Fretille vanha marsunhäkki?

FFrreetti

Heippa! Meille on tarkoituksena hankkia tänäkeväänä toukokuunkanttiissa fretinpentu, ja jäi hieman arvelluttamaan tämä riippumattojen yms. kiinnitys. Fretti tulisi asumaan samassa huoneessa kanssani, mutta kun täällä ei yksinkertaisesti ole mitään paikkaa, minne voisin tulevat riippumatot ja muut ripustaa. Kun marsuistani aika jätti jäljelle jäi jonkinverran päälle yhden metrin leveä marsunhäkki, jonka kattopinnoihin voisi riippumatot yms. ripustaa, maahan taasen voisi sijoittaa ruokakupin, juomapullon ja WC-laatikon. Häkin kyljessä on luukut, jotka olisivat kokoajan auki. Häkissä on normaalit vaakasuuntaiset pinnat, mutta jos luukut olisivat auki, olisiko fretillä siltikin jotain intoa tulla niiden pinnojen välistä läpi? Mitäs sanotte ideasta?

6

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • frettien omistaja

      no jos tuo on ideasi ja minulla olisi fretti myynnissä, niin en tasan sitä sinulle möisi. Jos ei fretille ole tarpeeksi tilaa tai varaa hankkia sille kunnollista häkkiä, niin älä edes mieti moisen eläimen hankkimista! fretti on hyvin verrattavissa kissaan tai koiraan, haluaisitko esimerkiksi kissan (joka on notkea, ketterä ja pitää kiipeilystä, kuten näädätkin) tunkea koko päiväksi pieneen häkkiin? lisäksi mikäli häkissä on vaakakalterit, fretti rikkoo niihin hampaansa (yrittäessään päästä pois). häkki sopii hyvin paikaksi sijoittaa juomakuppi, riippumatto ja ruokakuppi, mutta tällöin ehdotan luukkujen irrottamista ja roskiin heittämistä ettei tule edes ajatelleeksi eläimen lukitsemista sinne. tosin, mikäli häkin luukuissa ei ole erillistä lukkosysteemiä (eli ne vaan painetaan kiinni) niin älykäs näätä ei siellä kauaa pysy. Loppupeleissä marsunhäkki ei ole turvallinen, luotettava, freteille sopivanlainen eikä -kokoinen! kannattaa tsekata eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta määräykset fretin häkin koolle, sillä tuon kokoinen ei sovi kuin juuri synnyttäneelle naarasfretille siihen asti kunnes poikaset ovat muutaman viikon ikäisiä.

      • kuin sitoudut

        "Häkin kyljessä on luukut, jotka olisivat kokoajan auki."

        Aika turha purkaus sinulta tuo vastauksesi=)

        Jos kirjoittaja olisi kirjoittanut että hänellä on kantokoppa johon ripustaa riippumaton, olisitko haukkunut pystyyn siitä ettö aikoo lukita fretin sinne?


      • frettien omistaja
        kuin sitoudut kirjoitti:

        "Häkin kyljessä on luukut, jotka olisivat kokoajan auki."

        Aika turha purkaus sinulta tuo vastauksesi=)

        Jos kirjoittaja olisi kirjoittanut että hänellä on kantokoppa johon ripustaa riippumaton, olisitko haukkunut pystyyn siitä ettö aikoo lukita fretin sinne?

        no et kyllä itse lue sen paremmin, tuollahan sanotaan että "JOS luukut olisivat auki". Kirjoittaja on ilmaissut asian sitten vähän epäselvästi, mutta itse ymmärssin näin että fretti joutuisi myös olemaan häkissä joitakin aikoja. Varsinkin jos omassa huoneessa eläintä pitää, niin huomaa että se tuhoaa kaiken puolesta metristä alemmas ja jos pääsee kiipeämään sitä korkeammalle niin sitten sieltäkin, ja jossain vaiheessa pinna kyllä tulee täyteen kun aina koulusta (oletan siis että kirjoittaja on vielä kouluikäinen) tullessa kaikki tavarat ovat lattialla, osa ehkä syötynä ja piilotettuna sängyn alle. fretti on oikeasti harkitsemisen arvoinen eläin, ja kirjoittaja ilmaisi asian vähän niin että täytyy äkkiä saada fretti, ei ole aikaa/jaksamusta/rahaa hankkia sille häkkiä kun on marsujen vanha häkki ihan kunnollinen. itsellänikin on joskus ollut marsuja, ja edelleen on niitten 120x60x50cm häkki jossain tallessa, mutta ensimmäistä frettiä hankkiessa ostin sille tietty oman uuden, ferplastin furet xl (ihan freteille siis suunniteltu). Tämä häkki kuitenkin osoittautui kelvottomaksi, kun ensimmäinen uros näätäni rikkoi siihen hampaansa, murtautui jatkuvasti ulos, ja muutenkin se oli äärimmäisen epäkäytännöllinen ja totesin sen sopimattomaksi freteille. nyt freteillä kaksikerroksinen ferret nation, ja hankkisin siihen vielä kolmannen kerroksen jos katto ei tulisi vastaan. keväällä/kesällä ostan varmaan toisen samanlaisen.


    • .....

      Kyllä tuo ihan hyvältä idealta kuulostaa. Tuskin fretit väkisin tunkisivat pinnoista läpi (pojat tuskin mahtuvatkaan), jos luukkukin on auki. Ja häkin päälle voi laittaa esim. jonkun kankaan/viltin, niin on vähän suojaisampi paikka nukkua. Kaikki fretit ei välttämättä tykkää nukkua liian näkyvällä paikalla, vaan menevät mielummin esim. sängyn alle kerälle, mutta kun häkin päällä on peite, niin sekin varmasti kelpaa.

      • FFreetti

        Tarkoitin sitä, että tämä vahna marsunhäkki olisi tyyliin vain paikka, mihin voisin ripustaa riippumatot ja sijoittaa ruokakupin, juomapullon ynnä muut. Ei siis niin, että fretti joutuisi siellä olemaan pakolla, 24/7 luukut auki, saa mennä ja tulla mielensä mukaan. Tämä häkki olisi siis vain paikka, mihin kaikki tarvittavat jutut pistäisin, ja missä fretti saisi aikaansa viettää, jos niin huvittaa.


      • hhggjjgj
        FFreetti kirjoitti:

        Tarkoitin sitä, että tämä vahna marsunhäkki olisi tyyliin vain paikka, mihin voisin ripustaa riippumatot ja sijoittaa ruokakupin, juomapullon ynnä muut. Ei siis niin, että fretti joutuisi siellä olemaan pakolla, 24/7 luukut auki, saa mennä ja tulla mielensä mukaan. Tämä häkki olisi siis vain paikka, mihin kaikki tarvittavat jutut pistäisin, ja missä fretti saisi aikaansa viettää, jos niin huvittaa.

        Ihan ok idea minunkin mielestä. Samoin raakaruokinnan ajaksi fretin voisi sulkeakin häkkiin, jos syötätte raakaa lihaa, ettei kuljeta ruokiaan muualle. Eli siis vaan ruokinnan ajaksi. Samoin huoneen siivouksen ajaksi oven voi sulkea. Parempi vaihtoehto kuin kuljetuskoppaan sulkeminen.

        Tosin juomapullo ei ole pakollinen, sen voi korvata raskaalla vesiastialla. Ja riippumaton voi ripustaa esimerkiksi tuolin tai sängyn alle. Yllä oli kommentti että fretti tuhoaa kaiken puolta metriä alempana olevan ym. Jos huoneessa on paljon tuhottavaa alle puolessa metrissä, frettiä ei pidä sinne päästää valvottunakaan ennen frettiturvallistamista. Mielestäni vapaana huoneessa - ja fretin tavarat marsuhäkissä - on parempi kuin telkeäminen ferret nationiin päivän ajaksi. Ferret nationinkin oven tulisi olla auki ...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe