Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hyvä Mummo-resepti

menny hukkaan

Ahdistaa lukea näitä juttuja. Miksi isovanhempien sivulla moititaan mummot maanrakoon ja papoista ei mainitse kukaan sanaakaan? Mikä teitä vaivaa, kun aikuiset kähinöivät keskenään kuin murkkuikäiset mukulat!!

Maailmassa ei ole mitään niin tärkeää kuin lapset. Omat, omien omat, kenen hyvänsä omat. Lapsissa on tulevaisuus ja mahdollisuus parempaan huomiseen.
Minkälaisen kuvan ihmisenä olosta antaa tämä surkea tapa hoitaa ihmissuhteita näille pienille, jotka eivät ole mitenkään ansainneet joutua kiistakapuloiksi aikuisten valtataisteluihin?

Mitä enemmän lapsella on elämässään rakastavia aikuisia, sen turvallisempi olo hänellä on ja sen tärkeämmäksi hän itsensä kokee. Antakaa tilaa rakkaudelle ja toisillenne, ei se ole keneltäkään pois, jos vähän joustaa.

Hyvä Mummo hoitaa/ei hoida lapsenlapsiaan. Hän käy /ei käy tiheään kylässä. Hän tahtoo/ei tahdo käymään. Hän antaa/ei anna lahjoja, neuvoja, rahaa. Hän kertoo/pitää suunsa kiinni entisistä ajoista, vanhoista hoito-ohjeista ja omista toiveistaan. Ja on pannut Papan kaappiin, koska nämä jutut ei kuulu miehille?

Olenko uniikkikappale, kun homma toimii loistavasti kaikkiin suuntiin? Lapsia 4, lapsenlapsia 3 ja toiveissa saada lisää. Miniät pyytää saunaan, vävyt tahtoo mukaan kesälomareissuille ja lapsenlapset tulee syliin riemunkiljunnan kanssa ennen kuin takimmainen jalka ehtii kynnyksen yli.

Ilman psykologian opintoja maalaisjärjellä ymmärtää joskus pitää suunsa kiinni ja toisinaan avata sen ajoissa, ettei synny kummallisia väärinkäsityksiä ja ikuisiksi muuttuvia konflikteja. Autetaan ja neuvotaan, jos kysytään. Lapsilla on vanhempien luomat säännöt oltiin missä hyvänsä. Talo elää tavallaan, oli mummo kylässä tai ei. Tai pappa, joka hänkin sopii samaan sakkiin puolimummonsa kanssa.

Ei oo kuulkaa vaikeeta, kun vähän miettii, mikä oikeesti on tärkeää - yrittäkää ees!

2

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asijata

      No niinpä. Sinäpä sen sanoit. Kumpa vaan useempi tajuais tän niin miniä kun mummo. Ei se vaan oo niin,että kaikilla olis yhtä hyvä tilannetaju ja maalaisjärki näissä asioissa kuin esimerkiksi sinulla tuntuu olevan. Ei sen pitäskään olla niin vaikeeta,kun se on. Mutta näin kuitenkin on,että hankalaa tuntus olevan aika monellakin ja kumpaankin suuntaan.

    • valitan

      Vanhoja naisia elää lähes 10 % enemmän kuin miehiä.
      Eronnut tai leski on 19,6 % naisista, miehistä 10,5 %
      17 % kansasta on yli 65 v.
      Ellei sillä papalla ole uutta mummoa, se on mullan alla.

      Yhden hengen koteja on 40,6 % suomen talouksissa.

      http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_asuminen.html#talotyyppi

      ei ole yhtä ainoaa totuutta.

      et ole sitten lukenut esimerkiksi 60 palstaa siellä sitä pannaan halvalla kaikkia muita,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe