Miten heppa laitetaan tarhaan

-kyselijä-

Minua kiinnostaisi miten hevonen viedään oikeaoppisesti tarhaan. Eli miten sen kanssa avataan portti(ja suljetaan se) ja miten tehdään silloin jos siellä on muita hevosia? :)

11

2311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JOS VIET HEVOSEN YKSIN TARHAAN,TOIMI NÄIN:
      Eli talutat hevosen tarhan portin viereen (niin ettei portti osu missään vaiheessa hevoseen eli hieman alle metrin päähän jätä hevonen seisomaan) ja avaa portti.Sitten jos portti ei mahdu avautumaan (hevosen ollessa liian lähellä) voit hieman portilla koskettaa ja pyytää hevosta väistymään.Äskeinen väistättämispyyntö onnistuu vain puu/rautaportilla,sillä ethän voi sähkölangalla alkaa hevosta tökkimään(:
      Jos kyseessä on sähkölanka-aita, pyydä hevosta väistämään koskettamalla/työntämällä kädelläsi.Kun portti on saatu avattua,taluta hevonen tarhaan portin läpi (ei niin,että päästät hevosen portin kohdalla irti)ja laitat perässäsi aidan väliaikaisesti kiinni,hevonen osaa kyllä kääntyä silloin...Sen jälkeen vain irrotat riimun/riimun-narun hevosesta, ja jos hevonen yrittää ollessaan vapaana (ennenkuin olet poistunut tarhasta) tulla ulos tarhasta portin kautta, heiluta riimun-narua ilmassa hevosta kohti ja näin pyydät sitä väistämään/lähtemään portin suulta pois.Lopuksi vain sujahdat tarhasta pois, ja laitat portin kiinni.
      JOS VIET HEVOSEN TARHAAN,JOSSA ON MUITA,TOIMI NÄIN:
      Muuten aivan samalla tavalla (kuin yllä olevassa tekstissä kerroin),mutta ennen hevosen laittamista portista sisään tarhaan,varmista ettei muut hevoset tule ulos samalla.Tee se näin: Heiluta riimun-narua ilmassa muita hevosia kohti, ja kun olet saanut muut hevoset kauemmas,avaa portti ja tuo hevonen reippaasti tarhaan ja heti kun hevonen on kääntynyt sulje portti kunnolla! Sitten irrotat hevosen ja voit taas vähän heiluttaa riimun-narua ilmassa,niin että kaikki hevoset väistävät ja vasta sen jälkeen tulet nopeasti pois tarhasta ja suljet portin.Jos hevoset eivät usko " varoitustasi " jolla pyydät hevoset väistämään (heiluttamalla riimun-narua ilmassa), niin ala koventaa vauhtia jolla riimun-naru pyörii.Samalla voit kävellä parisen askelta hevosia kohti.Kysy ihmeessä lisää jos jäi epäselvyyksiä(:

      • nhhfdhjdfj

        ...kenties kerron samaa mitä äskeinen, en nimittäin lukenut sitä. Mutta itse talutan tarhaan sellain, että pidän itseni johtajan asemassa eli hevosen pää on olkapäiteni kohdalla enkä anna sen ryntäillä, jos se meinaa rynnätä, kävellä nopeammin tai jos pysähdyt se jatkaa kävelemistä niin kyynerpäällä tönäisen sitä rintakehään. Kun päästään portin kohdalle pysähdyn ja samalla hevosenkin pitäisi. Avaan porttia, niin että hevonen mahtuu menemään siitä. Kävelen pari askelta tarhaan käännyn (hevonen pyörähtää samalla,pidä naru siksi pitempänä) porttia päin ja suljen sen. Käännyn jälleen ja kun hevonen seisoo rauhallisesti vierelläni irroitan riimunnarun päitsistä. Varo ettet irroita riimunnarua kun olet porttiin päin, koska hevonen voi innostua kääntyä ja pukittaa, silloin se voi osua sinuun. Jos on useampi hevonen tarhassa voit ottaa avuksi raipan, mutta ehdotan iha huitomaan vaan riimunnarun päällä. Kun talutat talutat samalla tavalla portille. Kun avaat porttia hätistele muita hevosia kauemmas jos ne ovat portissa kiinni. Hätisteluyllä tarkoitan esim sanomalla "hus!" nai heilauttamalla kättä tai riimun narua, loppu samalla tavalla huidot muita hevosia tarvittaessa. Päästä hevonen vapaaksi vasta kun se on rauhassa paikoillaan.


    • -kyselijä-

      Kiitos teille ohjeista! :D
      Pitääkö sähkölanka aitaa avatessa, avata aita itseen päin vai tarhaan päin. Voiko sähkölangalla hätistellä heppoja kauemmaksi?
      Kun hakee hevosen tarhasta mitä vinkkejä teillä sihen olisi, jos tarhassa on muitakin heppoja? ( Se on joskus tuottanut minulle hankaluuksia, sillä muut hepat saattavat seurata perässä.)
      Kiitos jo etukäteen!

      • Shetu8

        Voi hätistellä jos se hevonen ketä olet tuomassa tarhaan ei pelkää lankaa. Jos tarhassa on muita hevosia niin kannattaa avata sisään päin, silloin ne ei pääse niin hyvin karkaamaan, mutta jos ei ole muita niin ihan kumpaa vaan suuntaan.


    • Samaa pulmaa potenut

      Itse vien langan aina sivulle ja ns. käännän hevosen portti aukosta narun avulla itseeni päin. Ei kannata.. Jos sähkö on päällä heposta saattaa tulla arkoja paras keino hätistelemiseen on toinen ekstra naru jolla sitten huidot. Hae hevonen samalla lailla. Eli Menet tarhaan riimun naru ködessäsi, jos hevonen on lauman johtaja, se yleensä tulee luo portille, jos ei käyt hakemassa, nyt ekstra naru käyttöön laitat hevosen normaalisti kiinni naruun, ja lähdet kävelemään.jos muut tulee eteen täi näykkii talutettavaa, hätistä ne ekstra narulla kauemmaksi. , portille tultaessa, kuvitellaan että portti on sähkölanka ja se aukeaa vasemmankäden puolelta. Eli riimunnarut vasempaan käteen ja porttiauki oikealla, pidä langasta kinni, ja ohjaa talutettava hevonen langan raosta ja käännä se itseäsi kohti. laita lanka kinni ja näin sinulla on hevonen olkona tarhasta. sitten vain talutat normaalisti talliin, tai minne lie. :D Kerro sitten auttoiko.

    • ghfdjghjghs^^^

      Kerron taas, kun itse en älynnyt äskeisestä viestistä :D en tarkoita pahalla, en vaan ymmärä :D... eli kun haen hevosen avaan portin sisäänpäin enkä hätistele sähkölangalla ! eli ihan vaan sillä riimun narulla huiskin muita hevosia. Otat hevosen ja alat taluttaa porttia kohti. portin kohdalla huiskit raipalla tai narun pätjkällä muita hevosia voit myös hieman kääntää kiinni otettua hevostasi. Raotat porttia ja huiskit taas jos ne on tullut vois myös käyttää voimakkaampia apuja eli ääntä myös jäpäkkä "POIS!" "HUS!" auttaa myös avaat porttia enemmän käännät pitkällä narulla hevosen ja huiskit muut hevoset kauvemmaksi ja suljet portin (: muista pitää naru löysänä kun kuljet portista ja käännät hevosen, silloin sillä itellään on tilaa automaattisesti kääntyä sinun puoleesi. Muista käyttää yhä vahvempia ja voimakkaampia apuja muiden hevosten hätistelyyn jos pikku huitomiset ei auta.

    • -kyselijä-

      Kiitos taas ohjeistanne! Jospa nyt onnistuisi paremmin hevosen tarhaan vieminen ja sieltä hakeminen. =D

    • einäin:D

      Hauska lukea noita oikeaoppisesti laittamisia.. Itse kun teen oikeastaan aina päinvastoin ja ei se poni luonteensa puolesta ole muita poneja ja hevosia millään tavalla 'pahempi'.
      Taluttaessani poni tulee kyllä aina perässä, ei sillä ole mihinkään ikinä kiire. Se pysähtyy, kun pysähdyn. Kun avaan porttia, se yleensä alkaa syömään maassa olevia heinänrippeitä, mutta minusta se on vain hyvä niin. Eipä poni mihinkään ainakaan silloin rimpuile. Kun portti on auki talutan ponin sisään. Käännän sen, pidän narusta kiinni ja suljen porttia hieman. Otan narun pois ja saatan antaa palan leipää tms.. Ja sitten taputan vähän, lähden tarhasta ja suljen portin.

      Kun taas tulen tarhalle on taskussa usein pala leipää, porkkanaa yms. Poni tulee automaattisesti luokseni. Silitän yleensä ensin hieman, sitten avaan portin ja menen sisään. Otan leivän yms. ja annan sen sille ja samalla laitan narun kiinni. Ei se mihinkään karkuun sillä aikaa lähde, vaikka annankin ensin herkut.. Sitten talutan sen ulos tarhasta, käännän ja suljen portin, jolloin se taas alkaa syömään heinänrippeitä. Nykäisen hieman narusta ja poni nostaa päänsä.. Ja sitten lähdemme talliin.
      Ja tämä poni on siis isokokoinen, melkein hevosen mitoissa ja todella raamikas tapaus;)

      Ja harvemmin sitä näkee, kun joku laittaa kovin oikeaoppisesti sen hevosen/ponin sinne tarhaan. Kyllä ne tottuu ja oppii siihen, miten niitä kohdellaan.. Tallilla yksi poni tulee aina vapaana irti perässä esim. tallista tarhaan ja tarhasta talliin. Ponilla on riimu päässä ja naru roikkuu kaulalla.. :)

    • Yksinkertaista

      Taluta tarhaan hätistele muut hepat pois ja avaa portti ja kahden sekunnin päästä heppa on tarhassa

    • Maailmapahapaikka

      Ehkä olisi viisainta mennä katsomaan vierestä kuinka se tehdään, kun joku tekee, joka osaa
      Tämä voi olla erittäin hyödyllinen taito.. Minut ja kaverini yritettiin ryöstää, olimme ulkomailla ja menossa kerrostaloon sisään ja kaksi miestä oli selkeästi tulossa "samalla ovenavauksella" enkä tiedä että ryöstämään vai mitä.
      Esitin etten huomaa heitä ollenkaan (kaverini huomasi heidät mutta ei ymmärtänyt tilannetta), esitin sählääväni laukuilla ja avaimilla, miehet olivat siinä vaiheessa jo metrin päässä ovesta ja tuhansilla opituilla liikkeillä tuuppasin kaverin sisään taloon, laukun meidän ja miesten väliin ja vedin oven kiinni.. Sama juttu kuin laittaa useaa hevosta kerralla laitumelle..

    • Anonyymi

      Ekalla kerralla voi olla joku tallityttö mukana. Aloitat talutat hevosen tarhan portille menet tarhaan käännät hevosen pään portille otat riimun pois. Jos tarhassa on muita hevosia ja on kovin vilkkaita niin niitä voi vähän häädellä kauvemmas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe