Koirien häkittäminen rikos, miksi kettuja saa häkittää???

mukkupista

Mielestäni on törkeää pitää kettuja häkeissä luonnottomissa oloissa. Eihän koiriakaan saa häkittää. Koirien häkittäminenkin on eläisuojelurikos, miksi siis sallitaan kettujen häkittäminen? Erittäin ristiriitaista. On puhuttu koirien pentutehtailusta ja huonoista oloista, samalla yhteiskunta sallii törkeän kettujen rääkkäämisen.

7

420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shamaaniakka

      Koirien häkittäminen oikeissa olosuhteissa ei ole rikos, esim. metsästyskoiria pidetään pääsäätöisesti häkeissä. Häkin koosta on sitten säädökset olemassa, ym. olosuhteista.

      Mielestäni, ja tämähän on siis vain mielipiteeni, mitään eläintä ei tulisi pitää häkissä. Mukaanlukien eläintarhat. ihmiselle häkin ovi heilahtaa hänen tehtyään rikoksen. Eläimelle se heilahtaa, jotta ihminen saisi egonsa tarpeet tyydytettyä syystä tai toisesta.

      Eläintarhat vetoavat joidenkin lajien kohdalla lajin säilymisen turvaamisella, mutta sukupuuttoon kuolemisen uhkakin on kaiketi ihmisen aiheuttamaa. Tai sitten ei. Mammutit kuolivat sukupuuttoon ilmaston muutoksen johdosta (joka ei ollut ihmisen aiheuttamaa), tai jonkun muu syyn johdosta, ehkä ihminen metsästi mammutin sukupuuttoon. En tiedä, mutta sen tiedän, että jos ihminen ajattelisi sydämellään, poikkeuksetta, joka tilanteessa, emme kävisi tätäkään keskustelua. Teknologian kehityttyä emme enää tarvitse eläinten lämpimiä turkkeja yllemme. Muinoin tarvitsimme. Ja ehkä joidenkin eläinlajienkin aika on vain tullut täyteen. Jonain päivänä ehkä ihmisenkin.

      Turkiseläinten lailla kehnot olot ovat myös teuraseläimillä. Hienoa olisi, jos ihminen siirtäisi tässäkin asiassa egonsa tarpeet taka-alalle ja söisi pääasiassa kasvisravintoa tai ainakin vain varmuudella hyvin kohdeltujen eläinten lihaa.

      Oikea tapa on yleisen ilmapiirin innoittamana vähentää ja lopulta lopettaa kokonaan kettutarhaus. Eläkkeille siirtymisten myötä. Tämä on luonnollinen siirtymä kohti korkeampaa tietoisuutta ilman väkivaltaa. Ei hermostuta, vaan anetaan ajan kulua. Veikkaukseni on, että kolmenkymmenen vuoden kuluttua ei ole eläintarhoja (ainakaan euroopassa) eikä turkistarhoja, koiria ei pidetä häkeissä eivätkä ihmiset enää kirjoita negatiivisia tekstejä keskustelupalstoille, vaan rakkaudellisia, tietoisia ja korkeavärähteisiä toista auttavia ja kohottavia viestejä.

      Iloa ja valoa kaikille.

    • mukaan

      ne tilat on luotu ja sadan vuoden aikana kettu on jalostunut niin paljon tarhauksen mukana että se ei lähde enää häkistä kuin pakon edessä.

    • mydiana:
      • muurikki2011

        hevoselle suodaan tietty liikkumatila,mutta lehmä joutuu olemaan talven eli 305vrk paikallaan. ja vain 60 vrk laki "pakottaa" päästämään ulos.


    • SääntöihinUudistuksi

      Tasa-arvoa eläimillekin! :)

      Ketuille sama tila kuin koirillekin!
      Lehmille sama tila ja olot ulkoiluineen kuin hevosillekin!

    • Turkis on vaurautta

      Koiria ei saa pitää vapaana, miksi kettujakaan? Tarhakettujen vapauttaminen (vai mitä oikein meinasitte tehdä niille eläimille, jotka toivomienne tarhojen lopettamisen jälkeen jää jäljelle?) vaikuttaa ympäristön ekologiseen järjestelmään huonolla tavalla. Taudit leviäisivät luonnoneläimiin tarhakettujen vastustuskyvyn ollessa heikompi, eikä kukaan pystyisi kontrolloimaan tätä enää sen jälkeen.

      Oisko sit kivaa, häh?

      • turkiton

        Miksi ne ketut pitää päästää irti, kun niille voisi tehdä kunnolliset ja mahdollisimman luonnolliset elinolot ja antaa niiden elää elämäsä loppuun asti? Kun kettut eriteltäisiin naadaiden ja urosten häkkeihin, ei näiden olemassaolevien turkiseläinten jälkeen olisi enää yhtään huolehdittavaa eläntä.

        Turkikset on turhia, nykyään osataan tehdä niin hienoja tekoturkiksia, ettei tavis tunnista feikkiä aidosta. (Lisäksi tekoturkikset ei haise)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe