Näin kivalla mainoksellahan niitä appelsiineja aikaisemmin mainostettiin.
Mutta nyt ei ole mainosta näkynyt, eikä ole syytä appelsiineja edes mainostaa. Ovat olleet tänä talvena todella huonoja. Ihan kuivia , mehuttomia haperoita, ihan kun lahoa puuta järsisi.
On ostettu koosta, ja ässästä, lidlistä, ja huoltoasemilta, ja aina samoja kuivia tinttejä. Onko tämä vain minun ongelma, vai onko joku muu löytänyt hyviä appelsiineja?
Toinen kumma ilmiö, että meillä ei linnut syö ruokintapaikoilla talipalloja.
Tavallaan niitä sai ostaa joka kauppareissulla, mutta nyt siellä riippuu syksyllä viedyt pallot. Onko muilla tätä ongelmaa?
Tein itse munkkirasvojen jämistä, ruokaöljystä, ja siemenistä levyjä, ja ne kyllä kelpaa, mutta ei talipallot. Onko ne nekin kuulleet siitä lähiruuasta, vai mikä mättää?
Pois alta Jaffat tulloo!
18
390
Vastaukset
- Makriina ek
Näkymuonaa.
Appelissiinit ovat kuivia, mandariinit niin happamia, ettei niitä saa syödyksi, tomaatit mauttomia, omenat samoin, ja ne talipallot ovat varmaan kärrynrasvasta puristeltuja, eivät kelpaa linnuille eivätkä oraville.
Nykyisin ostetaan vanhoja muistoja: Muistatko, kuinka ihania Jaffat olivat ennen, entä mandariinit...jne. Siitä me maksamme.- katleija5
Eilen ostin torilta pari kiloa mandariineja ja kyllä ovat makeita ja mehukkaita. Oikein erikoisen makeita ovat, semmoisia joista kuori irtoaa helposti. Appelsiinitkin ovat olleet mehukkaita. Ne ovat useimmin muualta päin kun Israelista.
Minulla on kai käynyt hyvä tuuri, mutta harvoin moitittavia ovat olleet. Harmi kun appelsiinit ovat melkein aina niitä napa-appelsiineja, sillä niitä on vaikeampi kuivin sormin kuoria. Siksi leikkaan ne kuorineen lohkoiksi. - Satu*
"Moni on 'appelsiini' päältä kaunis, kuorelta kovin sileä, vaan on silkkoa sisässä, akanoita alla kuoren." - Näin käy aina välillä.
Mutta verigreipeissä sitä mehua on ja sitruunoissakin, kun sitä kalan päälle eilen pusersin.
Eilinen Voimala kyllä ajatteluttaa.
Lähiruuan hyvä puoli olisi isäaineiden vähäisyys tai kokonaankin puuttuminen, kun esim. säilöntäaineita ei tarvita.
Se on sitä vanhempaini ajattelua, kaikkea aina lääkkeitä myöten tuli välttää, sillä ihmisen kroppa ei niille voi mitään, ei pysty edes poistamaan, vaan niitä alkaa elimistöön kertyä.
Sirkka-Liisa Kivelä piti luenneon samasta aiheesta, senioreitten medikalisoitumisesta. Perää siinä lienee.
Miten sen lähiruuan hankkisi. Joku puhui 'ruokaringistä', minkä voisimme perustaa. Silloin kauppa ja mainonta sekä logistiikka jäisi siitä välistä poies.
Lisäisikö se työttömyyttä?
Monimutkaiseksi on yhteiskunta mennyt.
Lapsena muistan ne pitkät porkkanapenkit ja niiden harventamiset. Jos alkoi pyörryttää, kannatti olla kontallaan ja edetä sillä tavoin. Isä vain laski leikkiä, että silloin jalkapohjatkin saavat hienon rusketuksen.
Uimaan kun sitten pääsi, se oli ihanaa!
Ja talvella, kun isä avasi auman ja toi sieltä oransseja, läpikuultavia tuoreita porkkanoita, niitä pestiin ja syötiin nauttien. Kesän perkaukset eivät enää mieltä koskettaneet! - katleija5
Satu* kirjoitti:
"Moni on 'appelsiini' päältä kaunis, kuorelta kovin sileä, vaan on silkkoa sisässä, akanoita alla kuoren." - Näin käy aina välillä.
Mutta verigreipeissä sitä mehua on ja sitruunoissakin, kun sitä kalan päälle eilen pusersin.
Eilinen Voimala kyllä ajatteluttaa.
Lähiruuan hyvä puoli olisi isäaineiden vähäisyys tai kokonaankin puuttuminen, kun esim. säilöntäaineita ei tarvita.
Se on sitä vanhempaini ajattelua, kaikkea aina lääkkeitä myöten tuli välttää, sillä ihmisen kroppa ei niille voi mitään, ei pysty edes poistamaan, vaan niitä alkaa elimistöön kertyä.
Sirkka-Liisa Kivelä piti luenneon samasta aiheesta, senioreitten medikalisoitumisesta. Perää siinä lienee.
Miten sen lähiruuan hankkisi. Joku puhui 'ruokaringistä', minkä voisimme perustaa. Silloin kauppa ja mainonta sekä logistiikka jäisi siitä välistä poies.
Lisäisikö se työttömyyttä?
Monimutkaiseksi on yhteiskunta mennyt.
Lapsena muistan ne pitkät porkkanapenkit ja niiden harventamiset. Jos alkoi pyörryttää, kannatti olla kontallaan ja edetä sillä tavoin. Isä vain laski leikkiä, että silloin jalkapohjatkin saavat hienon rusketuksen.
Uimaan kun sitten pääsi, se oli ihanaa!
Ja talvella, kun isä avasi auman ja toi sieltä oransseja, läpikuultavia tuoreita porkkanoita, niitä pestiin ja syötiin nauttien. Kesän perkaukset eivät enää mieltä koskettaneet!Ihan talonpoikajärkeä käyttäen pärjää pitkälle näissä ravintoasioissa. Olen kauhistellut tuota elintarviketeollisuuden tuotteiden lajimäärää, kuka noita kaikkia tarvitsee. Kuinka voidaan taata että sadoilla hyllymetreillä kaikki soosit ja sörsselit ovat tuoreita. Eivät ne olekaan, niillä onkin mahdoton säilymisaika. Säilyyhän kakkupohjatkin ikuisesti.
Alkutuotteesta valmistettu ruoka on vapaa lisäaineista. Torilta saa lähivesiltä pyydettyä kalaa, lihan ostan marinoimattomana, pakattuja leikkeleitä kartan. Leivälle sopii juusto ja kokoliha. Mutta kuinka satuinkaan katsomaan ainesluetteloa käyttämäni Korpelan ylikypsän 2%:sen kinkun kyljestä. Siinä oli seitsämän lisäainetta, onneksi ei ollut savuaromia. Ainakin oli aito palvi kysymyksessä.
Halli on paikka, josta saa pienten lihaliikkeiden laatulihaa.
Leivistä ruisleivissä on vähemmän lisäaineita kuin vaaleissa. Taikinajuurella hapatetusta ruisleivästä saa maksaa huomattavasti enemmän kuin muusta. Sämpylät kannattaa ehdottomasti helppotekoisuutenskin vuoksi itse leipoa.
Porkkanoista puheen ollen, tosi maukkaita ovat kotimaiset porkkanat, lantut ja erikoisesti valkokaali. Kurkku ja tomaatit päihittävät maussaan ulkoa tuodut.
Ravintotietoa on tarjolla paljon ja monenlaista ja valitettavasti hyvinkin ristiriitaista taloudellista hyötyä tavoittelevaa. Nuoret ovat helposti hyväksikäytettyjä. He ostavat trendiruokaa ja puolivalmisteita.
Oma alansa on terveysvaikutteinen ruoka. Viimeinen juttu, johon Evira on puuttunut on rypsiporsaan "sydänystävällinen" liha. katleija5 kirjoitti:
Ihan talonpoikajärkeä käyttäen pärjää pitkälle näissä ravintoasioissa. Olen kauhistellut tuota elintarviketeollisuuden tuotteiden lajimäärää, kuka noita kaikkia tarvitsee. Kuinka voidaan taata että sadoilla hyllymetreillä kaikki soosit ja sörsselit ovat tuoreita. Eivät ne olekaan, niillä onkin mahdoton säilymisaika. Säilyyhän kakkupohjatkin ikuisesti.
Alkutuotteesta valmistettu ruoka on vapaa lisäaineista. Torilta saa lähivesiltä pyydettyä kalaa, lihan ostan marinoimattomana, pakattuja leikkeleitä kartan. Leivälle sopii juusto ja kokoliha. Mutta kuinka satuinkaan katsomaan ainesluetteloa käyttämäni Korpelan ylikypsän 2%:sen kinkun kyljestä. Siinä oli seitsämän lisäainetta, onneksi ei ollut savuaromia. Ainakin oli aito palvi kysymyksessä.
Halli on paikka, josta saa pienten lihaliikkeiden laatulihaa.
Leivistä ruisleivissä on vähemmän lisäaineita kuin vaaleissa. Taikinajuurella hapatetusta ruisleivästä saa maksaa huomattavasti enemmän kuin muusta. Sämpylät kannattaa ehdottomasti helppotekoisuutenskin vuoksi itse leipoa.
Porkkanoista puheen ollen, tosi maukkaita ovat kotimaiset porkkanat, lantut ja erikoisesti valkokaali. Kurkku ja tomaatit päihittävät maussaan ulkoa tuodut.
Ravintotietoa on tarjolla paljon ja monenlaista ja valitettavasti hyvinkin ristiriitaista taloudellista hyötyä tavoittelevaa. Nuoret ovat helposti hyväksikäytettyjä. He ostavat trendiruokaa ja puolivalmisteita.
Oma alansa on terveysvaikutteinen ruoka. Viimeinen juttu, johon Evira on puuttunut on rypsiporsaan "sydänystävällinen" liha.minä löysinS-Maskotita tosi hyviä ja mehukkaita isoja appelsiineja,vain 0,80€ kg.
En muista minkä maalaisia olivat,lipussa lukee Navel.
Ohut kuorisiakin vielä olivat.
Itse teen salaattia kotimaista tuorekurkkua raastan,raejuustoa joukkoon ja jääsalaatia silppuan ja keitän pikkuporkkanoita mikrossa,eivät ui vedessä,haarukalla hienonnan,minun maha kun ei hyväksy raakaa porkanaa.
Joskus pilkon vielä valkosipuli suolakurkkuja ihan pieneksi.
Hyvää mutusteltavaa iltaisin.- katleija5
muori67 kirjoitti:
minä löysinS-Maskotita tosi hyviä ja mehukkaita isoja appelsiineja,vain 0,80€ kg.
En muista minkä maalaisia olivat,lipussa lukee Navel.
Ohut kuorisiakin vielä olivat.
Itse teen salaattia kotimaista tuorekurkkua raastan,raejuustoa joukkoon ja jääsalaatia silppuan ja keitän pikkuporkkanoita mikrossa,eivät ui vedessä,haarukalla hienonnan,minun maha kun ei hyväksy raakaa porkanaa.
Joskus pilkon vielä valkosipuli suolakurkkuja ihan pieneksi.
Hyvää mutusteltavaa iltaisin.Jotain on jäänyt tyystin pois markettien lihahyllyistä, nimittäin kana ja vanhan naudan liha. Menevätköhän elintarviketeollisuuteen ja turkistarhoille.
Kunpa saisi vielä kanaa, mutta kun ei. Kuinka moni muistaa miltä kana maistuu. Eipä vedä broilerin maku kanalle vertoja. Tosin kana ei kypsy minuutissa vaan vaatii pitkän kypsymisajan
Naudanliha muuttuu ravintoloissa härän lihaksi (=kuohittu sonni) ja markettien lihahyllyissä on vain nuorta naudanlihaa. Eipä saa enää vanhan naudan lihaa, joka on tummempaa ja rasvaisempaa (rasvan saa poistettua), mutta maku on täyteläisempi. Tosin kypsyminen vie aikaa.
Etenkin keitot vaatisivat sellaisen lihan. Nykyään arvostetaan nopeaa pikaruokaa, eikä olla valmiita uhraamaan aikaa ruoan laittoon. - Voimala, mikäli
Satu* kirjoitti:
"Moni on 'appelsiini' päältä kaunis, kuorelta kovin sileä, vaan on silkkoa sisässä, akanoita alla kuoren." - Näin käy aina välillä.
Mutta verigreipeissä sitä mehua on ja sitruunoissakin, kun sitä kalan päälle eilen pusersin.
Eilinen Voimala kyllä ajatteluttaa.
Lähiruuan hyvä puoli olisi isäaineiden vähäisyys tai kokonaankin puuttuminen, kun esim. säilöntäaineita ei tarvita.
Se on sitä vanhempaini ajattelua, kaikkea aina lääkkeitä myöten tuli välttää, sillä ihmisen kroppa ei niille voi mitään, ei pysty edes poistamaan, vaan niitä alkaa elimistöön kertyä.
Sirkka-Liisa Kivelä piti luenneon samasta aiheesta, senioreitten medikalisoitumisesta. Perää siinä lienee.
Miten sen lähiruuan hankkisi. Joku puhui 'ruokaringistä', minkä voisimme perustaa. Silloin kauppa ja mainonta sekä logistiikka jäisi siitä välistä poies.
Lisäisikö se työttömyyttä?
Monimutkaiseksi on yhteiskunta mennyt.
Lapsena muistan ne pitkät porkkanapenkit ja niiden harventamiset. Jos alkoi pyörryttää, kannatti olla kontallaan ja edetä sillä tavoin. Isä vain laski leikkiä, että silloin jalkapohjatkin saavat hienon rusketuksen.
Uimaan kun sitten pääsi, se oli ihanaa!
Ja talvella, kun isä avasi auman ja toi sieltä oransseja, läpikuultavia tuoreita porkkanoita, niitä pestiin ja syötiin nauttien. Kesän perkaukset eivät enää mieltä koskettaneet!kiinnostaa:
http://ohjelmat.yle.fi/voimala/etusivu - Nami, nami nam!
Voimala, mikäli kirjoitti:
kiinnostaa:
http://ohjelmat.yle.fi/voimala/etusivuJos nyt kaikki muutkin valitellaan samaan rimpsuun. Minua harmittaa, että verta ei saa tuoreena enää juurikaan kaupoista. Ennen sitä oli jatkuvasti tiskissä. No onhan niitä mauttomia kuivia veriohukaisia, jotka ei maistu minulle. Veriletut, juuri paistettuina, ohuina, rapeareunaisena sokeroidun puolukkahillon kanssa siintää vain mielessä.
- Ramoona*
katleija5 kirjoitti:
Jotain on jäänyt tyystin pois markettien lihahyllyistä, nimittäin kana ja vanhan naudan liha. Menevätköhän elintarviketeollisuuteen ja turkistarhoille.
Kunpa saisi vielä kanaa, mutta kun ei. Kuinka moni muistaa miltä kana maistuu. Eipä vedä broilerin maku kanalle vertoja. Tosin kana ei kypsy minuutissa vaan vaatii pitkän kypsymisajan
Naudanliha muuttuu ravintoloissa härän lihaksi (=kuohittu sonni) ja markettien lihahyllyissä on vain nuorta naudanlihaa. Eipä saa enää vanhan naudan lihaa, joka on tummempaa ja rasvaisempaa (rasvan saa poistettua), mutta maku on täyteläisempi. Tosin kypsyminen vie aikaa.
Etenkin keitot vaatisivat sellaisen lihan. Nykyään arvostetaan nopeaa pikaruokaa, eikä olla valmiita uhraamaan aikaa ruoan laittoon.Kanaviillokki (saa kirjoittaa myös viilokki) oli lapsuuden herkkuruokia. Tuttu talollinen myi vanhoja munituskanojaan kesäkanoiksi , ja meilläkin oli niitä yhtenä kesänä. Niistä tuli tietysti lemmikkejä, me lapset annettiin niille nimetkin. Naapurissa oli kotiapulaisena oikea Ronskilan Hilma, joka väänsi niskat nurin meidänkin kanoilta. Itkun kanssa yritettiin Lottaa ja Helmiä syödä...
Herkkua oli myös hyvin tehty tilliliha ja lihakeitto.
Kunnon lihasoppa-aineksia ei enää saa, keitänkin vain hirvenlihasta. Vaalea, pehmeänmakuinen vasikanpaisti oli ennenvanhaan juhlaruokaa, mutta mahtaako sitä enää edes kauppahalleista saada.
Slow food on muotivirtaus , pitkään lempeästi hauduteltu ja kaikessa rauhassa nautittu ruoka. Kauppojen lihatiskit pursuilevat kuitenkin erilaisissa punaisissa myrkynsuolaisissa liemissä lilluvia suikaleita ja riekaleita, jopa kirjolohta kohdellaan niin.
Hinnat ovat muuten ihan poskellaan, kaksi laskiaispullaa maksoi saman kuin possun ulkofileekilo. Niitä pullia en ostanut. Sain eurolla kilon mehukkaita mandariineja, joista kuori irtoaa kuin tyhjää vaan, mutta onnenkauppaa taisi olla. katleija5 kirjoitti:
Jotain on jäänyt tyystin pois markettien lihahyllyistä, nimittäin kana ja vanhan naudan liha. Menevätköhän elintarviketeollisuuteen ja turkistarhoille.
Kunpa saisi vielä kanaa, mutta kun ei. Kuinka moni muistaa miltä kana maistuu. Eipä vedä broilerin maku kanalle vertoja. Tosin kana ei kypsy minuutissa vaan vaatii pitkän kypsymisajan
Naudanliha muuttuu ravintoloissa härän lihaksi (=kuohittu sonni) ja markettien lihahyllyissä on vain nuorta naudanlihaa. Eipä saa enää vanhan naudan lihaa, joka on tummempaa ja rasvaisempaa (rasvan saa poistettua), mutta maku on täyteläisempi. Tosin kypsyminen vie aikaa.
Etenkin keitot vaatisivat sellaisen lihan. Nykyään arvostetaan nopeaa pikaruokaa, eikä olla valmiita uhraamaan aikaa ruoan laittoon.Ei saa myöskään vasikanlihaa enää.
Moni wanhan kansan edustaja heittäisi karjalanpaistipataan munuaisen, mutta sellaista ei enää lähiökaupan lihatiskistä saa, puhumattakaan muista sisäelimistä.
On myös menty takapakkia siinä, että enää ei tiedetä, mistä ruhon osasta mikin pala muovikelmun sisällä on peräisin. Ei enää tiedetä, mitä tarkoittaa paahtopaisti, kassler tai potka tai grillikylki. Mitä kohtaa ruhosta ne ovat? Ja mitä elukkaa?
Ostamme suikaloitua naudanlihaa. Mistähän kohdasta suikaleet ovat peräisin?
Miksi ne on aina upotettu johonkin kauheaan litkuun?
Ihmettelin aika lailla, kun kokkikilpailun osallistuja ei ollut koskaan perannut kalaa, ja seuraavassa jaksossa ei ollut ikinä nähnyt silakkaa, eikä tiennyt miten se valmistetaan ruuaksi.
Kuitenkin siis on opinkäynyt kokki, joka kilpailee parhaimman tittelistä!
Jopa kokit ovat tottuneet saamaan raaka-aineet valmiiksi pakattuina, perattuina ja siivottuina, joten eivät tunnista alkuperäistä elikkoa.- Kysyvä ei tieltä eks
Voimala, mikäli kirjoitti:
kiinnostaa:
http://ohjelmat.yle.fi/voimala/etusivu"Kuka oikeasti tukee lähiruokaa?
Meillä Tampereella on hieno keidas lähes keskellä kaupunkia: Ahlmanin maatalousoppilaitos. Siellä on mm. monipuolinen ja herkullinen lähiruokamyymälä ja uskomaton maitobaari! Maitobaarista myydään maitoa asiakkaiden astioihin vajaan tunnin ajan iltalypsyn jälkeen (lain edellyttämästä erillisestä tilasta, ei varsinaisesta maidon tuotantotilasta) - varmasti käsittelemätöntä lähiruokaa. Nyt maitobaarissa kerättiin asiakkaiden nimiä adressiin: joku oikein viisas on tehnyt lakialoitteen, jossa kielletään käsittelemättömän maidon myyminen, koska se on niin terveydelle vaarallista. Haluaisin tietää kuka tämän aloitteen on tehnyt, ja mitkä hänen sidoksensa on maidonjalostukseen. Haluaisin myös tietää, mikä puolue lupaa vastustaa aloitetta: se puolue saa minun liikkuvan ääneni tänä vuonna.
Keskustelunne oli hieno! Voi kun tämä ääni vaan kantaisi ennenkuin on myöhäistä: minäkin olen sitä mieltä, että luomu on se, joka maamme voisi nostaa ja josta pitäisi olla huolissaan eikä Nokian alusta."
Tuo on lainaus Voimalan jälkimainingeista, eli keskustelusta.
Kuka tietää, onko Espoossa tai Helsingissä tuollaista lähiruoka-
mahdollisuutta tai -paikkaa?
Ne appelsiinit joita jonotin aikoinaan Elannon jonoissa,kun laiva toi meille niitä vitamiiniannoksia sodanjälkeisille kansalaisille.
Kaksi kiloa niitä vitamiiniherkuja sai per asiakas.Olin silloin 11v ja kävin Kaisaniemenkansakoulua ja asuin sukulaisten nurkissa,mutta se onkin taas ihan eri tarina Ama- kirstiliisa
Jotain muutakin on kadonnut, nimittäin oikeat,( harmaat) rttnimakkarat. Jotka olivat rasvaisia, ja halkeilivat pannussa ihanasti. Ei muuta kuin perunoita keitti, niin pääsi syömään. Tiedättekö mitä tarkoitan
- Edellinen puhuja
kirstiliisa kirjoitti:
Jotain muutakin on kadonnut, nimittäin oikeat,( harmaat) rttnimakkarat. Jotka olivat rasvaisia, ja halkeilivat pannussa ihanasti. Ei muuta kuin perunoita keitti, niin pääsi syömään. Tiedättekö mitä tarkoitan
Tietenkin ryynimakkarat!
- Makea Jaffa
Kaikella ystävyydellä (näinhän täällä on parasta sanoa silloin, kun oman erilaisen mielipiteensä julkituo - muuten sitä on palstahäirikkö tai pöljä)
sanon, ettei mainitsemasi mainos suinkaan ollut kiva. Tai no, idea ihan hauska, mutta näyttelijät tökeröitä, teennäisiä ja siksi vastenmielisiä.- se kolmas*
Ai tää vai. (oliko murre väärä)
- Linnun ruokkija
;)) kirjoitti:
Ihan kiva mainos minunkin mielestäni! Kai se on siellä katsojassa.
Palaan minäkin vielä noihin talipalloihin. Minullakin on oikein pitkä teline missä on talipalloja, ja minullakin kaikki pallot syömättä. Mitähän myrkkyjä niihin on laitettu, että linnut ei niitä noki. Ja se on tämän talven huomio. Kun on ollut näin kylmää, niin kyllä olisi luullut kelpaavan, Kun mitään muuta rasvaa ei meillä ole ollut tarjolla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 771545
Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee71518- 871426
Mitä ajattelit hänestä
Ensi kohtaamisesta alkaen? Itsellä pikkuhiljaa syventyi rakkaudeksi vaikka alusta asti ajattelin että hän on samallainen851155Mietitkö tosissasi..
..että olisin tullut sinne jonkun muun vuoksi kuin sinun? Ei näinä vuosina tapahtuneet, myös tapahtumatta jääneet, ole3896- 64856
- 74805
- 52787
Marinin ahdistelija - "Lemmenkipeä huippuosaaja Lähi-idästä"
Olikin valtamedialle hankala paikka, kun kyseessä olikin "rikastaja" Vähän aikaa sitä voitiin piilotella, mutta pakko ol140738- 79694