KARANNUT FRETTI HELSINKI

Surullinenmikael

Suru-uutinen.. Meillä pääsi Rakas Kuminamme karkaamaan parvekkeen ensimmäisestä kerroksesta tänään illalla. Kävin viemässä maton parvekkeelle, jolloin Fretti oli tullut mukana. Huomattuani paon vietin seuraavat 4h etsimässä frettiä lähimetsästä tuloksetta.:( Nyt meillä toimen siskoista sitten yksin. Kovasti etsitään seuraa hänelle ettei tulisi kauhea suru puseroon kun aina (n.4kk) ollut sisko mukana. Fretti karkasi Helsingin Jollaksesta 8.3 noin klo.23.30.
Toimme vaanii Englannista metsästäjältä ja kyseisellä neidolla oli kova seikkailu vietti jäljellä. Etsi aina ulosmenoa ym. Voi surku! Mitä mieltä olette selviytymisestä pakkasessa? Vieressä metsää ja lähistöllä rivitaloja. Mahdollisesti löytänyt suojaa ja yritän etsiä vielä huomenna. Havainnoista voi kirjoittaa osoittaeeseen singe ät luukku.com

10

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmetyttää

      Multa on kerran päässyt fretti ulos, mutta ei todellakaan karannut. Kesällä oli kiertänyt valjaissa meidän taloa, joten tiesi missä oli oma ovi (kattelee siitä ulos myös päivittäin, on kokolasinen), joten siihen sitten tuli kattelee että pääsiskö takasin sisään. Onneksi istuin koneella oven luona, joten päästin sen heti sisään, koska pakkasta taisi olla reilu kymmenen astetta.
      Sinänsä toi sun kertomus on vähän mielenkiintoinen (parvekkeelta karkas??), ja ihmettelen yleensäkin kun olette joskus syksyllä näädät ottaneet niin ette sitten yhtään ajatelleet hankkia parvekkeelle mitään kaiteenpeittävää, niin että fretit eivät pääsisi karkuun? Kuulostaa myös todella kummalliselta että fretti vaan menisi ja hyppäisi alas monesta metristä (ellei pelästynyt jotakin). Lisäksi ilmoitat karanneesta fretistä, mutta et anna tuntomerkkejä tms. Eli mikä tämän ilmoituksen idea on olevinaan? Lisäksi alat etsimään uutta frettiä tyyliin viisi tuntia karkaamisen jälkeen (eli tarinasi mukaan tunti sen jälkeen kun lopetit etsinnät). Mulla kyllä herää vaan yksi kysymys: woooot?!

      • MrandMs Jollas

        Semmonen oravan näkönen villihilleri eli fretti = näätä. Ei siis mikään lehmä, koira, kissa tai muu semmoinen. Päivittäin hakkasin pientä eikä siis ihme että juoksi henkensä edestä metsään kuolemaan. Fretit edelleen metsästäjien suvusta. Aikaisemmat sukupolvet olleet ihmisten kanssa, mutta eläneet häkeissä. Viettiä luontoon ja rohkeutta tällä neidillä siis oli. Kamalan virheen kuitenkin tein. Epäillyistäsi ämmä voit tulla ulisemaan tänne Jollakseen vaikka ymmärrän sinun ajattelevan frettien puolta, mutta kyllä tässä mekin kärsimässä ollaan, joten paluu humaaniin ajatteluun/elämään lienee siellä paikoillaan.


      • ihmetyttää edelleen
        MrandMs Jollas kirjoitti:

        Semmonen oravan näkönen villihilleri eli fretti = näätä. Ei siis mikään lehmä, koira, kissa tai muu semmoinen. Päivittäin hakkasin pientä eikä siis ihme että juoksi henkensä edestä metsään kuolemaan. Fretit edelleen metsästäjien suvusta. Aikaisemmat sukupolvet olleet ihmisten kanssa, mutta eläneet häkeissä. Viettiä luontoon ja rohkeutta tällä neidillä siis oli. Kamalan virheen kuitenkin tein. Epäillyistäsi ämmä voit tulla ulisemaan tänne Jollakseen vaikka ymmärrän sinun ajattelevan frettien puolta, mutta kyllä tässä mekin kärsimässä ollaan, joten paluu humaaniin ajatteluun/elämään lienee siellä paikoillaan.

        Auttaa tosi paljon että toistat sitä että se on fretti. Ehkä joku löytää sun koiraskin kun ilmotat vaan että koira karannut helsingissä. Olis varmaan paikallaan kertoa MINKÄ NÄKÖINEN KYSEINEN FRETTI OLI. Väri ehkä? Paino, sukupuoli, tuntomerkkejä, missä katosi ja minne meni? Ja tosiaan todella hyvin menee jos fretti lähtee keskellä kaupunkia saalistamaan. Puluja? Missäs päin jollasta asutte, voisin joku päivä piipahtaa kun itsekin asun siellä päin joka viikonloppu. Lisäksi, fretti ei kuole yksinäisyyteen, ja oletko varma että vanha frettinne tulisi uuden kanssa toimeen jos sellaisen hankitte? Tai ehkä se teidän toinenkin frettinne karkaa, sitten ei ole ongelmaa kaverin hankinnassa. Pääsisi siskonsa luo luontoon.
        On tylsää kyllä nähdä miten ihmisten pitää oppia kantapään kautta. Nyt vasta tajuat että häkki on hyvä ostos? Ja menetettyäsi rakkaan lemmikin ajattelet vain sitä että 300 euroo juoksi just luontoon. Ja kehtaat sanoa sen vielä netissä. Just. Kuulostat erittäin sydämelliseltä ihmiseltä.


    • RSaksa

      Nyt vaan ahkerana (myös kaikki kaverit kannattaa hälyttää apuun) kiertelemään ihmisten ovia ja kilisyttämään ovikelloa ja kyselemään josko joku on nähnyt fretin ja jakamaan tietoa että eläin on kateissa. Kuvalliset etsintäkuulutukset lähiseudulle. Todennäköisesti fretti pyrkii ihmisten lähelle ja sisätiloihin kun tulee kylmä ja nälkä.
      Kannattaa laittaa sinne parvekkeen läheisyyteen tuttu kuljetusboksi tai häkki jossa tutut tuoksut ja ruokaa.
      Hyvä olisi myös hakea vaikka eläinsuojelulta/löytöeläintalolta pari luokkua jonne laittaa tuttuja vaatteita tuoksuineen ja ruokaa.

      Turha tuosta on alkaa ketään syyttelemään. Fretti kun voi karata keneltä tahansa vaikka koti olisi kuinka turvallistettu.

    • Molkob

      Älä luovuta. Onneksi ei ole enää kovia pakkasia, kyllä se sen puolesta pärjää. Eläinsuojeluyhdistykseltä kannattaa pyytää apua, heillä on varmasti loukkuja johon fretin voi yrittää pyydystää.
      Mahdollisesti he voivat auttaa myös etsinnöissä (ainakin täällä pikkupaikkakunnalla kävi).
      Tuttavallani oli sama tilanne tässä talvella ja se onneksi päättyi onnellisesti fretin tullessa loukkuun (loukussa oma peti haju ja perällä ruokaa).
      Ruokaa kannattaa varmaankin viedä vaan yhteen paikkaan ja käydä usein katsomassa häviääkö sitä.
      Mutta nyt täytyy toimia heti ennen kuin fretti lähtee muille maille omilta nurkilta!!

    • Mr. Miii

      juu, frettiä on nyt etsitty päivittäin. Parveke ollut auki. Ilmoituksia on jätetty lähialueelle ja bussit, asukkaat ja koulut informoitu. Merkkejä löytymisestä ei ole. Mahdollisuus löytymiseen olisi ollut suurempi, jos olisimme asuneet huoneistossa enemmän kuin 5 päivää. Fretitkin olivat toista kertaa alakerrassa. Tämän vuoksi mitään turvakehikoita ei ehditty tekemään. Suunnitelmat ovat kyllä olemassa, kunhan 1,5m kinokset katoavat parvekkeelta. Parveke on siis maantasalla. Parvekkeelta johti n. 50m jäljet metsään, jossa jäljet katosivat polkuun ja löytyivät taas 100 metrin päästä hetkeksi poiketen poiketen yhdeltä polun haaroista. 4 tuntia kun viettää tuulisessa metsässä pakkasen puremana niin toivosta alkaa kyllä luopumaan. Etsinnän aikana törmäsin supikoiraan ja naapurille kertoessani hän sanoi metsässä elävän paljon niitä ja kettuja. Woot = kuollut hyvin epätodennäköiset selviämismahdollisuudet. Enkä halua siskon jäävän pitkäksi aikaa ilman kaveria. Aikaa löytämisessä kuitenkin menee. Kiitos kaikille tsempistä! Kotiin saatiin juuri hieno Fretnation häkki, mutta menetystä surraan kyllä vielä pitkään. Kallis oli virhe!

    • Molkob

      Kylläpä kuulostaa ahdistavalta tilanteelta, mutta itse etsisin vielä. Toi 4 tuntia on aika vähän. Me haettiin hukassa ollutta frettikaveria pari vuorokautta (itse mukana etsinnöissä 10 h putkeen) ja ilma oli kylmempi silloin.
      Monet ihmiset olivat otuksen nähneet, mutta eivät oikein tienneet mikä se on. Alueella jolla fretti seikkaili, liikkuu myös kettuja.

    • kashaponnn

      En tiedä oletko jo kokeillut, mutta soittele löytöeläinkeskuksia läpi. Mua oikein ottaa sydämestä, kun luen tekstiäsi, täällä on nimittäin käynyt samalla tavalla, siis että näätä pääsi karkuteille. Livahti vain ovesta huomaamatta, vaikka aina olemme tarkistaneet, ettei kukaan pääse ulos. Onneksi asumme kolmannessa kerroksessa ja talossamme on ulko-ovi, joka on aina kiinni, joku neuvokas naapurimme sitten kaappasi eksyneen näädän ja vei löytöeläinkeskukseen. Oli ilmoitustaululla lappu, että kadonnut fretti löytyy Viikin löytöeläintalosta ja sinnehän riensin heti seuraavana päivänä aamulla.

      Mulla oli kyllä järjetön onni matkassa, en tiedä, mitä olisin tehnyt, jos olisi pikku-Nipa kadonnut ikiajoiksi. :c Se oli silloin vielä ollut meillä vasta alle puoli vuotta, nyt täyttää jo pian kolme. Älä luovuta, ehkä näätäsi löytyy vielä!

    • ......

      Vai että tuntomerkkejä fretistä. Paljon pitää olla näössä vikaa ettei frettiä tunnista. En usko että hirveän monta frettiä Helsingissäkään juoksentelee.
      Ja tuo pulukommenttikin oli aika kummallinen. Eikö kirjoittaja juuri maininnut että hän etsi frettiään läheisestä metsästä. Siellä on fretille vähän enemmän saalistettavaa kuin keskustassa mikäli asian näin ymmärsit.
      Ärsyttää nämä ihmiset jotka tulee aukomaan kun toisilla on hätä!
      Pidetään nyt edes me fretti-harrastajat yhtä!

      • Älypäät...

        Joo, lyökää frettiharrastajat viisaat päänne yhteen niin löytyy heti ku metsästä ettii... Sieltä tosiaan minäkin lähtisin saalistamaan kun vieressä ihmisasutusta (=roskiksia täynnä käyttökelpoisia ruuanjätteitä ja lämpöä). Herätkää ihmiset ja kohdatkaa faktat, turha varmaan pyytää käyttää maalaisjärkeä kun eihän kaupunkilaisilla semmoista ole...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe