Kansalaisten positiivinen erityiskohtelu on syrjintää

muutos_2011

Pääministeri Mari Kiviniemen mukaan pörssiyhtiöiden hallituksen kokoonpanosta pitäisi olla vähintään 40 prosenttia naisia. Kiviniemen mukaan asiassa edettäisiin ensisijaisesti pörssin sisäisten suositusten mukaisesti ja jollei tämä auttaisi, asia ratkaistaisiin lainsäädännöllä. Muutos 2011 katsoo, että Kiviniemen ehdotus on epädemokraattinen ja tasa-arvon sekä ihmisoikeuksien vastainen. Lisäksi ehdotus halventaa naisia ja edustaa näkemystä, jonka mukaan naiset ovat huonompia kuin miehet.

Yksi syy länsimaisen yhteiskunnan kukoistukselle on ollut ihmisten välinen tasa-arvo. Länsimaissa ihmiset ovat saaneet pyrkiä kohti haluamiaan asioita heidän omien kykyjensä puitteissa riippumatta siitä, mitä sukupuolta he ovat. Kiviniemen ehdotus ja muu "positiivinen erityiskohtelu" romuttaa tätä tasa-arvon periaatetta asettamalla ihmiset eriarvoiseen asemaan synnynnäisten ominaisuuksiensa perusteella.

Positiivinen erityiskohtelu tarkoittaa sitä, että tiettyyn ryhmään kuuluvat ihmiset saavat muita ryhmiä suurempaa etua sen vuoksi, että he kuuluvat tiettyyn ryhmään. Työpaikkojen ja edustuselimien sukupuolikiintiöt voidaan rinnastaa siihen, että Etelä-Afrikassa valkoihoiset saivat helpommin töitä, koska he olivat valkoihoisia. "Positiivinen erityiskohtelu" on tosiasiallisesti syrjintää, eikä siinä ole mitään positiivista. Syrjintä on halventavaa ja vastoin ihmisoikeuksien tasa-arvoisuuden periaatetta.

Lausumaton filosofia naisiin kohdistuvan positiivisen erityiskohtelun takana on, että naiset eivät pärjää omillaan yhteiskunnassa vaan noustakseen miehen tasolle he tarvitsevat tuekseen valtiollista pakkovaltaa. Ajatus on törkeä ja se alentaa naisten ihmisarvoa. Naiset pystyvät kaikkeen siihen, mihin miehetkin, ja he pystyvät näihin asioihin ilman kiintiöitä. Naiset eivät ole miehiä huonompia, eivätkä he tarvitse tuekseen erityistoimia, vaan tasapuolisen mahdollisuuden toimia yhteiskunnassa.

Valtion tehtävänä ei ole pakkokeinoin sanella, kuinka paljon tietyissä edustuselimissä tai työpaikoilla tulee olla tietyllä ominaisuudella varustettuja henkilöitä. Jokaista yksilöä on kohdeltava työ- ja yhteiskuntatoiminnassa tasa-arvoisesti, eivätkä synnynnäiset ominaisuudet, joita ihminen ei voi itse päättää, saa vaikuttaa yksilön mahdollisuuksiin nousta yhteiskunnassa haluamaansa asemaan.

Muutos 2011 vastustaa yksilön tasapäistämistä ja sortoa hänen sukupuolestaan riippumatta. Työpaikkojen ja edustuselimien kiintiöt ovat vastoin tasa-arvoa ja vapautta yrittää. Jokaisella on oltava oikeus luottaa siihen, että hän kykenee ponnistamaan samalta viivalta tasa-arvoisesti yhdessä muiden kanssa. Epäreilut, synnynnäisiin ominaisuuksiin liittyvät kilpailuedut eivät kuulu länsimaiseen demokratiaan, ja ne ovat vastoin kaikkia yhdenvertaisuuden periaatteita, joita vapaassa ja tasa-arvoisessa kansalaisyhteiskunnassa tulee noudattaa.

Muutos 2011 katsoo, että positiivisesta erityiskohtelusta on luovuttava työelämässä kokonaan. Positiivinen erityiskohtelu työelämässä tai luottamushenkilöiden valinnassa tulee kriminalisoida samalla tavalla kuin muu syrjintä, joka kohdistuu esimerkiksi sukupuoleen tai etnisiin ominaisuuksiin. Positiivinen erityiskohtelu ei saa vaikuttaa kansalaisten keskinäiseen yhdenvertaisuuteen.

Muutos 2011 r.p.

Jiri Keronen
puheenjohtaja

http://www.muutos2011.fi/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=253:kansalaisten-positiivinen-erityiskohtelu-on-syrjintaeae&catid=40:uutiset&Itemid=65

0

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        77
        5756
      2. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        24
        2516
      3. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        26
        1997
      4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        60
        1758
      5. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        12
        1611
      6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        5
        1398
      7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        9
        1317
      8. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        14
        1301
      9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        7
        1249
      10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        14
        1203
      Aihe