Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hollanti johtaa mielenterveysongelmissa

Seurailija:

HOLLANNISSA

12:420
KANNABIKSEN KÄYTTÄJILLÄ ON TUPLASTI ENEMMÄN MIELENTERVEYDELLISIÄ ONGELMIA!
KANNABISTA KÄYTTÄVILLÄ NAISILLA ON JOPA 30%lla MIELENTERVEYDELLISÄ ONGELMIA!
TIETO ON LUOTETTAVA JA VAKUUTTAVA, ONHAN HOLLANTI OLLUT PITKÄÄN, JO VUODESTA 1976 HUUMEIDEN KOEKENTTÄNÄ!

Mental problems twice as likely for cannabis users: report
Cannabis users suffer mental health problems twice as often as non-users, a study published Monday by Statistics Netherlands said.

"The percentage of people with a less good mental health is two times higher among cannabis users than non-users," CBS said in a statement.

The study, which was carried out between 2007 to 2009 and involved some 18,500 people, found that "20 percent of male cannabis users complained of mental problems, compared to 10 percent among non-users".

The proportion was the same for women, with 28 percent of users complaining of mental problems, compared to 14 percent among non-users, CBS said.

Smokers complained of mental problems such as anxiety, melancholy, sadness and impatience, but CBS said the physical health of users and non-users barely differed.

The study found that four percent of the 15-65 year-olds who took part had smoked cannabis at least once in the last 30 days.

Though technically illegal, the Netherlands decriminalised the consumption and possession of under five grammes (0.18 ounces) of cannabis in 1976 under an official "tolerance" policy.

http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/mental-problems-twice-as-likely-for-cannabis-users-report_100838.html

9

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannabis lailliseksi

      Asiahan on päivän selvä, koska kannabista saa siellä suhteellisen vapaasti, vaikka on sielläkin laitonta.

    • hienoa Raakkuna
      • Raakkuna pääsi tänä viikonloppuna jopa kolmen päivän lomalle ja on hyvällä mielellä. Ei ole todellakaan pössytellyt ja on ottanut läälkkeensä.

        Lääkärin ennustuksen mukaan hänen ajatusmailmansa selvinnee pikkuhiljaa, mutta se voi kestää jopa vuosiakin.

        Jos ja kun aivotoiminnan harhautuminen on muotoutunut kolmenkymmenen vuoden aikana, niin täydellistä aivotoiminnan kirkastumista ei voida kuitenkaan odottaa tapahtuvan muutamassa viikossa.
        Olemme siis kärsivällisiä ja todellakin iloitsemme pikkuhiljaa tapahtuneesta ajatusten kirkastumisesta.


    • ....................

      psykoosin yleisyys prosentteina. koko mailma 1%, suomi 1,2%, hollanti 0,6%

      aivan turhaa tosin keskustella huutajan kanssa. eihän faktat ole ennenkään
      mitään merkinneet. sun kaltaisille mailma on ikuisen mustavalkoinen jossa
      kaikki lait ovat kuin kiveen hakattuja.

    • ehdin lukea viestin

      Tässä keskustelussa (jonka ylläpito poisti) Raakkuna ITSE sanoi että kannabis on aiheuttanut hänelle itselleen ongelmia, ja ongelmiensa korjaamiseksi hän ei polttele enää.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9708550

      Ylläpidolle ei sitten sopinut että se viesti jää ihmisten luettavaksi.

    • Näyttää todellakin siltä, että ylläpito poistelee sellaiset kirjoitukset, jotka eivät sovi heidän ajatusmaailmaansa.

      Sikäli kun olen ymmärtänyt, niin Suomi24 keskustelupalstan omistaa sama omistajakunta, joka hyväksyi myös tuon kuuluisan kannabikselle myönteisen "tutkimuksen " jossa tupakka mm. todettiin vaarallisemmaksi kun kannabis, ja että alkoholi on vaarallisempaa kun heroini jne.
      Ja jota tutkimusta ei hyväksyneet muut mediat kuin TV3 ja Nova.

      Muiden medioiden kohdalla uutinen ei ylittänyt "uutiiskynnystä", ja sihen oli varmaan omat syynsä.

      Olen todellakin samaa todennut jo itsekkin yli kolmen vuoden aikana, että ylläpito on kannabismyönteinen ja haluaa ohjaila keskustelua omien tarkoitusperiensä mukaisesti.

      • ....................

        tarkoitat tietysti ettei suomessa mediat saa poiketa tuomitsevasta linjastaan.
        ulkomailla vähän eri juttu... useampi arvostettu julkaisu kritisoi kieltolakia ja koko
        huumesodan järkevyyttä.


      • Methete53

        "Sikäli kun olen ymmärtänyt, niin Suomi24 keskustelupalstan omistaa sama omistajakunta, joka hyväksyi myös tuon kuuluisan kannabikselle myönteisen "tutkimuksen " jossa tupakka mm. todettiin vaarallisemmaksi kun kannabis, ja että alkoholi on vaarallisempaa kun heroini jne.
        Ja jota tutkimusta ei hyväksyneet muut mediat kuin TV3 ja Nova.

        Muiden medioiden kohdalla uutinen ei ylittänyt "uutiiskynnystä", ja sihen oli varmaan omat syynsä."

        Niinpä niin. Sellaiset tutkimukset jotka eivät aja kyseisten medioiden omistajien etuja jätetään uutisoimatta. Missähän on se vapaa media ja ihmisten omaan arviointikykyyn luottava toimittajakunta!?

        Kannabis aiheuttaa jhyvin harvoille ihmisille hyvin vakavia ongelmia ja vähän useimmille melko lieviä ongelmia. Suurelle enemmistölle se ei taas aiheuta juuri minkäänlaisia ongelmia. Vaikeus kannabiksen kanssa on siinä, että etukäteen ei voida tietää kenelle aiheutuu ongelmia ja kenelle ei. Alkoholi on siinä mielessä tasa-arvoisempi, että siitä tiedetään varmuudella, että se aiheuttaa fataaleja seurauksia kaikille, jotka sitä käyyttävät tarpeeksi paljon. Ongelma alkoholinkin kanssa on vaan siinä, että senkään kohdalla ei tiedetä kenellä käyttö pysyy hanskassa ja kenellä ei.

        Ketjun avaajan tutkimuksessa kannabksen käyttäjien kokemat mielenterveysongelmat ovat: "Smokers complained of mental problems such as anxiety, melancholy, sadness and impatience". Kaikilla jotka ovat joskus olleet krapulassa on ollut näitä samoja oireita.Veikkaisin jopa, että jos vastaava tutkimus tehtäisiin suomessa, ei samanlaista eroa verrkokkiryhmän ja kannabiksen käyttäjien välille syntyisi, johtuen suomalaisten yleisesti heikommasta mielenterveydestä verrattuna alankomaihin. Kovemman luokan mielenterveyden sairauksia esim. psykooseja kannabis näyttäisi lisäävän siten, että normaali väestössä psykoosia esiintyy seitsemällä tuhannesta. Ja tuhannesta kannabiksen käyttäjästä psykoosiin sairastuu neljätoista. Voisi sanoa, että määrä on siis kaksinkertainen, mutta riski ei ole yksilön kohdalla kaksinkertainen! Asian voisi ilmaista myös siten, että tuhannesta kannabista käyttävästä ihmisestä sairastuu psykoosiin seitsemän sellaista ihmistä, jotka eivät sairastuisi ilman kannabiksen käyttöä.

        Täten siis jos suomessa eri arvioiden mukaan on kannabiksen käyttäjiä olisi n. 50 000 heistä 350 sairastuisi psykoosiin kannabiksen käytön vuoksi. Näin ollen sairastavuus olisi alle prosentin luokkaa. Vertailun vuoksi :"Lähes kaksi prosenttia 45–54-vuotiaista miehistä on sairastanut alkoholipsykoosin."(http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=23059). Siis nyt puhutaan koko tuosta katrtaasta, johon kuuluu siis kaikki raivo raittiista rapajuoppoon. Voi vain kuvitella kuinka suuri sairastavuusprosentti alkoholistien joukossa on tuossa ikäryhmässä. Väestön tasolla saman lähteen mukaan sairastavuus alkoholipsykoosiin on 0.5%. Eli 25 000 sairastapausta!!

        Jos esimerkiksi kannabis laillistettaisiin ja sen käyttäjä määrä kasvaisi niin, että sitä käyttäisi 15% väestöstä(750 000), (mikä on erittäin hurja luku eikä mitenkään realistinen)* psykoosiin sairastuisi 5250 ihmistä kannabiksen käytön seurauksena. Joista miltei kaikki siis voisivat parantua ja palautua työkykyiseksi toisin kuin on laita alkoholipsykoosiin sairastuneilla. Eli siis jos joka kuudes suomalainen pössyttelisi kannabista ja kukaan ei käyttäisi alkoholia, niin psykoosi potilaita olis viidesosa entisestä?

        *(Kannabista kokeilleita suomalaisia oli 2008 tutkimusten mukaan 13% kansasta, mutta kokeilleista 80% yleensä lopettaa yhteen tai kahteen kertaan. Siksi tuo 15% kannabiksen vakio käyttäjiä on todella suuri luku.)

        Vertailun vuoksi taas voisimme todeta, että jos psykoosi on kannabiksen käytön vaarallisin seuraus, niin alkoholin kohdalla se on kuolema. Alkoholi on ollut jo vuosia työikäisen väestön suurin tappaja mm. 2007 18.7% työikäisistä kuolleista kuoli alkoholisyiden takia (http://www.stat.fi/til/ksyyt/2007/ksyyt_2007_2008-12-04_tie_001.html)

        Kannabiksen aiheuttamasta psykoosista myös yleensä toipuu miltei täydellisesti ( riippu käytön kestosta yms. seikoista) kuten on odotettavissa, että Raakkunakin toipuu mikäli on polttelematta. Alkoholi taas tuhoaa aivosoluja lopullisesti joten alkoholidementia jää yleensä pysyväksi. Alkoholin käytön seuraukset yhteiskunnalle ovat katastrofaaliset, mutta ihmiset haluavat työntää päänsä puskaan tässä asiassa. Helpompi on "taistella" pienempää pahaa eli kannabista vastaan.

        Jatkuu..


      • Methete53
        Methete53 kirjoitti:

        "Sikäli kun olen ymmärtänyt, niin Suomi24 keskustelupalstan omistaa sama omistajakunta, joka hyväksyi myös tuon kuuluisan kannabikselle myönteisen "tutkimuksen " jossa tupakka mm. todettiin vaarallisemmaksi kun kannabis, ja että alkoholi on vaarallisempaa kun heroini jne.
        Ja jota tutkimusta ei hyväksyneet muut mediat kuin TV3 ja Nova.

        Muiden medioiden kohdalla uutinen ei ylittänyt "uutiiskynnystä", ja sihen oli varmaan omat syynsä."

        Niinpä niin. Sellaiset tutkimukset jotka eivät aja kyseisten medioiden omistajien etuja jätetään uutisoimatta. Missähän on se vapaa media ja ihmisten omaan arviointikykyyn luottava toimittajakunta!?

        Kannabis aiheuttaa jhyvin harvoille ihmisille hyvin vakavia ongelmia ja vähän useimmille melko lieviä ongelmia. Suurelle enemmistölle se ei taas aiheuta juuri minkäänlaisia ongelmia. Vaikeus kannabiksen kanssa on siinä, että etukäteen ei voida tietää kenelle aiheutuu ongelmia ja kenelle ei. Alkoholi on siinä mielessä tasa-arvoisempi, että siitä tiedetään varmuudella, että se aiheuttaa fataaleja seurauksia kaikille, jotka sitä käyyttävät tarpeeksi paljon. Ongelma alkoholinkin kanssa on vaan siinä, että senkään kohdalla ei tiedetä kenellä käyttö pysyy hanskassa ja kenellä ei.

        Ketjun avaajan tutkimuksessa kannabksen käyttäjien kokemat mielenterveysongelmat ovat: "Smokers complained of mental problems such as anxiety, melancholy, sadness and impatience". Kaikilla jotka ovat joskus olleet krapulassa on ollut näitä samoja oireita.Veikkaisin jopa, että jos vastaava tutkimus tehtäisiin suomessa, ei samanlaista eroa verrkokkiryhmän ja kannabiksen käyttäjien välille syntyisi, johtuen suomalaisten yleisesti heikommasta mielenterveydestä verrattuna alankomaihin. Kovemman luokan mielenterveyden sairauksia esim. psykooseja kannabis näyttäisi lisäävän siten, että normaali väestössä psykoosia esiintyy seitsemällä tuhannesta. Ja tuhannesta kannabiksen käyttäjästä psykoosiin sairastuu neljätoista. Voisi sanoa, että määrä on siis kaksinkertainen, mutta riski ei ole yksilön kohdalla kaksinkertainen! Asian voisi ilmaista myös siten, että tuhannesta kannabista käyttävästä ihmisestä sairastuu psykoosiin seitsemän sellaista ihmistä, jotka eivät sairastuisi ilman kannabiksen käyttöä.

        Täten siis jos suomessa eri arvioiden mukaan on kannabiksen käyttäjiä olisi n. 50 000 heistä 350 sairastuisi psykoosiin kannabiksen käytön vuoksi. Näin ollen sairastavuus olisi alle prosentin luokkaa. Vertailun vuoksi :"Lähes kaksi prosenttia 45–54-vuotiaista miehistä on sairastanut alkoholipsykoosin."(http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=23059). Siis nyt puhutaan koko tuosta katrtaasta, johon kuuluu siis kaikki raivo raittiista rapajuoppoon. Voi vain kuvitella kuinka suuri sairastavuusprosentti alkoholistien joukossa on tuossa ikäryhmässä. Väestön tasolla saman lähteen mukaan sairastavuus alkoholipsykoosiin on 0.5%. Eli 25 000 sairastapausta!!

        Jos esimerkiksi kannabis laillistettaisiin ja sen käyttäjä määrä kasvaisi niin, että sitä käyttäisi 15% väestöstä(750 000), (mikä on erittäin hurja luku eikä mitenkään realistinen)* psykoosiin sairastuisi 5250 ihmistä kannabiksen käytön seurauksena. Joista miltei kaikki siis voisivat parantua ja palautua työkykyiseksi toisin kuin on laita alkoholipsykoosiin sairastuneilla. Eli siis jos joka kuudes suomalainen pössyttelisi kannabista ja kukaan ei käyttäisi alkoholia, niin psykoosi potilaita olis viidesosa entisestä?

        *(Kannabista kokeilleita suomalaisia oli 2008 tutkimusten mukaan 13% kansasta, mutta kokeilleista 80% yleensä lopettaa yhteen tai kahteen kertaan. Siksi tuo 15% kannabiksen vakio käyttäjiä on todella suuri luku.)

        Vertailun vuoksi taas voisimme todeta, että jos psykoosi on kannabiksen käytön vaarallisin seuraus, niin alkoholin kohdalla se on kuolema. Alkoholi on ollut jo vuosia työikäisen väestön suurin tappaja mm. 2007 18.7% työikäisistä kuolleista kuoli alkoholisyiden takia (http://www.stat.fi/til/ksyyt/2007/ksyyt_2007_2008-12-04_tie_001.html)

        Kannabiksen aiheuttamasta psykoosista myös yleensä toipuu miltei täydellisesti ( riippu käytön kestosta yms. seikoista) kuten on odotettavissa, että Raakkunakin toipuu mikäli on polttelematta. Alkoholi taas tuhoaa aivosoluja lopullisesti joten alkoholidementia jää yleensä pysyväksi. Alkoholin käytön seuraukset yhteiskunnalle ovat katastrofaaliset, mutta ihmiset haluavat työntää päänsä puskaan tässä asiassa. Helpompi on "taistella" pienempää pahaa eli kannabista vastaan.

        Jatkuu..

        Haluaisin joskus nähdä tässä maassa todellista faktoihin perustuvaa keskustelua päihdepolitiikasta. Ikävä kyllä Irti huumeista ry. on tehnyt joko ymärtämättömyyttään, tai tietoisesti, paljon halla tälle terveelle keskustelulle. Nytkin telvisiossa pyörivä "valistus" pätkä on tunteisiin vetoavaa, pelotteluun tähtäävää propagandaa ja oletetun ongelma lietsomista. Tällaisen materiaalin esittäminen tyrehdyttää kaiken älyllisen keskustelun aiheen ympäriltä välittömästi.

        Mikäli me oikeasti välittäisimme siitä, mikä meidän nuorille on parasta, telvisioissamme pitäisi pyöriä valistusvideo alkoholin käytön seurauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe