Kissat+Fretit

Krisse *cat*

Moikkelis kaikkiille. Mulla on 5 kissaa joista 3 on jo aikuisia (yli 10v) ja 2 pentua (0,5v).
Haluisin ottaa kaks Frettiäkin koska pidän niistä tosi kovasti ja olen varma että ne saisivat rakastavan ha hyvän kodin.
Mietityttää vain se että mitenhän fretit suhtautuvat kissoihin ? Uskon että kissat kyllä tulevat toimeen frettien kanssa mutta entä toisinpäin ?

5

304

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä.

      melkein toistepäin=)
      Yleensä kissat eivät pidä freteistä, meillä kissa luikkii vieläkin pakoon ja fretit yrittävät hieroa tuttavuutta.
      Ei ne tappeleeikä tartte pelätä että tekisivät toisilleen pahaa, mutta eivät kyllä leiki keskenään.

    • tytrydgh

      Se on niin fretti ja kissakohtaista tuleeko toimeen. Mutta sinuna jos olisin hankkimassa frettiä niin hankkisin sen yhden ensin ja ehkä parin vuoden päästä sitten toisen.

    • moonymoon

      Riippuu enemmän kissoista, koska ne ovat isompia ja voivat satuttaa frettiä (tosin jotkut poika fretit voivat kasvaa kolmikiloisiksi). Meillä tosiaan fretti tekemisissä neljän eri kissan kanssa ja kaikkiin suhtautuu eri tavalla.

      Puoli vuotiaan pennun kanssa tulee hyvin toimeen, leikkivät välillä yhdessä. Fretti on kuitenkin pomon asemassa, esim. kissa lähtee ruokakupilta pois jos fretti tulee siihen. Meni kaksi viikkoa, että fretti tottui kissanpentuun.

      Muutaman vuoden ikäiseen hieman häijyyn kissaan fretti suhtautuu varauksella. Joskus hyökkäilevät toisiaan päin, mutta eivät ole vaarallisia toisilleen. Voisivat olla kavereitakin, jos kissa ei aina käyttäisi kynsiään leikkiessä.

      Mummu kissaa (13v.) käy välillä haistelemassa, mutta eivät ole oikeastaan missään tekemisissä. Eivätkä juuri välitä toisistaan.

      Vanhaa kolliamme en uskalla jättää samaan tilaan fretin kanssa, jos olen pois kotoa. Kolli on moneen kertaan hyökännyt fretin kimppuun. Kun fretti oli pieni kissa raapaisi siltä korvan halki ja korvassa on edelleen halkeama. Fretti yleensä pelkää tätä kissaa ja menee piiloon, jos haistaa sen.

      Olen kuullut monenlaisia tapauksia, joissain kissa pelkää frettiä tai toisinpäin. Ne voivat olla myös kavareita, mutta sanoisin kokomuksella, että silloin kissa tulisi totuttaa ihan pienenä frettiin.

      Kissat usein ärsyyntyvät frettien liian tuttavallisista ja tungettelevista tavoista. Fretit voivat myös purra tosii kovaa kissoja.

      Kannattaa ensin kokeilla tuoda vaikka kaverin frettiä kissoille näytille, jos sellainen onnistuu. Kannattaa muutenkin ottaa ensin vain yksi fretti, jos käy niin, ettei tulee toimeen kissojen kanssa.

      • esaee

        Sellanen ajatus, että jos otat kuitenkin kaksi frettiä, ne voivat painia keskenään ja jättää vanhemmat kissat tai sen kissan joka ei niistä pidä, ehkä enemmän rauhaan. Samoin kaksi frettiä pystyy puolustautumaan kissalta paremmin kuin yksi. Toisaalta kaksi frettiä voi myös alkaa yhdessä kiusaamaan kissaa. Eli tapauskohtaista todellakin. Isomman koonsa puolesta urosfretti voisi olla turvallisempi vaihtoehto, mutta ehkä myös rajumpi kissoille etenkin kiima-aikana. Alussa varmista ettei fretti ahdista kissaa nurkkaan.


      • gdfggdgg

        Minusta fretin koolla ei ole mitään merkitystä. Pienikin fretti osaa olla pippurinen ja vaikka fretti on pieni eläin niin ne ei kyllä pelkää mitään. Joten kyllä se on ihan ihan kissasta ja fretistä kiinni tuleeko toimeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4932
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      287
      3033
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1627
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1441
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1213
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1118
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    Aihe