Keliakiaa vaikka ei näkynyt verikokeissa?

huhhuh:(

Hei!

Olen nuori nainen, jolla on ykköstyypin diabetes. Maha on ollut sekaisin (joka viikko/ei kuitenkaan ihan joka päivä) jo monta vuotta! Kaikista eniten haittaa nämä jatkuvat ilmavaivat!! :( Mulla on lisäksi kilpirauhasen vajaatoiminta.
Oon huomannu että kun teen esimerkiksi makaronilaatikkoa niin aika pian sen syönnin jälkeen, viimeistään samana iltana on kyllä hirveet ilmavaivat ja tuntuu ettei mitään pysty tekeen.

Tosi kurjaa ja nyt alkaa jo pikkuhiljaa ihmetyttään mikä mua vaivaa.
Kävin viikko sitten lääkärissä ja lääkäri halus heti ottaa keliakiatestin mutta tuloksen tultua se oli tietenkin negatiivinen :( Olisin jo toivonu että tää olis sitä keliakiaa että pääsis näistä oireista eroon!
Voiko keliakia nykyään olla sellanen ettei sitä nähdä verikokeista? Lääkäri kovasti väitti että nykyään sellanen ei oo kovin tavallista koska testit on niin kehittyny että pitäis näkyä kaikki verestä.. En vaan oikein usko että tää olis mitään muuta kuin keliakiaa. Haluaisin kuulla onko jollain muulla todettu lähiaikoina keliakiaa niin että verikoe olis näyttäny negaa?

8

814

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • keliukkeliu

   kyllä se lekuri oikeessa on,yleensä lähes poikkeuksetta verestä löytyy vasta-aineita jolloin on syytä lähettää tarkempiin tutkimuksiin, koepalan ottoon.kilpirauhasen vajaa toiminta on syytä laittaa kuntoon sillä nuo sinunkin vaivat selittyy helposti silläkin,siinä kun on niin monta vikaa ettei paremmasta väliä,esim omalla äitilläni oli mm pahat vatsa vaivat monen muun oireen lisäksi jotka johtu tuosta vajaatoiminnasta mitkä korjaantu kun lääkitys saatiin kuntoon,vajaatoiminta aiheuttaa myös ruuansulatus vaivoja

  • he

   Mene hyvä ystävä tähystykseen. jos et muuten pääse vaadi lääkäriltä lähete sairaalaan ,homma hoituu koe palalla, minä olen kokenut samanlaista 50vuotiaana ,seinistä pitelin olin niin huonossa kunnossa,.pääsin tähystykseen ja 3kk kuluttua alkoi tavallinen elämä ilman kotimaisia viljoja.

  • Pullamössöt pois

   Mikä estää sinua aloittamasta gluteenittoman ruokavalion ja kokeilemasta että auttaako vaivoihin? Onhan nykyään gluteenittomia tuotteita ja jauhoja. Jos se auttaa niin ole tyytyväinen ja jatka ruokavaliota. Tetenkin diagnoosin avulla voi saada jotain pientä tukea mutta se on aikas pieni. Se on 21€kk erityisruokavaliota varten. Ei sellaisen rahan takia kannata jättää ruokavalion muutosta tekemättä.

   http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/161002135501HN

  • kekilia

   Kyllä siitä tulee vuosikymmenten mittaan aika isokin summa vaikkei se koskaan tuosta nousisi. Lisäksi jotkut koulut ja työpaikkaruokalat vaativat lääkärintodistuksen erityisruokavaliota varten.

   Miksi olet vakuuttunut siitä että se on keliakia eikä mitään muuta?

  • viljaton.
  • voi olla

   Vastaanpa vaikka onkin vanha toi kyssäri. Itsellä ei näkynyt verikokeissa vasta-aineita, vaikka sitten tähystyksessä todettiin pitkälle edennyt keliakia.

  • keliukki

   joo voi(voi olla) se noinkin mennä

  • LILY*

   Pitäsiköhän mun myös vaatia tähystys vaikka verikokeet olivat negatiiviset.... oliko sulla niin fiksu lääkäri,että ilman vaatimusta lähetti tähystykseen vaikka verikokeet olivat negatiiviset?
   Minulla oli nyt keliakian verikokeet negatiiviset. Oireina on kuitenkin ollut turvotus, käymistila vatsassa,vatsakivut jne. Myös alhainen hemoglobiini on ollut kauan. Nyt myös kilpirauhasen arvoissa on jotain häikkää. Olen menossa lääkärin luo sen takia.

   Nyt kuitenkin kun olen ollut viljattomalla ruokavaliolla jonkun aikaa, niin vatsa voi hyvn. Hemoglobiiniarvot ovat kohonneet ilman erityisä toimenpiteitä, se on nyt 126. Se on huikea luku mulle, normaali on ollut 110-120. Pitänee vaatia tähystystä...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   168
   2326
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1761
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1324
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1126
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   952
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   367
   939
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   318
   890
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   842
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   829
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   693
  Aihe