Vaihteeksi muutakin kuin Japania

Paas ihan arvaten,

Mikä voisi olla Suomen kansan näkökulmasta tärkeämpi asia kuin täydellinen luottamus maan johtoon? Jos tämä luottamus horjuu tai peräti häviää lähes olemattomiin, niin mitä jää jäljelle ja ketä ja mitä siitä voi syyttää? Valehtelevia, ylimielisiä poliitikkoja tietenkin. Heidän ylimielinen ja epärehellinen asennoitumisensa kansalaisia kohtaan koetaan, aiheellisesti, loukkauksena äänestäjiä kohtaan, joka se onkin. Kun suomalainen poliitikko puhuu, niin hän ei ”puhu” vaan puhuttelee kansalaisia (taukoineen ja sormen heristelyineen kaikkineen) ja se niin ikään loukkaa kansalaisten tuntoja.
Rehtori voi koulussa puhutella huonosti käyttäytyvää lasta, mutta poliitikko ei voi puhutella kansalaisia. Hänellä ei ole sellaista toimivaltaa eikä moraalista oikeutta. Meitä ei puhutella.

Tapaus toisensa jälkeen paljastuu valheeksi tai vähintäänkin muunnelluksi totuudeksi. Silti he odottavat ja suorastaan vaativat kansalta valtakirjaa uudelle kaudelle. Tämä on sama tilanne kuin ”paskantaisi naapurin rappusille, soittaisi ovikelloa, ja pyytäisi paperia”. Röyhkeydellä ei ole enää mitään rajaa. Mutta kansa reagoi tavalla tai toisella ja nyt näyttää reagoivan Perussuomalaisten hurjalla kannatuslukujen nousulla, mikä on ymmärrettävä seuraus eikä lainkaan huono tapa reagoida. Paavo Lipponenkin julistaa, että Suomi on henkisessä taantumassa ja moittii suomalaisia väärästä poliittisesta suuntauksesta. Röyhkeys sen kuin vain tulee entistäkin härskimmäksi.

Miksi tämä demokraattinen nokkimisjärjestys on unohtunut, se että kansa on ylin valtaa käyttävä elin tässä maassa. Eduskunta on sitä varten, että se toteuttaa suoraan kansan tahtoa koska se on kansan valitsema. Hallitus on eduskunnan alaisuudessa eikä suinkaan esimiesasemassa kuten Kiviniemi on asian ymmärtänyt. Ja tämä nokkimisjärjestys tarkoittaa sitä, että kun ministereiltä ja kansanedustajilta kysytään jotain, niin siihen kysymykseen vastataan asiallisesti ja rehellisesti ja jos ei tiedetä niin sanotaan se mutta luvataan ottaa selvää asiasta. Valehtelu ei kuulu demokratiaan. Siihen kansa ei ole antanut valtuutusta. Toimittajalle ei aleta jankkaamaan kuin jollekin idiootille samaa vastausta, kuin olisi naarmu levyssä.

Tällä puolella aitaa on takuulla enemmän sivistystä kuin Arkadianmäellä on ikinä ollut yhteenlaskettunakaan ja tämä on syytä pitää mielessä kun tämän kansan kanssa ollaan tekemisissä.

Meillä on vanhukset ja muut vähemmistöt joiden ajatus ei ehkä kulje aina liukkaammalla mahdollisella tavalla kun takana on raskaat sotavuodet ja edessä muutama vuosi jonkin sairaalan käytävällä huonepulan takia ja toisessa kädessä on paperinen hernekeittolautanen ja toisessa kädessä demareiden tai kepun ilmapallo, mutta siitä ei pidä vetää johtopäätöksiä, että Suomen kansa olisi jotenkin manipuloitavissa ja harhaan johdettavissa kerta toisensa jälkeen. Suomen kansa taitaa olla kokonaisuudessaan liian fiksua porukkaa ja erehdyksistä oppinutta, että sen sumuttaminen ei enää onnistu ja sehän on kova pala perinnepolitiikalle. Ratkaisu siihen on (Kataisen reseptillä) tuoda maahan 1 800 000 ”maahanmuuttajaa” työvoimapulan varjolla. Mikä herkullisempi ajatus kuin saada uusi, neitseellinen ja todella vähä-älyinen äänestäjäkunta. Sen varassa voisi taas porskutella seuraavat 50 vuotta.

1

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Win Of Change

      Olipahan loistava kirjoitus.Puki sanoiksi monien ajatukset. Kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1749
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1728
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1229
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1057
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1021
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    10. 10
      980
    Aihe