780 Bertone Coupe V6 1987. Ei käynnisty, ei kipinää.

So

Eli ongelmana vanha V6 bertone. Auto ei tahdo käynnistä. Tarkemmin sanottuna puolalta eteenpäin ei kulje virtaa.

Autoon on aikasemmin vaihettu uusi puola ja tehty muitakin korjaustoimenpiteitä mm. vaihdettu ohjainlaite ja kokeiltu uusia vastaavia tietokone boxeja. Myös vauhtipyörän sensori on vaihdettu uuteen, toki se ei ilmeisesti ole ihan mollikohtainen mutta kuulemma täysin toimiva. Olen melkeen jo repinyt koko sisustan irti tarkistaakseni johdot mutta kaikki tuntuisi olevan kunnossa. Sulakerasia keskikonsolin takana on myös ok. Eli sulakkeita ei ole palanut. Ja muutama mekaaninen rele mitkä tarkastin toimi myös. Olen jopa kokeillut saada kipinää aikaseksi vaihtamalla hiilikuitu johdon(virranjakajan ja puolan välistä) normaaliin eikä silti kipinää. Sähkökaavio olisi kovasti avuksi jottei tarvisi koko autoa purkaa :). Ja koska minulla ei sähkökaaviota ole en ole pystynyt paikantamaan vielä mitkä releet kuuluvat sytys järjestelmään.


Mikä avuksi, otetaan mielellään vinkkejä vastaan?
Kiitos jo etukäteen kaikista vinkeistä.

24

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volvo_puranen
      • So

        Virran jakajaa en ole vielä tarkastanut. Epäilin että ongelman täytyy olla ennen virranjakajaa koska puolalta ei lähde virtaa eteenpäin. Ainakaan mikäli puolasta menevän hiilikuitujohdon irroittaa virranjakasta ja laittaa lähelle "maata" ei minkäänlaista kipinää synny?


    • volvo_puranen

      Onko autossa kierrolukumittari jos siinä ei ole mitään henkeä niin vika voi olla sitten virtalukonpohjassa.Virtalukon kauttaa kun se virta kulkee niin helposti käy niin että tulpille ei mene kipinä ja auto ei käynisty.,Polttoainepumpun toimintaa myöskin virtalukon pohjan vika vaikuttaa.Katso ja kuulostelee mikä sitä autoa vaivaa ja kerro sitten tänne.

    • volvo_puranen
    • So

      Kiitos kaaviosta,

      Melko ongelmaksi alkaa auto tulla, olen tehnyt seuraavat testit autoon.

      Kierrosmittarissa tapahtuu eloa ainoastaan laittaessa virrat päälle, mutta ei mitään liikettä startatessa. Eli ilmeisesti tämän pitäisi viitata moottorin asentoanturin vikaan.

      Irrotin moottorin asentoanturin liittimet ja niin sanotusti lavastin anturin toiminnan 1.5V patterilla, jolloin puolan suurjännitejohdon päässä olevan tulpan olisi pitänyt iskeä kipinää. Eli tämä taas viittaisi että ohjain/sytytyskivi olisi viallinen.

      Kuitenkin kun sitten mittaan moottorinasentoanturin johdon päästä vastuksen, näyttää siltä ettei antrin kautta menisi ohmiakaan. Eli tämä taas viittaisi anturin vikaan.

      Mutta niin puola, ku moottorinohjausdatabox ja anturi sekä sytytyskivi ovat kaikki uusia. Ainoastaan vauhtipyörän anturi ei ole malli kohtainen mutta pitäisi silti toimia.

      Myöskin huomasin kun irroitin virranjakajan kannen että minkäänlaista hallanturia siellä ei ole. Joten impulssi katkomiseen tulee ilmeisesti tahdistimelta vauhtipyörän anturilta.

      Mutta pikku hiljaa alkaa olla keinot vähissä.

    • volvo_puranen
    • So

      Itseasiassa samannäköiseltä näyttää, mutta musta. On mulla siitä kuvakin mutta se tuskin tarpeeksi kertoo.

      Vastus arvoa en tiedä mutta mittarilla mitatessani en saanut mitään ohmilukemia. Mikä on aika omituista. Mutta koska hallanturia ei vauhtipyörästä löytyny luulisi tämän juurikin hoitavan ton katkomisen, tai tahdituksen. Mutta todella hankala ongelma ku paljon osia uusittu eikä toimi siltikkään. Ja testit viittaa eri osien viallisuuteen.

    • volvo_puranen

      Moro kyllä näissä Volvon YKK-antureissa normi koneet niin anturien mittauksessa se ohjearvo pitää ollaa 160-240 ohmia.Koita sitkeästi vaan koittaa saadaa se Volvo käyntiiin kun nämä hommaat kun ei rahasta tehdä niin siinä on sellainen itsensä voittaminen kun vika selvitetty ja kone lähtee käymään.Muuten ostitko viallisena sen auton jolloin ei ole teillä ole ollut käynnissä?

    • volvo_puranen
    • So

      Viallisena tuli, kerran aikasemmin tuttu sai käyntii ottamalla akusta apuvirtaa puolale mutta kävi silloinki todella heikosti. Ja sen jälkee ei oo käyny ollenkaa.

      Joo täytyy koittaa tapella. Todella mutkikas tapaus kyllä.

    • volvo_puranen
    • volvo_puranen

      Jokos kipinä löytynyt ja Volvo käy?

    • So

      ei käy volvo eikä ole kipinää ei, ja nyt voin sanoo suoraa että on ideat loppu. ja on yritetty lukea myös lontoon kielisiä foorumeja ilman apua.

      ohessa linkki keskusteluun mikä koskee kyseistä autoa ja kaikkea mitä on jo testattu.

      http://www.vrcf.fi/foorumi/index.php?topic=3680.new#new

    • volvo_puranen

      Kuules elä lannistu ihmisten tekemä laite joten kyllä se kuntoon tulee. Tosin vaikeaa jos toiset ovat korjanneet (rikkoneet) joista virityksistä teillä ei ole tietoa.Mutta aloitetaan puhtaalta pyödältä.
      Laitetaan kaikki alkuperäiseen kuntoon tarkistetaan sytytysjärjestys ja sitä rataa kaikki. ok.Joka hommassa on toimiva osa ei mittään pelle peloton virityksiä se on ainua keino jolloin kone käynnistyy.Siellä voi ollaa jokin piuha vain irti tai huono kosketus jolloin kipinä ei kulje oikein.Päivät pitenevät joten semppiä olen hengessä mukanaa

    • volvo_puranen
    • So

      Hyvä kiitos tästä, että edes jostain tulee neuvoja vielä :). Joo eli siis virranjakajan kannen alla ei ollut mitään elektroniikkaa. Pelkästään pyöriä ja hiili. EIkä sinne edes mene minkäänlaista johtoa. Olisiko tarvetta purkaa jakajaa lisää vielä?

      • So

        Niin ja se mikä tekee tästä myöskin hankalaa on se että myös auton alkuperäiseiä osia ei ole juurikaan tallella. Siis näitä joiden tilalle on yritetty asentaa uusia vastaavia. Myös jossain vaiheessa on virtalukon avain onnistuttu hukkaamaan joten tällähetkellä ei kyseisessä mööpelissä ole edes avainta virtalukkoon vaan pelkästään oviin, joten starttailukin tapahtuu tällä hetkellä suoraa virtalukon pohjasta.


    • volvo_puranen

      Tuota virtalukon vaihto varmaakin ajankohtainen.Ja puolalta lähtevä puolanjohto virranjakajan kanteen kunnossa ettei katkosta siellä mittaa se vastus kaikenvaralta.Tulpanjohtojen mittaustaulukko on 1 metria tulpanjohtoa silloin on 6 kiloohmia vastuss kun lyhenee johto niin vastus samassa määrin pienenee.Edelleen semppiä ja onko teillä missään työtehoseuran toimipistettä kun autosähköpuoli saisi hyvän harjoitusauton korjaukseen.Täällä Rajamäessä on toimipiste.

    • So

      Puolan ja virranjakajan välinen johto, niinku muutki tulpan johdot on hiilikuitu johtoja. Ja oon kuullu että kyseisiä johtoja on miltei mahdoton mitata?

      No periaatteesa pyrin itse juuri sähköpuolelle kouluun eli menee myös itselle aika hyvään harjoitukseen tuo :). Ja jollain itseppäisyydellä haluan kuitenki itse ratkaista tuon mysteerin :). Asun myös Tukholmassa ite ja talli löytyy kyllä missä tehdä hommia mutta. Tässä kohtaa tuntuu taito ja tieto loppuvan.

    • volvo_puranen

      Tuota vain ehdotin että näkisi testivehkeistä minne se kipinä häviää kun tavallisella ihmisellä niitä vehkeitä tallissa ei ole. Hiilikuitujohto on poikki niin muuta ei tarvita se puolanjohto tavallien maksaa varmaakin alle kympin miksi ei vaihtaisi ja tuohon 850 koko setti maksaa alkuperäinen 60€ pintaan

    • So

      Hmm. Totta. Ja itseasiassa kirjoitin tuon edellisen viestin aika väsyneenä joten. Eli testasin kyseistä asiaa jo aikaisemmin vanhalla eri auton tavallisella johdolla jonka mittasin ohmeilla ehjäksi. Eli ei ole johdosta kiinni. Ei kipinää.

      Ja ei oikeen ole mitään millä sitä mihinkään kouluun testattavaksi saisi vietyä. Plus että ruotsi ei vielä ole niin vanha että siitä asioinnista jotakin tulisi :)

      Tarkistin tuon virranjakajankin vielä. Eli oli juuri sanoin. Vanhan mallinen ilman mitään elektroniikkaa.

    • volvo_puranen

      Tarkista puolan kunto mittaa sen kunto ja tarkista maadoitus ja tässä on linkki voit tarkistaa mikä varaosnumero on puolan kyljessä.Pakkohan se on tullaa kuntoon kun jokaisen sähköosan tarkistaa mittamalla ja eihän siinä autossa ole mitää ajoestojärjetelmää että vaikkaa startti pyörii kupinää ei tule tulpalle,tarkista onko auto Ruotsistaa ostettu.
      http://www.autosahko.suntuubi.com/?cat=621

    • volvo_puranen
    • Volvo780

      Tuliko auto kuntoon?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4405
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2438
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      118
      1775
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1412
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      335
      1367
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe