Yksinhuoltaja muslimiäiti miten koraani suhtautuu

usko sisältä

Mietin tässä vain että kuinka muslimit suhtautuvat kääntyneeseen yksinhuoltaja muslimiäitiin joka asuu yksinään kouluikäisen lapsensa kanssa. Lähinnä nämä kunnia asiat mietityttävät. (lähipiirissä tämmöinen tapaus)
Kyseessä käännynnäinen musliminainen joka ei erossa voi "palata" perheensä/sukunsa luokse kuten käsittääkseni synnynnynäiset musliminaiset tekevät.
Kuka siis valvoo tämän naisen kunniaa? Vai onko sillä sitten enää väliä?

Entäpä avioero noin yleensä, lapsi ilmeisesti jäisi naiselle koska hänellä on jostain syystä yksinhuoltajuus (kaikkien tukien takia). Mutta eikö lapsi kuulu isälleen avioerossa noin niinkuin teoriassa? (Lapsi on tässä tapauksessa tehty isän oleskeluluvan vuoksi, ikävä kyllä).
Naisenhan on yleisesti ottaen vaikeampi ottaa avioeroa (toisaalta he ovat naimisissa vain islamilaisittain, eivät ole virallistaneet sitä missään instanssissa), mutta eikö se silti ole avioliitto?

Naisella on ikävä kyllä hurahtanut tämä muslimius hieman överiksi, jos nyt näin voi sanoa, tai paremminkin sanottuna on vähän asiat menneet sekaisin. En nyt itse ole muslimi mutta lähipiirissäni on monta. Ja noin yleisesti mielestäni uskonto ja uskominen lähtee sisältä, omasta uskosta. ei siitä mitä teet tai miltä näytät. Mutta naisen mielestä tärkeintä ovat ulkoiset yksityiskohdat. Se kenellä on peittävin huntu on paras uskova (näin kärjistetysti sanottuna). Miesten pitäisi ehdottomasti pukeutua kuten Talibanit ja parta on aivan ehdoton. Onko todella näin jos näytät joltain olet parempi kuin toinen? Onko islam uskonto jossa kilpaillaan paremmuudella?

No joka tapauskessa hänen miehellänsä ei ole noita ominaisuuksia eikä ole kiinnostunut niitä hankkimaankaan, vaan on enemmän länsimaistunut ulkonäöltään. Muuten on kyllä täysin kunnollinen muslimi. Ja tämä olisi siis eron syy.
Olenko ainoa joka ei ymmärrä :)

5

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mariyam

      Pidän itseäni ihan tavismuslimina, joten toivottavasti vaustaukseni auttaa hiukan selkeyttämään ajatuksiasi.

      Ensinnäkin siitä avioliitosta, että, jos he ovat islamin uskon kautta naimisissa, se on islamin uskossa lainvoimainen. Ja mullalla, joka heidät vihki, pitäisi olla molempien allekirjoitukset sekä todistajien allekirjoitukset vihkitodistuksessa. Ja jos he ovat eronneet, niin se on sitten ero. Mutta onkois tässä nyt ihan islamin lakia noudatettu? Neljän kuukauden odotusaika, sovittelija, todistajat, huomenlahjat jne? Islamin laissa (tai ainakin käytännössä näin) imeväisikäiset ja hiukan vanhemmatkin lapset ovat suoraan äidille erossa, muuten lapset siirtyvät isän (isän elatusvelvollisuuden takia, naisellahan ei tätä islamissa ole) huollettaviksi.

      Kyllä tunnen yksinhuoltajamusliminaisen, jolla on kaksi teinipoikaakin (isukki alkoholisti ja uhkapeluri, joten lasten turvallisuuden takia siirtyivät äidin huollettaviksi) eikä kukaan sen erikoisemmin sutaudu häneen. Ja pitäisikö edes? Ellei sitten tyyppi satu elämään arabialaisten keskuudessa. Heidän käytännöistään en tiedä kovinkaan paljon. Kunnian voi menettää toimimalla kunnattomasti, esim. vikittelee tai flirttailee vieraille miehille, käyttää paljastavia vaatteita tai on todella huonokäytöksinen jne. Aika hassua että ihmiset luulevat, että kaikki muslimit ovat jotain outoa porukkaa, jotka vaahtoavat koko ajan jostain kunniasta.

      Itselläni on huivi, mutta hametta en päälleni laita, sillä inhoan niitä! Tiedän muslimeja, jotka eivät käytä huivia vaan ihan normeja vaatteita eikä silti kukaan ole minun kuulteni sanonut heitä huonoiksi muslimeiksi, jos he ovat muuten olleet kunnollisia. Muslimeja on monia ja ihan Koraanissa lukee, että jos uskoo vain yhteen Jumalaan ja elää hyvän elämän, pääsee Paratiisiin.

      Omana mielipiteenä voin sanoa, että onpas fanaattinen nainen, hänen pitäisi hiukan rauhoittua. Jos aviomies rukoilee, paastoaa, antaa almuveroja, kohtelee hyvin vaimoa ja lapsia, niin hän on kunnon aviomies. Aika pinnallista erota vain ulkoisten seikkojen takia. Itse uskon vahvasti,että vain puhtaasti uskova sydän on uskova.

      Islamin erolaissa on, että eron hetkellä, jonkun pitäisi toimia puolisoiden sovittelijana ja yrittää saada jokin molempia miellyttävä sovinto aikaan tai pyytää edes eroamaan sopuisasti, jos yhteiselosta ei tule enää mitään.

      Toivottavasti tämä nyt auttoi :)

    • tieto.

      "Muslimeja on monia ja ihan Koraanissa lukee, että jos uskoo vain yhteen Jumalaan ja elää hyvän elämän, pääsee Paratiisiin."

      Koraanissa lukee että Allah päättää kuka pääsee Paratiisiin. Muslimi ei sitä tiedä elinaikanaan:
      Suura 3:74 Hän antaa laupeutensa sille, kenet Hän valitsee. Jumala on rajaton runsaudessaan.

      • Islam = epätasa-arvo

        Tiesitkö, että "profeetta" Muhammedin mukaan helvetissä enemmistö on naisia?

        Seuraavassa tekstissä esitetään yksi selkeimmistä todisteista miehen ja naisen epätasa-arvosta islamissa.

        Muhammed on sanonut:
        "Minulle näytettiin helvetin tuli, ja enemmistö sen asukkaista oli naisia."

        Tämä perimätieto (hadith) löytyy seuraavista lähteistä:

        SaHeeH Bukhari: 29,304, 1052, 1462, 3241, 5197, 5198, 6449, 6546 (FatH Al-Bari’n numerointisysteemillä)
        SaHeeH Muslim: 80, 885, 907, 2737, 2738 (Abd Al-BaQi’n numerointisysteemillä)
        Sunan Al-Tarmithi: 635, 2602, 2603, 2613 (Ahmad Shakirin numerointisysteemillä)
        Sunan Al-Nasa’i: 1493,1575 (Abi Ghudan numerointisysteemillä)
        Sunan Ibn Majah: 4003 (Abd Al-BaQi’n numerointisysteemillä)
        Musnad AHmad: 2087, 2706, 3364, 3376, 3559, 4009, 4027, 4111, 4140, 5321, 6574, 7891, 8645, 14386, 27562, 27567, 19336, 19351, 19415, 19425, 19480, 19484, 20743, 21729, 26508 (IHya’ Al-Turathin numerointisysteemillä)
        Muwata’ Malik: 445 (Muqata’ Malikin numerointisysteemillä)
        Sunan Al-Darimi: 1007 (Alami’n ja Zarmali’n numerointisysteemillä)

        Internetistä voit halutessasi tarkistaa seuraavat lähteet: Sahih Bukhari: Vol.1:28, 301; Vol.2:161; Vol.7:124-126 osoitteesta

        http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/

        Minusta tämä on vahvin todiste miehen ja naisen epätasa-arvosta islamissa.

        Vaikka on melko selvää, mitä "profeetta" tarkoitti alussa siteeratussa lauseessa, joku voi esittää vastaväitteen vedoten käännökseen. Mitä arabiankielistä enemmistö-sanaa on käytetty? Voidaanko se tulkita esimerkiksi suhteeksi 50.1% - 49.9%? Osoittaako arabian kieli suuren eron lukumäärissä?

        Tässä yhteydessä käytetty arabiankielinen sana on ’akthar’, jota käytetään yleensä, kun on kyseessä selvä ero koossa, lukumäärässä jne. Kaikki oppineet (sheikit) ymmärtävät jakeen selvästi tarkoittavan ’suurta enemmistöä’. Olen kerran kuullut jonkun sanovan, että sana ’akthar’ tarkoittaa helvetin asukkaista 2/3 olevan naisia. Tässä asiayhteydessä on mahdoton tulkita enemmistön tarkoittavan pientä eroa, esimerkiksi 50.1% - 49.9%.

        Jatkoin asian tutkimista, sillä tämä perimätieto toistuu useita kertoja. Löysin mm. Bukharilta perimätiedon, jossa sanotaan suunnilleen tähän tapaan: ’helvetin asukkaista liki kaikki ovat naisia’. Tässä käytetty arabiankielinen sanonta viittaa selkeästi siihen, että Muhammed puhui valtaenemmistöstä.

        Vol.7, kirja 62, numero124 (http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/bukhari/062.sbt.html#007.062.124):

        Narrated Usama:
        The Prophet said, "I stood at the gate of Paradise and saw that the majority of the people who entered it were the poor, while the wealthy were stopped at the gate (for the accounts). But the companions of the Fire were ordered to be taken to the Fire. Then I stood at the gate of the Fire and saw that the majority of those who entered it were women.

        Seuraavassa vapaa käännös tekstistä:

        Usama kuvailee:
        Profeetta sanoi: ”Seisoin paratiisin portilla, ja näin, että enemmistö sisään tulijoista oli köyhiä, kun taas rikkaat pysäytettiin portilla (tilintekoa varten). Mutta Tulen seuralaiset määrättiin vietäväksi Tuleen. Sitten seisoin Tulen portilla ja näin, että enemmistö sinne menijöistä oli naisia.”
        Tämä perimätieto löytyy seuraavista lähteistä:

        SaHeeH Bukhari: 5196, 6547 (FatH Al-Bari’n numerointisysteemillä)
        SaHeeH Muslim: 2736 (Abd Al-BaQi’n numerointisysteemillä)
        Musnad AHmad: 21275, 21318 (IHya’ Al-Turathin numerointisysteemillä)

        Tässä käytetty arabiankielen sana ’enemmistö’ on ’Aammah (tai ammah) ja se osoittaa epäilyksettä ’suurta enemmistöä’. Minusta sana ’enemmistö’ ei edes ole riittävän hyvä käännös tälle sanalle. Mielestäni paras käännös sanalle amah on ’valtaenemmistö’. Muhammed siis itse asiassa sanoi, että helvetin valtaenemmistö on naisia.

        Bukhari mainitsee nämä perimätiedot yhteensä 11 kertaa, Muslim 6 kertaa ja Ahmad 27 kertaa. Kaikissa yhdeksässä mainitsemassani kirjassa nämä kaksi perimätietoa on mainittu yhteensä 53 kertaa.

        Koska tämä perimätieto on kerrottu monissa autenttisissa kirjoituksissa samoin kuin useassa eri perimätiedon välittäjien ketjussa, ei voida väittää, ettei tämä perimätieto olisi aito oleelliselta sisällöltään.


    • totuus.

      dhammaantiin ogaada, idinka iyo dadka reer bini Israa'iil oo dhammu. in magaca Ciise Masiix. kii reer Naasaret, oo aad iskutallaabta ku qodobteen. oo Ilaah ka sara kiciyey kuwii dhintay. daraaddiis ninkanu isagoo bogsaday halkan hortiinna ah ku taagan yahay. Isagu waa dhagixii idinkoo wax dhisa aad diiddeen. oo noqday madaxa rukunka. Mid kale badbaadada lagama helo, maxaa yeelay. ma jiro magac kale samada hoosteeda oo dadka dhexdooda loo bixiyey oo waajib inoo ah inaynu ku badbaadno.

    • Sairas islam

      Tällaisen bongasin englanninkieliseltä sivustolta:

      "Men can divorce their wives in Islam whilst
      women have no such right (Qur'an 2:228). Islam
      teaches that the majority of people in hell are
      women (Bukhari 1:28, 1:301 and 2:161) and that
      women who have children out of wedlock will
      spend eternity suspended on hooks by their breasts
      (ch.5, Sirat Rasoul Allah)."

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe