Bosch Rotak akku 36 V 3 Ah (sama tyyppi kuin 2,6 Ah)

Bosch Rotak...

22

5427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelle Peloton...

      43LI:n mukana tulee kaksi akkua. Leikkuuleveyskin on suurempi kuin 37:ssä.

      Hobbykingistä saat 2 kpl 5S 5 Ah:n Lipo-akkuja 55 eurolla. Niillä leikkaa isonkin nurmikon. Laturi pitää olla Lipo ja hieman virittää kytkentää.

      • kyssä

        No persaukiset joutuu tollasia viritelmä suunnittelee. Muut pääsee helpommalla.


    • Pitkäikäinen

      Ihan vaan tiedoksi, että saat leikata 1000 kertaa per litiumakku (meillä n. 60 vuotta) ennen kuin se on vaihtokunnossa. Lyijyakkuhan kuolee yhdessä kesässä.

      Eli ihan heti ei tarvi lähteä litiumakkua vaihtamaan. :)

    • hankatuuli

      Rotek 37:n akku kesti kolme kesää . 1200 neliötä nurmikkoa ,vaatii kolme latausta eli noin 20*3*3 =180 latausta. Ryobin kiinteä akku kesti samoissa olosuhteissa 10 vuotta. Ruohonleikkuri on hyvä. Akkuteknologia pahasti kesken. Akut sikakalliita. Leikkureiden myyjät eivät ota akkuja myyntiin "kun aiakkaat eivät osta niitä". Miksiköhän. Shame on you Bosch

      • hurisee taas

        Minulla 4 vuotta ollut Rotak 37, ostin Bauhausista toisen akun, kun ei viitti tuntia ootella latauksen valmistumista. Koko vehkeen hintaan nähden akku on sikakallis, mutta alkuperäinenkin pelittää vielä täysillä.
        Eka kone toimi 2 kesää ja moottori sippasi hiukan takuuajan päättymisen jälkeen. Bosch toimitti silti ihan tappelematta uuden koneen tilalle, kotiin kuljetettuna eikä maksanut mitään. Siinä ei heidän tarvinnut hävetä:)

        Tämä heidän akkusysteeminsä on vielä vähän kehitysasteella, mutta kone on loistava ja kyl se tekniikkakin siitä hioutuu. Heillä on nähtävästi pyrkimys tehdä laatua, eikä myydä paljon halvalla ja pestä mokista kätensä.


      • weeddee

        Aika koomista kun Ryobi ei ole edes tehnyt kymmentä vuotta akkuleikkureita.

        Kirjoitus täyttä puutaheinää.

        Juuri tulin Bauhausista missä tuolle Bosh Rotak 43 luvattiin 5 vuoden takuu. Kuuluuko akut takuuuseen, en tiedä mutta saman merkin trimmeri on toiminut vastaavanlaisella akulla vuosia.


      • kiihkoton_fakta

        Täytyy nyt tähän kommentoida että ehkä ei ole _tehnyt_ mutta meille ostettiin 1994 Ryobi BMM2400 akkuleikkuri Tampereen Nekalan Rauta-Otrasta. Ja netistä löytyy samalle mallille osumia joista voi päätellä että laite on ollut 90-luvulla myynnissä. Siinä on tosin lyijyakut. Myyjä varoitteli että ei kannata ostaa, akut eivät kestä. No, kymmenisen vuotta meni yhdellä akkusatsilla ja seuraavat akut sai Bebekistä muutamalla kympillä (siis jo euroaikaan). Ne eivät kestäneet kuin n. 5 vuotta mutta seuraavankin akkusatsin (2x12V) sai ihan järkihintaan Motonetistä. Nyt on latauspiiri alkanut kenkkuilla joten ostimme Bosch Rotak 43 LI:n. Saa nähdä miten siinä akut kestävät. Ei varmasti yhtä hyvin, mutta ei tarvitsekaan. Jos 5-7 vuotta menee niin ihan hyvä. Täytyy silti katsoa saisiko tuon Ryobin vielä kuntoon.


    • Rotak 43 Li

      Meillä kaksi kesää takana eivätkä akut ole väsyneet tippaakaan. Tosin Rotak 43Li:n mukana tuli heti kaksi akkua. Lataus säilyi talven yli 100-prosenttisesti. :D

      Miettikääpäs montako latausta ja purkua kännykän akku kokee elämänsä aikana...

      Sellaiset 1000 latausta/purkua on ihan realistinen lukema litiumakulle, kunhan sitä EI SÄILYTÄ TYHJÄNÄ!!!

      Paras talvisäilytystapa on ladata se n. nimellijännitteeseen eli puolitäyteen.

    • Autoon kun saisi..

      Mittasin joskus lennokin akun jännitteen loppukesästä ja sitten talvella; jännite oli SADASOSA voltin tarkkuudella sama. Säilytän 3,85-vottisena (per kenno). Ihan uskomattomia litiumakut, tämä tosin Lipo.

      Eipä tarvinnut stressata pääseekö tyhjenemään talven aikana. :)

    • Bosch original

      Parconkin akku on alkuperäinen Bosch, mutta isommalla kapasiteetilla.

    • Lataillen..

      43 LI:n mukana tulleet akut ovat kyllä ihan surkeita. Ensimmäistä kesää leikellään, eikä kahdella akulla saa edes omakotitalon nurmikkoa ajettua. Laite itsessään on loistava, akut täysin onnettomia.

    • T-Rassi

      En tiä perkele, noin 4 vuotta vanha kone ja se on toiminut hienosti. Mutta toissa päivänä se kuoli yhtäkkiä... Sulake oli hajonnut (36V 40A) ja en löytänyt uutta joten ohitin se ja "tadaa" akku hajos...

      Mikä maahta olla alkuperä vika?

      Oikosulko mootorissa vai viallinen akku?

      Taidan ostaa bensa konen tai robotin...

      • junde

        Ostin viime kesän Ryobin 36v leikkurin ja on ollut loistava peli. naapurilla on Boschin rimpula ja kyllä on poikaa harmittanut kun on ollut akkujen kanssa ongelmia. Olen tutkiskellut tarkemmin akkuja ja avasin Ryobin akun ja ison piirikortin alta paljastu Samsungin kennot joten varmaankin on laadukkaat akut. Voin kyllä pian kahden kesän kokemuksella suositella.


    • McKey

      5 vuotta olen leikannut Bosch Rotak 37:lla nurmikkoa hyvällä menestyksellä. Ainoa huoltotoimenpide on ollut pyörivän terän teroitus. Rotak 37 lähtee aina takuuvarmasti käyntiin ekalla napin painalluksella ja mootttorissa on paljon enemmän vääntöä kuin tavallisessa polttomoottorikoneessa. Koneessa on kolme akkua, kun muuten alkaa harmittaa noin 15 - 20 minuutin käyttöaika / akku (riippuen ruohikon paksuudesta).

      Eihän näitä pöyristyttävästi hinnoiteltuja akkuja tarvitse Suomesta ostaa. Tilasin täysin samanlaisia, mutta toisella tuotemerkillä Kaliforniasta 2 kpl sisältäen kuljetuksen 100e:lla (siis 50e/kpl)! Jos ei uskalla Kaliforniasta ostaa, niin samoja saa ostaa Saksasta (jonne ne on ostettu jaeltavaksi USA:sta) noin 70 - 90e/kpl.

    • jkljarvean

      Viisi vuotta käytössä ollut Bosch Rotak. Edelleen alkuperäinen akku, ja klooniakku.
      Tänä keväänä akut olivan tyhjiä, näin luulin - ruohonleikkuri toimi tosi vähän aikaa jasitten ei enää kummallakaan akulla.
      Syyksi paljastui ruohonleikkurin päässä olevat akkujen liitänlälevyjen likaantuminen. Vähän santapaperia levyihin & varmistukseksi CRC:tä,
      niin vaikutti kummasti ruohonleikkurin & akun yhteistoimintaan.
      Enpä taida ostaa vielä lisäakkuja.
      Tässä siis pieni vinkki, jos sähkövirta ei oikein kulje akusta leikkurille.

      • Tattista

        Sama ongelma oli täällä, kiitos vinkistä. Liittimien putsaus auttoi.
        Se säästi huoltoreissulta!


    • poshi

      Vaihto bensiinikäyttöiseen takaisin,surkeat akut,ensimmäinen kesä meni hyvin toisena kesänä alkoi toinen akku huonontua ja nyt kolmannen kesän alussa molemmat akut täysin kuolleita.Akut talvisäilytetty ohjeiden mukaan.
      Ei tule Boshin tuotteita enää tähän mökkiin.

      • Anonyymi

        Heh, niinpä niin. Uskokoon ken tahtoo. Litium-akut ovat pitkäikäisiä toisin kuin lyijyakut.

        Meillä on akut kestäneet jo 10 kesää eikä ole teho tippunut yhtään.
        Bosch on päivittänyt akun kapasiteetin melkein tuplaksi: nykyään leikkurien mukana tuleva akku tai akut ovat 4 Ah. Meillä ne ovat 2,6 Ah, mutta hyvin leikkaa.

        Kevyt leikkuri ja niin huoleton! :)


    • Anonyymi

      Meillä on leikattu Bosch Rotak 43 Li:llä jo 13 kesää. Akut edelleen ok, toki mietinnässä ostaisiko yhden akun lisää.

      Huom. meillä akun (leikkurin mukana tuli 2 kpl) kapasiteetti on 2,6 Ah, myöhemmin Bosch muutti 4 Ah:ksi ja saa myös 6 Ah:n akkuja.

      Kesällä tuli leikattua erään toisen talon nurmea Brigss&Strattonilla. Kyllä oli tuskaa ja raskasta. Ihanaa hikisenä pakokaasupilven seassa kuulosuojaimet päässä vääntää raskasta leikkuria marjapensaiden ympäri. :(

      • Anonyymi

        Vai ihan raskas leikkuri ja vielä hankalat kuulosuojaimet... No joo tätä tämä nykynuoriso on... 😅


    • Anonyymi

      Tilasin Verkteristä 4 Ah:n akun ja sillä leikkaa tosi paljon. Lisäksi on ne leikkurin mukana tulleet 2,6 Ah:n akut. Ei mitään ongelmaa isonkaan pihan kanssa.

      Nykyään laturi on Professional sarjalainen (sininen pakkaus), lataa tuplasti nopeammin ja myös muut kuin 36 voltin akut.

      Itse asiassa Bosch on vain karannut karkuun muilta leikkureilta.

    • Anonyymi

      Boschiin saa myös 6 Ah:n akkua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe