Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaikki kaatuu

sirpaleina21

Ajattelin tulla tänne muiden mukana kertomaan omasta elämästäni.

Olen siis 21-vuotias nainen, ja opiskelen. Lisäksi perheestämme löytyy taapero ja mies. Katto on pään päällä ja leipää saadaan pöytään jokainen päivä.

Mutta, ensinnäkään en jaksa opiskella. Valvon lähes joka päivä aamu kolmeen-viiteen, joskus jopa kuuteen asti koska en saa unta. Lopulta lopetin yrittimsen ja käytän aikani töiden etsimiseen ja netissä pyörimiseen.

Raha-asiat alkoivat mennä päin helvettiä puolison jouduttua työttömäksi. Hän on valmistunut ammattikoulusta huippupaperein, mutta oma ala ei kuulemma kiinnosta, liian raskasta ja mikään työ ei kelpaa.

Lisäksi minä hoidan perheemme raha-asiat, kaupassakäynnit, laskujen maksun, hankinnat jne. Tilanne kärjistyi vuosi sitten, työttömyyden alettua. Rahaa oli vähän ja jostain sitä oli saatava; kiitos tyhmyyden pilasin luottotietoni kulutusluotoilla, joita en kyennyt maksamaan. Äitiysloman jälkeen olen tehnyt pätkätöitä ja syksyllä 2010 aloitin opiskelut.

Olemme muuttaneet puolisoni kanssa viimeisen 3 vuoden aikana 4 kertaa!

Koko ajan kaikkien muutosten ja tilanteiden keskellä oma henkinen hyvinvointini on laskenut kuin lehmän häntä. Luonteelleni ominaista on koittaa pysyä vahvana, tuli mikä tuli. Ajattelin aina että jotenkin tästäkin selvitään!

Aloitin siis opinnot täydellä innolla, joka tyssäsi kuin seinään loppuvuodesta.

Nyt jaksan univelkojen, väsymyksen, masennuksen,ahdistuksen ja kaiken muun huonon omantunnon takia raahautua kouluun maksimissaan kerran pari viikossa, loput ajasta nukun.
omia ajatuksiani pelkään niin paljon, että on pakko keksiä aivoille muuta toimintaa koko ajan. Pelkään sitä hetkeä kun hajoan tuhansiksi palasiksi, ja masennus ottaa vallan enkä jaksa enää edes hoitaa lastani. Inhoan itseäni, enkä voi avautua puolisolleni tunteistani. Hän i ymmärtäisi, ja suhteemme on muutenkin omalta osaltani kuollut kuin kivi. Seksi ei ole ensimmäisenä mielessä, joten meillä sitä ei kovin usein ole. olemme olleet 3 vuotta yhdessä.

Olen ajatellut hakea uutta, omaa asuntoa toiselta paikkakunnalta läheltä sukulaisiani. Jättäisin parisuhteen, opiskelut ja kaikki jäähylle, ja keskittyisin vain itseeni ja tyttäreeni. Ongelmani yksi osa on tämä helvetillinen saamattomuus,(LUE: riittämättömyys ihmisenä. )

En oikeastaan jaksa edes ylläpitää ystävyyssuhteita, ja nekin vähäiset kaverit mitä itselläni on,varmaan aistivat pahan oloni. Koulussa saan taas huonon opiskelijan leiman otsaani. Kasvoistani ja ulkoisesta olemuksestani ei oikeastaan voi lukea mitään mitä tunnen, mutta jos joku joskus katsoo silmiini, hän näkee tyhjän ihmisen..

JA KAIKKI HAISTATTELIJAT VOIVOT PUOLESTANI TUKKIA SUUNSA!

6

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fjds48ygh3rtg34

      Hmm, ilmeisesti poikakaverisi on täysin väärä kun ei pysty tukemaan sinua. Mutta muutakin, ei kannata tehdä lapsia pienenä.

      Miten voisi auttaa: vaadit sitä poikaystävääsi menemään töihin ja tuomaan rahaa ja ruokaa pöytään. No vähintäänkin annat sille rahaa jotta voi hakea ruokajonosta ruokaa teille..

      Ei kannata masentua, elämässä on monta asiaa, sanoisin että peräti yli 1000.

    • itsekin pulassa ollu

      Jos olet opiskelija, käy puhumassa opiskelijoiden terveydenhuollon lääkärille ongelmista. Lääkäri voi tarvittaessa kirjoittaa sairaslomaa (esim jos on akuutti stressireaktio) ja ainakin lääkkeitä nukkumisen ja mielialan parantamiseksi.

      Mene rohkeasti lääkäriin ja jos vähänkin tuntuu siltä, puhu lääkärille suoraan ja anna vaikka itkun tulla jos se on tullakseen.

      Miehellesi voit kirjoittaa vaikka kirjeen, jos puhuminen on vaikeaa. Voitte vaikka laatia listan, miten lähdette korjaamaan yhteistä elämää ja parisuhdetta. Älkää laittako kovia vaatimuksia heti alkuun, vaan aloittakaa pienillä askelilla.

    • susanna 79

      itse olen 31 vuotias nainen. mun burnout alkoi jo peruskoulussa. kaverini pitivät mun 24/7 "psykiatrina" eli he pyysivät mua koko ajan kuuntelemaan omia ongelmiaan ja pyytävät vieläkin. en saa yhtään avautua omista ongelmistani. koko mun elämäni maistuu puulta. haluan kuolla

      • humanoidi9000

        Mulla on samanlaisia kokemuksia
        olen kohta 33 vuotias mies ja mullakin kaverit on pitäneet mua aina " psykiatrinaan" jolle voi puhua kaikki ongelmat ja ahdistavat asiat sen lisäksi kuuntelen jatkuvasti omien vanhempien valituksia kaikesta että miten teen työni aina huonosti.
        missäkähän vaiheessa mulla leviää oma päänuppi ja mitä sitten tapahtuu!!!


    • burnout-mies..

      Suosittelisin, käymään yksityislääkäriltä hakemassa diagnoosi ja B-lausunto, niin saat ilmaiset lääkkeet eliniäksi. Tosin homma maksaa satoja euroja, ja kestää aikaa. Efexor Depot ja Syprexa yhdistelmä auttaa nukkumaan, koska Syprexa on väsyttävä ja Efexor on piristävä mutta bustaa kehoon energia vasta aamulla kun alat herätä koska se vaikuttaa hyvin hitaasti. Efexorin vaikutuksen ja tuoman Energian kyllä tuntee kehossa aamulla.

      Masennus on taas asia, jonka poistaminen hetkessä ei onnistu millään lääkkeillä. Tosin, serotonin eritystä lisäävät lääkkeet edesauttavat masennuksesta toipumista. Toipuminen voi taas kyllä kestää vuosia.

      Minä itse poltin loppuun itseni työllä tehden työtä oman yritykseni nimissä vuosia yötämyöten ja pitkiäkin 2-5 pv putkia nukkumatta.

      Loppuun palamisen pahimmissa vaiheissa ajatukseni olivat maanisia, vaikkakin pysytin itse tunnistamaan, että nyt menee vähän lujaa ajatuksien osalta. Samoin tuli paniikkihäriöitä, psykoosia, yms.

      Samoin yritys meni ruohonjuuri tasolle ja melkein konkurssitasolle ja liikevaihto on nyt 0 € / kk ja elelen sosiaalitoimiston rahoilla.

      Samoin minua yksi hankala asiakas uhkasi oikeuden käynnillä ja melkoisella syytelistalla.
      - 6 kk linnaa kunnian loukkauksesta, julkisessa mediassa (perätön koska yrityksista saa olla mitä miltä huvittaa)
      - Rangaistus tietomurrosta (asiakas ei suostunut antamaan tunnuksia tietojärjestelmään joten menin omilla pääkäyttäjä-tunnuksilla)
      - jne..
      Kun en suostunut myymään sille enää liian halvalla ja koska myöskään en voinut sitä laskuttaa kun se tarjosi rahaa pimeänä ja summalla, joka olisi mennyt laskutuskuluihin..

      Kaiken sekoilun takia minulla meni 4 kpl liikesuhteita (kahden miehen kanssa ja kahden naisen kanssa) 2 kpl alkavia parisuhteita.

      Samoin ikävät sekoilut Internetissä..

      Nyt koitan miettiä mikä on tärkeää: Elämä vai bisness ja raha? Ja kestää kaiken paskan ja rakentaa uuden elämäm..

    • A.n.n.u.k.k.a

      Hei sirpaleina 21!

      En ole varma osaanko neuvoa sinua, mutta voin yrittää.. Toivottavasti saat voimia jaksaa. Olen itse aikoinani keskeyttänyt ammattikorkeakoulun ja yliopistonkin, olen ollut masentunut, mutta tuntuu siltä että nykyisin menee paremmin. Olen opiskelija ammattiopistossa (työharjoittelujakso meneillään nykyisin).

      Tilanteessasi saattaisi olla hyvä jos voisit keskustella asiallisesti ja rauhallisesti poikaystäväsi kanssa. Tai sitten kirjeen kirjoittaminen voisi olla myös ihan hyvä vaihtoehto, jos keskustelu ei vielä tunnu hyvältä.

      Olisiko sinun mahdollista saada apua lapsen hoitamiseen toisinaan, jotta saisit itsellesi omaa aikaa ja aikaa opiskeluihin? Kouluasioiden suhteen voisi olla hyvä ehkä jutustella opinto-ohjaajan tai koulun terveydenhoitajan kanssa. Tai ehkä neuvolassa voisit kertoa tilanteestasi.

      Toivon sinulle voimia ja jaksamista! Vaikka nyt ei olisi helppoa, ehkä voisit pienin askelin muuttaa elämääsi mieluiseksesi. Kannattaa myös pyrkiä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistasi eli esim. liikunta, uni, ruoka, ystävät, rentoutuminen.

      Olisi kiva jos kirjoittaisit nykyisiä kuulumisiasi tähän nettiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe