Itsesiedätys siitepölyllä

siedättäjä

Hunajasiedätysuutisoinnista (kerimesi ym.) innostuneena keräsin itse koivun ja heinien siitepölyä viime keväänä ja kesänä ja sekoitin sitä suomalaiseen hunajaan.

Oon ottanut itse tekemääni siitepölyhunajaa päivittäin elokuusta lähtien. Aluksi tein siitä koemielessä tarkotuksella hyvin vahvaa kokeillakseni miten reagoin: herneen kokoisen palan jälkeen piti ottaa pari allergialääkettä (gestine) jotta tuntuma suussa ja nielussa helpottaisi. Sitten laimensin sitä riittävästi ja otan pienen nokareen päivittäin ja annan sulaa suussa. Myöhemmin olen uudestaan hieman vahventanut tavaraa, ilmeisesti sietokyky on kasvanut.

Ainakin omenan ja hasselpähkinän ristiallergiat tuntuvat olevan nyt huomattavasti lievempiä. Mielenkiinnolla (!) odottelen koivun siitepölyaikaa, josko tästä kuurista olisi apua... On apua tai ei, tarkoitus on jatkaa kokeiluita ja kerätä siitepölyä seuraavaa satsia varten.

Keräsin koivun avautuvia tai avautuneita norkkoja/kukkia (vai mitä ne ovat) suodatinpaperiin useita pussillisia, ja kuivatin kirjahyllyn päällä. Suodatinpaperien pohjalle jäi keltainen seos siitepölystä ja norkkopalasista, jonka sekoitin aluksi pieneen määrään hunajaa (jota siis kokeilin ja kokeilusta viisastuneena laimensin). Siitepölyä jää suodatinpaperin pohjalle vain hyvin pieni määrä. Timoteista ja niittynurmikasta keräsin siitepölyä vastaavasti, tosin siitepölyä jäi suodatinpussiin vieläkin vähemmän. Kopauttamalla koivun tai heinäkasvien kukintoja näkee keltaisesta siitepölypilvestä, että onko oikea aika kerätä. Koivun siitepölyn kerääminen on helpointa "riipparauduksista".

Huomasin itse, että siitepölyn keräämisessä ja käsittelyssä olisi kai kannattanut hyödyntää ei-allergisia tuttavia tai vaimoa... Onneksi oli vahva lääkitys.

Onko kukaan yrittänyt vastaavaa konstia (siitepölyn itsesiedätys) ja mitkä ovat olleet tulokset?

1

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siedättäjä

      Siedättäjän kevät/kesä, kun yksi talvi takana itse tehdyllä siitepölyhunajalla:

      Koivun siitepölykausi oli mulla nyt huomattavasti helpompi, tosin koivu ei kai kukkinut viime keväänä yhtä voimallisesti kuin yleensä, joten en pysty kuin mututuntumalla sanoa, että kyllä minulla auttoi. Yhdellä kestine-tabletilla / päivä selvisin kevään, kun viime vuonna otin kahta ja vielä lisäksi nasonex-sumutetta heinäkuulle loppuun astii. Nyt heinäaikaan välillä pitää ottaa yksi kestine-tabletti tarpeen mukaan.

      Ristiallergiat ovat helpottuneet edelleen, eli voin ilman kurkun/suun kirvelyä ja nenän ja silmien vuotamista syödä huoletta omenoita, luumuja, päärynää, porkkanaa ym. Hasselpähkinät aiheuttavat vielä vähän oireita, mutta nekin huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

      Keräsin taas koivun ja timotein siitepölyä, ja tarkoitus on taas sekottaa niitä suomalaiseen hunajaan ja syödä suoraan purkista hieman joka päivä.

      Aikomus olisi jatkaa kuuria aikakin vuoden verran ja todennäköisesti kauemminkin. Jos muistan ja jaksan, laitan väliaikatietoa hoidon tehosta vuoden päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      195
      7687
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4412
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1726
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe