Tampere-Pirkkalan kesä: 17 reittiä

Trapani

Tampere-Pirkkala on vahvistanut asemaansa Suomen toiseksi tärkeimpänä kansainvälisen lentoliikenteen kenttänä. Pahin haastaja näyttää tällä hetkellä olevan Oulu, jonne Air Baltic avaa hubinsa. Mielenkiintoista nähdä miten liikenne lähtee käyntiin.

Kesäkausi 2011 on reittilentotarjonnaltaan kaikkien aikojen monipuolisin Tampere-Pirkkalassa. Reittejä on vähintään 17 ja lisätarjontaa voi vieläkin ilmaantua. Ainakin Air Baltic harkitsee Tampere-Oulu -reitin avaamista vielä kesäksi. Erityisesti Ryanair on avaamassa monta uutta reittiä. Kokonaan uusia kohteita ovat Alicante, Pisa, Rooma ja Sisilian Trapani.

Reitit Tampereelta kesällä 2011:
Terminaali 2:
Ryanair: Lontoo, Edinburgh, Oslo, Riika, Kaunas, Frankfurt (Hahn), Bremen, Malaga, Alicante, Rooma, Trapani. Milano, Pisa
Wizz Air: Gdansk
Terminaali 1:
SAS/Blue1: Tukholma
Air Baltic: Riika, Rovaniemi
Finnair/FinnComm: Helsinki

Tredea on avannut keskitetyn sivuston, jossa on kaikki lentoyhteydet Tampereelta ja bussiyhteydet kentälle. Kesäkauden lentoja ei ole vielä päivitetty sivustoon vaan se näyttää tällä hetkellä maaliskuun lopussa päättyvän liikennekauden tiedot.
http://www.tredea.fi/tmp/

7

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mllllalalalaaaa

      Törkeää, että aluepoliittisista syistä Tampere-Pirkkalan terminaaleja ei vieläkään ole saatu laajennettua. Missään muualla Euroopassa ei tällaisia matkustajmääri'ä hoideta näin pienien terminaalien kautta. Kansainvälisille matkustajille terminaalit antavat Suomesta todella huonon kuvan.

      Ilmeisesti terminaalilaajennus on kuitenkin nyt vireillä. Hallituskin antoi jo valtion rahoituksen sitä varten. Finavia kuitenkin edelleen vastustaa laajennusta.

    • AitoRealisti

      Mihin siellä mitään laajennuksia tarvitaan ? Halpikset käyttämään nyt vajaakäytöllä olevaa ykkösterminaalia ja homma on sillä selvä. Olisihan se nyt hölmöläisten hommaa rakentaa uusi kakkosterminaali tai laajentaa sitä, kun vierässä on kaikilla mukavuuksilla varustettu ykkösterminaali jossa tilaakin olisi.

      Ai niin halpikset eivät halua maksaa lystiä vaan kustantaa menon veronmaksajilla ja muilla lentomatkustajilla.

      Finavia on ihan oikeassa vastustaessan hommaa.

    • miinmmipä

      tampereella asuvana olisi hienoa jos matkatoimistot käyttäisivät enemmän tampere-pirkkalaa lähdöissänsä. alku kesästä laitoin matka kriteeriksi että lähtö omalta kentältä, mut eipä sieltä mitään rantalomaa pääse suoralla lennolla tekemään. eli helsinkiin taas itsemme raahasimme.

    • Sisäpiiritietoa

      Tuomitkaa trolliksi tai ei niin kyllä se laajennusprokkis on jo läpi lyöty. Parhaillaan kilpailutetaan kuka homman hoitaa kotiin. Ykkösterminaali pysyy ennallaan jonka viereen / kylkeen tulee uusi kakkosterminaali ryanairin / halpisten käyttöön. Ko uusi terminaali tulee myös sisältämään ns kaikki mukavuudet. Nykyinen kakkosterminaali joka oli ENNEN rahtiterminaali otetaan uudelleen rahtikäyttöön.

      Erittäin hyvä ja hieno asia koska niinkun ketjussa mainittiin niin kyseinen "kenttä" antaa todella huonon kuvan ja näin tamperelaisena kyllä hävettää sieltä lähteä tai sinne laskeutua :)

    • Mlllaaa

      Se, että uuksi kakkosterminaali tulee aivan ykkösen viereen on loistava juttu. Matkustajat voivat hyödyntää molempien terminaalien palveluja. Lisäksi terminaaleille tulee yhteinen taksiasema, mikä helpottaa taksien käyttöä Ryanairin lentojen jälkeen. Nykyisin kakkosterminaalissa niitä ei usein ole tarpeeksi. Myös Paunun lentokenttäbussin linjan 61 pysäkki on jatkossa terminaalien välissä. Kakkosterminaali ei jatkossa enää tarvitsee omaa bussiyhteyttä keskustaan.

      Toivottavasti uuden terminaalien myötä Ryanair lisää reilusti tarjontaansa ensi kesänä. Tilat mahdollistavat liikenteen kaksinkertaistamisen yli miljoonaan matkustajaan vuodessa.

    • ---..---

      > Paunun lentokenttäbussin linjan 61 pysäkki

      Tää on omituinen juttu. Enemmistö matkustajista tulee Ryanairilla, bussi 61 pysähtyy tyhjän 1-terminaalin eteen ja tyhjänä lähtee. Kaiken lisäksi useimmiten se lähtee pois juuri ennen Ryanairin tuloa. Ryan tuli viimeksi 20 min. ennen aikataulua, yli 180 matkustajaa. Ehdin Paunun bussiin, vaikka se oli lähdössä 10 min. ennen virallista koneen saapumisaikaa. Matkustin bussissa aivan yksin, kukaan muu ei keksinyt, että näin voisi olla.

    • tmp_lento

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe