Voyager 2.4 -02 Kannattaako

Pieni muna iso auto

Eli kannattaisko ostaa ks. auto kun perhekoko se ku kasvaa ja aikas edullisesti tollasia sais. Tekeeköhän mitään. Seisontajarrun takia näytti katsastus tilastossa roikkuvan sijalla 41. Mutta mitähän sieltä on muuta löytynyt??
Aitoja kokemuksia kaivataan, jotta kaikki pääsis matkaan :)

10

546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3.3 OK

      Seisontajarru on ongelma, jos sitä ei käytä ja kun valtaosa Voyagerista on automaatteja, eivät ihmiset käytä kässäriä. Vivusto on helppo herkistää itsekin, jos jotakin pystyy tekemään.

      2.4 on usein manuaali, joten manuaalissa kässäriä yleensä käytetään.

      3.3 on mielestäni oikea moottori tähän autoon. Siinä ei ole jakohihnanvaihtoja, joka kompensoi hiukan suuremman kulutuksen kustannuksia. 3.3 on myös varmatoimisempi kuin 2.4. Automaatin huoltohistoria on tärkeä selvittää.

      Voyager on paljon mainettaan parempi, kunhan et sorru dieseliin.

      • voyagerin käsijarru

        Ei se voyagerin käsijarru mikään kummajainen ole huoltaa. Vuosimallissa 2000 on takana levyt, mutta silti rumpukäsijarru sen sisällä. Jos huollat itse, tee seuraavasti
        - pyörän pultit hieman auki
        - ko puoli tunkilla ylös sekä turvallinen tuki alle ennen pyörän irroitusta
        - jarrulevyn irroittaminen vaatii jarrusatulan irroittamisen parilla pultilla. Vaatii 6-koloavaimen, jota joudut hieman ahtaassa paikassa tunkemaan itsesäsi kohti (ellet pääse kokonaan auton alle. Ovat siis korin puolella mustien kumiputkien sisällä
        - avaa jarrupaloja hieman sopivalla meisselillä ja nosta satula jarruputkia katkomatta sivuun, vaikka rautalangalla kiinni niin ettei roiku jarruputken varassa. Jarruputkea ei tarvitse irroittaa.
        - jarrulevyn takana on suojalevy, jonka alapuolella on n 2x1cm musta kumisuoja. Poista se ja kärjestään taitetulla meisselillä pääset tuosta pienestä reiästä löysyttämään käsijarrusatuloita. Voit lampulla nähdä pienen rattaan, jota pitää pystyä kääntämään. Käsijarru ei tietenkään saa olla päällä. (Huomaat kyllä pian jos veivaat väärään suuntaan- jarrulevy ei pyöri lainkaan, jos ratas jumittuu ja on veivattu väärin
        - sitten voit vetää jarrulevyn irti.
        - sisällä on helposti ruostetta ja muuta pölyä - paineilma on hyvä puhdistukseen, kunhan suojaat silmäsi
        - jotta saat jarrukengät irti, on sinun irroitettava kolme jousta ja keskellä olevat kiinnittimet (90 ast kääntö)
        - seuraavaksi suosittelen, että irroitat myös takasuojalevyn läpi menevän vivuston (käsijarruvaijerin pää kiinni suojalevyn toisella puolella). Vipu lähtee ulos tietyssä asennossa.
        - voitele ko vipu esim alumiinipastalla, grafiittivaseliinilla (vast) niin että se liikkuu notkeasti.
        - Sen jälkeen voit tehdä kaiken päinvastaisessa järjestyksessä (laita rasvaa myös jarrukenkien alapäässä olevan kiristysrattaan akselin sisään
        - Jarrukenkien jouset ovat hankalahkoja laittaa, aloita ylhältä ja ole kärsivällinen
        - kun olet saanut ne ja jarrulevyn paikalleen, kiristä suojalevyn taka-aukosta jarrukengät kohdalleen (kun jarrusta vetää, jarrulevy ei pyöri)
        - alumiinipastaa (vast) kannattaa laittaa myös jarrusatulan pultteihin.
        HUOM Vaijjeria ei tarvitse kiristää mistään, jos sinulla on käsijarru etupenkkien keskellä. (Jalkapoljin mallista en tiedä)

        Miksi tämä selostus. Jos tästä on jollekin apua niin hienoa. Itse olen saanut teiltä, arvoisat lukijat, monta vinkkiä, joten annan osuuteni tässä kiitosmuodossa.


    • frangröbbä

      vaimolla ollut muutamanvuoden kyseinen auto,toiminut kuin unelma,ei ole vikoja ollut,ihan normaali huollot tehty,käsijarrukin toimii kunhan silloin tällöin sitä viitsii käyttää ettei jämähdä,auto lämmin,lämpenee nopeasti,hyvä ilmastointi,lähtee kylmälläkin hienosti käymään,kiva ajettava,tilava,ainut miinus on bensankulutus,maantie n.8-9L/100km kaupunki ajo n.13-15L/100km,parikuukautta sitten kävin sen katsastamassa sitä ennen vaihdoin rekisterikilven valon,mitään muuta en tehnyt,läpi meni,jarrut oli ihan OK

    • Hyrsleristi

      Mulla -03 manuaali 2.4. Käsijarrun ja samalla jarrut jouduin hyvin pian uusimaan (500e). Komppaan 3.3:en puolesta juri sen takia, ettei jakohihnaa tarvi vaihtaa. Vaihto maksaa Suomessa toista tonnia, eli isoman moottorin tuomat kustannukset eivät välttämättä ole korkeampia. Vinkkinä mainittakoon, että Tallinnassa huollot huomattavasti halvempia.

      Renkaiden kuntokin kannattaa tsekata tarkkaan, uusi setti kuitenkin kuutisen sataa alkaen.

      Tosi mukava ajettava, mutta manuaali on aika hanurista varsinkin ruuhka-ajossa. Tavaratilaa voisi olla enemmän.

      Mun on jotenkin vaikea uskoa, että käsijarrun ongelmat johtuu sen käyttämättömyydestä automaatin takia. Silloinhan katsastustilastojen hännillä olisi muitakin automaatteja. Itse jouduin säädättämään käsijarrun jo 10 kuukautta vaihdosta, kun se jäi vähän päälle ja vinkui ajossa. Ja käsijarrua olen käyttänyt ahkerasti.

      1.5 vuoden kokemuksen jälkeen olen miettinyt, oisko C8, 807 tai Espace olleet parempia valintoja.

      • 3.3 OK

        Voyagerin ksäjarrukenkiä "työntää" ulospäin sellainen linkku, joka käyttämättömänä ruostuu, eikä palaudu takaisin, jolloin käsijarru jää päälle. Kun käsijarrua käyttää, näin ei pääse tapahtumaan.


    • zeismo_lanttio

      Ehdottomasti voi suositella amerikan "taximallia" 3.3 joka kestää maailman tappiin. Korikaan ei tunnu ruostuvan, joten mitään erityisempiä korjauksia ei tule öljynvaihtojen lisäksi.

    • Unohda !

      Lue vähän enemmän näitä juttuja niin tiedät, että kyseessä on täysi susi autoksi. Muutama merkkiuskovainen yrittää epätoivoisesti puolustaa sitä, mutta faktat on faktoja. Mulla on kahdella tutulla vastaava ja molemmilla auto on jatkuvasti pajalla ja mikä pahinta, korjaaminen on sika kallista suorastaan ryöväystä. jos itse osaat korjailla autoa, niin miksei sitten mutta muuten kehotan pysymään erossa. Lisäksi auto kuluttaa aivan mielettömän määrän menovettä, sen vakuutusmaksut ovat korkeimmat ja autoveroja myös maksat korkeimman mukaan. Halpa ostohinta häämää monet, mutta se ei ole sattumalta halpa. Ajattele nyt 60 tuhatta euroa uutena maksaneesta autosta saat 5 käyttövuoden jälkeen enään 10 tuhatta vaihdossa. Kyllä markkinatalous hinnoittelee oikein autot, ei ole todellakaan sattumaa että voyager menettää arvonsa hetkessä.

    • Halvalla saa hyvää

      Mutta mutta. Meillä on perheessä kaksi 3.3 07 ja 08 molemmat toimii kuin buikki,
      Aiemmin ollut 1997 ja 2002 2,4 toimineet aivan loistavasti. Vanhempaan kaveri teki etupää remontin (ostin osat itse Motonetistä, koko homma maksoi 200 euroa, samalla hinnalla korjasi käsijarrun. Sen korkaamiseen tarvittiin vain hitsipilliä eikä yhtään varaosaa. Neljänkymmenen vuoden aikana meillä on ollut n.30 erimerkkista autoa, Voja on kaikilta osin ylivoimainen. Ai niin, yhtäkään ei ole hylätty katsastuksessa.

    • unohda voja

      Heh heh hehhheeee, kyllähän vojakkerilla ei römpsää irtoa, vaikka siinä on markkinoiden parhaat tila takana "harrastuksille". Naiset nauraa voiakkeri kuskeille.

      Osta poika bemari, sillä saat jatketta ja ihailua osaksesi. Jos oikeasti tilaa tarvitset, niin mersulta löytyy pari mallia isoa kuormajuhtaa ja silti saat arvostusta naaraiden silmissä.

      • 2.4 vojo

        Osta poika penispumppu :) meikä ajaa vojaakkerilla kun on niin iso muna ;) ei kato mahu bemariin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9303
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      43
      2737
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2503
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1350
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe