Yksityistiet

themestari

Onko hoito/maksu suhteessa? ja toimiiko hommat.

15

985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksityistiemies

      On, yksin käytän ja yksin korjaan, helppoa ja toimivaa.

    • tiesabotööri

      Jos tienkäyttö rupee vituttaa nii pistä puomi tielle. Myös naulojen kylväminen on vanha hyvä konsti. Tosi kyttääjä myös väijyy pensaikossa ja laskee autoja.

    • yksinhoitaja

      maksettu varmaan on mutta hoitokerrat jääneet sitten vähemmälle.

    • sivusta seuraillut

      Homma toimiin niin että tieisäntä kerää rahaa osakkailta ison kasan ja tilaa kuorman-kaksi mursketta tiellä ja sanoo että kaikki rahat meni tähän.

      • kokemusta on

        Jos olisit joskus tilannut kuorman mursketta, niin tietäisit että yksityistien kerätyt rahat uppoavat helposti tuohon. Ns. kivituhkalla on taivallinen hinta ja samoin kuljetuksella. Ilmaista ei oo mikään.
        Täytyy aina toivoa, että tien varressa asuisi joku ystävällinen traktorimies, joka silittelisi tien pintaa vähän niinkuin talkoilla.


    • Aina törmää aivottom

      Naulojen kylväjä , Montako OMAA rengasta oot
      jo joutunut korjaamaan.
      Valotas vähän.!

      • tienkäyttömies

        NO EN KAI MÄÄ NY OMIA KUMEJANI RÄJÄYTTELE! V*TUN VALOPÄÄ!

        Siis nauloja kylvetään SILLOIN tielle kun muittein tienkäyttö pistää vatuttammaan! Helvatan hauska konsti.


    • LEIJUILETKÖ

      MIHINKÄ SINÄ SITÄ SITTEN TARVIT. TORVENSOITTOONKO ?

    • Toimitsijamies evp.

      Ei toimi nykyään, ainakaan tällä yksityistiellä, joka sattuu olemaan asumukseni vaikutuspiirissä.
      Itse sain tarpeekseni viitisen vuotta sitten ko. yksityistien hallinnon hoitamisesta, aivan toivoton tehtävä touhuta umpivinttien kanssa.
      Että mikäkö pielessä, voisi sanoa kaikki. Nykyinen toimitsijamies ei tiedä yksikköjaosta, maksuperusteista, yksityistielaista ym. tienpitoon liittyvästä hölkäsenpöläystä. Käyttömaksuja jätetään perimättä, ei edes yritetä, hankintoja ei kilpailuteta jne. Hupaisinta oli viime kokouksessa, kun toimitsijamies ei pystynyt kertomaan tieosakkaille, miten erään tieosakkaan yksiköt muodostuvat ja miten ne on laskettu, kuitenkin asiasta oli selkeä yksikkölaskelma, josta asia olisi ilmennyt, jos vain henkilö olisi ymmärtänyt itse asian...
      Vuosibudjetti on paisunut hurjasti tiekunnalla, kun hankintoja ei osata eikä haluta kilpailuttaa, peruskorjauksiin ei osata hakea avustuksia.
      Miten tähän on sitten tultu? Tilanne on pähkähullu, mutta yhdellä tieosakkaalla on niin suuri yksikkömäärä, että hän voi sanella täysin tiekunnan kokouksissa äänileikkurista huolimatta kaiken mieleisekseen. Tiekunnassa on 50 osakasta, jota suurinta osaa viedään, kuin litranmittaa tämän yhden osakkaan toimesta.
      Aina jää tietysti valittamisen mahdollisuus kunnan tiejaostolle, mutta raskaaksi sekin tie käy, kun vastineita vääntää ymmärtämätön tiekunnan hallinnosta. Karkeimmista hölmöilyistä ollaan tehty sitten valituksia.
      Olen hoitanut vuosien varrella useamman tiekunnan halllintoa, enkä tiedä missään vastaavaa tiekuntaa, missä toimitaan näin yhden osakkaan pillin mukaan.

      • äimänkäki

        Kyllä täällä kaakkois suomessa toimii Tiehoitokunnan puheenjohtaja hyvittää
        omat ja veljen Yksikkömaksut niin mökkiläiset maksaa tien pidon.
        Ja nyt sama kepuli valittiin kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi


    • Mökkiläinen

      Mökkini sijaitsee yksityistien viimeisenä. Karttaan tie on piirretty päättymään tonttini ohitse. Tietä ei ole hoidettu kuin viereisen tontin rajalle, auraus, lanaus ja sepelin laitto tehty edellisen tontin loppuun asti. Kysyin miksi näin niin vastattiin että rajaltani alkaa pihatie ? en omista tiepohjaa ja ennen sitä hoidettiinkin. Nyt viimeisten vuosien aikana käytöntö on muuttunut. Onko näin en löydä tällaista lakikohtaa.

    • Hei!
      Meillä ilmeni kokouksessa, että tieyksiköt oli lasketettu uudelleen, puheenjohtaja oli tämän omin päin suorittanut. Ihmettelen, kun minkäänlaisia tiedunkeruulomakkeita ei ole täytetty, eikä puheenjohtaja voi tuntea kaikkia kymmeniä (alle 100 kuitenkin) osakkaita.
      Meidänkin kohdalla yksiköt nousivat kaksinkertaiseksi... Ja mitään muutosta ei asumisessamme tai työssäkäynnissä tapahtunut.
      Yritin itse laskea yksikköjä: Meillä on asuinkiinteistö, siitä painoluku 900. Mieheni käy päivittäin töissä, itse olen lasten kanssa kotona. Toinen auto on, siitä varmaan noin 20% korotus, eli 900 plus 180 =1080. Metsäalaa on 12,5 ha ja tiekunnassa metsälöt lasketaan sillä vuotuisen kasvun jne. määrällä. Sijainti on Etelä-SUomen alueella, joten päädyin laskutoimitukseen 14 tx12,5ha=175t. Tie on läpikulkutie, joten korjauskertoimia ei tule..? kai. Pitääkö jotain muuta vielä laskea yksikköihin, jos niin mitä?
      Meillä on todella hankalaa; puheenjohtaja ja kunnossapitäjä ovat samaa perhettä. Tekevät työnsä hyvin, mutta minä en kestä epärehellisyyttä. Raha kun ei kasva puissa.. Auttakaahan- olenko osannut yhtään laskea oikein. Mitään papereita on mahdotonta yrittää mennä katsomaan, niitä ei koskaan "löydy"! Eikä tietoa muutenkaan saa, "Se vaan on niin"- on yleisin vastaus

    • ahneus vai köyhyys?

      Juu, ei toimi. Ei ole toiminut moneen kymmeneen vuoteen. Tietä käyttää kolme osakasta, kaksi mökkiläistä on kieltäytynyt osallistumasta tienhoitokuluihin (sorastus, lanaus, ym.) , mutta tiellä he ajalevat päivittäin varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Talvellakin on aina välillä mukava körötellä aurattua tietä pitkin ilman, että tien aurauksesta olisivat koskaan maksaneet senttiäkään.
      Joskus tuntuu, että ihmisten törkeydellä ei ole mitään rajaa. Ilmaiseksi pitäisi kaikki saada vai liekö sitten niin rahatonta sakkia.

    • asiat hoitoon

      Laittaakaa tielle puomi. Lain mukaan jokaisen tieosakkaan (eli ne jotka ovat tien virallisia käyttäjiä) pitää myös osallistua tienhoitokuluihin.
      Tienhoitokulut voi myös laittaa perintään. Selvitä asia, ei tuollaisten mitättömien luusereiden kanssa kannata kuin laittaa kova kovaa vastaan.

      • Perintään

        Aivan. Lisäksi vielä, että yksikkömaksut voi periä kaikilta maksamattomilta vuosilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      450
      2203
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      224
      1971
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1562
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1281
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      147
      1257
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      43
      1137
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      64
      1055
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1044
    Aihe