Fretin tuhojen korvaus?

frettityttö

Nyt on ikävä tilanne sellainen, että vanhan vuokran antaja vaati korvausta fretin aiheuttamien hajuhaittojen takia eli parkettilattian uusimista ja sen korvausta. Vuokrasopimuksessa ei ole kielletty lemmikkejä ja olen hänen puheistaan ymmärtänyt, että lemmikin saa ottaa. Vuokra-asunto on siivottu lattiasta kattoon ja yksi hajuto-pullo käytetty asuntoon.
Asuntoa ollaan myymässä ja vuokran antaja puhunut jatkuvasti siitä, että remppaa asunnon. Joten minusta hieman haiskahtaa siltä, että halutaan meillä maksattaa tämä remontti, koska asunnossa ollut fretti, joka ei 100% laatikkovarma ole.

Niin mites, olenko korvaus velvollinen? Itse taistelen viimeseen asti siitä, etten maksa, koska tosiaan perustelut remontille ei ole kovin hyvät. Eteenkin kun isäni käynyt muuttopäivän jälkeen asunnosta hakemasta lamput ja sanoi, etteihän siellä enää fretti haise. Varmuuden vuoksi kuitenkin selvitän miten vakuutus korvaa.

Mielipiteitä asiaan?

9

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uranutar

      Vastaavanlaisesta tapauksesta löytyy keskustelua
      http://www.vs-fretit.fi/bb/viewtopic.php?f=13&t=1705&hilit=vuokra&sid=67bef8fe4dba7e2a737ddd4fa0ad4563
      http://www.vs-fretit.fi/bb/viewtopic.php?f=13&t=1755&hilit=vuokra&sid=67bef8fe4dba7e2a737ddd4fa0ad4563

      Tosin tässä tapauksessa asunnossa ei olisi saanut vuokrasopparin mukaan pitää lemmikkejä ja tästä syystä viulut jäi vuokralaisen maksettavaksi. Tuolta kuitenkin voit löytää tietoa siitä, minne kannattaa ottaa yhteyttä. Kannattaa olla nopea ettei siellä asunnossa aleta jo tehdä sitä remonttia. Omaa vakuutusta ei nyt ensimmäisenä kannata miettiä jos tuo haiskahtaa huijaukselta. Jos vuokrasopimuksessa ei lemmikkejä kielletä, menee tosi moni vaurio normaalin asumisen jättämiin jälkiin eikä niistä silloin ole korvausvelvollisuutta. Oletko saanut vuokratakuun takaisin?

    • Frettityttö

      Vuokratakuuta ei maksettu, kun vuokran antaja ollut perhetuttu. Asiasta keskusteltiin sen verran, että vuoran antaja on joka tapauksessa hiomassa ja lakkaamassa vanhan parkettilattian ja pyysi arviota siitä, että onko pissa mahdollisesti valunut rakenteisiin. Tästähän ei pysty mitään varmaan arviota antamaan ellei lattiaa aukaista. Huomenna soittelen vielä vakuutusyhtiön korvauksista vastaavan palveluun ja kysyn sieltä heidän neuvoa ja mielipidettä. Ajatuksena oli myös vielä laittaa kysely kuluttajasuojaneuvojalle ja yhdeltä tutulta varmaan saadan lakipuolen neuvontaan. Tosiaan homma haiskahtaa juuri siltä, että vuokran antaja haluaa mulla maksattaa remontin ja ite korjata pussiinsa myyntivoiton..
      Etsinkin aikaisemmin ko. keskustelua, mutta enpäs löytäny, joten kiitti linkistä. :)

    • haisulinmamma

      Nonnih.
      Otatte suunnan k-rautaan ja sieltä mukaan odour blast- nimistä tuotetta
      (sinertävä pesuneste). Haju lähtee takuuvarmasti parketistakin.

      Ja vuokranantaja ei voi vaatia parketin uusintaa, ainoastaan sen hiomista ja uudestaan lakkaamista.

    • _Marjo

      Hei
      Vakuutushan ei tuota korvaa lemmikkieläimen aiheuttamia tuhoja missään vakuutusyhtiössä. Jos asia menee kunnon riitelyksi, on sinulla mahdollista hyödyntää oikeusturvavakuutusta jos sellainen kotivakuutukseesi sisältyy. Kannattaa tosiaan olla yhteydessä omaan yhtiöön. Jotenkin on alkanut haiskahtaa nenään siltä, että näissä vuokra-asunnoissa joissa frettejä on ollut, omistajat ovat keksineet keinon rahastaa. Itse olen asunut kolmessa eri vuokra-asunnossa, sekä yksityisiltä että kaupungilta vuokratuissa fretin kanssa eikä koskaan ole tullut mitään sanomista hajusta, vaikka pissejä on lattialle tullutkin. Tsemppiä taistoon ja ilmoittelehan täällä kuinka kävi.

    • Uusi parketti

      Parketin hiomisesta ja lakkaamisesta tulee aika paljon arvokkaampaa nykyisin kuin uuden parketin laitosta. Ja lukkoponttiparketin laittaa vielä nopeasti ja edullisesti itsekin.
      Itse en kyllä ihan muksisematta alkaisi makselemaan remonttia joka ei ole välttämätöntä ja joka ei ole itseni aiheuttamaa. Tiedätkö onko parketissa oikeasti sellaiset vauriot fretin pissasta johtuen että parketti vaatii uusimisen?

    • 2 fretin ex-om.

      Minun mielestäni lemmikin omistaja on vastuussa lemmikkinsä jäljistä, joten minusta on aivan oikeutettua vuokranantajalta vaatia korvauksia. Varsinkin jos lattiassa on pissa jälkiä. Turha siitä on alkaa pukisemaan vastaan. Jos asunto olisi omasi, niin sen arvo laskisi jos lattiassa olisi jälkiä.

      • Tyttöfretti

        Lattiassa ei ole siis mitään silmin nähtävää, edes läheltä katsottuna, jälkiä. Itse olen koko elämäni asunut parkettilattiaisessa kodissa ja olen hyvin tarkka lattiasta ja sen hoidosta. Parkettilattiat ovat hyvin hoidettuina kauniit. :)

        Lattiassa ollut ennen muuttoa koskeusvaurio, joka näkyy lattiassa, ja muita naarmuja, joita ei olla aiheutettu, mutta eipä niistä olla syytettykkään. :) Epäily vaan oli, että nämä vanhat vauriot halutaan maksattaa meillä, koska helppohan ne on laittaa fretin piikkiin ja laittaa vuokralainen maksamaan. ;) Tunnen vuokranantajan erittäin hyvin (tätini) ja tapaus on erittäin kiero, eikä väleissä kenenkään suvun jäsenen kanssa. Ehkä muillekkin valkenee nyt, että miksi. :D


    • Hmm... Noh....

      Jos sinulla olisi lapsia, ja lapset olisivat piirtäneet seiniin, et voisi olettaa että vuokranantaja korjaisi jäljet kun muutatte pois.

      Voithan sinä niin tehdä, että pyydät paikalle puolueettoman henkilön tekemään vahinko-arvion.
      Maksaisihan sekin varmaan, mutta todennäköisesti vähemmän kuin parketin uusiminen.

      Itse tiedän millaist jälkeä fretti voi saada parkettiin, eikä se ole nättiä... Joten oletkohan todella siivonnut kaiken heti vahingos sattuessa, vai onko parketti mahdollisesti päässyt tummumaan vahinko-kohdista?

      Harmillista tässä on se, että sinähän et pysty todistamaan että kämpän omistaja maksattaa rempan sinulla, jos sinä tosiaan olet vastuussa vahingoista.

      Mutta jos virtsa/uloste ei ole jättänyt mitään jälkiä mihinkään, ja kyse on tosiaan pelkästä hajusta, niin hajuhan lähtee eri tavoilla.

    • Frettityttö

      Noni, pikku päivitystä asiasta. Vakuutusyhtiö korvaa fretin aiheuttamat tuhot ( laaja kotivakuutus). Kävin vakuutusyhtiössä asiasta juttelemassa, että korvaa, mutta pitää olla todisteet. Parketissa ei mitään näkyviä jälkiä virtsasta tai ulosteesta, koska tosiaan putsattu heti kun ohi on mennyt.
      Tilanne on soviteltu vuokranantajan kanssa ja hänelle ilmoitettu vakuutusyhtiöni reunaehdot remonttiin ( hyväksyttäminen etukäteen ja "todisteet"). Vuokranantaja päätti teettää siis itse parketin hionnan ja lakkauksen (koska kestää liian pitkään muuten) ja minä suostuin maksamaan asunnon otsonoinnin, joka ei kovin kallista ole.
      Tiedän, että meijän leikkaamattomasta uroksesta on kova lemu lähtenyt, mutta en usko, että niin kova, että lattiat, seinät, vessa (kokonaan) ja katto täytyy maalata/uusia kokonaan. Asunto lähtiessä siivottu hyvin vuokran antajan pyynnöstä ja tuuletettu viikon verran, ennen kuin kukaan mennyt sinne. Lattian pesin "hajuton" aineella kahteen kertaan. Itse vahvasti epäilen, että haju on johtunut homeesta... Asunnossa käynyt ennen siivousta isäni, joka haki viimeiseksi jääneen kirjahyllyn, ja totesi, ettei fretti enää haissut. Ei ollut puolueeton ihminen, koska isäni, mutta en usko isäni kuitenkaan hajusta valehtelevan päin näköä kysyttäessä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe