D-vitamiini

D-vitamiinia

Heikkilältä on tullut viime viikkoina totuttuun tapaan todella mainiota juttua, eikä tämä viljoihin liittyvä info tee poikkeusta. Lisäaineet, rypsiporsas ja Valion vesimaito ovat todella mitättömiä ongelmia verrattuna siihen, mitä viljat meille tekevät. Olemme niin aivopestyjä viljojen suhteen, että moni voisi luopua melkein mistä vain, mutta ei ruisleivästä. Itsekin olin kumartanut ruisleivän suuntaan yli 20-vuotta ja shokki olikin melkoinen, kun huomasin kuinka hyvältä tuntuu, jos jättää ne kuusi päivittäistä ruisleipäviipaletta syömättä. Siinä lähti iho-ongelmien lisäksi selittämätön väsymys ja monet pikkuvaivat.

Minulla on tallessa lukuisia kertomuksia siitä, kuinka mitä erilaisimmat sairaudet ja vaivat ovat hävinneet sen jälkeen, kun viljat on jätetty kaupan hyllylle. Kovaa materiaalia alkaa olemaan kohta jo sen verran paljon, että taidan laittaa pystyyn kilpailevan organisaation Suomen leipätiedotukselle, joka on osa ruokamafian tehokasta propagandakoneistoa.

Viljojen aiheuttamista ongelmista puhuttaessa ei pidä tuijottaa liikaa keliakiaa ja siihen liittyviä testejä. Vasta-ainetestit ovat varsin tehokkaita ajatellen keliakiaa, mutta usein yhtä tyhjän kanssa jos puhutaan niin sanotusta viljaherkkyydestä. Suosittelenkin Heikkilän tapaan laboratoriotestien sijasta muutaman viikon viljatonta ruokavaliota ja katso mitä se saa aikaan. Voit hämmästyä tuloksista!

Syksyllä mediassa kerrottiin totuus statiineista ja rasvoista. Nyt vuorossa ovat olleet lisäaineet ja ruoan heikko laatu. Tästä on vielä melko pitkä matka siihen, kun joku toimittaja uskaltaa kertoa kansalla totuuden viljoista. Se vaatii jo aika paljon rohkeutta, sillä viljat jos mitkä herättävät voimakkaita tunteita. Tämän olen itsekin saanut huomata, sillä sähköpostiin on joskus tipahtanut sen verran äkäistä aiheeseen liittyvää viestiä.

Suosittelen jokaiselle Vaaralliset viljat nimistä kirjaa, jossa nämä viljojen ongelmat aukaistaan perin pohjin. Kirjan ovat kirjoittaneet James Braly ja Ron Hoggan ja se löytyy useimmista kirjastoista.

http://www.raikasweb.com/viljaton-maaliskuu

19

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 50µg
      • D-vitamiinia

        Yli puolet kouluikäisistä ei käytä lainkaan D-vitamiinivalmisteita. Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiinin saantisuositus toteutuu sitä huonommin mitä vanhemmista lapsista on kyse. 13–17-vuotiaista enää joka viides ottaa päivittäin D-vitamiinia.

        Pienet lapset saavat teini-ikäisiä enemmän D-vitamiinia. Lähes kolme neljästä alle kolmevuotiaasta saa D-vitamiinivalmistetta päivittäin.

        Suositusten mukaan alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää D-vitamiinilisää joka päivä.

        Yliopiston Apteekin Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn haastateltiin syyskuussa 1 003 ihmistä, jotka ovat 15–79-vuotiaita.

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm


    • tohtori knowhow576

      D-vitamiinia saa amerikasta ihan pilkkahintaan. Itse olen tilannut ja kävin mittauttamassa d-vitamiinarvot yksityisellä 2kk päästä kuurin aloittamisesta. Nyt on arvot niinkuin kesällä, mutta koko vuoden.
      Täältä itse olenj tilannnut:
      http://www.iherb.com/Vitamin-D
      Alennuskoodilla: JUH745 saa vielä 5 dollaria alennusta ensitilaajat.

    • terveyttä.

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on yleensä D-vitamiinin puutos.
      Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.
      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.
      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.
      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.
      http://tinyurl.com/6y4n9nl

      Monikin varmaan ihmettelee, että miksi ennen ei ole puhuttu JULKISESTI lasten luuston hauraudesta vai onko se jotain ihan uutta, niin onhan sitä tutkittu jo yli 10 vuotta sitten jo, mutta mitään ei ole kukaan tehnyt asian korjaamiseksi..
      http://www.tiede.fi/keskustelut/post1657861.html#p1657861

      Yli puolet kouluikäisistä ei käytä lainkaan D-vitamiinivalmisteita. Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiinin saantisuositus toteutuu sitä huonommin mitä vanhemmista lapsista on kyse. 13–17-vuotiaista enää joka viides ottaa päivittäin D-vitamiinia. Pienet lapset saavat teini-ikäisiä enemmän D-vitamiinia. Lähes kolme neljästä alle kolmevuotiaasta saa D-vitamiinivalmistetta päivittäin. Suositusten mukaan alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää D-vitamiinilisää joka päivä. Yliopiston Apteekin Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn haastateltiin syyskuussa 1 003 ihmistä, jotka ovat 15–79-vuotiaita.
      http://tinyurl.com/5twkvoa

      Nykyiset viralliset D-vitamiinin saantisuositukset sopivat A: kaljurotille ja B: kuolleille.

      D-vitamiinin kokonaissaantia auringosta ja ravinnosta mittaa sen metaboliitin, kalsidiolin, pitoisuus seerumissa. Yleinen mielipide on, että D-vitamiinin saanti tulee varmistaa lisäämällä
      sitä ravintovalmisteisiin ja käyttämällä D-vitamiinivalmistetta. Virallisen suosituksen mukaan aikuisen päivittäinen D-vitamiinin lisätarve vitamiinivalmisteesta on 7,5 µg. Luoja ei kuitenkaan laskenut D-vitamiinin päiväannosta puolen mikrogramman tarkkuudella vaan mahdollisti aurinkohormonin jopa 250 µg:n kertatuotannon ihossa, mikä etelässä tuottaa seerumin kalsidiolipitoisuuden 100–200 nmol/l (Vieth 2009). D-vitamiinin toksisuudesta on yllättävän vähän raportteja. Jopa vuoden tarvetta vastaavat kerta-annokset eivät ole aiheuttaneet myrkytysoireita. IOM:n uusin suositus kaksinkertaisti D-vitamiinin turvallisen päiväsaannin 50:stä 100:aan µg:an. Aikuisilla ei ole osoitettu toksisuutta, kun D-vitamiinin pitkäaikainen päiväsaanti on ollut 250 µg:n tasolla. Sattumoisin noin 250 µg on D-vitamiinin määrä, jonka iho tuottaa auringon UVB-säteiden kerta-altistuksen aikana. Suomalaiset saavuttavat 75 nmol:n tason yleensä vain kesäkuukausina.
      Duodecim 2011;127:1242–3

      http://bit.ly/lChDZz

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

      http://www.katsomo.fi/?progId=39716

    • 25µg

      Äidin D-vitamiinin puute raskauden aikana heikentää lapsen luontaisen immuunivasteen kehittymistä. Se voi altistaa syntyvän lapsen muun muassa autoimmuunitaudeille, kuten ykköstyypin diabetekselle. Raskaana olevien ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisikin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
      http://ruohikolla.blogspot.com/search/label/D-vitamiini

      The Lancet on maailmankuulu lääketieteellinen tietokanta: Tässä tutkimus vuodelta 2001
      http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2801%2906580-1/abstract

      D-vitamiinin puute on Suomessa yleistä ja neuvoloiden nykyinen suositus lapsille (10 µg eli 400 ky/vrk) on neljä kertaa liian pieni. D-vitamiini vaimentaa immuunijärjestelmän virhereaktiota, joka tuhoaa haiman insuliinia tuottavia ß-soluja. Riittävä D-vitamiinin anto lapsille ensimmäisestä elinvuodesta alkaen vähentää sairastumisen riskiä seuraavien 30 elinvuoden aikana. Aikuisdiabeetikko tarvitsee D-vitamiinia 100 µg/vrk, mitä määrää ei voi saada suomalaisesta ruokavaliosta. Diabeteksen lisääntymiseen Suomessa on äskettäin paljastunut toinenkin hyvä tutkimuksiin perustuva selitys: lasten ja nuorten D-vitamiinin saanti on romahtanut. Syynä on D-vitamiinin saantisuositusten alentaminen neuvoloissa kymmenesosaan siitä, mitä se oli 1960-luvun alussa. Yli 10.000 lasta käsittävän suomalaistutkimuksen mukaan lasten D-vitamiinin saannin ja tyypin 1 (nuoruustyypin) diabeteksen välillä vallitsee vahva tilastollinen yhteys.
      http://bit.ly/tOyW65

      Tässä tietoa D-vitamiinin ja I-tyypin diabeteksen yhteydestä:

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

      http://www.katsomo.fi/?progId=39716

      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page_id=339

      Lasten diabetes on kasvava ongelma Suomessa. Oikeampaa olisi sanoa tilanteen karanneen käsistä. Lääketieteellinen eliitti ja diabetesliitto kieltäytyvät näkemästä ongelmaan liittyviä selkeitä tosiasioita sillä muutenhan maassa harjoitettu terveyspolitiikka joutuisi outoon valoon. Olisi syytä pelätä, että hiilihydraatti- ja kasvirasvateoria romahtaa. Kun lukee diabetekseen liittyviä tutkimuksia, tulee vihaiseksi ja samalla hyvin surulliseksi siitä, että pienet lapset joutuvat kärsimään vallanhaluisten, paikalleen jämähtäneiden aikuisten itsepäisyydestä.
      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=102


      Kun mietitään vitamiinien merkitystä, niin se on suuri uhka lääketeollisuudelle ajatellaanpa vaikkapa D-vitamiinia, jota tuo sakki on vastustanut henkeen ja vereen. Ihmiset kärsivät kroonisesta niin C- kuin D-vitamiininkin puutteesta, mutta se ei huoleta tuota sakkia. Tärkeintä on, että vitamiinien puutostauteja hoidetaan lääkkein eikä vitamiinein.

      Lääketeollisuus kehittelee koko ajan patentoitavia vitamiinien kopioita. Foolihapon ja D-vitamiinin korvikkeet ovat jo markkinoilla, ja niitä saa vain lääkärin reseptillä. Lisää on varmaan tulossa. Tästä on pohjimmiltaan kysymys koko vitamiiniasiassa.

      Vitamiinien käyttö on arkipäivää omassa praktiikassani. Niillä todellakin voi parantaa ja auttaa ihmisiä. Harvardissa tehdyn randomisoidun vitamiinitutkimuksen mukaan vitamiinihoito vähensi AIDS -kuolemia 27 %.
      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=248


      Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään. Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.
      http://www.terveydenjuuri.fi/D3vit.pdf

    • Voi Hyvin

      Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille 250 µg. Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee aivan liian pientä päiväannosta. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l, sanovat amerikkalaiset syöpälääkärit. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.

      "Ihmisen kehityshistorian (evoluution) aikana seerumin D-vitamiinin pitoisuus on ollut suurimman osan ajasta noin 125 nmol/l. Siihen pääsee nykyään hyvin harva [ilman D-vitamiinilisää]", sanoo tohtori Edward Giavannucci (Harvardin yliopisto) The New York Timesissa. D-vitamiinin puute on lääkäreiden aiheuttama (iatrogeeninen) sairaustila. Suomessa vastuun valtion ravitsemusneuvottelukunta ja sen D-vitamiinityöryhmän puheenjohtaja, dosentti Christel Lamberg-Allardt.

      Uusimmat tutkimukset puhuvat D-vitamiinin saannin lisäämisen puolesta (Schwalfenberg 2010, Zittermann ym. 2012, Pérez-Lopéz 2012). Miljardi ihmistä potee parhaillaan D-vitamiinin puutetta, eurooppalaisista 50–70 %. Puute on yleisintä 40. leveyspiirin pohjoispuolella, mutta puute ei ole harvinaista Espanjassakaan. Málagan yliopiston raportin mukaan joka kolmas espanjalainen saattaa potee puutetta. Suomi sijaitsee 60. ja 70. leveyspiirien välissä. Niinpä noin 90 % suomalaisista (jotka eivät ota D-vitamiinia purkista reilusti) potee puutetta. Puute on erityisen yleistä lapsilla ja nuorilla. Olisiko siinä yksi syy suomalaisten lihomiseen, sydäntautisuuteen, MS-tautiin ja diabetesepidemiaan? D-vitamiini auttaa laihtumaan ja hallitsemaan painoa, osoittaa israelilainen tutkimus (American Journal of Clinical Nutrition). Tanskalainen tutkimus kertoo, että vakava D-vitamiinin puute lisää tyypin 1 diabeetikkojejn ennenaikaista kuolleisuutta.

      D-vitamiini säätää yli 229 geenin toimintaa ja että se vaikuttaa solujen DNA:han (Ramagopalan ym, 2010). D-vitamiinin puute altistaa tietyille sairauksille (diabetes, MS-tauti, reumataudit, syövät jne), joita esiintyy enemmän pohjoisilla kuin eteläisemmillä leveysasteilla. Esimerkiksi MS-tautia esiintyy paljon Skotlannissa, mutta se on käytännössä tuntematon Afrikassa, sanovat tutkijat The Guardian –lehden haastattelussa (23.8.2010). Aikaisemmin on osoitettu, että D-vitamiini vaikuttaa yli 2000 geeniin. Oxfordin tutkimuksesta ei käy ilmi, kuuluivatko siinä tutkitut 229 geeniä niiden joukkoon vai tulevatko ne entisten lisäksi. Uusi raportti kertoo, että raskauden aikana nautittu D-vitamiini vähentää lapsen riskiä sairastua skitsofreniaan. Tämänkin suojavaikutus välittyy ilmeisesti geenien kautta.

      Raskaana olevien naisten D-vitamiinin tarve on keskimäärin 100 µg päivässä. Se on täysin turvallista ja se ehkäisee raskaus- ja synnytyskomplikaatioita, osoittaa lähes 500 naisen kliininen tutkimus (J Bone Mineral Research 2011).

      D-vitamiini on erinomainen esimerkki siitä, kuinka väärässä vitamiinien ja muiden ravintolisien vastustajat ovat olleet (ja osa on vieläkin). Käsitykset D-vitamiinin terveysvaikutuksista ovat muuttuneet radikaalisti esimerkiksi MS-taudissa viime vuosina, kuten kaksi alla olevaa neurologien laatimaa katsausta osoittaa. Valitettavasti viranomaissuosituksissa ei ole otettu ollenkaan huomioon autoimmuuni- ja muita pitkäaikaissairauksia potevien ihmisten tarvetta. Se voi olla kymmenkertainen nykyiseen viranomaissuositukseen nähden. Pekka Puskan johtama THL ja valtion ravitsemusneuvottelukunta osoittavat piittaamattomuutta suomalaisten terveyttä kohtaan pitämällä D-vitamiinin saantisuosituksen liian pienenä ja vastustamalla ravintolisien käyttöä. Se sataa suoraan lääketeollisuuden laariin.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Ja on edullista terveydenhoitoa:
      http://www.iherb.com/Vitamin-D

      http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

    • popsi popsi porkkana

      Kai te ymmärrätte, että tuo tohtori tolonen tekee tällä "tiedon" levittämisellä bisnestä. Hän ei siis ole millään akateemisella puolueettomuudella liikkeellä eikä toimi myöskään hyvää hyvyyttään. Hän myy noita tuotteita. Mitä enemmän ihmiset uskovat ja ostavat, sitä enemmän sataa "tohtorin" laariin rahaa. Miten hän siis olisi sen objektiivisempi tai parempi kuin lääketeollisuus yleensä?

      • D325OH

        Tekee tai ei, ei Tolonen ole keksinyt että D-VITAMIINI ON ELINTÄRKEÄ!!On muitakin valmistajia kuin Tolonen, jos ei halua Tolosta rikastuttaa...


    • popsi popsi porkkana

      Joskus sikainfluenssan aikoihin seurailin hänen sivujaan ja hyvin usein törmäsin siihen tosiasiiaan, että sieltä löytyi vain sellaisia tutkimuksia, jotka tukivat hänen bisnestään. Päinvastaisiai tutkimukia ei sillä mainittu. Lisäksi siellä käytettiin vanhoja tutkimuksia, jotka on myöhemmissä tutkimuksiaa kumottu. Ei siis minua ainakaan vakuuttanut tuollainen toiminta. Ja siksikin oman viestin lähteeksi laitettuna tuollaiset sivut eivät vakuuta ja samalla kirjoittajan ehkä hyväkin sanoman arvo putoaa. On hyvä, että netin kautta ihmiset saavat monenlaista tietoa, mutta tietoa pitää myös osata suhteuttaa ja käsitellä. Ihan sama juttu on jos lähteenä käyttää myös kaupallisia luontaisnetin sivuja. Eli jos haluaa katu-uskottavuutta täällä, niin kandee vähän miettiä mitä sivuja lähteenään käyttää.

    • ----

      Tietääkö/muistaako kukaan, paljonko D-vitamiinia suositeltiin Suomessa 60-luvulla?
      Kyselin tänään neuvolassa ja siellä ei suostuttu sanomaan muuta kuin, että nykysuosituksia tulee noudattaa:)

      • D325OH

        100µg taisi olla . Googleta Tapaus D-vitamiini, tiede lehden sivuilla on. Keskusteluketjun viimeisimmillä sivuilla ainakin. Itselleni ei suostunut aukeamaan. Jos neuvolan ohjeita noudatat, ei tervettä päivää näe. Lopetin neuvolan neuvojen kuuntelemisen, kun käski laittaa SITRUUNAA rikkinäisiin nänneihin... Olin nuori ja kokematon ja tein työtä käskettyä...


    • hikkoliina

      Taisit jättää kertomatta sen tärkeä seikan, että lapsellasi oli sammasta ja siksi sitruunaa käskettiin käyttämään.

      • D325OH

        Ei kerrottu neuvolassa että olisi sammasta.


    • ------------

      ---Lapsilleni 1, 5 ja 8 v olen antanut d-vitamiinia n 20 päivässä ja ei todella olla sairastettu oikeastaan yhtään mitään. Juuri neuvolassa ihmelltelivät, että miksei meidän neidillä 5v ole merkintöjä terveyskeskuskäynneistä? Eipä ole ollut vielä syytä käyttää yhtään kertaa 5v aikana -koputan täällä vimmatusti puuta). Todella kiitollisia todellakin ollaan siitä:)

    • 100µg

      Lääkäri Hannu Vierolan mielestä suomalaisten D-vitamiinin puute alkaa olla hälyttävällä tasolla. Ruokavaliosta tai auringosta kesällä saatu vitamiinimäärä ei riitä syksyllä edes isänpäivään saakka.
      Iisalmelaislääkäri Hannu Vierola on työnsä kautta päätynyt tutkimaan potilaidensa D-vitamiinin määriä. Tulokset ovat olleet hälyttäviä, esimerkiksi 15-vuotiaista tytöistä joka viides on lähestulkoon riisitaudin partaalla. D-vitamiinin vajaus koskee kuitenkin myös kaikkia muita ikäluokkia ja molempia sukupuolia. Kriisiryhmiä ovat nuoret ja vanhukset sekä laktoosi-intoleranssia ja keliakiaa potevat. D-vitamiinin puute aiheuttaa lukuisia puutostiloja. Matala D-vitamiini lisää Vierolan mukaan mm. syöpäriskiä, luun haurastumista, diabetesta, verenpainetautia, MS-tautia ja influenssaa.Vitamiinin lisääminen ruokavalioon vähentää nivel- ja lihassärkyjä, kohentaa lihasvoimaa, mielialaa ja karkoittaa väsymystä. Pelkästään ruokavaliolla D-vitamiinin puutetta ei voi saada tasapainoon, esimerkiksi maitoa tulisi tällöin juoda jopa neljä litraa päivässä. Lääkärikunnassa ihmetellään Suomen alhaisia vitamiinisuosituksia.
      http://yle.fi/uutiset/iisalmelaislaakari_kauhistelee_suomalaisten_vitamiinivajetta/1138545


      Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
      http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

    • dvitsku

      Suosittelen tilaamaan lisäravinteet (mm d vitsku) suoraan netistä osoitteesta www.iherb.com

      Itse tilaan esim nestemäistä d-vitamiinia lapsille ja itselle kapselina.

      -toimitus suoraan kotiovelle
      -hinnat HUOMATTAVASTI edullisemmat kuin Suomessa
      -pystyy maksamaan mm Visa electronilla
      -ensimmäisen tilauksen yhteydessä kun kysytään alennuskoodia niin syötä koodikenttään PEK241 niin saat 5 dollarin alennuksen!

      Löytyy PALJON TUNNETTUJA LAATU MERKKEJÄ vain PALJON HALVEMMALLA KUIN SUOMESTA!

    • mainos on mainos

      Suosittelen kyllä välttämään moisia 100µg yliannoksia lapsilla. D-vitamiini on rasvaliukoinen ja se kertyy elimistöön, ja liiallisena annoksen vahingoittaa maksaa ja munuaisia eli on todella vaarallista. Aurinko saa ihmisen ihon tuottamaan D-vitamiinia. mutta ihminen ei tuota sitä itselleen yliannosta, kun voi saada jos sen purkista tabletteina nielee. Vaikka nykysuositus on ehkä vähän alakanttiin talvella suomessa, ei sentään pidä mennä antamaan kasvavalle lapselle älyttömiä annoksia ja mahdollisesti aiheuttamaan pysyviä vaurioita, jopa kuoleman. Valitettava tosiasia on, että suomessakin on vanhempia, jotka ovat tuhonneet lastensa sisäelimet ylisuurilla vitamiini ja kivennäisaine annoksilla.

    • lisädee

      Kannattaa otattaa verikoe ja selvittää, mikä on on oma D-vitamiinitaso. Siinä selviää, tarvitseeko lisää ja minkä verran. Niin mekin teimme. Olimme syöneet jo vuosia yli ohjeistuksen D-vitamiinilisää ja vähän hirvitti, että onkohan tullut otettua liikaa. Tulos: veriarvo oli täsmälleen oikea. Eli oli kannattanut syödä lisää.

    • puutosta

      100-150 nmol/l on oikea veriarvo

      10µg jää alle 50 nmol/l

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1897
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1518
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1479
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1467
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      149
      1398
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      101
      1318
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1127
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1098
    Aihe