Ensimatka Israeliin

ernast*

Olen lähdössä ihan ensimmäiselle matkalleni Israeliin. Mitä kaikkea olisi hyvä muistaa? Otan mielelläni vastaan kivoja neuvoja ja opastuksia..myös majoituksista. KIITOS!

10

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yarkon

      Riippuu ihan minne pain olet tulossa. Tel Aviv, Jerusalem, Eilat, pohjoinen? Tel Aviv on kesalla mahtava rantakaupunki. Itse nahtavyyksia ei ole hirmu paljon, museoita ja kirkkoja jne., kaupungin tunnelma on enemmankin ranta-shoppailu-ravintola -painotteinen.

      Jerusalem on ihan oma lukunsa. Sita ei voi verrata mihinkaan muuhun. Siella riittaa nahtavaa moneksi paivaksi! Vanha kaupunki sokkeloineen, holokausti museo Yad Vashem, kymmenet kirkot, erilaiset museot... Minne vain menetkin, joka nurkan takana loytyy uusi paikka missa vierailla. Toisaalta, Jerusalemissa kannattaa vahan katsoa missa liikkuu - valitettavasti kaikki eivat tykkaa vastaanottaa "alueelleensa" valkoihoista, shortseihin sonnistautunutta, kamera kainalossa paattomana seikkailevaa turistia. Mutta maalaisjarjella parjaa :)

      Eilat on mukava rantakohde, jossa on kuitenkin aika pienet piirit. Retkia ymparistoon jarjestetaan paivittain - mm. kameliajelua, snorklausta, safareja jne. Viikon siella saa kylla kulumaan mukavasti - ja rahansa myos :)

    • Deronda

      Kuten tuosta toisenkin vastaajan kirjeestä huomasit, niin Israelin kaupungit on keskennään hyvin erilaisia. Jerusalem on henkinen ja siellä törmää moniin uskontokuntiin, joiden olemassaolosta ei ole edes tiennyt. Minäkin olen alkanut aiempaa enemmän viihtymään Tel Avivin vapaamielisessä ilmapiirissä. Siinä kaupungissa on sykettä.

      On tosiaan vaikea kertoa tarkemmin mitään, jos et kerro millaiselle matkalle olet menossa. Toivottavasti matkaan sisältyy muutakin kuin Eilat.

    • Isrealista tullut

      Hei,

      Olin juuri viikon Israelissa alueella Tel Aviv -Jerusalem. Olen asunut maassa vuoden ja käynyt siellä muutaman kerran viimeisen 30 vuoden aikana. Jos haluat antaa sähköpostisi, voisin kertoa yksityiskohtaisia, päivitettyjä vinkkejä ja neuvoja. terveisin tänään kotiutunut.

    • iper

      Eilatissa ei ole mitään erityistä muistettavaa. Rauhallista ja turvallista. Liikenne on sujuvaa, autonvuokraus edullista.
      Isompiin kauppoihin on turvatarkastus.
      Kauppiaat ei tuputa tavaroita. Ei kerjäläisiä kuten Suomessa.
      Hotellit hyviä. Aamiaisella tai päivällisillä ruokaa tosi paljon.
      Lentokoneeseen saa viedä jopa vettä. Turvatarkastus paluulennolle on ainakin olevinaan tarkka.

      • sianis

        Israel on monipuolinen,kannattaa käydä katsomassa miten palestinalaiset asuvat.


    • mallatuulikki

      Olen joulun aikaan menossa reiluksi viikoksi Tel Aviviin, jossa asuin vuoden 16 .-17 vuotta sitten. Onkohan maa muuttunut- olen kuullut kyllä niin käyneen. Onko jolla kulla lisätietoa siitä?

      • Deronda

        Itse asuin Israelissa 1980 ja nyt olen käynyt siellä pitkästä aikaa kahtena kesänä. Minusta Israel ei ole muuttunut mitenkään ratkaisevan paljon. Edelleen siellä aistii saman rennon elämäntavan kuin ennenkin.

        Hyvä kuulla, että menet nimenomaan Tel Aviviin. 1980 en juurikaan ollut siellä, mutta nyt se on muodostunut kiintoisimmaksi osaksi Israelia. Parasta siinä on minulle hyvin liberaali elämäntapa.


      • mallatuulikk.
        Deronda kirjoitti:

        Itse asuin Israelissa 1980 ja nyt olen käynyt siellä pitkästä aikaa kahtena kesänä. Minusta Israel ei ole muuttunut mitenkään ratkaisevan paljon. Edelleen siellä aistii saman rennon elämäntavan kuin ennenkin.

        Hyvä kuulla, että menet nimenomaan Tel Aviviin. 1980 en juurikaan ollut siellä, mutta nyt se on muodostunut kiintoisimmaksi osaksi Israelia. Parasta siinä on minulle hyvin liberaali elämäntapa.

        Hei,

        itse asiassa aion kierrellä murkkuikäisen lapseni kanssa siellä enemmänkin- Tiberiakseen ja Kuolleelle merelle on tarkoitus mennä molempiin. Ainkain 16 v sitten reissasin jopa yksin jonkin verran ja kaikki meni hyvin.
        Tel Aviv on tosiaankin rento kaupunki suomalaiselle.


    • Peeco

      Jos matkustaa miehitetylle alueella ja yleensäkin konfliktialueella kannattaa miettiä miten homma toimii ja tutustua tilanteeseen "molemmin puolin". Ajattelemisen aihetta varsinkin uskonnosta kiinnostuneelle pyrkii antamaan uusi vastuullisen matkailun opas Tulkaa ja nähkää (pääpaino Palestiinassa) http://www.pyhamaa.net/matkailu.html

      • mallatuulikk.

        Kiitos- tuskin menemme miehitetylle alueelle. Turistikohteet riittää meille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe