Kissa kasvissyöjäksi!

Henna

Voinko tehdä kissastani kasvissyöjän? Millaisia kasvisvalmisteisia ruokia kissoille on? Kissa on aika nirso, eikä tykkää syödä purkkiruokia eikä raksujakaan. Joskus laitan sekaan kermaviiliä tai raejuustoa ja saan kissan syömään paremmin. Ajattelin, että maistuisikohan kasvikset kissalle paremmin?

16

956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kisu

      Tuo on eläinrääkkäystä.

    • Hinksu

      Kissa on luonnostaan lihansyöjä eikä sitä pidä mennä muuttelemaan...

    • Jaana

      kissasta kasvissyöjän aiheutat sille vakavaa vahinkoa. Etkö tiedä että kissa on vain ja ainoastaan lihansyöjä. Pieni määrä kasviksia silloin tällöin ei ole haitaksi, mutta pääasiassa kissan ruokavalion tulee koostua lihasta, ei toki yksipuolisesti vaan lihoja vaihdellen ja lisäämällä kerran viikossa annoksen kalaa ja sisäelimiä, unohtamatta vitamiineja ja öljylisää jos pelkästään tuoreruoalla ruokkii. Saat vaihtelua kissasi ruokavalioon antamalla noita edellä mainittuja, eläinperäisiä tuotteita. Minkälaisia raksuja ostat kissallesi? Jos ne ovat halpoja marketin hyllyltä, mutta muka "laadukkaiksi" mainostettuja, ehdotan että muuttaisit raksumerkkiä ja siirtyisit eläinkaupan valikoiman kuivaruoan puoleen - ne on tehty kissan tarpeiden mukaiseksi eikä omaa bisnestä palvelemaan, jollon kissasi saa niistä tarvittavat vitamiinit ja lihan osuuden eikä myöhemmin sairastu niihin sairauksiin, jotka alkavat olla hyvin yleisiä kissoilla, joille syötetään noita viljaisia kaupan raksuja. Purkkiruokia ei meilläkään erityisemmin tykätä syödä, mutta joskus ostan purkin tai kaksi eläinkaupassa asioidessani ja se jostain syystä maistuu. Ja kun katselen esim. kaupasta ostamaani Whiskas- annospussia, voin vain todeta ettempä itsekään sellaisesta tykkäisi, siellähän on seassa jopa herneitä ja kaikkea epämääräistä jota ei tuoteselosteesta tule tarpeeksi hyvin esille.

    • peto

      Kissa on petoeläin ja ehdoton lihansyöja! Eläinrääkkäystä on yrittää muuttaa kissaa kasvissyöjäksi. Huomautan vielä, että peruskissa EI myöskään mene veteen, joten kalastus ja kala ei sen luonnolliseen ravintoon kuulu kuin satunnaisesti.
      Jos kissasi kovasti nirsoilee purkkiruokien kanssa, kokeile eri merkkejä. Yksi tykkää hyytelöistä ja toinen kastikkeista. Hae raksut eläinkaupasta, kysy, olisiko pieniä kokeilupakkauksia, joilla voit tehdä makutestejä. Raksuilla voi myös vähän leikittää, ja heitellä niitä liukumaan pitkin lattiaa.
      Anna kissalle tuoretta RAAKAA lihaa ja sisäelimiä (possun sydäntä, munuaisia, joskus maksaakin)
      Maalaisjärki mukaan; mitä kissasi söisi, jos eläisi villinä metsässä...
      Ruokahalua saattaa myös lisätä monivitamiinien anto (apteekista, lemmikeille) esim. Pirskatti
      Oletko kuullut, että jonkun kissa olisi kuollut nälkään ruokakupin viereen, jos kupissa on aina tuoretta täysipainoista ruokaa? Porkkanaraasteen viereen kyllä kuolee!
      mm. Googlesta löytyy paljonkin tietoa kissan oikeaoppisesta ruokavaliosta ja ruokinnasta.
      Yksi esimerkki; http://www.ipsitilla.fi/Ruokinta/ruokinta.htm

    • Tabby

      Kissa on täydellinen lihansyöjä, joten sillä on myös lihansyöjän lyhyt suolistossa, jossa kasvikset eivät sula ollenkaan. Kasvikset voivat jopa tukkia kissan suoliston.

      Joskus on tehty kokeita ja huomattu, että kissa joko sairastuu vakavasti tai kuolee jo alle kuukaudessa, ellei saa muuta kuin kasvisravintoa. Kissa ei ole sekasyöjä kuten esimerkiksi ihminen.

      Toivottavasti tämä oli provo, siltä ainakin vaikutti.

      • Henna

        No siis ajattelin vain että kun kissalle ei mikään tunnu maistuva, ei liha, kala... Niin jos tekisi itse jostain kasviksista soseita ja kokeilisi että tykkääkö niistä. Kissa on ollut aina melko nirso ruoan suhteen ja eläinlääkäri sanoi ettei kannata olla huolissaan, kissan paino on normaali, sen silmät ja turkki on hyvässä kunnossa. Kuulemma kaikki kissat ei ole yhtä ahmatteja. Mietin vain, että millä voisin houkutella kissaa tykkäämään ruoasta enemmän. Herkkuja annan silloin tällöin ja ne maistuu kyllä, mutta Latz ja raksut joita syötän ei meinaa millään kelvata neidille.


      • Anonyymi
        Henna kirjoitti:

        No siis ajattelin vain että kun kissalle ei mikään tunnu maistuva, ei liha, kala... Niin jos tekisi itse jostain kasviksista soseita ja kokeilisi että tykkääkö niistä. Kissa on ollut aina melko nirso ruoan suhteen ja eläinlääkäri sanoi ettei kannata olla huolissaan, kissan paino on normaali, sen silmät ja turkki on hyvässä kunnossa. Kuulemma kaikki kissat ei ole yhtä ahmatteja. Mietin vain, että millä voisin houkutella kissaa tykkäämään ruoasta enemmän. Herkkuja annan silloin tällöin ja ne maistuu kyllä, mutta Latz ja raksut joita syötän ei meinaa millään kelvata neidille.

        Eläinlääkäriasemilta saa parempaa kissanruokaa kuin marketeista. Tämän vuoksi en enää itse ota lemmikiksi kissaa, kun sen ruokkiminen tulee kalliiksi ja on vaivalloista, kun marketeista ei saa omien ruokaostosten yhteydessä ostettua helposti laadukasta ruokaa kissalle.


    • jenni

      Voimme oppia oikeastaan kaiken oleellisen kissan oikeaoppisesta ruokinnasta tutkimalla sen luonnollista ruokalistaa. Tämä herkullinen menu sisältää pienriistaa: jyrsijöitä ja pikkulintuja kaikkine elimineen ja luineen. Kissa on puhdas lihansyöjä, kun taas koira ja ihminen ovat kaikkiruokaisia. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kissa ei ole ainoastaan lihansyöjä, vaan se tarvitsee ehdottomasti myös uhriensa luut ja sisäelinten tärkeät ravintoaineet pysyäkseen terveenä. Pelkän lihan syöttäminen kissalle on tavallisin syy kalkin puutteeseen ja sen aiheuttamiin vakaviin oireisiin, esim. luiden mineraaliköyhyyteen tai sydänsairauteen.

      Kun kissa syö hiiren, on aterian kosteuspitoisuus hyvin korkea (noin 70%). Kissa saakin pienriistalla eläessään lähes kaiken tarvitsemansa veden ravinnostaan. Terve kissa juo vähän, mutta vettä on oltava aina tarjolla!

      Kissan proteiinin eli valkuaisaineiden tarve esimerkiksi koiraan verrattuna on moninkertainen. Kissan ravinnnonottoa säätelee proteiinin saanti, ei energian saanti kuten esimerkiksi koiralla ja useimmilla muilla nisäkkäillä. Proteiinillakin on eroja keskenään: kissa tarvitsee eläinvalkuaista, eikä kasviperäinen valkuainen ole sille sopivaa. Jos kissaa ruokitaan huonolaatuisella (eli kasviperäisellä) valkuaisella, se joutuu syömään suuria määriä sitä, jolloin se väistämättä saa myös liikaa energiaa. Liian energian saanti lihottaa. Monet tavallisten ruokakauppojen myymät halvat kuivamuonat sisältävät valitettavan paljon viljaa. Näiden ruokien edullisuus on siis vain näennäistä, sillä kissa joutuu syömään niitä paljon enemmän kuin korkealaatuisia valmisteita ja mahdollisesti jopa sairastuu viljan korkean fosfori- ja magnesiumpitoisuuden vuoksi tai ylipainon seurauksena. Eläinlääkäriasemien ja eläintarvikeliikkeiden myymät laadukkaat ja turvalliset valmisteet on suunniteltu pitämään kissa terveenä ja elinvoimaisena, eikä hinnalla voida tällöin kilpailla.

      Eläinrasvat ovat kissalle välttämättömiä, kasviperäiset rasvat eivät ole rasvahappokoostumukseltaan kissalle yhtä edullisia. Kissan ruoansulatus sulattaa rasvoja erinomaisesti.

      Hiiriaterian hiilihydraatti- ja kuitupitoisuudet ovat alhaisia, noin 1-2%, ja näiden merkitys onkin kissalle lähes olematon. Jotkut sokerit voivat olla ruoansulatukselle jopa varsin haitallisia, kuten laktoosia.

      Kissan kyky hajottaa ja käyttää hyväkseen kasviainesta on erittäin rajallinen ja kissa syökin luonnostaan kasviperäistä ainesta vain sen verran kuin hiiren suolisto sisältää. Ruohonsyönti on ainoastaan lemmikin tapa puhdistaa suolistoaan: ruoho auttaa kissaa oksentamaan karvoja, joita se on niellyt siistiessään turkkiaan.

      -Helsingin eläinsuojeluyhdists-

      • Henna

        Kiitos avusta!


    • Anonyymi

      Se että kissa oli petoeläin muinaisessa -9999999eaa, niin ei tarkoita että lihan pakollisia vitamiineja ei saisi kasvisperäisistä tuotteista.

      • Anonyymi

        Juokse kuuseen.


      • Anonyymi

        Miksihän kissani voi hyvin, vaikka syötän sille eläinravintoa? Viljatonta. Ja viikonloppuna on mättöpäivä, eli kissa saa ihan oikeaa lihaa raakana.
        Karva kiiltää niin että valoisassa on kuvia huono saada kunnollisia, kun heijastuu. Kissa on sangen normaalin näköinen, oloinen ja erittäin innokas olemaan kaikkena kaikessa mukana.
        Kannattaakin kysyä ensin eläinlääkäriltä, jos edes harkitsee- kissa nimittäin on petoeläin, lihansyöjä. Mikäli se olisi kasvissyöjä, sen hampaisto ei olisi samanlainen kuin puumalla ja tiikerillä, ja leijonalla.
        Se joka siirtää kissansa kasvisruokavaliolle, aiheuttaa omin toimin siinä kissalle vakavia terveysongelmia.Totta kai maailmassa koitetaan kaupata mitä tahansa. Jopa vegaaneille kissan kasvisravintoa.
        Mutta pitääkin erottaa että joidenkin lajien tarpeet ovat erilaisia kuin ihmisen. Kissaeläimet ovat tässä hyvä esimerkki. Lihaa sen olla pitää. Esimerkiksi hiiri- tai mitä tahansa lihapitoista, mitä kissa syö mielellään, sikaa, nautaa, jne.


    • Anonyymi

      Osta Kasvissyöjä lemmikki. Esim Kani, tai Marsu.

    • Anonyymi

      Et voi tehdä kissasta kasvissyöjää. Se olisi eläinrääkkäystä. Kissan pitää saada sille luontaista ravintoa.

    • Anonyymi

      En ihmettele aloittajan kysymystä. Jotkut ihmiset alkavat olla taantuneet jo alle kivikaudenkin.
      Ikää ei taida olla paljoakaan kysyjällä, mutta vois luulla, että järki juoksee vielä jotenkin, ellei luonne ole erityisen hyväuskoinen (sika, lohikäärme).

    • Anonyymi

      Jos rääkkäät kissaasi ruokimalla sitä pelkästään kasvisruualla joku voi tehdä sinusta eläinsuojeluilmoituksen valvontaeläinlääkärille ja saat eläintenpitokiellon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      301
      2719
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      103
      2132
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      80
      1625
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      179
      1485
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1308
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe