uskon 70v arvostava,tätä esitystäni "kommentoikaa"

he

Pyydämme tai teemme ehdotuksia." Ensimäiseksi" ,jotka perukoulun jälkeen ei jatka ,muuta kuin katuja tallaamaan .Laittaisitte heidät yksinäisten vanhusten auttajaksi.Siellä tuntuu hätä suurin olevan. esimerkiksi siellä Helsingissä 81v 84v vanhukset rolaattorin kanssa ,sinnitellet 3v ...mies kaatuilee ,välillä,mummo soittelee nosto apua.,kerrankin viikon aikana 3kertaa. vaimo huonossa kunnossa ,kohta molemmat joutuvat laitokseen ,miettikääpä. Toinen asia,Lääkäriksi valmistunut terveyskeskukseen töihin 2v ,loppuisi maaseudulta lääkäri pula.AINAINEN VALITUS VIRSI.,uskoisin Teillä on siihen mahdollisuus... Nuoret peruskoulun jälkeen ,eivät olisi uusavuttomia, kun saisivat kokeilla,vaikka aluksi tukijan kanssa.Koska kaikki ei koulusta tykkää. mummo korvesta,mutta äänestän ...

17

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei persu

      Enpä haluaisi jotain katuja tallaavaa ja työtä vieroksuvaa ihmistä yksinäiseen kotiini mukamas avustajaksi.

      Kyllä olen sitä mieltä, että hoitohenkiläkuntaa pitää kouluttaa ja heitä tulee olla tarpeeksi kaikenikäisille.
      Vanhat rollaattorilla kulkevat ikäihmiset tarvitsevat oikeaa tukea eikä jotain kadulta poimittua apiria.

      • Ei aina koulutus

        Asialla on kaksi puolta. En tietenkään halua epärehellistä rikollista kotiini.
        Mutta valvonnan alla aluksi, jos näyttää hyvältä voi jatkaa.
        Kyllä kaksi vahvaa tervettä kättä ainakin meillä on usein tarpeeseen. Osaan itsekin hoitoimenpiteet ja kevyemmät työt tehdä, vuosikymmen mittaisella omaishoitajan "koulutuksella".


    • *Kukkahame*

      Vanhusten kotihoitoa ei saisi antaa kouluttamattomien käsiin.
      On valvottava lääkkeiden otot ja ruoka, ulkoiluunkin olisi hyvä kiinnittää huomiota koska monikin vanhus ei uskalla lähteä yksin ulos, nuorista ei juurikaan moni halua lähteä liikkeelle vanhuksen kanssa.

      Palvelutaloja henkilökuntineen olisi oltava, voisi asua omissaan ja turvallisin mielin.
      Olisi siivoukset, ruoka ja hoitohenkilökunta tukena ja toinen toisista seuraa.
      On liian paljon yksinäisiä ja maaseudulla pitkien matkojen päässä toisista ihmisistä.
      Saaristossa on nämä yksinäisten ja vanhusten asiat hoidettu siten että syksyllä kerätään haluavat hotelleihin talveksi, koska saariston matkailu on vilkkainta kesäkautena.
      En ole varma ymmärsinkö aloittajan ajatuksen, mutta tässä vastaukseni.

      • he

        Tosiaan kirjoitukseni ei selventänyt asiaa ,niinkuin aivoissani ajattelin.Alussa tietenkin valmistuneen hoitajan mukana,näin olisi nuorille elämän kokemusta ja jatkossa tosiaan ,kun omaa perhettä ,alkavat perustaa,jotain olisi opittu.Nykyään alinomaa kuulee ,aikuiisten suusta,voi kun ovat uusavuttomia.samalla olisi hyödyksi yhteiskunnalle. tärkeintä itselle.Näin he pääsisivät elämän alkuun ja työkin tuntuisi ,jopa mukavalta. Vanhalla ei juokse ajatus samaan tahtiin ,kuin kirjoitus ANTEEKSI. heta


    • Te "he" olette MENNEET alueelle, johon teillä ei ole oikeutta.
      Meidän kaikkien puolesta saa esiintyä vain demokraattisesti valittu henkilö.
      Te ette ole SAANEET sitä oikeutta.

      Tuolla Libyassa yksi sellainen, siten saatua valtaa pitävä, yrittää pitää itsellään valtaansa kynsin hampain.
      Aika näyttää kuinka käy.

      Muuten, mahdottomaan ajatuksen on mahdotonta ottaa kantaa.

      • he

        Jpel. tämä on vain ehdotuksia. Mehän voidaan sellaisia eduskunnan väelle tehdä .Totta ja tietenkin siellä määräys valta on,Ei ollut tarkoituskaan mummojen määrätä.EHDOTUSIA saa ladella tyhmätkin mummot.


      • Jopel+nk
        he kirjoitti:

        Jpel. tämä on vain ehdotuksia. Mehän voidaan sellaisia eduskunnan väelle tehdä .Totta ja tietenkin siellä määräys valta on,Ei ollut tarkoituskaan mummojen määrätä.EHDOTUSIA saa ladella tyhmätkin mummot.

        Tee sitten vain omissa nimissäsi, alä meidän. Sitä minä tarkoitin.


    • kaalinpää

      Lääkäriliitto on ainut etujärjestö jolla on valta määrätä kuinka paljon lääkäreitä koulutetaan. Joten lääkäripula johtuu suomalaisista lääkäreistä itsestään. Sitten tökitään ettei ulkomaista lääkärityövoimaa saisi maassamme käyttää. Tällaista voi humanismi parhaimmillaan olla.

    • Kaikella kunnioituksella lääkärikoulutusta kohtaan, haluaisin sanoa, että lääkärikoulutus, samoin kuin muutkin koulutukset, ovat Suomessa ilmaisia muiden veronmaksajien rahoilla maksettuja. Siksi ei minustakaan ole oikein, että heidän etujärjestöllään on oikeus sanella tai ehdotella lääkäreiden lukumäärää, jonka perimmäisenä tarkoituksena on vain lääkäreiden liksojen ja etujen parantaminen.

    • Ajatuksena hyvä ehdotus. Ulkoiluttamaan vanhuksia. Toisaalta moni kotona elävä on jo sinnitellyt niin viimeisen päälle sen pärjäämisen kanssa. Tarpeena on yleensä myös lääkkeiden jakoa, kenties injektion antamista, monia hoidollisia juttuja, joihin ei kouluttamattomalla tosiaankaan ole oikeutta ja valtuuksia.
      Siitä tulee sitä päällekkäisyyttä, kun monta ihmistä kävisi. Vaikka nuori vaan ulkoitultaisi ja seurustelisi. MUTTA: kuka maksaa. Siinäpä se !
      Tuskin nuoret työttömät hyväntekeväisyyttään menevät vieraan luo.
      Ainakin harva !
      Laitoksissa näitä "ulkoiluttaja nuoria" on ollut jo monta vuotta. Varsinkin kesäisin ! Ainakin täälläpäin.
      He toimivat siellä valvonnan alaisina ja hoitajan vastuulla.

    • En jaksanut lukea näitä kaikkia mielipiteitä ,joissa on varmaankin paljon asiallista luettavaa.

      Mutta olen seurannut nyt 26v tääjä ruotsissa ,ainakin tukholman seudulla on sellasi Päivä kotia , eikä ne ole mitään sairaaloita . Niihin pääsee päiväksi viettään aikaa ,askartelevat ,pääsevät jopa kylpyynkin ,Joitakin on viety uimahalliinkin ,kun siellä on saunomismahdollisuus ,ja vanhempanakin tykkää uida tai ainaki pulikoida vetessä ( Vedessä on kai oein) No saavat syödäkseen ja seurustella ikäistensä kanssa --kuljetys on sellaisella pikkupussilla jossa on lähiseurulta noukittu halukkaat mukaan .
      Ainakin sisareni mies oli muutaman vuoden sellasessa, kun sisko oli viellä työssäkäyvä ja hänen mies oji jonkunverran vanhempi..jonkunverran vanhmpi

      Kyllähän siittä tietysti oli maksettava ,mutta näinhän se on että ilmaiseksi ei kai juurikaan saa mitään palvelua. Ja koti on sentää se vanhyksenki n mieluisin paikka, niinkauan kun se on vaan inhimillisesti mahdollista .
      Siisen ei saisi suostua että Läheishoitajalta viedää kaikki voimat omaisen hoitajana.

    • En lukenut ja klikkasin menemään kirjoitukseni ,nooo siinähän onkin taaseen kirjoitusvirheitä ,että joku saa tyydytyksen kun haukkuu jälkikäteen ne --ilman oikeasta asiasta piittaamatta mitään --mutta sellasia me ollaan . Pyydän anteeksi jo heti että osallistuin --ja varsinkin kun en itse asu Suomessa --Ssemppiä vaan meille Vanhuksille sinne ja tänne.

    • *Kukkahame*

      Meillä on paljon vapaehtoista työsarkaa, vaan heikosti on tulijoita, lakimme vakuutuksemme ja mitä kaikkea onkaan esteenä.
      Jos jotain tapahtuu, liukastuu, kaatuu, saa jonkin sairauskohtauksen jne.. mitä sitten, on käytävä kaikki läpi ennen kuin voi mennä auttamaan ketään.
      Jotain seuraleikkejä, yhteislaulua, askartelua jossain laitoksessa voi ajatella, mutta sen on oltava säännöllistä.
      Mikään ei ole itsestään selvää, kaikkeen on omat lakipykälät.
      Vain lähisukulainen saa viedä laitoshoidossa olevan ulos.
      Jopa laitoksissa on ollut vanhusten pahoinpitelyä ja nuoret rikolliset ovat käyneet vanhusten rahat pihistämässä, meitä kun riittää joka alalle

      Onhan tähänkin asti ollut vapaa valintaista jos haluaa kurssittautua se on varmasti mahdollista, eipä noita koskaan ole ollut edes tarpeeksi, näin kertovat hoitohenkilökunta heiltä kun voi kysellä kaikenlaista.

      Sitten vielä se tärkein, mistä kunnat saavat rahat näihin toimintoihin?

    • he

      heta vielä selventää. yhteiskunta voisi velvoittaa näin , silloin se olisi tavallaan etu nuorelle,jo s ei itsellä ole voimia ryhdistäytyä. .Lääkäri koulutuksen saanut ,olisi kohtuullista,kun ilmaisen koulutuksen saanut...tänne maaseudun lääkäri pulaa lievittämään....Kiitos kaikille ,jotka olette kirjoitelleet palstalle...Purkaudutaan lisää vaan, se helpottaa.Meidän ei pitäisi vaatia niin paljon toisiltamme.Vain kädenojennus,hymy,yksi ilonhetki.

    • Tuossa lääkäriasiassa olen ihan samaa mieltä. Nuoret vastavalmistuneet pitäisi velvoittaa työskentelemään terveyskeskuksissa tietty aika, esim. se 2 v. Siitä olisi jo paljon apua.
      Niinhän se aikoinaan olikin, sitten lääkärit itse vastustivat ja vaativat muutosta.
      Tuolaisia "päiväkoti" tyyppisiä juttuja on suomessakin. Myös, kuten joku jo sanoikin, on tarkat pykälät ja lait kuka sinne pääsee. Kunnosta ja monesta seikasta riippuen. Sielläkin kun on oltava tietty määrä avustavaa henkilökuntaa. Kylvetystä, ruokailua ym. varten. Joten mennä ei voi kuka vaan !
      Miksiköhän suomessa on moni asia tehty niin monimutkaiseksi ja vaikeasti tulkittavaksi ?

      Varmin apu vanhuksille taidamme olla me. Jos vähän vielä paremmassa kunnossa olemme kuin autettava.. Moni yksinäinen hetki poistuu, moni kauppareissu tulee hoidettua. Uloskin pääsee avustajan kanssa. Ehkä me jo sen verran vanhoina ja vaivaisinakin ymmärrämme paremmin sitä kanssaystävää, kuin ihan nuoret.
      Aamuksi on jo "varattu " auttamaan erästä vanhaa rouvaa- tietenkin lupasin mennä.
      Se on sitä ns. ystävänapua. Ei tarvitse maksusta huolehtia, niinkuin julkisella puolella.

      Ojennetaan vaan kätemme apuun, ja hymyillään. Mikään ei paremmaksi muutu vaikka suupielet roikkis miten alaspäin.

    • Äänestäjä :(

      Kuka on se vanhus? Puoliso 80 ja itse olen 78. Koska voin ajatella saavani jotain apua yhteiskunnalta?
      Muutaman kuukauden ajan on käynyt siivooja, jonka maksan omasta kukkarostani.
      Muuta apua en ole vielä tarvinnut.

      Koska ihminen on vanhus? Menen äänestämään, mutta pysyn vanhassa puolueessani. Epäilen tätä viime aikojen voittajaehdokasta. Tosi populisetja. Eräskin heikäläinen antaa vaalilupauksenaan että tv-maksut pitää poistaa. Miten hän rahoittaa Ylen sen jälkeen, ei kerro. Minä voi hyvin kuvitella, että veroilla maksetaan sitten koko touhu. Plus miinus nolla.

    • Ikä ei niinkään

      Ratkaise vaan, muu terveydentila, liikkumiskyky ja ajatuksen juoksu.
      Jonkun määritelmän mukaan vanhus on 85 v.
      Mutta tietenkin se vointi ratkaisee. Joku on "vanhus" jo kauan ennen sitä ikää, toinen ei.
      Jos on omatoiminen ja jaksaa selviytyä päivästään, tuskin sitä apua tarjoamaan tullaan. Pariskunnalle vielä vähemmän, koska puolisot ovat toistensa tukena ja turvana. Hyvää vointia ja jaksamista teille.
      Enpä luottaisi peruss. minäkään. Suuret puheet on, mutta jostain pitäisi rahatkin kaivaa; mistä ? Ei ole olemassa (vielä) mitään näyttöä.
      Uhota aina voi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      101
      2019
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      242
      1648
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1040
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      935
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      84
      924
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      845
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      781
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      765
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      734
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe