Malesia-Borneo tietoutta kaivataan.

Hoo Moilanen

Moron. Kesällä olisi edessä 4-6vk matka kyseisille seuduille. Nyt olisikin tarpeessa vinkkejä ja kokemuksia Malesian Borneosta ja manner-Malesiasta.

Ihan ensi alkuun haluaisin suosituksia manner-Malesian puoleisista kohteista. Itse en ole oikein mitään mielenkiintoista vielä yllätyksekseni tuolta puolelta löytänyt. Langkawi skipataan suosiolla, kuin myös Kuala Lumpur, joka ei jostain syystä säväytä ennakkotietojen perusteella ollenkaan.

Hakusessa olisikin mukavia kohteita sekä sisämaasta, että rannikolta/saarilta. Perhentianin saaret ehkä jonnin verran kiinnostaisi, kuin myös Tiomanin saari. Onkohan suht koht vaivattomien yhteyksien päässä rannikolta joitain muita paratiisisaari-kategoriaan sopivia kohteita? Suht koht vaivattomiin yhteyksiin menee myös hitaat

3

753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähin Borneo - tarinaa

      kylläpä se lienee kesäaikana tuo itärannikko se oikia osote. empä ole sieläpäin koskhaan reissannu mutta onhan niitä saaria sielä. pieniä ja vielä pienmpiä. kaikki kait net enimäksheen turismista ellää mutta ei se turismi taija mishään Malesiassa olla semmosta teollisuutta, mitä son josaki naapurisa.

      mutta sisämaan kohteista olis pari mielesä: Taman Negara ja Cameron Highlands. Taman Negara on hienointa sademetsää mitä molen nähäny ja Cameron Highlands taas teevilijelysaluetta. non maisemallisesti kaunhiita joka paikasa.

      Borneosta:
      häätyy ensin kertua millä kokemuksela kirijottelen. muuanvuosi sitten vietimä kolomisen viikkua Saabahissa. pari viikkkua Kota Kinabalun lähistölä rantsussa ja viikonverran kiertomatkalla siten että lensimä Sandakaniin, josta opas ajelutti meitä reitillä: Sandakan - Selingan Island - Sepilok - Sukau - Danum Valley - Lahad Datu, josta lensimä takasin Kota Kinabaluun.

      "Hyviä snorklaussaaria"
      onhan sielä samanlaisia sukelluspaikkoja mitä mannermalesian itärannikolaki mutta eipä niisä sitten palijon muuta toimintaa taija olla tarijolla.
      "Orankeja haluan ehdottomasti nähdä"
      soli mulle vähän pettymys tuo Sepilok. varmaan net ihan hyvvää työtä tekkee mutta onhan se vähän semmonen markkinapaikka. kyllä niitä orangutangeja ja muitaki isoja apinoita näkkee luonnosaki. näjimä sekä Sukaussa että Danum Valleyssa ihan villejä.
      "Sademetsät kiinnostaa"
      Sukau oli kyllä upee paikka. sademetsä ei minusta ihan niin komiaa ollu ko Taman Negarassa mutta se joki on kyllä jotain. samotenko net pääskysenpesäluolat (Gomantog Cave). Sukauhun pitäis kait päästä Sandakanista jokivenheelä. minen vaan oo löytäny siittä mithään tietua. mutta majotustahan sieltä kyllä löytyy näppärästi.
      tuo Selingan Island kans on ehottomasti käymisen arvonen paikka. sitäpaitti sielon ihan kivat snorklausvedet kilpikonnien lisäksi.
      "snorklaukset ja muu lekottelu"
      vois kyllä hoijella niinki että ottas majapaikan Kota Kinabalusta. vaikka keskeltä kaupunkia. Jesselton Pointista pääsee sitte näppärästi niile TAR Marineperkin saarille. sielä voipii lekotella ja snorklaillakki. on sielä vähän korallia ja kalojaki. näkyvyys ei huippuhyvä oo, olskhaan jotaki viijen metrin huitteshiin.
      "Canopy Walkwayt näyttävät upeilta"
      onkait niitä Borneolla usheita. ainaski Danum Valleyssa kävimä semmosta kävelemäsä. parempi minusta oli Taman Negarassa, johtuko sitten siittä että soli ensimmäinen.
      "Taitaa olla lentsikalla liikkuminen nopeinta, vaivattominta ja jopa edullisinta?"
      joo. bussillaki kyllä pääsee mutta yhteyvet ei oo niin hyvät ko manterheela ja matkat on aika pitkiä.
      "Ilmeisesti kiskotkin saaren läpi kulkee, mutta jonkun lähteen mukaan eivät ole käytössä"
      ei kai net saaren läpi kulije. Kota Kinabalusta Tenomiin vain mutta kyllä net käytösä ovat. son kyllä rautatieksi niin hupasa että kannattis ajella vaikka ihan leikinpäitten.
      "Sitten vielä hintatasosta kysymyksiä. Ilmeisesti Malesia ei ole kohteena kaikista halvimmista päästä, verrattaen vaikka Indonesiaan. Indonesiassahan saa kepeästi kahden hengen bungan alle 10 eurolla yöksi jos vähääkään viitsii etsiä. Miten Malesian laita"
      tuo on sitten kyllä jo meleko vaikia kysymys. eipä se halavimmasta päästä ole mutta kyllä minun kulutustottumuksila oli selevästi halavempi ko Indonesia. no sielä molima vain Balilla ja Gili - saarilla ja nehän on kyllä sikäläisittäin kalhiita paikkoja. bungalovia voipii kyllä olla hankala löytää alle 10 €:n mutta guesthousia ja hostellia niinki. mie majjailen ylheensä pikkusisa hotelleisa joitten hintaluokka liikkuu 30 €:n huitteisa.
      tuosolis jonkulainen valokuva-albumi Malesiasta:
      https://picasaweb.google.com/salmenpertti/UpAndDownMalaysia#

      terkkuja:
      perapappa

      PS
      mie kyllä tykkään Kuala Lumpurista kovasti, ehkäpä miellyttävin kaupunki misä molen käyny.

    • melikes

      Perskutarallaa, pitkä sepustukseni hävisi bittiavaruuteen.

      No lyhyestä virsi kaunis, täältä ääni Perhentialle! Kesä hyvää aikaa itärannikolle. Joitain vuosia sitten oli hinnat ainakin vielä kohdillaan. Olin "fiinimmällä" saarella ja simppeli bungalow aivan rannan tuntumassa kustansi 60 myrriä. Raflassa grillailivat päivän kalasaaliita bbq tyyliin, kaikkine namilisukkeineen 10 rinkulaa.. Snorklata voi ihan rannasta käsin tai tekevät myös retkiä, kohtuuhintaan. Nähtiin merikilpikonnia, saarella (säikkyjä) varaaneja, puissa villiapinoita etc..

      En myöskään jättäisi Kuala Lumpuria väliin, helppo olla ja liikkua ja shoppailumahdollisuudet rajattomat. Otin sieltä yöbussin joka vei suoraan Perhentialle lähteville lautoille.

      Borneolla Kuching mukava kaupunki jossa päivä pari vierähtää kepeästi.

    • Hoo Moilanen

      Kiitokset Peralle ja minätykkäänille hyvistä vinkeistä!
      Kaitse on Perhentianit ainakin läpi käytävä ja kateltava sitten lisää saarivaihtoehtoja. Hommahan on silviissii että saarilla tulisi vietettyä kuitenkin varmasti ainakin 4 päivää, eli semmoset saaret missä yöpyminen on mahdotonta, ei juurikaan kiinnosta.

      Kuala Lumpurikin alkoi pikkaisen kiinnostaa kommenttien perusteella. Meneepä vaikeaksi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe