opettajankoulutus ja aikaisempi opintomenestys

alanvaihtaja

Kysytäänkö opettajankoulutuksen valintahaastattelujen yhteydessä hakijan aikaisempaa opiskelumenestystä? siis jos opiskelee nyt yliopistossa väärällä alalla ja hakee saman yliopiston opettajankoulutukseen niin onko ne kiinnostuneita esim.nykyisestä opintopistetilanteesta. Haluisin vaan keskittyä hakuaikana enemmän pääsykoekirjaan kun vajaiden opintopisteiden keräämiseen.Kiitos paljon, jos joku osaa vastata.

1

219

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hupsishukka

   Helsingin yliopiston sivuilta nappasin tällaisen:
   "Onko suorittamistani yliopistollisista opinnoista tai hankkimastani työkokemuksesta opettajana hyötyä luokanopettajan koulutuksen valinnoissa?
   Ei sillä tavalla, että saisit niistä erityisiä pisteitä valinnassa. Opettajakokemuksen voit toki tuoda esille soveltuvuuskokeen haastatteluosiossa, ja opintokokonaisuuksia voit hyväksilukea opiskelupaikan saatuasi. "
   Itse vaihdoin yliopistosta ammattikorkeaan ja siellä haastatteluissa kysyttiin esim. alan vaihtoon liittyviä syitä, olenko varma että tämä sitten olisi se ala mikä kiinnostaisi jne. Eivät tainneet edes kysyä opintopisteiden määrää, mutta kysyivät kyllä että montako vuotta olin opiskellut yliopistossa... Mutta kuten tuossa laitoinkin, niin koska et saa opinnoista mitään "lisäpisteitä", niin yleensä eivät kyllä niistä sitten ole suuremmin kiinnostuneitakaan. Lähinnä pitää vakuuttaa, että et ole hakemassa tuonne vain kokeilumielessä tjt :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   196
   2525
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1708
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1398
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   470
   1165
  5. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   114
   1023
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   999
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   34
   920
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   849
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   94
   763
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   720
  Aihe