossa päivystetään pihalla josko naapurista sattuisi kuulumaan tai näkymään jotakin juorunaihetta tai muuta negatiiviseksi pienessä pääkopassa tulkittavaa paikkaamaan sitä vahingoniloisen omaa pahaaoloa.

   'Näin kun koivut on hiirenkorvalla ja nämä "mulkut" tulleet taas pirteistään ulos työtamineet totta kai päällä (panevatkin varmaan työkamppeet päällä), niin voi tarkkanäköinen hiirenkorvien seassa kovikosta nähdä korvaparin tai kaksi, eli naapurivakoojan poikineen korva suunnattuna naapuriin. Kyllä täällä näkee latojen kulmilla ja muissa piiloissa päivystäjiä:) Heh, ikävä kyllä:)
   Pikkulapsetkin jo oppivat vanhemmiltaan vaanimisen ja tiedustelun, kun toisten tonteille tungetaan utelemaan ja pusikoissa isipapan tai äitin kanssa varjostetaan naapuria. -Ihan vtun sairasta, joskaan ei voi yleistää.
   Minulle henk.koht ihan sama, meidän normaalia elämää voi kytätä ja juorutakin -aiheesta eikä tulkintojaan, mutta sääliksi käy kun niin toisten asiat kiinnostaa ja omat jää hoitamatta kun paetaan omia ongelmia toisten elämän kyttäilyyn.

   Normaalissa perheessähän osataan tapellakin ja siitä saattaa joskus kuulua ääntä kovastikin, koska se on normaalia, mutta näitä joitakin puska-jusseja kun kiinnostaa toisten perheriidat enempi kuin omat siksi, kun omassa suhteessa ei voida riidellä ilman nyrkkitappelua. Ihmettelen myöskin sitä, että Ylikiimingissä vanhemmat ihmiset ovat niitä joita ei toisten asiat kiinnosta, mutta nuoria kilpailuyhteiskunnan kasvatteja kiinnostaa. Kun ei kauheassa "tekevinään olemisella" saavuteta mitään, niin aletaan etsiä toisista heikkouksia. Tyypilluistä suomalaista elämänköyhyyttä ja kateutta.

   Jos Ylikiiminkiin muuttaa, niin kannattaa muuttaa korpeen kerralla.

  • jeesjees

   Inhottava juorupesä, argh. Kylillä mummot mulkoilee ja juoruaa, ei oo muuta elämää niilläkään. Tekis mieli selvittää näiden pahimpien juoruakkojen henkilöllisyydet ja mennä tekemään pari asiaa selväksi.

   Vesalassa taasen sut suljetaan niiden lestapiirien ulkopuolelle jos et oo ite lesta. Lestapenikat liittoutuu lapsias vastaan, kiusaa niitä koulussa ja varmaan vapaa-ajallakin. Vesala on oikeasti viimeinen paikka Ylikiimingissä mihin kannattaa muuttaa :D Ite suosittelisin just jotain Ukonkangasta jos tänne ois ihan pakko muuttaa. Murtomaalla ramppaa poliisit aika usein ku siellä nyt sattuu oleen vähän levoton meininki yleensä. Muuten seki ois kyl ihan jees paikka asua.

   Musta tuntuu että nää kaikkein pahimmat juoruajat taitaa asustella jossain Joloksen suunnilla? Tai Nuorittalla. Korjatkaa toki oi viisaat ykiläiset jos olen väärässä

   • Toistaiseksi YK:sta

    Me asutaan Ylikiimingissä. Vanhemmat ihmiset täällä on parhaita ja aidon ystävällisiä, mutta nämä nuoret, tai siis noin kolmikymppisenä tänne muuttavat pitävät itseään jotenkin parempina. Muutetaan tänne ja sukupolvenvaihdoksesta saadaan rahaa rakentaa talo kotitilan maille. Siellä sitten vetelehditään ja henkseleitä paukutellaan. Puolisoksi kelpaa, kun ei muita saada, joku naapurikylän serkkutyttö, joka pannaan hoidoilla paksuksi, kun eihän sukurtutsalla kauaskantoisuutta ole -onneksi. Olen kasellut, että täällä on ihmiset hyvin saman näköisiä hyvin paljon. Luonnekin on samanmoinen sisäänpäinlämpenevän, tyhmä/ tökerö. Tämä oli kiva paikka muutaman vuoden, mutta viimevuosina on alkanut näitä palliskoja tänne palailla isin ja äitin tiluksille, eli olen alkanut miettimään poismuuttoa, jotta ei kasva omat lapset kieroon ja samanlaiseksi epäsosiaalikseksi sukurutsariksi.
    Jotenkin alan aina voimaan pahoin kun näen näitä eräitä joiden naama on tdella vastenmielinen. Joka paikassa päsmätään kun isikin päsm'si ollessaan kymmenennen sukupolven jäsen jossakin.

    On täällä paljon hyvä, mutta huonompaan suuntaan mennään ihan näiden eräiden laaja-alattomuuden takia ja siksi, kun tänne ei saada uutta verta. Kepulaiset jyrää ja lestatkin jonkun verran, mutta en pitäisi lestaongelmaa pahana Ylikiimingissä.

    Täällä on eräs jännä piirre: Varman paljon skitsofreniaa ja muita luulotauteja täällä, kun nämä ihmiset eivät luota itseensä eikävuosisatoja olleisiin naapureihin, kun kaikki rosvoaa toista ja puukottaa selkään, niin mitenpä ne ihmisiin oppisivat luottamaan. Katsellaan vähän päästä varpaisiin ja mittaillaan, mutta se kertoo vain siitä itsetunnon uupumisesta.


   • huttukyläläinen -83

    Vesala kuvaa erittäin hyvin paikan todellista luonnetta; siellä on paljon vesoja eli lapsia ja nuoria. Nuorittakin on nimensä väärti: se on melkeimpä ilman nuoria.
    Miehiä ja varsinkin naimattomia on jotenki aika hirveesti ympäri Ylikiiminkiä. Paljon on Väänäsiä, Huttu-Hiltusia, Kokkoja, Marttila-Tornioita, Runtteja, Parkkisia, Holmeja ja muita hallitsevia vanhoja sukunimiä. Ja aivan mykistävän upeita maisemia ja asuinalueita. Aijai, että tekisi mieli kiertää läpi kaikki Juopulit, Joki-Kokot, Jolokset ja ANTAA SILMÄN RENTOUTUA NIISSÄ SULOISISSA MAASEUTUmaisemissa.


   • Suomensurkeinkylä
    Toistaiseksi YK:sta kirjoitti:

    Me asutaan Ylikiimingissä. Vanhemmat ihmiset täällä on parhaita ja aidon ystävällisiä, mutta nämä nuoret, tai siis noin kolmikymppisenä tänne muuttavat pitävät itseään jotenkin parempina. Muutetaan tänne ja sukupolvenvaihdoksesta saadaan rahaa rakentaa talo kotitilan maille. Siellä sitten vetelehditään ja henkseleitä paukutellaan. Puolisoksi kelpaa, kun ei muita saada, joku naapurikylän serkkutyttö, joka pannaan hoidoilla paksuksi, kun eihän sukurtutsalla kauaskantoisuutta ole -onneksi. Olen kasellut, että täällä on ihmiset hyvin saman näköisiä hyvin paljon. Luonnekin on samanmoinen sisäänpäinlämpenevän, tyhmä/ tökerö. Tämä oli kiva paikka muutaman vuoden, mutta viimevuosina on alkanut näitä palliskoja tänne palailla isin ja äitin tiluksille, eli olen alkanut miettimään poismuuttoa, jotta ei kasva omat lapset kieroon ja samanlaiseksi epäsosiaalikseksi sukurutsariksi.
    Jotenkin alan aina voimaan pahoin kun näen näitä eräitä joiden naama on tdella vastenmielinen. Joka paikassa päsmätään kun isikin päsm'si ollessaan kymmenennen sukupolven jäsen jossakin.

    On täällä paljon hyvä, mutta huonompaan suuntaan mennään ihan näiden eräiden laaja-alattomuuden takia ja siksi, kun tänne ei saada uutta verta. Kepulaiset jyrää ja lestatkin jonkun verran, mutta en pitäisi lestaongelmaa pahana Ylikiimingissä.

    Täällä on eräs jännä piirre: Varman paljon skitsofreniaa ja muita luulotauteja täällä, kun nämä ihmiset eivät luota itseensä eikävuosisatoja olleisiin naapureihin, kun kaikki rosvoaa toista ja puukottaa selkään, niin mitenpä ne ihmisiin oppisivat luottamaan. Katsellaan vähän päästä varpaisiin ja mittaillaan, mutta se kertoo vain siitä itsetunnon uupumisesta.

    Tämä teksti oli, kuin omasta kynästäni.

    Juoruavia 30-50v miehiä kylä täynnä.

    Tosiaan tuo henkseleiden paukuttelu suvun omaisuudella ärsyttää. Näillä omaisuuksilla leveillään, hyvissä ajoin ennen vanhempien kuolemaa ja kaikissa puheissa pidetään "minun omana".

    Ylipäänsä näiden Ylikiiminkiläisten eleet ja varsinkin olemus on hyvin nopeasti luotaantyöntävän ylimielinen, tökerö ja vihainen. Joka asiassa he ovat täydellisiä, parhaita ja ylivertaisia.
    Aika monella on elämäntehtävänä tuoda aina oma kanta kaikkiin asioihin esille, välittämättä muista ja muiden mielipiteistä. Ulosanti aiheuttaa helposti komplikaatioita.
    Joissakin sukuhaaroissa tulee vielä erittäin korostetusti esille nuo luonteenpiirteet.

    Yleensä nämä laumasielut pakkavat samoihin työpaikkoihin pikkuhiljaa, tai "erissä". Ennenpitkää alkaakin vastavuoroisesti vaihtuvuus kasvamaan työpaikoilla, alasta riippumatta.


  • ELÄ MUUTA SINNE

   Ylikiiminkiin ei kannata muuttaa, muuten kuin pakkosaumassa, eli jos ei todellakaan saa muualta tuulensuojaa. YKI on oikea lestapesä, ja lestat ovat maailman pahimpia pedofiilejä, seksihulluja ja työpaikka- ym. kiusaajia - riivaajia.

   • Toistaiseksi YK:sta

    Aika vähän täällä LESTOJA.mUUTA ONGELMAA KYLLÄ.


  • oma elämä

   Onhan tämä semmonen sisään lämpiävä kylä, menee oma aikansa, että pääsee "sisäympyröihin"..Kaupassaki on menny 10 vuotta ennenku tervehditään. Mutta muuten semmosia ihmisiä, joihin kannattaa tutustua. Lestat saa elää omaa elämäänsä, niinku minäki teen..

   • Toistaiseksi YK:sta

    LESTAT JA KAIKKI MUUTKIN SAAVAT ELÄÄ NIIN KAUAN OMAA ELÄMÄÄNSÄ, KUN EIVÄT MINUN TIELLENI TULE! OIKEUDENMUKAISUUS ON SE JUTTU!


   • tyytyväinen asiakas

    ja höpö höpö! yk:n kaupassa on aivan mahtava asioida ja tosi mukavia myyjiä. tervehditkös itse kun menet kyseiseen kauppaan?on niitä asiakaissakkin tosi veemäisiä ihmisiä . oletko yksi heistä?


  • ???

   ..eikö tämä kuuluisi tuonne PUDASJÄRVI osastoon?...

   • no eiiii

    Jos Ylikiiminki on Pudasjärveä, on Kempele Rantsilaa ja Muhos Paltamoa.


  • ykiläinen

   Keskustelu on aloitettu jo jonkin aikaa sitten mutta ajattelin lisätä oman mielipiteeni. Ja ei, tämä ei kuuluisi pudasjärvi osastoon, ylikiimikihän on nykyään osa oulua.. Olen itse kotoisin ylikiimingistä ja asunut siellä siis n. 19 vuotta. Nuorempana en kovin paikasta pitänyt mutta nyt vanhempana tänne on mukava tulla viettämään kesiä ja lomia. Kuntaliitoksen jälkeen palvelut ovat menneet huonompaan suuntaan, ylikiimingissä on enää yksi ruokakauppa jossa valikoima ei ole paras mahdollinen. Kiimingin kaupat ovat kuitenkin kohtalaisen lähellä. Ruokakaupassa palvelu ei ole aina parasta mahdollista mutta ainakin kauppa on uusi ja kaupan yhteyteen jäi posti (rautakauppa oli vanhassa kaupassa mutta ei uudessa..) Vesalassa on uusi monitoimitalo johon kuuluu mm. ala-aste ja päiväkoti. Kirkonkylän ylä-aste ei ole kovin vanha (alle 10 v) ja sen yhteydessä on myös remontoitu ala-aste. Opettajat pienellä paikkakunnalla eivät välttämättä aina ole parhaat mahdolliset mutta tietysti hyviäkin löytyy. Lukio toimii vanhan kunnantalon alakerrassa, lukio on pieni mutta kohtalaisen hyvä. Opetus lukiolle tulee oulun lyseolta. Uutena ylikiiminkiin muuttajille suosittelisin oulua lähinnä olevia paikkoja, koska tällöin työmatkat ovat lyhyemmät ja näille alueille rakennetaan ahkerasti. Muuallekkin kannattaa toki muuttaa, tällöin kuitenkin matkat kauppaan, töihin ym pitenevät (esim kesällä lähin terveyskeskus on Tuirassa ylikiimingin terveyskeskuksen ollessa kiinni). Huonoja puolia on toki muitakin, ylikiimingissä on tunnetusti paljon huumeiden käyttäjiä mutta eipä tämä arkielämässä näy. Rikollisuutta ei ole paljon mutta onhan sitäkin jonkin varran niinkuin kaikkialla. Ylikiimingissä on kaunista luontoa ja jos haluaa omaa rauhaa, paikka soveltuu siihen mainiosti.

   • Toistaiseksi YK:sta

    Kuka Ylikiimingissä muka huumeita käyttää? -No ei kukaan! Myyvät näille idiooteille jotain liitujauhetta tai leivinjauhetta jota ne vetäät nenään ja sukurutsauksen aiheuttama skitsofrenia hoitaa loput:)

    Palvelut ovat parantuneet kuntaliitoksessa. Riippuu kenen näkökulmasta katsoo, mutta on siinä positiivisetkin puolet että Ouluun liittyi tämä kunta. Kuten sanottua, tämä on sukurutsattu ja sisäänpäinlämpeävä kylä ja täällä entisaikaan ennen kuntaliitosta oli se meno, että ainostaan se "sisäpiiri" palveltiin teekoossa. Muita katseltiin kuin halpaa makkaraa tai pelättiin kuin ruttoa. Omat sukulaiset, naapurot ja uskonveljet soittivat ja saivat puhelinsoitolla sairaslomia kun ei jaksanut töihin läteä ja muille myytiin ei-oota.
    Sana VAITIOLOVELVOLLISUUS oli ihan uutta täällä, mutta siihen on ilmeisesti jo totuttu.
    Rikollisuutta on sen verran, että sitä muutama apina täällä harrastaa. Liikennekuria täällä ei ole ja lestat ajelevat miten sattuu ja millä sattuu- Rattijuoppoja piisaa!


  • ykiläinen

   Rattijuoppoja on suunnilleen samanverran kuin muissakin samantapaisissa paikoissa.. Myöskin rikollisuutta. Näitä on joka paikassa.

   Palvelut eivät todellakaan ole parantuneet kuntaliitoksen jälkeen. Ne huononevat koko ajan. Enää yksi kauppa jäljellä, terveyskeskus ei ole kesällä auki, linja-autot eivät kulje kesällä ym.. En keksi palvelujen kohdalla mitään mikä olisi parantunut.

   Ja huumeiden käyttäjiä on.. eivät katukuvassa näy mutta niitä on.

   Juorumuorejahan on joka paikassa. tuskin täällä enemmän kuin muualla.

  • Kyllä YK:ssa elelee

   Rattijuoppoja on, koska poliisia ei kiinnosta käydä täällä muuta kuin Seolla kahvilla. Ei kiinnosta tutkata eikä se, kun mönkijöillä Vesalan lestat ajelevat miten sattuu pyöräteillä ilman kypärää, alaikäisinä ja pentuja on viisikin saman mönkijän päällä isin kans! Näen joka päivä Vesalassa näitä lestoja ohiajaessani, eikä muka poliisi voi tulla 17 - 21 aikaan ottamaan niitä kiinni?!

   Palveluille ihan sama, koska ne eivät ole huonontuneet itselläni, kosa kuljen töissä Oulussa. Enin osa kulkee töissä Oulussa, eli kannattaa sieltä hakea tarpeensa. Joskus oli kaksi kauppaa; Mäkelä ja S-market, mutta Mäkelä oli ylihintainen ja siksi lopetti. Olisi keskittynyt volyymiin eikä kuppikuntien tarpeiden hoitamiseen, niin olisi vielä ystyssä. Mutta työterveyspalveluiden asiakkaana ja Oulussa töissäkäyvänä palvelut riittävät minulle ja varmaan suurimmalle osalle.

   Ihmiset täällä on ....no viitsi edes kertoa näistä alkuperäiskansoista täällä...Parempi kun välttää, sen voin sanoa näistä keskustapuoluelaisista!
   On täällä ok populaa, mutta huhhuh näitä eräitä pallopäitä...

   • junttivissii?

    *essolla


  • ofkkiossllltossgflrl

   Ylikiiminki olisi oiva paikka ydinkokeille... mitään ei menettäisi. Pari ok tyyppiä, loput lievästi ilmaistuna katkeria ja moukkamaisia. Palveluista kaikki ylihintaisia ja silti kaikki jää kesken. kaikenkukkuraksi, asiakas on aina väärässä. suosittelen ainakin pysymään omissamoloissa jos sinne muuttaa, ja palvelut hankkimaan Oulusta. vaikka on kauempana niin tulee silti rahalle vastinetta.

   Ylikiiminki on aika syvältä.

   • Pöööööööö

    Näihin kaupunkilaisiin, oululaisiin, verrattuna Yk:ssa asuu rehellistä ja mukavaa porukkaa!


  • xdxdcfghhhnnnmmjuytr

   ...miks täytyy kirjottaa oulu palstalle jonku yk:n asioista.yk lle oma palsta löytyy kyllä ,kirjotelkaa sinne ...

  • yli

   Minkalaista sakkia ylikiimingissä asuu.? Onko hörhöjä ja missä ne asuvat siellä. Mikä ois rauhallista aluetta?

  • Wee-Pee

   Kyllä vaan... On se Ylikiiminki näin ulkopuolisen silmistä katsottuna aika masentava paikka. Juttelet jollekin jotain asiaa, ja tämä myöntelee. Huomenna saat ihmetellä miksi koko kyläyhteisö välttelee sinua. Siksi että tämä kivaksi naapuriksi luulemasi tollo on kuuluttanut koko kylälle että "ookko nää kuullu? " :)

   Lyhyestä virsi kaunis: Välttäkää koko paikkaa niin säästytte mielipahalta.

   • Vähän samaa mieltä

    Tuo on kyllä totta, jotenkin ahdistuneita ja sisäänpäin kääntyneitä hiljaisia murjottajia nämä maalaiset. Hirveän negatiivisiä työvaatteissa kulkevia junttikansalaisia. Jotenkin sellaisia herranpelkoisia ja yksinkertaisen suppean maailmankuvan omaavia piilolestadiolaisia nämä on.

    Pienet piirit syynä ja homogeenisyys?

    Ylikiiminki alueena on ihan hyvä. Paskempiakin on.


   • piilolesta
    Vähän samaa mieltä kirjoitti:

    Tuo on kyllä totta, jotenkin ahdistuneita ja sisäänpäin kääntyneitä hiljaisia murjottajia nämä maalaiset. Hirveän negatiivisiä työvaatteissa kulkevia junttikansalaisia. Jotenkin sellaisia herranpelkoisia ja yksinkertaisen suppean maailmankuvan omaavia piilolestadiolaisia nämä on.

    Pienet piirit syynä ja homogeenisyys?

    Ylikiiminki alueena on ihan hyvä. Paskempiakin on.

    no mutta timeksithä o heleveti hienot päälä. eikä täälloo kaikki nekatiivisia, jotku kylähullut ehkä. vaa ei kaikki :)


   • ihmespedejäkaikki

    "Juttelet jollekin jotain asiaa, ja tämä myöntelee. Huomenna saat ihmetellä miksi koko kyläyhteisö välttelee sinua. Siksi että tämä kivaksi naapuriksi luulemasi tollo on kuuluttanut koko kylälle että "ookko nää kuullu? " :)"

    Tämä on kyllä niiiiiin totta :)


   • ennemminkatuojaan
    Vähän samaa mieltä kirjoitti:

    Tuo on kyllä totta, jotenkin ahdistuneita ja sisäänpäin kääntyneitä hiljaisia murjottajia nämä maalaiset. Hirveän negatiivisiä työvaatteissa kulkevia junttikansalaisia. Jotenkin sellaisia herranpelkoisia ja yksinkertaisen suppean maailmankuvan omaavia piilolestadiolaisia nämä on.

    Pienet piirit syynä ja homogeenisyys?

    Ylikiiminki alueena on ihan hyvä. Paskempiakin on.

    Sen kyllä tunnistaa, kuka on tuolta pitäjästä kotoisin. Kulkuneuvo, vaatetus, tai viimeistään käyttäytyminen paljastaa ehdan Ylikiiminkiläisen.
    Opettajatkin aikanaan nauroivat noille, ihan tosi. Työpaikoilla haukkuvat kaikkia seläntakana, vaikka kuinka esitetään kaveria.


   • Jönssons

    Juuri näin. Saatiin sisäsiittoisia idiootteja koko kylällinen Oulun elätettäväksi.


  • ei omanpesän likaaja

   Huh, huh olipa vuodatusta viksuilta ylikiiminkiläisiltä! - Ajattelin katsoa mitä Ylikiimingin maisemista ja asumisesta etenkin Vesalankylästä kerrotaan. Jokainenhan on syntynyt synnyinseudullaan ja osa jopa siellä asuukin. Oli kyllä sellaista mustamaalaamista, että en ennen kuullut. - Näinkö paha on kirjoittajien elää. - Tuntui heidän tunne-elämänsä pyörivän vain yhdenasian ympärillä.
   - Ei varmaan kysyjä arvannut tuollaista ryöppyä asuinympäristöstä saavansa. Taitaa kirjoittajilla olla ahdas ajatusmaailma kun noin kotipaikkaansa "ylistävät"
   Ylikiimingin kauneudesta nauttivana aivan toiset Fiilikset.

   • Närästää

    Nimimerkkisi kertoo, että elät jossakin ihme illuusiossa et sukurutsattu kotikyläsi olisi maailman paras paikka. Onhan de sitä sinulle, kun et paremmasta tiedä ja et ole kyllin rohkea lähtemään sieltä sisäsiittolasta eli mukavuusalueeltasi.

    On Ylikiimingissä hyviä asioita, mm luonto syksyllä, mutta ne ihmiset on jotenkin ihmeellisiä, synkkiä ja silleen. No se on varmaan just se, kun ovat kaikki sukua keskenään. Tietää kylä ollut sekin Yk, niin siellä on pantu naapurin serkulle rojuja torveen jo satoja vuosia. No ei se teiden vika ole, mutta selittää ajatusmaailmaanne.

    Koriostan, että Ylikiimingissä on enemmän hyviä kuin huonoja asioita, mutta ne ihmiset – siis alkukantaisen ykit– on kyllä diipisti rektaalista. Voi kun älyäisivät hakea edes puolison muualta kuin omalta kylältä, ihan vain geneettisistä syistä.


  • terröd

   Jollakin on pakkomielle sukurutsasta :)

   Ylikiiminki ei ole koskaan ollut niin eristynyt paikka, että ns.sukurutsa olisi ollut ongelma. Kauppaahan on käyty ja ihmisiä liikkunut työn perässä entiseenkin aikaan. Harva on päätynyt naimisiin serkkujensa kanssa. Joissakin kainuun ja lapin syrjäkylissähän tuo on ollut ongelma. Siellä myös lisääntyvän väestön määrä on ollut pieni. On aivan eri asia valita puoliso 300:sta parikymppisestä, ei-sukulaisesta, kuin viidestä, jotka kaikki ovat jotenkin sukua.
   Kannattaa muistaa myös se, että Ylikiiminki ei ole ollut varakasta aluetta. Köyhä ihminen on ollut entisaikaan huomattavasti paremmassa asemassa puolisonvalinnan suhteen. Valintaa on ollut enemmän, lapsia perheissä enemmän , palvelusväen liikkuvuus on lisännyt ulkopuolisten mahdollisten kumppaneiden määrää ja mikä tärkeintä köyhien valintoja eivät ole säädelleet omat vanhemmat.
   On siis aivan sama mistä ihmiset hakevat puolisonsa, kun ei se useimmiten ole sukua. Näin on Ylikiimingissäkin.

   • Sillälaillakyllä

    " Maamme eristyneet olot ovat olleet hedelmällinen maaperä harvinaisten geenimutaatioiden syntymiselle. Kaiken takana on väestöhistoria: vielä 1600-luvulle asti suomalaiset elelivät onnellisina rannikkoseuduilla ja Savossa, kunnes Ruotsin kuningas määräsi maanviljelyssä taitavia savolaisia muuttamaan pohjoisemmas suojelemaan itärajaa.

    – Näin Suomeen syntyivät niin sanotut sisäiset isolaatit, jotka ovat pieniä yhdyskuntia, joissa ihmiset elivät vuosisatoja hyvin pienissä porukoissa.

    Tutkimukset ovat näyttäneet toteen, että geeni lisää poikkeuksellisen voimakkaasti skitsofreniariskiä.

    – Jos ihminen perii tämän geenin joko isältä tai äidiltä, niin riski sairastua skitsofreniaan on kaksinkertainen. On tavattu ihmisiä, jotka ovat perineet geenin sekä isältään että äidiltään ja heillä kaikilla on todettu joko skitsofrenia tai älyllisen kehityksen viivästymä."


   • Anonyymi
    Sillälaillakyllä kirjoitti:

    " Maamme eristyneet olot ovat olleet hedelmällinen maaperä harvinaisten geenimutaatioiden syntymiselle. Kaiken takana on väestöhistoria: vielä 1600-luvulle asti suomalaiset elelivät onnellisina rannikkoseuduilla ja Savossa, kunnes Ruotsin kuningas määräsi maanviljelyssä taitavia savolaisia muuttamaan pohjoisemmas suojelemaan itärajaa.

    – Näin Suomeen syntyivät niin sanotut sisäiset isolaatit, jotka ovat pieniä yhdyskuntia, joissa ihmiset elivät vuosisatoja hyvin pienissä porukoissa.

    Tutkimukset ovat näyttäneet toteen, että geeni lisää poikkeuksellisen voimakkaasti skitsofreniariskiä.

    – Jos ihminen perii tämän geenin joko isältä tai äidiltä, niin riski sairastua skitsofreniaan on kaksinkertainen. On tavattu ihmisiä, jotka ovat perineet geenin sekä isältään että äidiltään ja heillä kaikilla on todettu joko skitsofrenia tai älyllisen kehityksen viivästymä."

    Eikös sissipäällikkö Juho Vesainen ole nussinut eli siittänyt koko Ylikiimingin, joka sitten lisääntynyt sisarusten kesken? Vesaisella oli sata lasta tai jotain.


  • Seolla palaveri

   Ihan okei perinteinen ja sisäsiittoinen kylä jossa ihmisiä kiinnostaa toisten asiat.
   Paljon mielenterveysongelmia ja lestadiolaisia haittana . Toisaalta nämä Ylikiimingin alkuperäislestat ei ole pahimpia, mutta kyllä ne metsästysrikoksia tekee ja selkään puukottaa. Peräkammarin poikia paljon. Ylikiimingissä saisi poliisi näkyä enemmän muutakin kuin Seolla munkkipossun ääressä. Täällä kun keskittyy omaan elämään ja antaa kyläläisten juoruta, niin hyvä paikka on elää. Ja pääseenhän täältä Ouluun hyvin bussilla. Rahaa täällä ei mene paljoa ja asuminen on halpaa. Bensaan menee rahaa, jos ei osaa käyttää julkisia.

   • En ole käynyt

    Onko Kuivasjärvellä SEO?


   • asdcsdf

    Siskoni perheineen tästä Huttukylästä lähti kesällä mitään aavistamatta Ylikiimingin Essolle kahville vaan, ku oli kotipuolessa niin tylsää, ja kyllä hän puhui siitä koetoksesta jälkeenpäin ihan elämysmatkana. Ei tarvinnu lähtiä mihinkään Särkänniemeen, Powerparkkiint tai Phuketiin. Millasta porukkaa sielä oli, mitä ne teki ja mitä sielä tapahtu. Jonkinlaisena aikahyppynä he sen kai kokivat. Virkistyivät kummasti.
    Mutta kivahan sa on nähä välillä jotain ikiaikaista, rajua maalaismeininkiä. Ei kestäisi mielenterveys jos koko eläma pitäisi viettää sellaisten niinku-kyymust-itseasias-ikänku-tavallaan-sönkkäystä harrastavien jäpäseissöni-laseja pitävien tatskattujen punatukkaisten huulikorunarinapissisten pintasilausmaailmassa.
    Ylikiimingissä on myös sairaan upeita maalaiskyliä ja vanhoja pihoja sekä yleensäkin maisemia. Siellä saattaa jollain 600-vuotiaalla perintötilalla asua keskenään kuuskymppiset poikamieselämää viettävät metsuri/sahuri/tervahautamestari/kirvesmies/kaapelityöntekijä/ maanviljelijäveljekset Eero, Tauno, Veikko, Seppo, Kalle, Sulo, Kauko, Uuno ja Matti Hiltunen/Väänänen/Jokikokko/Kokko/Runtti/Koistinen/Kokkoniemi/Marttila-Tornio/Pohjola/Parkkinen/Vimpari/Wathen/ Ylipyky.
    Ehkä noin promillen miljardisosan tuhannesosan todennäköisyydellä niillä saattaa olla jokin listasta puuttuva ammatti ja sukunimi


   • jaa niinkö
    asdcsdf kirjoitti:

    Siskoni perheineen tästä Huttukylästä lähti kesällä mitään aavistamatta Ylikiimingin Essolle kahville vaan, ku oli kotipuolessa niin tylsää, ja kyllä hän puhui siitä koetoksesta jälkeenpäin ihan elämysmatkana. Ei tarvinnu lähtiä mihinkään Särkänniemeen, Powerparkkiint tai Phuketiin. Millasta porukkaa sielä oli, mitä ne teki ja mitä sielä tapahtu. Jonkinlaisena aikahyppynä he sen kai kokivat. Virkistyivät kummasti.
    Mutta kivahan sa on nähä välillä jotain ikiaikaista, rajua maalaismeininkiä. Ei kestäisi mielenterveys jos koko eläma pitäisi viettää sellaisten niinku-kyymust-itseasias-ikänku-tavallaan-sönkkäystä harrastavien jäpäseissöni-laseja pitävien tatskattujen punatukkaisten huulikorunarinapissisten pintasilausmaailmassa.
    Ylikiimingissä on myös sairaan upeita maalaiskyliä ja vanhoja pihoja sekä yleensäkin maisemia. Siellä saattaa jollain 600-vuotiaalla perintötilalla asua keskenään kuuskymppiset poikamieselämää viettävät metsuri/sahuri/tervahautamestari/kirvesmies/kaapelityöntekijä/ maanviljelijäveljekset Eero, Tauno, Veikko, Seppo, Kalle, Sulo, Kauko, Uuno ja Matti Hiltunen/Väänänen/Jokikokko/Kokko/Runtti/Koistinen/Kokkoniemi/Marttila-Tornio/Pohjola/Parkkinen/Vimpari/Wathen/ Ylipyky.
    Ehkä noin promillen miljardisosan tuhannesosan todennäköisyydellä niillä saattaa olla jokin listasta puuttuva ammatti ja sukunimi

    Ei Ylikiimingissä ole Essoa ennää.


   • Ihmetteleväinen
    jaa niinkö kirjoitti:

    Ei Ylikiimingissä ole Essoa ennää.

    Se on Seo. Miten sitä pientä huoltsikan tapaista pyöritetään niin isolla väellä?


   • httuykyläläinenn -83
    Ihmetteleväinen kirjoitti:

    Se on Seo. Miten sitä pientä huoltsikan tapaista pyöritetään niin isolla väellä?

    Nii sehä seo. Siellä kai ruukaa kokoontua Ylikiimingin kaikki 444 poikamiestä. Oli jossain Kalevan jutussa vuonna 2008 ehkä, laskettukin paljonko on parikymppisiä, 25-45 vuotiaita ja yli 25 vuotiaita poikamiehiä. Hirmunen se määrä oli kuitenki. Miesvaltasta on väestö sielä. On se tosin täälä Huttukylässäkin, mutta täälon myös lapsia huisi annos, kolmannes alle 13-vuotiaita


  • junttilandia

   Ei tuonne kannata mennä. Onneksi pääsimme pois pitäjästä. Miehet nälviviä aikamiespoikia ja kaikki tietävät kaikkien asiat, sekä lisäksi paikalliset ovat kaikessa parhaita...

  • Tarpeeksinähnyt

   Älä missään nimessä muuta tuonne pitäjään. Todella sisäsiittoista porukkaa.
   Esimerkki oikeasta elämästä tuolla: Asutaan koko elämä tuossa kylässä, rakennetaan talo+mökki samaan pitäjään, naidaan sukulainen vaimoksi. Koko elämänkatsomus pyörii tuolla pikkupitäjässä opittujen asioiden ympärillä.
   Koita tuollaisten kanssa sitten tulla toimeen.

  • ZTOLIZNAIJA

   Olen syntynyt ja asunut Oulussa. 0-1.5 v. Muutto Ylikiiminkiin jossa koulu. 1-9. lk. Sen jälkeen.Ii. Oulu. Ylikiiminki. Oulu. Lumijoki. Kuhmoinen. Vuolijoki. Lammi. Vaasa. Oulu. Jyväskylä. Raahe. Helsinki. Oulu. Ylikiiminki. Kemijärvi. Rovaniemi. Kiiminki. Oulu. Ylikiiminki. Kaikki tämä muuttaminen! Työni ja perheeni takia! Päivääkään en vaihtaisi pois! Siinä missä kaikki muutkin paikat. Yk on Ok! Vittumaisia kyttääviä naapureita löytyy joka kylästä ja kaupungista! Ei tarvi erikseen hakea. Kavereitakin kyllä löytyy jos vain reilusti menet tutustumaan. Kannattaa näitten reppana räkänokkien mennä mielipiteineen kokeileen työn perässä asumista muualla arvosteluineen. .Ainut miinus Ylikiimingissä on ns. Ääri liikkeiden näkemys! Heidän koulu kiusaaja lapsia ei meinattu saada kuriin lasten vanhempien ja kunnan valtuuston päättävien henkilöiden vaikutusvallan ja vakaumusten vuoksi. Naapurimme muutti lasten kiusaamisen takia pois. Löytyypä tänäpäivänä laki heillekkin. Mehän ollaan Oululaisia! Pohjoismaiden pääkaupunkilaisia. Tykkään!! Meri, Tunturi-lappi,Ruotsi,Norja, Venäjä, kaikki alle 5h, autolla ajettuna!! Hakekaa vastaava kaupunki suomesta. Kaikkine kulttuuri ja maisema eroineen Oulu on ainut laatuinen kaupunki.

   • Vklxvnbb

    Ylikiiminki ei ole kaupunki, vaan sisäsiittola prsereikä! Totta on, että siellä lestat ongelmana.


   • ei-niin-vanhoillinen

    "Heidän koulu kiusaaja lapsia ei meinattu saada kuriin lasten vanhempien ja kunnan valtuuston päättävien henkilöiden vaikutusvallan ja vakaumusten vuoksi. "

    tuo on iso ongelma

    lestadiolais-äitini kasvatti minulle suvaitsevaisuutta mutta ylikiimingin lestadiolaisuudessa on äärilikkeen piirteitä


   • Stnantalepaanit
    ei-niin-vanhoillinen kirjoitti:

    "Heidän koulu kiusaaja lapsia ei meinattu saada kuriin lasten vanhempien ja kunnan valtuuston päättävien henkilöiden vaikutusvallan ja vakaumusten vuoksi. "

    tuo on iso ongelma

    lestadiolais-äitini kasvatti minulle suvaitsevaisuutta mutta ylikiimingin lestadiolaisuudessa on äärilikkeen piirteitä

    Kaikki lestat on kiusaajia.


  • Spedejäkaikki

   Miehet päätä aukovia juntteja ja naiset samoin.
   Kun lyöt yhtä,tulee koko kylän sedät ja tädit nokkaan lyödyn peräkammarinpojan kans räkyttämään.
   Tuo kylä pitäs siirtää merelle asukkaiden kera ja myydä Ruotsalaisille.

  • eienääikinäykiiiiin

   Tuo päänaukominen on ihme juttu tuon kylän junteilla.
   Olen törmännyt näihin 20-40v aikamiespoikiin kolmessa työpaikassa ja jokaisessa on sama mode kokoajan päällä.
   Narsistisia, päätä aukovia, todella suppean maailmankatsomuksen omaavia peeloja kaikki.
   Ylikiiminkiläisille Oulun keskusta = ulkomaat muille Suomalaisille.
   Ihmiset ovat, kuin lasikuvun sisällä kasvatettuja, ristiinnaituja idiootteja.
   Kaikki omalla kylällä tapahtuvat asiat on pop, vaikka se kylän umpijuoppojuntti olis kussut paimenpoikaan, niin tuo äijä on kuningas, eikä kukaan ulkopaikkakuntalainen. Tuota kuningasta sitten isoon ääneen kehutaan ja nostetaan esille joka paikassa.

   • Rutsa

    Yykoolaisilla on vähän outo huumori. Kovia kyttäämään toisiaan. Kyrpämäisiä luonteita. Sitä se sisäsiitto teettää.


   • ykiykiykiiiiii
    Rutsa kirjoitti:

    Yykoolaisilla on vähän outo huumori. Kovia kyttäämään toisiaan. Kyrpämäisiä luonteita. Sitä se sisäsiitto teettää.

    Samat mielipiteet. Vittumaisia ihmisiä ja yksinkertaisia. Narsistisia pääpiirteittäin kaikki.


   • Anonyymi
    Rutsa kirjoitti:

    Yykoolaisilla on vähän outo huumori. Kovia kyttäämään toisiaan. Kyrpämäisiä luonteita. Sitä se sisäsiitto teettää.

    Jos jaksaa katsoa junttimaista, seljäntakana kaikista muista ihmisistä paskaa puhuvaa, kyräilevää Pekkoaikamiespoikaa 24/7, niin silloin Ylikiiminki on täysin oikea paikka asua. Noita Pekkoja koko kylä on ihan täynnä.


  • Vittumikämesta
   • Anonyymi

    Autismi (F84.0)
    Autismi on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa hyvin vaihtelevia toiminnan esteitä. Nämä toimintarajoiteet vaikuttavat huomattavasti autistisen henkilön elämään. Monille henkilöille autismi on osa identitettiä
    . Autismi ei useinkaan näy ulospäin, jolloin ympäristö voi tulkita käyttäytymistä väärin.

    Kaikilla autistisilla henkilöillä ilmenee vaikeuksia

    sosiaalisessa kommunikaatiossa (vaikeuksia sekä sanallisessa että sanattomassa viestinnässä)
    sosiaalisessa vuorovaikutuksessa (vaikeuksia tunnistaa tai ymmärtää
    muiden ihmisten tunnetiloja ja tunteita sekä ilmaista omiaan)
    sosiaalisessa mielikuvituksessa (ymmärtää ja tulkita muiden ihmisten ajatuksia, tunteita ja toimia)


  • Kaikkivaansinneasumaan

   Tutut ovat haukkuneet aikalailla kaikki Ylikiiminkiläiset, joihin ovat tutustuneet töissä, tai harrastuksissa, tai kavereittensa kautta.

   Selkäänpuukottavia, vittumaisia juorukelloja koko kylä täynnä. Olen todennut saman. Ensin lyhyellä yhteenvedolla ja myöhemmin analyyttisesti.

   Heidän ajatusmaailmaansa kuvaa hyvin seuraava:
   Kylän aikamiespoika löi kerran todella lujaa puuhun, jopa kaarnaa hieman irtosi rystysten tieltä. Nyt tuo 50v on sellaisessa maineessa kylällä, että pitäisi panna suoraan olympialaisiin, kun on niin voittaja-ainesta.

   Toinen tarina kertoo seuraavaa: Yksi näistä touholankylän aikamiehistä oli päässyt jopa tanssahtelemaan naispuoleisen lajitoverinsa kanssa paikallisella lavalla. Tätä tanssijaa kumarretaan niin syvään, että tästä halutaan väkisellä tanssikoulunopettaja ja auervaarakouluttaja.

   Opetus: Mitä Ylikiiminkiläinen ikinä tekeekään, on se tässä aina maailman paras (Heidän mielestä). Muut saattavat vastaavaa katsoa ihan normaalina, tai jopa välttävästi tehtynä asiana ja tästä saattaa alkaa ikuinen kyräily ja tappelu, jos joku ottaa asian esille. Eivät anna ikinä kyseenalaistaa mitään.
   Noin sisäsiittoista yhteisöä en ole muualla nähnyt.

  • SeonEsso

   HAHA!
   Löysin keskustelun ja kerron oman kokemukseen perustuvan versioni.

   Työkavereina muodostavat pitkällä aikavälillä oman kuppikunnan.
   Suurentelevat kauheasti puheissaan asioita.

   "Ostin uuden auton" = Otin vanhemmilta rahaa, saadakseni ostaa auton. En ottanut vanhemmiltani edes lainaa, eli ei tarvitse maksaa takaisin, eli ei tarvitse selviytyä edes tästäkään itse. Annetaan ymmärtää, että kyseessä on tuliterä auto hienoilla ominaisuuksilla. Auto on yleensä joku loppuunajettu.
   "Ostin auton" = Joku sukulainen antoi autonsa käyttööni.
   "Minun maatila" = Vanhempien omistuksessa oleva maatila, jonka vanhemmat perineet joskus vanhemmiltaan. Jokainen perheenjäsen pitää tätä omanaan.
   "Minun racing moottorikelkka" = Serkkupojan vanha kelkanromu.
   "Meidän porukan kyläkauppa" = Ison kauppaketjun kauppa, johon Ykiläisillä ei ole mitään osuutta.
   "Meidän Tuula, Paavo, jne" = Kylällä asuva joku kylähullu. Ei välttämättä mitään sukua.
   "Olen päällikkönä isossa firmassa" = Normiduunari. Normaali työpaikka.
   "Olen paras työssäni"= Aika moni haluaa sinun lähtevän.

   Onhan näitä esimerkkejä, vaikka kuinka paljon.

   • Anonyymi

    Jotenkin voin yhtyä kommenttiisi 90%:sti.
    Unohdit narsistit ja skitsofreenikot.


  • Toimittaja
  • Anonyymi

   Suosittelen Juopulia. Siel asuu kaikkein mielenvikaisimmat ihmiset.

  • Anonyymi

   Ei muuta, kuin tänne vaan.

   Jatkuvaa itkua ja valitusta joka asiasta saat sitten valmistautua kuuntelemaan.
   Varsinkin miehet valittavat ihan kaikesta.

  • Anonyymi

   Ylikiiminki on ihan perseestä. asuinpaikkana. Tervejärkinen ei mene sinne edes käymään. Oulu pedofiilien luvattua kansainvälinen kaupunki on sairaiden asuinpaikka ja kaikki lähiympäristöt myös. Lisää matuja ja lapsia sinne asumaan, niin on matujen seksuualiset tarpeet tyydytetty.

   • Anonyymi

    Oikeastaan paikka ei ole perseestä, vaan pelkästään ihmiset.

    Onhan se meilläkin ollut ihanaa jo pitkään työpaikalla, kun Ylikiiminkiläiset kollegat puhuvat paskaa kaikista muista työntekijöistä.
    Ei tarvitse muuttaa asumaan tuonne persereikään, kun näitä idiootteja näkee joka päivä töissä.

    Sitten tilanne on vielä hienompi, kun yksi heistä on päällikkönä ja iso osa lapsuudenajan kavereita muiden duunareiden joukossa.

    Arvaapa kahdesti, ketkä saavat hyvät hommat ja ketkä eivät?
    Arvaapa vielä kerran, ketä kehutaan ja ketä ei?
    Arvaas nyt, ketä koulutetaan ja ketä ei?
    Arvaapa vielä, että tykkääkö muu työporukka tällaisesta?

    Mietipä, mille se tuntuu muista työntekijöistä kun päällikkö työntekijöineen puhuu muista paskaa milloin mistäkin asiasta.
    Kääntävät kaikki asiat itseäsi vastaan. Ihan kaiken.
    Udellaan muista ihmisistä kaikenlaista ja itsestä ei puhuta mitään. Jos suvussa on vähänkään pimitettäviä asioita, niin näitä varjellaan paljastamasta kaikinkeinoin. Häät, hautajaiset, tuomiot, synnytykset, muutot, auton ostot, jne. Muiden vastaavat asiat jauhetaan isoon ääneen työpaikalla, että kaikki varmasti kuulevat nämä.

    Ilmeistä ja olemuksesta näistä näkee aina, että pimitetään aina jos jonkinlaista. Sitten, kun näyttelet tyhmää, niin Ykiläiset on onnenkukkuloilla, kun luulevat taas kusettavansa 100-0.

    Hienoa on myös se tämänkin päällikön ja joidenkin duunareiden provosointi, että muu henkilökunta ei tule keskenäänkään toimeen.

    Paskaa puhutaan ja toimitaan selän takana todella alhaisesti. Silti samaan hengenvetoon näytellään maailman parasta työkaveria. Onneksi tuon paskan näkee aikalailla kaikki duunarit läpi. Osa jaksaa tuota ja osa äänestää jaloillaan. Jaloillaan äänestäjät on tietenkin niitä paskimpia työntekijöitä. Hienoa!

    Ei ole paskapuhetta myös sekään, että joillekin työpaikoille ihan oikeasti ei näitä palkata, kun on kerran eroon päästy.


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   19152
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   371
   7051
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2186