Mitähän häikkää

vanhassa Volvossa

oikein on kun käynnistyy puolilämpimänä todella huonosti. Auto 960 ja kone kolmelitrainen. Kylmänä lähtee hyvin käyntiin mutta ajon jälkeen pari tuntia, joskus vähemmänkin seisottuaan saa jauhattaa monta sekuntia ennenkuin käynnistyy. Tuntuu että lähtee vähän herkemmin jos polkee kaasua. Jos kuumana sammuttaa ja kohta starttaa niin syttyy heti. Käynnistyttyään toimii kuitenkin aivan normaalisti.

9

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pp

      aikoinaan joillain saitilla puheena olleesta kaasuuntuminen imusarjassa, en muista tarkalleen että aiheuttiko sen jonkunlaisen ilma lukon/polttoaineen höyrystymisen tai muuta vastaavaa ja oli ongelma enemmänkin kaasari mallin autoissa ja käyntiin lähtöä helpotti kaasun polkeminen auki. Tai sitten perinteinen tulppien kastelu ongelma, joka vaatii enemmän ilmaa, vaikka ruiskumalleissa ei suositella kaasun polkemista. Kokeile käynnistystä kaasupohjassa lämpimänä, että auttaako.

      • Halpisautoilija

        myös mahdollinen vika


      • volvo_puranen
        Halpisautoilija kirjoitti:

        myös mahdollinen vika

        Kun käynnistät laita virrat päälle ja odota se10 sekunttia ennen käynnistystä että ne anturit antavat tietoa sinnee keskusyksikölle millainen seossuhde polttoainelle pitää antaa että lähtee käyntiin.
        Tämä ei maksa mitään mutta seuraavat maksaa(ota koneesta ne vikakoodit jos muistiin on jäänyt jotain) .
        Mikä koneen huoltohistoria onko hyvät tulpat sähköpuoli muutenkin kunnossa ja ne ilmaputsari ja bensasuodatin on vaihdettu ja bensapumppu antaa sopivan paineen ja ne polttoainelinja niin ettei bensa kuumenee kun lämmin polttoaine (eli höyry ei avaa niitä suuttimia kunnollaa).
        Siten se ilmamäärämittari ja anturien kunto eli nokka-akselin ja kampiakselin anturi .Nämä olisi asiat jotka katsoisin jos ongelmia käynnistyksen kanssa ja laitetaan sitä 98 tankkiin vaan.


      • Missä kohdassa
        Halpisautoilija kirjoitti:

        myös mahdollinen vika

        moottoria tuo lämpöanturi oikein on? Voihan se olla että sieltä tulee moottorinohjausboksille väärää tietoa. Onko anturi kallis vaihtaa?


      • volvo_puranen
        Missä kohdassa kirjoitti:

        moottoria tuo lämpöanturi oikein on? Voihan se olla että sieltä tulee moottorinohjausboksille väärää tietoa. Onko anturi kallis vaihtaa?

        Moi katso termostaattikoteloa siellä on se jäähdytysnesteen lämpötila-anturi.Huomaat sen kun katsot.


      • Joo, kiitos mutta
        volvo_puranen kirjoitti:

        Moi katso termostaattikoteloa siellä on se jäähdytysnesteen lämpötila-anturi.Huomaat sen kun katsot.

        ohjataanko samalla anturilla moottorin lämpömittarin lisäksi esimerkiksi moottorinohjausboksin toimintaa. Vikakoodeja ei ole ja lähtee hyvin käyntiin jos kone on ollut sammuksissa vain vähän aikaa. Parin tunnin jälkeen saa sahata pitkän aikaa ja lähtee yleensä vasta toisella kerralla ja silloinkin vain kaasun kanssa. Mutta kun käynnistyy, pelaa aivan normaalisti.


    • volvo_puranen

      Lämpötilaanturi kertoo koska auto tarvitsee "ryyppyä" eli onko kone kylmä vai kuuma sen kertoo se jäähdytyneste anturi sinnee boksille.Ilmamäärämittarissa oleva haistelija taasen kertoo boksillee se sisääntulevan ilman lämpötilan ja määrän.Aina täytyy ollaa anturi joka välittää koneen aivoillee tietoa ei ne muuten osaa laittaa sopivaa seosta sinne männän päälle.Mitä huoltotoimenpiteitä yleensä autolle on tehty jos saisi listan ja voisiko se nimimerkki rekisteröityä kun se aloitusviestin kysyjä on vanhassa volvossa ja tämä viimeinen joo kiitos mutta onko sama käyttäjä kyseessä ??

    • Sama käyttäjä

      kyseessä ja tiedän kyllä periaatteessa, kuinka systeemi toimii. Auto on menossa huoltoon lähiviikkoina ja eiköhän vikakin selviä. Kannattaako tähän malliin edes harkita suosittelemiasi monikärkitulppia?Joka tulpallahan on oma puola. Pakko muuten myöntää ettei autolle ole juuri muuta lähivuosina tehty kuin jakopäänhihnan(vahtoväli 40 tkm!!) ja öljynvaihdot, tulpat n. 40 tkm sitten, polttoaineen suodatin, jarrupalat ym. Ei siis mitään oikeita korjauksia. Tuosta rekisteröitymisestä en ole aivan varma, ainakaan Suomi 24:ssa. Volvo-palsta on onneksi yksi niitä harvoja suhtkoht asiallisia, ehkä juuri Sinun ansiostasi.

    • volvo_puranen

      Kyllä ne tulpat voisit ihan itse vaihtaa kun koskaan ei tiedä onko karstaa siellä tulpissaja onko se kärkiväli sopiva.Näissä 4 kärki tulpissa se välys pysyy hyvin kun kipinä iskee siinä missä on pienin välys eli 4 kertainen käyttöikä niihin yksi kärki tulppiin jos verratataan.Itsellä on hyviä kokemuksia lähtee käyntiin kuumana ja kylmänä ja jos sähkövehkeet on Boshin niin miksi ei käytetä niitä Boshin nelikärkitulppia joissa on se oikea lämpöarvo.Moi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe