Lapsen migreeni

Koululainen

Lapsellani on usein migreenikohtauksia,itse olen sairastanut kroonista migreeniä pienestä asti. Lasten neurologilla ollaan käyty ja lääkkeet on saatu,mutta miten hoitaa tuo lääkitys koulussa?

Lapsi tuskin itse saa säilyttää lääkkeitä repussaan enkä antaisi kalliita lääkkeitä siellä pitääkään mutta tuskin terveydenhoitajallakaan on mitään vastaavia lääkkeitä?

Miten te muut olette hoitaneet lapsen lääkityksen koulupäivien aikana jos on tarvetta tullut? Voisiko terveydenhoitajalle antaa lääkkeet säilytettäväksi jolloin lapsi saisi kohtauksen tullessa ne heti sieltä ja saisi levätä th-huoneessa?

Opettajalla on tiedossa tuo migreeniasia ja olen pyytänyt että koulusta ilmoitetaan mikäli saa kohtauksen jotta voin hakea hänet pois tarpeentullen.

7

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ElinaNimimerkki

      Hei! Suosittelisin sitä vaihtoehtoa että veisit muutaman suihkeen th:lle valmiiksi odottamaan. En tiedä, onko sellaistakin vaihtoehtoa että lapsesi kävisi koululääkärillä, joka määräisi lääkkeet hänelle ja kouluterveydenhuolto kustantaisi ne sinne th:n kaappiin? En siis tiedä, mutta voisin kuvitella tämmöisen olevan mahdollista. Kysy.:) Kuuluisiko migreenilääke "ensiapulaukkuun" luulisi että heillä on siellä stesolideja ja muuta? Niin kai sitten migreenikohtauslääkkeitäkin kuuluu olla! :) Mutta jos näin ei onnistu, niin varmasti ottaa lääkkeenne sinne.
      Löysin tämän kirjoituksesi, kun itsekin sairastan kroonista migreeniä, ja jännitän josko vauvalleni se tulee...ja aloin etsimään netistä tietoa. Juuri äsken vein hänet nukkumaan kauhean huudon säestyksellä, vaikka juuri nukkui, söi ja vatsakaan se ei ollut. Silittelin hänen päätään kun alkoi olla itkuinen ja siitä se itku sitten alkoi, aivankuin olisi sattunut se silittäminen. Ja itse tiedän että kun on kohtaus, tuntuu kamalalta kun päähän kosketaan....hän kuitenkin rauhoittui syliin ja nukahti. Ja puklasikin omituisessa kohdassa, yhtäkkiä vaan vieressä istuessani.....hmmm..
      Hän on nyt kohta 5 kuukautta... Milloin lapsesi migreeni on alkanut ja millä tavalla huomasit? Onko hän poika vai tyttö?

      • Koululainen

        Itse myös sairastanut kroonista migreeniä lapsesta asti. Pojalla todettiin migreeni 6-7 vuotiaana,en muista tarkkaan.

        Koululla lääkäriä ei käy tietääkseni muuta kuin silloin kun on ns.lääkärintarkastus eri luokille,onkopa sitäkään nykyään tuolla kun ei muitakaan terveydentarkastuksia ole kuin 1-2 koko ala-asteen aikana.


    • mig.th

      Terv.hoitajan luokse tosiaan lääkkeet, vaan miten usein on th. koululla, onko hän joka pv.?

      Vaikka koululääkäri määräisi lääkkeitä niin itse ne korvataan. Ja mitä tulee siihen mitä ensiapulääkkeitä koululla on, migreenilääkkeitä on lukuisia erilaisia, ei siellä koululla voi olla niitä kaikkia.



      Stesolid=Diapam sen sijaan sopii laukaisemaan pitkittyneen epilepsiakohtauksen.....

    • Koululainen

      Terveydenhoitaja on päivittäin koululla,on iso koulu jolloin hän on aina saatavilla :) Sitä juuri mietin että jos vien lääkkeet kotoa sinne,niin sitten joudun ostamaan toiset kotiin,eivät kuitenkaan ole halpoja ja tuntuu että lääke menee suurimmaksi osaksi "hukkaan" jos harvoin tarvitsee koulussa ja lääke vanhenee ja suurin osa jää käyttämättä. Toisaalta en halua sen varaankaan laskea että sitten kun kohtaus tulee niin ei olisikaan heti saatavilla lääkkeitä.

      juu enpä usko että heillä on migreenilääkkeitä ns.vakiovarusteena.

    • ElinaNimimerkki2

      Työssäni aika usein joudun käyttämään stesolid-rektioleja. Tiedän kyllä mitä ne ovat. :) Tarkoitin tietysti sitä, että luulisi heillä näitä epilepsialääkkeitä olevan ensiapulaukussa, varsinkin jos koulu on iso, jollain varmasti on epilepsia. Ja kuten tiedämme, epilepsia ja migreeni ovat sukua toisilleen. Miksi siis ei olisi migreenikohtauslääkkeitä valmiina. Ja juuri tälle pojalle määrättyjä lääkkeitä tietenkin. Kaikki ei voi käyttää samaa lääkettä, totta puhut.
      Ajattelin vain että kaikenlaisia koukkuja on terveydenhuollossa, kuinka kattavaa kuuluu olla kouluterveydenhuolto? Vai "ohjaavatko" he epilepsia- tai migreenipotilaan muualle hoitoon vai kuuluuko lääkitseminen heille. Jos näin olisi ei sinun ^^ tarvitsisi huolehtia lääkkeen huonoksi menemisistä tai muista. Jos ei tällainen onnistu, niin vie sinne vain yksi suihke kerrallaan? Ja käsittääkseni kouluterveydenhoitaja voi tilata ajan koululääkärille. Kannattaisi kysyä voisiko lääkäri määrätä pojallesi kohtauslääkettä, jonka koulu hommaisi sinne valmiiksi ja huolehtisi päiväyksistä. :)

    • th.

      Lääkäri toki voi määrätä lääkkeen, mutta itse ne ostetaan. Näin se asia nyt on. Tämä on fakta. Toimin itse terveydenhoitajana koulussa.

      Ja miksi lapsen pitäisi mennä koululääkärin vastaanotolle kun hän on jo käynyt alan asiantuntijan, neurologin vastaanotolla?!


      Ap.; toimita se lääke sinne terveydenhoitajalle ja mitä tulee lääkkeen vanhenemiseen ym., kyllähän sellaisen asian muistaa, laittaa vaikka kännykän kalenteriin asiasta hälytyksen tms.

      Kohtauksetonta kevättä!

    • Veronpulittaja

      Ahaa. Mutta eikö olisi hienoa, jos koululla olisi kohtauslääkkeitä? Mitkä koulu olisi kustantanut. Hassua ettei ole. Kun puhutaan kouluterveydenhuollosta. Eikö akuutin sairaskohtauksen hoito ole terveydenhuoltoa. Kuin menisi sairaalaan hoitojaksolle, ja kun määrättäisiin lääke niin hakisi sen itse apteekista ja hoitajat antaisivat.......:) Ehkä ajattelen liian edistyksellisesti!!?? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe