Kissat+Fretit

Krisse *cat*

Moikkelis kaikkiille. Mulla on 5 kissaa joista 3 on jo aikuisia (yli 10v) ja 2 pentua (0,5v).
Haluisin ottaa kaks Frettiäkin koska pidän niistä tosi kovasti ja olen varma että ne saisivat rakastavan ha hyvän kodin.
Mietityttää vain se että mitenhän fretit suhtautuvat kissoihin ? Uskon että kissat kyllä tulevat toimeen frettien kanssa mutta entä toisinpäin ?

5

294

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä.

      melkein toistepäin=)
      Yleensä kissat eivät pidä freteistä, meillä kissa luikkii vieläkin pakoon ja fretit yrittävät hieroa tuttavuutta.
      Ei ne tappeleeikä tartte pelätä että tekisivät toisilleen pahaa, mutta eivät kyllä leiki keskenään.

    • tytrydgh

      Se on niin fretti ja kissakohtaista tuleeko toimeen. Mutta sinuna jos olisin hankkimassa frettiä niin hankkisin sen yhden ensin ja ehkä parin vuoden päästä sitten toisen.

    • moonymoon

      Riippuu enemmän kissoista, koska ne ovat isompia ja voivat satuttaa frettiä (tosin jotkut poika fretit voivat kasvaa kolmikiloisiksi). Meillä tosiaan fretti tekemisissä neljän eri kissan kanssa ja kaikkiin suhtautuu eri tavalla.

      Puoli vuotiaan pennun kanssa tulee hyvin toimeen, leikkivät välillä yhdessä. Fretti on kuitenkin pomon asemassa, esim. kissa lähtee ruokakupilta pois jos fretti tulee siihen. Meni kaksi viikkoa, että fretti tottui kissanpentuun.

      Muutaman vuoden ikäiseen hieman häijyyn kissaan fretti suhtautuu varauksella. Joskus hyökkäilevät toisiaan päin, mutta eivät ole vaarallisia toisilleen. Voisivat olla kavereitakin, jos kissa ei aina käyttäisi kynsiään leikkiessä.

      Mummu kissaa (13v.) käy välillä haistelemassa, mutta eivät ole oikeastaan missään tekemisissä. Eivätkä juuri välitä toisistaan.

      Vanhaa kolliamme en uskalla jättää samaan tilaan fretin kanssa, jos olen pois kotoa. Kolli on moneen kertaan hyökännyt fretin kimppuun. Kun fretti oli pieni kissa raapaisi siltä korvan halki ja korvassa on edelleen halkeama. Fretti yleensä pelkää tätä kissaa ja menee piiloon, jos haistaa sen.

      Olen kuullut monenlaisia tapauksia, joissain kissa pelkää frettiä tai toisinpäin. Ne voivat olla myös kavareita, mutta sanoisin kokomuksella, että silloin kissa tulisi totuttaa ihan pienenä frettiin.

      Kissat usein ärsyyntyvät frettien liian tuttavallisista ja tungettelevista tavoista. Fretit voivat myös purra tosii kovaa kissoja.

      Kannattaa ensin kokeilla tuoda vaikka kaverin frettiä kissoille näytille, jos sellainen onnistuu. Kannattaa muutenkin ottaa ensin vain yksi fretti, jos käy niin, ettei tulee toimeen kissojen kanssa.

      • esaee

        Sellanen ajatus, että jos otat kuitenkin kaksi frettiä, ne voivat painia keskenään ja jättää vanhemmat kissat tai sen kissan joka ei niistä pidä, ehkä enemmän rauhaan. Samoin kaksi frettiä pystyy puolustautumaan kissalta paremmin kuin yksi. Toisaalta kaksi frettiä voi myös alkaa yhdessä kiusaamaan kissaa. Eli tapauskohtaista todellakin. Isomman koonsa puolesta urosfretti voisi olla turvallisempi vaihtoehto, mutta ehkä myös rajumpi kissoille etenkin kiima-aikana. Alussa varmista ettei fretti ahdista kissaa nurkkaan.


      • gdfggdgg

        Minusta fretin koolla ei ole mitään merkitystä. Pienikin fretti osaa olla pippurinen ja vaikka fretti on pieni eläin niin ne ei kyllä pelkää mitään. Joten kyllä se on ihan ihan kissasta ja fretistä kiinni tuleeko toimeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe