Kova kuume, mahakivut ym.

_mamma_

3- vuotias tyttäreni alkoi torstaina valittaa mahakipuja (tätä kirjoittaessani on maanantai). Tyttö huuti 45minuuttia suoraa huutoa ja sen jälkeen lähdin viemään häntä päivystykseen. Siellä tilanne kuitenkin laukesi ja tyttö rauhottui. Meillä on mahakipuja tosi usein muutenkin, ja tälläkin kertaa lääkäri vain vastasi, ettei osaa sanoa mikä hätänä. Kuumetta tytöllä ei silloin ollut, vaan oltiin melko reilusti alilämmöllä vain.
Perjantai iltana kuumetta sitten olikin jo 39.5 ja tähän hetkeen asti sitä on koko ajan ollut 38.5-40.5. Sunnuntai aamuna kytin tytön uudelleen päivystyksessä kun kuumetta oli heti aamsuta 40.5. Tulehdusarvot oli silloin vain 8. Kurkkukivut olivat tytöllä kovat ja kurkusta peitteitä löytyikin. Muutenkin on räkäinen ja yskäinen. Määräys oli käydä tänään uudelleen otattamassa tulehdusarvot jos kuumetta edelleen olisi, ja kun sitä aamulla oli 39.5 niin uudet kävimme otattamassa. Kuulema hieman oli nousussa, ei kerrottu minkä verran, vaan pitäisi ottaa taas huomenna uudelleen yhteyttä.
Nämä mahakivut ovat jatkuneet tuolta torstaista asti myös koko ajan. Tulevat aaltoamisina ja välillä tyttö itkee kovastikkin niitä kipujaan. Lääkäri kyllä sanoi, että ne voivat liittyä kurkkukipuun, mutta kun mahakivut ilmestyivät ennen kurkkukipuja.
Nyt minä sitten äsken vessassa havaitsin, että tyttö on 2 päivää tehnyt aivan mustaa ulostettakin. Tai ellei se ole mustaa, niin aianakin ihan tummanharmaata. Myös haju on melkoisen voimakas ja pistävä.
Pitkän sepustukseni jälkeen kysymys siis kuuluukin että voiko tämä ulosteen väri nyt sitten johtua tästä pitkään jatkuneesta kuumeesta, vai voisiko olla sittenkin niin että mahakivut ja tämä uloste liiittyisivätkin jotenkin toisiinsa...?

Joo taidan hulluksi vain tulla kun pyörittelen tätä kaikkea päässäni lapsen valvottassa kaikki yötkin.. :D

1

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huolestunut äiti.

      Hei

      meilläkin tyttö (6v) on itkenyt mahakipujaan sunnuntaista lähtien. Silloin käytiin lääkärissä. Lääkäri paineli vatsaa ja otettiin pissanäyte ja tulehdusarvot. Tulokset olivat normaaleja. Tyttö myös oksentelee useita kertoja päivässä.
      Jos tämä on oksennustautia niin mistä niin kovat kivut? Kivut alkoivat jo 2 päivää ennen oksentelua. Eikä vieläkään loppua näy. Maanantaina käytiin uudestaan terveysasemalla. Hoitaja ihmetteli että kipu on aaltomaista ja on välillä poissa. Ei kouristelukipua kuten oksennustaudissa. Neuvoi vain että jos kipujen kanssa ei pärjää kotona niin täytyy viedä tyttö osastolle. Kuumetta ei ole ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe